Jeff Buckley - Hallelujah

Visst finns det många låtar som bär namnet "Hallelujah"? Jag tycker att jag sett namnet "Hallelujah" flera stycken, så när jag lyssnat på låten är det en ny hela tiden. Det är aldrig samma låt. Just den här är en av mina favoriter av alla tusen "Hallelujah"-låtar. Tycker själv att låten låter mörk. Låtar kan låta ljusa på ett glatt sett och mörka på ett ledset sett, hm, snarare sorgset sett. Just den här låten låter mörk, men med ett ljus mitt i allt ihop, ett ljus som lyfter upp allt ihop. "Jag ska klara mig igenom det här"... Jag får lite den meningen i huvudet av det här. Låten får i alla fall mig på bättre humör, hm, peppningshumör. Känner mig väldigt peppad av låten.
Cellokramar <3

Vanligt!?

När jag skrev om nyckelorden i musiken så lyckades jag få ner den här meningen "Man kan få till Forte när det låter som ett vanligt Forte" Just det där med ordet vanligt,  meningen fick mig faktiskt att tänka till lite. Jag menar, det finns väl inget i musiken som kana låta som vanligt? Allt i musiken är olika, det är därför det är musik, just för att det är annorlunda varje gång. Just för att Bachs "Nu grönskar det" är en låt och Vivaldis "Hösten" är en helt annan. Det liknar inte alls varandra, de är inget som vanligt, båda är något helt eget. Sedan finns det såklart musik som liknar varandra, men inget kan vara som vanligt. Inget kan låta helt exakt likadant. Inget kan låta som vanligt!! Tänk om all musik lät likadant, då hade det ju inte funnits något som hetat musik på riktigt. Det hade bara funnits något som låtit likadant varje gång. Så tråkigt!! Något som bara existerat men inte haft riktigt samma betydelse som det har idag.
- Om jag skulle beskriva dessa låtar "Nu grönskar det" och "Hösten", hade de fått helt olika bilder. De hade inte fått samma vanliga bilder, de hade inte fått "som vanligt" bilder -
Cellokramar <3
 

Söndertagen cello...

Åh, gillar egentligen inte det här särskilt mycket, känns som att jag har gått sönder... Men visst är det ändå rätt intressant, det måste ni hålla med om! Det är rätt coolt att se hur cellon ser ut menar jag, när den inte är hel. Så jag tycker verkligen att ni ska se det här, det är det värt. :-)
- Förmodligen är det väl bara jag som känner att det är något som är sönder i mig. Så ni kan för hoppningsvis tycka videon är intressant på ett helt annat sätt än jag -
Cellokramar <3

SommarSpår!

- Sommar och sol, sol och sommar. Sommar och musik, musik och sommar. Musik det är sommar! -
Sommaren sätter sina spår, ja, och vad menar hon nu med det? Sommaren har så mycket musik att bjuda på. Jag menar har ni hört den senaste musiken jag delat med er här. Annars får ni ju ta och lyssna på det!Fantastiskt är bara ett ord som beskriver det perfekt. Nu på sommaren hittar jag så mycket bra musik, så ni knappt kan ana det. Då menar jag verkligen HELA tiden. Helt otroligt vad mycket musik som dyker fram just nu. Eller det kanske bara är för att jag har en sådan TID till att sitta ner och hitta all den här musiken. Kanske för att musiken och jag är som en magnet. Åh, naturligtvis, det låter rätt troligt va? :-)
Cellokramar <3

Smooth Criminal , four cellos

Jag har skrivit väldigt mycket om att beskriva musik, genom bilder. Att få till en riktigt bra känsla, så att bilder bildas, alltså historier. Jag tänkte beskriva det här för er genom mina bilder. Först och främst, kolla in deras teknik, speciellt i början. Är det inte, wow, så coolt! När cellisterna glider på det där sättet på strängarna och för att inte tala om att de använder cellon som en trumma. Vilken början! Men, jag skulle alltså beskriva det här genom bilder. Vad ser jag framför mig? Jag ser något taggigt och vasst, som en buske. Något vilt, som en björn, fast nej, VILT helt enkelt. Fast jag kan inte riktigt beskriva ordet VILT här. VILT på många sätt, både som ett djur och som att hoppa upp och ner. Något stort, stort för att allt det här känns så maffigt. Så STORT, inte bara något litet som man bara sådär spelar, utan något mycket, mycket mer! Något långt, som en lina, eller varför inte en orm, jag menar se så de tar för sig. Nej, när man tar för sig på det sättet är det något LÅNGT, inte något litet. Något MÖRKT, kanske för att bilden i själva videon är mörk. Men mörk också på något annat sätt. Här har jag ju mest beskrivit olika scener framför mina ögon, men om vi ska sätta ihop det till en historia. Det är en mörk natt, lite sådär småregnig. Mitt i alltihop kryper det fram en (lång) hund. Vad kan hunden vara ute efter? En skatt? Något LJUST mitt i allt ihop. Sedan kan man ju självklart utveckla det här, man kan alltså säga att det här är början på min långa historia. Jag ska försöka mig på att beskriva mer musik, jag menar det här är ju bara början till vad ni kommer få för historier om några månader!

Nyckelord i musiken!

Jag tycker att jag fått till väldigt bra beskrivningar till de senaste musik stycken jag delat med mig av. Som ni säkert läst så har jag skrivit om svagt. Man kan spela svagt på ett sätt, när man är blyg och på ett helt annat sätt när det Piano. Även om det är Piano kan det ändå låta starkt på något sätt. "Här är jag. Jag VÅGAR". Jag har också skrivit om inlevelse, en känsla. När man får till den här känslan riktigt bra bildas bilder och av dessa bilder bildas historier. En känsla utan historier, bilder är något annat. Att få till en känsla där man känner att musikern vill få ut något. Man känner att det finns en tanke och en mening med musiken, låten. Det är samma sak med Forte. Man kan få till Forte när det låter som ett vanligt Forte, med vanligt menar jag, Forte, ja alltså det låter starkt  på det sätt som det ska göra. Men man kan också få till det där Fortet som låter så mycket MER. Det är något mer än en litet Forte, det är starkare på något sätt, men ändå inte. Det är mer "Titta hitåt. Hej!" Det låter starkare just för att man VÅGAR ta ut Fortet. Nästan så att man ÖVERDRIVER lite när det är Forte. Bättre för mycket än för lite. Ett riktigt bra Piano, ett riktigt bra Forte, en riktigt bra känsla, det är också rörlighet. Att röra är att våga, att våga är att vilja. Har ni någonsin sett en musiker spela utan rörlighet, det är ju i stort sett omöjligt. En rörlighet kan man både få till, så att det verkligen ser rörligt ut. Så att det låter rörligt, sedan kan man få till en rörlighet som är mycket mindre, en rörlighet som kanske ser ut som rörlighet, men inte alls låter som en. För mig är dessa ord NYCKELORDEN i musiken. Orden står där och balenserar på en lina. Piano, Forte, känsla, bild, historia, våga, överdriva, mer, rörelse, vilja. Sedan kan man rubba och få orden i rörelse. Få orden att bli något mer än bara det där vanliga, få ett Piano till något mer osv.
 
 

Att andas med cellon...

Ibland, bara vid vissa tillfällen, kan jag uppleva det som att jag andas med cellon. Att en ton är ett andetag, som ett D tillexempel. Eller ett stråktag... Att när jag spelar med hela stråken är det ett djupt andetag. Halva stråken är ett vanligt andetag. Ett tag med mindre än halva stråken är knappt ett andetag. Ju längre tag med stråken, desto djupare andetag. Kanske desto lugnare också? Vid vissa tillfällen? Ett sådant tillfälle kan tex vara, ja, utomhus. När jag spelar ute, vilket har hänt en gång, kände jag en stark känsla av att jag och naturen var ett. Men inte bara det, utan det här med andetag, det var som att jag kände det lite extra mycket!! Ett annat speciellt tillfälle kan vara efter vissa dåliga dagar under en termin, men i slutänden på konserten känner jag att jag andas med cellon, mer än vad jag gjort på länge. Ungefär som att jag tar igen de dåliga dagarna, att jag får tillbaka luften! Ett annat tillfälle kan vara om jag bara har haft en väldigt dålig dag, men så sätter jag mig bakom cellon och kan genast ANDAS igen.
- Det här har jag aldrig känt förut, kanske svagare i mindre format, men aldrig så starkt som jag känt av det den här terminen. Jag lovar er, att andas med cellon (ett instrument) det är obeskrivlig LYCKA. Det är något du ska ta vara på när du känner det. En sådan LYCKA är absolut inget att kasta bort, det är det inte värt...
Cellokramar <3
 
 
 

Don't You Worry Child for 5 Cellos

Åh, kände bara att jag var tvungen att dela med mig av det här! Är det inte, fantastiskt, eller magiskt som jag snarare tänker!! Börjat tänka lite mer på det, mer på senaste tiden ärligt talat. Egentligen har jag tänkt samma tanke när jag delat de senaste vackra melodierna här. Tanken har kommit mer den här terminen och  nu bubblar den för fullt här, så jag känner att det passar perfekt att dela med mig av den här tanken nu. När jag hör det här tänker jag tanken... Jag skrev tidigare om att man kan få till svagt när man är blyg, och att man kan få till svagt när det  är Piano. Även om man spelar svagt när det är Piano får man ändå till att det är starkt. Med starkt menar jag nu att man vågar spela ut. Det är lite samma ska med det jag tänker på nu, känslan i musiken. Man kan få till en riktigt bra känsla när man spelar, så publiken får en verklig bild av vad som händer. Jag tänkte precis på ordet historia. När man får till den här bra känslan bildas en massa bilder och av dessa bilder får man då ut en historia. Sedan kan man också få till en helt annan känsla, som jag faktiskt inte vet riktigt hur jag ska beskriva. Man hör att det ligger en känsla, tanke i musiken, men man får inte fram den där riktiga bilden eller historian. Ni börjar förstår va? Det är precis det jag tänkt på senaste gångerna jag har hittat något riktigt bra, så som det här. Så lyssna på det här, och föreställ er en bild, historia. Jag tycker ordet MAGISKT är perfekt!
 

Cellofrossa, Hästfrossa

En bild från konserten "Cellofrossa och Storbandsväng" på Musikaliska. En bild som passar väldigt bra in just nu! Först vill jag fråga om ni kommer ihåg "Cellofrossa och Storbansväng"? Annars får ni klicka er tillbaka till den konserten. Jag kommer i alla fall ihåg den här konserten, extra mycket när jag tänker namnet, "Cellofrossa och Storbansväng". Nu kanske ni undrar vad ordet "Hästfrossa" har med Cellofrossa" att göra. "Hallå Hanna, hur tänker du nu?". Jo, jag måste ha pratat om att tanken att kombinera cello och att skriva berättelser har slagit mig. Jag har inte tänkt så mycket längre än så innan. Men idag när jag satt och skrev på en berättelse så... Det var nämligen så att jag inte hade kommit på ett bra namn till den här berättelsen tidigare. Berättelsen den handlar om hästar, som ni säkert förstår av ordet "Hästfrossa". Så när jag satt och tänkte på "Cellofrossa och Storbansväng" insåg jag att, "Varför kan inte berättelsen heta Hästfrossa?" "Hästfrossa med Sandra" närmare bestämt. Varför just Hästfrossa då? Jo, cellofrossan var med flera cellister, inte bara en, eller tio utan flera. En hästfrossa (stor tävling i det här fallet) består också det av många personer, många ryttare (kanske någon cellist?) Det som jag vill säga, det är att namnet på konserten, "Cellofrossa och Storbansväng" inspirerade mig till ett namn på en berättelse. TACK, måste jag få lov att säga, för det var ju inte jag som kom på namnet till konserten. Tack till personen som kom på namnet till konserten!! Utan den här konserten "Cellofrossa och Storbansväng" hade jag ju aldrig kommit på ett så bra namn!
Cellokramar <3
 
 

Habanera, cello och piano

Underbart för att uttrycka mig rätt! Jag tycker det blev väldigt fint med pianot till, jag menar tänk er det här utan pianot, hur hade det låtit? Inget vidare va? Med pianot blev det här utsökt, mums. Som en bakelse! Pianot och cellon gick väldigt bra ihop, tänkte jag skriva... Cellisten, visst är han duktig! Jag tycker det här låter väldigt tydligt tänkte jag skriva, men jag vet inte om det passar bra in. Med tydligt så menar jag, inte svagt. Alltså att när man spelar kan man både spela på ett sätt så att det är svagt, som att man är blyg för att ta för sig. Men också svagt på ett sätt så att det är starkt. "HEJ! Här är jag, kolla hitåt, jag är DUKTIG" Att man vågar ta för sig fast det är Piano. Det är det jag menar, jag tycker han får till det väldigt bra faktiskt.
Ett stort plus i kanten till slutet, 2:23. Det låter så häftigt när han går neråt där, som en trappa, eller som jag precis tänkte, ett vattenfall. Låter det inte lite så, som ett vattenfall? Eller kanske en fjäril, som fladdrar vilt i luften?

Fiol och tvärflöjt

Jag delade med mig av tvärflöjt bara här om dagen och tycker att det är dags nu igen! Den här duktiga flöjtisten kanske ni känner igen? Vi hörde henne under tvärflöjtslovet om jag inte minns fel. Här ser vi i vilket fall som helst en fin version av en låt med tvärflöjt. Instrumenten går så bra ihop här tycker jag, de gör liksom plats för varandra, vilket gör att det blir väldigt bra tillsammans. Båda musikerna väldigt duktiga! - Har flöjtisten melodin mest? Att violinisten lyfts fram vid vissa tillfällen. Men jag tycker ändå att man hör mest av flöjten.
Cellokramar <3

Star Wars, orchestra

Vad passar bättre just nu än Star Wars? Det passar ju väldigt bra in nu när vi spelat låten under den här cellosommarkursen. Just den här versionen valde jag för att direkt fastnade för den. Jag tror jag fastnade för den här för att det märks att de har jobbat på det. Hm, inte för man inte brukar jobba på sådan här saker... Inledningen är ju för cool, där har de verkligen tagit för sig, låtit fantasin flöda fritt. Förutom det tycker jag starten på självaste låten, om vi ska prata om musiken, är så häftigt! De har verkligen till det här!! Det där mörka som vilar över hela bilden, med lite ljusa inslag, gör hela bilden mer verklig tycker jag. Gör det inte bilden nästan lite magisk?
Cellokramar <3

Sammanfattning (cellosommarkurs sommaren 2013)

Dessa fyra dagar har varit händelserika. Jag är så glad över att kunna säga att jag har haft roligt. 
Jag har njutit av att kunnat ha andats, framförallt, men också att jag fått hålla på med det jag brinner för. Såhär fjärde dagen så gick vi igenom alla låtarna först och främst, hann igenom de flesta redan på förmiddagen så under eftermiddagen körde vi de sista, som vi inte hunnit med på förmiddagen. Så spelade vi igenom alla låtarna sedan innan redovisningen. Jag tycker själv att det gick väldigt bra och att det lät väldigt bra, det ser bra ut och låter bra. Nej, bra är inte ett tillräckligt ord. Mer än bra! Vi spelade inte alla låtar vi fått under de här dagarna. Det var några låtar som vi inte spelade... Om vi hade spelat de andra låtarna hade det säkert blivit väldigt MÅNGA låtar att spela upp. Hm, jag vet faktiskt inte riktigt hur många låtar vi exakt fick. Jag har inte räknat efter riktigt - Vi har inte bara spelat dessa låtar vi redovisade idag, utan vi har fått öva på andra saker också. Så som "Binka lilla stjärna" i något speciellt läge, lite olika skalor i olika rytmer. Och även andra bra övningar. Kanske kan fixa till en video med enbart övningar för dig som spelar cello? Det kan ni lita på!  Som ni förstår av mina ord, jag har haft det väldigt bra under dessa dagar. Ni vet på vissa framföranden känns det som att man har utvecklats mer än vissa andra gånger. Så kan jag känna nu, att jag utvecklats, på ett bra sätt. Framåt!
Cellokramar <3
 
- Har lite inspelningar som jag tänkte ta och fixa ihop till något riktigt bra. Det kommer upp inom de närmsta veckorna! -

Tvärflöjt, Only Teardrops

Kommer ni ihåg vinnarlåten i Eurovision Song Contest 2013? Det var ju vår fina Emmelie de Forest med låten "Only Teardrops" - Nu har jag hittat den här fina versionen. En fin version där låten spelas på tvärflöjt. Underbart, det måste ni hålla med om! Jag tycker låten är väldigt fin på tvärflöjt faktiskt. Låten passar väldigt bra för tvärflöjt, eller flöjt överhuvudtaget. Låten låter liksom så mjuk, den där sångbarheten jag skrev om jag när ni fick höra Euphoria på cello, lite det känner jag igen här fast på tvärflöjten...
- Tills vi återser tvärflöjt, vilket inte får dröja alldeles för länge, så njut och lyssna av det här och varför inte ta en titt på tvärflöjtslovet som ni hittar på kategorin lov? -
 

Bach - Cello Suite No.3 v-Bourree

Den här låten känner ni väl igen? Jag tror jag hört den mer än tusen gånger. Det här är ju en sådan vanlig låt! En låt man ofta hör väl på radio, även om jag inte lyssnar på just de kanalerna kan jag tänka mig att de hörs där ofta. Jag menar som P1 och alla de där kanalerna. Hm... (Funderingar) - Det jag vill komma till är i alla fall att den här låten är väldigt fin. Visst kanske den låter rätt så svår? Men låten står med i min cellobok, cellisten 4 och jag har provat början på låten några gånger. Det är väl inte sådär jättesvårt faktiskt. - Vissa saker kan låta svårt men sedan är det något helt annat att spela -
- Lyssna och njut! -
 
 

Dag 2 och 3, cellosommarkurs

Förra inlägget var väldigt passande, både för att jag igår fick höra låten och blev väldigt imponerad, men även för att vi fick låten "Star Wars". Visserligen inte samma version, en helt annan version faktiskt. En version med fyra stämmor. Jag fick såklart fjärde stämman, hoho. Känns som att jag får andra stämman, tredje stämman och fjärde stämman väldigt ofta, jag menar överhuvudtaget. De är nog de tre stämmorna jag haft mest under tiden jag spelat cello, de vill säga fyra år. Idag fick vi även lite nya låtar, två till kanon.
Tror vi fick den första kanon igår, men är inte riktigt säker... - Imorgon ska vi redovisa lite vad vi hållt på med under dessa dagar. Det blir roligt! Det blev rätt många låtar, det kan jag redan nu säga, men det är bara roligt! - Med utmaningar kommer man framåt! -
Cellokramar <3
 

Star wars, ThePianoGuys

Den här videon har jag sett tusentals gånger sedan jag hittade ThePianoGuys - Men inte förrän igår lyssnade jag på det. Innan har jag inte trott att det varit något speciellt, det har inte sett ut så. Men nu när jag lyssnat på det finns det bara ett ord, wow, som ekar i mitt huvud...
Videon är underhållande och så häftig. Jag älskar all den där redigeringen som alltid ska vara så bra i ThePianoGuys videor. Redigeringen går så bra ihop med musiken. De får till redigeringen så bra varje gång. ThePianoGuys får till hela bilden man tänker i huvudet när de redigerar ihop. Även om allting alltid känns så levande på något sätt med ThePianoGuys - Han som kommer i mitten ungefär, med dragspelet, det är nog det bästa med alltihop just här. ThePianoGuys är så påhittiga - Eller påhittiga, snarare hemlighetsfulla. Jag menar lyssna och titta. Lyssna, de är mer än bra och kolla in redigeringen. Hur klarar dem det så bra. Nej, det måste finnas någon hemlighet bakom det. 
- ThePianoGuys är verkligen något ni kommer få se mer utav. Medan ni väntar på ännu mer kan ni ju njuta av det här! -

Andas Hanna, andas NU!

Jag kom ut på en promenad och försökte ANDAS. Det gick rätt bra från ungefär hälften. Nu måste jag bara FORTSÄTTA ANDAS!! Jag vet inte om det kommer gå, men jag ska försöka hålla i. Framtill imorgon... HANNA ANDAS, SNÄLLA!! Är i behov av att skriva som vanligt...

Osammanhängande

Det här är mer än bara ord. Vill bara sitta framför en dator och skriva oordentligt. Men det finns inget möjlighet till det... Jag tror att jag håller på att gå sänder just nu... Eller jag kommer göra det om jag inte får skriva snart. Något saknas, något jag måste ha för att klara. Nyckeln till allt - Nyckeln till mitt liv. Ni vet vad denna nyckeln är lika bra som jag. Cellon. Åh... Jag går under jorden snart! 

Cellosommarkurs

Hej! Jag är som fast i låten Euphoria som jag delade med mig av här under, wow! Jag lovar er, det finns många fler ord än det ordet. Nej men det var det inte jag skulle prata om nu, som ni kanske ser på rubriken. Utan om den här cellosommarkursen som jag ska vara på nu några dagar. Söndag (idag) måndag, tisdag och onsdag.  Det är hela dagar, med små pauser emellan, från 10.00 till 16.00. Just nu efter första dagen känns det som att jag kan andas igen. Att jag kan ta djupa, lugna andetag som vanligt. Jag har ärligt talat knappt varit medveten om att jag har andats de senaste veckorna, sedan den 4 juni. Men antagligen har jag andats, eftersom att jag lever. Fast jag är säker på att när cellon börjar i höst, då kommer det kännas som att jag är halvdöd, eller död. Det är liksom någoting som saknas när inte tisdagarna och måndagarna är lika speciella. Det är nog det jag kommer koncentrera mig på, att andas. Jag ska verkligen njuta av att kunna andas. Nej men såhär första dagen så gick vi igenom några låtar, plus att vi fick en ny. Så det var jätteroligt! - Cellon ligger fortfarande kvar där, kunde lämna kvar den där så det gjorde jag.
Jag kan inte riktigt skriva ordentligt just nu känner jag, efter förra inlägget där jag alldeles fick ut allt jag ville skriva ner idag. Jag känner mig faktiskt väldigt tom just nu. Inte på ett dåligt sätt, som ni har läst om, utan på ett alldeles perfekt sätt. Nu ser jag framemot imorgon, så får vi se hur det blir - Minst lika bra om jag får gissa.
Många kramar <3

Euphoria, cello

Genom en kommentar på "Idas sommarvisa" som löd såhär - Kan den också väldigt lätt - Så hittade jag det här fina celloframförandet på låten Loreen vann med år 2012 i Eurovision song Contest. Jag blev som förälskad  direkt - Ett uttryck som jag använt mig av ganska ofta - Men den här gången menar jag det mycket. Från djupet av mitt hjärta om jag ska uttrycka mig så. Det här är helt fantastiskt, helt underbart. Jag hittar knappt ord, fast det finns fem miljoner om inte mer. Det enda jag kan säga på rak arm är att jag älskar det här. Hon spelar med en sådan inlevelse, så att man direkt förstår vilken låt det är. På ett sådant sätt att man bara vill sjunga och spela med. Förstår ni mig när jag skriver inlevelse? Jag har ett ord i huvudet, men det vill inte riktigt komma fram just nu... Men med inlevelse menar jag allt möjligt, men blandanat en slags sångbarhet som man inte alltid får till. Cellisten här får till det perfekt i mina öron. En sångbaret både inom sången och när man instrumentet, när man spelar. Det låter så enkelt när man hör det här, som det gör ibland när man får till det bra. På något sätt låter det så mjukt och lent i mina öron om ni förstår vad jag menar då.  - Jag har lyssnat på det här väldigt många gånger nu, för att hitta rätt ord och jag tycker bara att det låter bättre och bättre. Jag säger så här, lyssna och njut -
Det här är värt så mycket mer än mina små ord, men jag hoppas verkligen att ni förstår vad de betyder, för de betyder så mycket!
 
 

Sommarspelning!

- Gult är solen, solen är sommar -
Hastigt och lustigt bestämdes det igår att jag skulle spela på en liten sommarfest på kolonin. Det var faktiskt mammas idé och i mina öron lät det som en väldigt bra idé! Så idag tog jag med cello, notställ och noter till kolonin. Låtarna jag spelade var "Ute blåser somarvind", "Idas sommarvisa" och "Den blomstertid nu kommer". Fikade först, för att hämta krafter, även om jag ärligt talat kände mig väldigt lugn. Så jag fikade nog snarare för att allt såg så gott ut...
Det var väldigt roligt att spela, speciellt roligt eftersom att jag spelade utomhus för första gången. Kände extra mycket av att jag andades med cellon. Sedan fick jag en känsla utav att jag och naturen var ett. Den känslan har jag ärligt talat aldrig känt förut, men, de var en helt fantastisk känsla! Jag hoppas jag känner den igen, det var som sagt helt fantastiskt. (Suckar lyckligt...)
- Först ska jag redigera ihop en kolonisommarspecial, sedan kommer de närmsta veckorna.
Cellokramar <3
 

Vibrato...

Är något alldeles extra! Det har jag verkligen märkt den senaste tiden (den här terminen) - Jag har märkt att i videor gör jag mer vibrato än innan. Att jag inte tänkte på det innan, eller det kanske jag gjorde? Men det blir sådan skillnad med vibrato. Låten blir något helt annat, en helt annan låt!
Anledningen till att jag egentligen inte gör vibrato särskilt mycket är väl att jag absolut inte gillar att göra det inför andra - Tror att personerna som lyssnar ska tycka att "Snälla rara... " , även fast jag egentligen vet att det inte är så. Att det blir så mycket bättre med vibratot. Att jag känner mig så mycket bättre då. Att jag tycker det låter så mycket finare - Det är irriterande. Jag blir så trött på mig själv när jag inte gör vibrato, eftersom att jag vet att jag kan det! Samtidigt, den senaste tiden, när jag spelat för andra, i alla fall skolavslutningen insåg jag att jag knappt tänkte på det. Det kom nästan automatiskt, kanske gör det verkligen det snart. Det kanske plötsligt kommer någon gång. "Hanna, vad fint det blev med vibratot!" "Gjorde jag vibrato? Jaha, ja visst... Tack!"
- På skolavslutningen gjorde jag faktiskt vibrato. Och det är jag så himla glad för, ni anar inte... Vibratot jag gjorde på skolavslutningen höjde det till det bättre, som vanligt. Speciellt låten "Ute blåser somarvind", men också de andra.
Kramar <3
 
- Någon gång, då kommer det automatiskt, utan att jag tänker på det! -
 

Skolavslutningsspelning!

- Denna goda jordgubbstårta får pryda skolavslutningen -
Den här fina, soliga och varma sommardagen, den 12 juni, har jag haft skolavslutning. (Jag har gått sjuan!) Varför jag tar upp skolavslutningen? Jo för att jag faktiskt spelade cello på skolavslutningen, vilket var superroligt! Jag spelade låten "Ute blåser sommarvind" solo - Låten stod med i Cellisten 3 - Det var länge sedan jag spelade den låten faktiskt... Men det gick bra, mamma tyckte det lät väldigt fint! Och det lät ju inte dåligt... Förutom "Ute blåser sommarvind" så spelade jag cello till "Idas sommarvisa" och "Den blomstertid nu kommer". På de sistnämna låtarna fick jag gitarr till (första gången jag spelade tillsammans med en gitarr) - Det kanske inte blir sista heller. Det blev såhär, att första spelade jag "Idas sommarvisa" med gitarr till då, sedan knäppte jag under tre verser. På "Den blomstertid nu kommer" så spelade jag låten först en gång, sedan blev det sång och så fick jag avsluta med inledningen. Det gick bättre andra gången jag spelade "Den blomstertid nu kommer", kom av mig lite på första rundan. "Idas sommarvisa" lät rätt bra faktiskt, men bäst var i alla fall "Ute blåser sommarvind".
- Känner att jag haft en helt fantastisk skolavslutning! -
Cellokramar <3
 
Kanske kan det bli lite sommarinspelningar. Juste, till imorgon har jag ju redan en överraskning... Men lite fler inspelningar, det ska jag ta tag i.
 

Hemflugna noter...

Jag ska spå en cellosommarkurs från den 16 juni till den 19 juni, det ska bli jätteroligt! Det är långa dagar, ända från 10.00 till 16.00 som bara kommer innehålla cello. Kan ni tänka er? Det här ser jag framemot väldigt mycket, de kan jag lova! Det jag ville komma till var att jag fått hem lite noter till den här kursen. I vissa låtar är det stämmor, eller det var det i alla, sedan var det lite olika, i någon låt var det bara 2 stämmor,  medan i någon annan 4. Så jag fick lite olika stämmor. (Jag tänker ine ta upp vilka stämmor jag har nu.) Låtarna som jag fick hemskickade kommer här... "How many beats in a bar", "May song", "Skälleko", "Marsch den elfte", "My heart will go on", "Polster-Tanz" och "Danza". Jag kände inte igen någon av dessa namnen när jag fick låtarna, och hittar ingen särskilt bra version. Den enda jag egentligen kände igen sådär direkt "var "My heart will go on", sedan när jag provade spela lite på "May song", kom jag på att den liknar någon. Fast tror låten har ett annat namn då... Just därför ska det bli väldigt spännande, lite pirrigt just nu eftersom att jag inte vet vilka som ska vara med. Men jag är säker på att det kommer bli väldigt roligt!! Skriver självklart om detta dessa dagar som jag ska vara där, vilket ju faktiskt börjar närma sig...
 

Cello coh gitarr

Cello och gitarr, jag undrar hur det låter tillsammans? Det låter inte som en jättevanlig kombination, eller hur? Igår sökte jag upp cello och gitarr, och hittade flera stycken fina saker. (smått och gått) Saker som jag fastnade för...
 
- Jag börjar med detta fantastiska! - Det var inte det här klippet som jag hittade först, däremot var det den här musiken som jag som mest fastnade för. Lyssna, hör ni... Fantastiskt är ett ord som beskriver det här perfekt! Det är så underbart och fint samtidigt som det är så coolt och häftigt!
Jag kan tycka att cellon framhävs mest här, men ändå att gitarren lyfter det hela (utan gitarren hade det inte varit lika bra) Gitarren får sina små partier vid vissa tillfällen. Cellon, den låter som mest tycker jag ändå... Det är cellon som jag mest jag mest tänker på, får en bild av när jag lyssnar på musiken. Tillsammans blir instrumenten helt underbara att lyssna till här!
 
 

Gyllene tider

Gruppen Gyllene Tider var aktiva under åren 1977 och 1985, sedan har de återförenats vid ett par tillfällen. Gruppen kommer från Harplinge i Sverige. Låtarna som gruppen gjort innehåller för det mesta sommar och tonårskärlek i en småstad.  Ursprungligen så hade gruppen namnet Grape Rock, som startades av Per Gessle, Per stod för sång och gitarr, och Mats Persson, som stod för gitarr. Några år senare kom Micke Andersson och Janne Carlsson till bandet. År 1979 blev Janne Carlsson ursparkad från gruppen och istället kom Anders Herlin och Göran Fritzon. Det var i mars 1985 som Gyllene Tider upplöstes. Däremot har de återförenats ett antal gånger, som jag skrev i början, åren 1989, 1995, 1996 och år 2004. Sedan, om ni inte redan visste om det, ska ju gruppen även återförenas till sommaren. Då ska de ut på en lite Sverigeturné.
- Lite kort om Gyllene Tider, vill ni veta mera? Bara att skriva! Alla dessa namn kanske är rätt, ja ni kanske inte hört de så mycket, just därför tänkte jag faktiskt skriva lite mer om varje gruppmedlem. Så som jag tänkte med Green Day.
Många cellokramar<3
 

Ave Maria, Beyonce

Första gången jag hörde den här låten var på "Sommaravslutning med cello och piano" nu förra veckan i måndags. Det var en tjej som spelade och sjöng den här låten, väldigt fint! Först tänkte jag bara "Va, vadå Ave Maria med Beyonce.. Liksom hon har väl inte skrivit "Ave Maria, eller hur?" Först tänkte ju jag att det var "Ave Maria" som Bach/Gounod skrivit. Vilket var lite fel... När tjejen började spela insåg jag att det var en helt annan låt, än den jag trodde det var. Jag började snabbt gilla låten, tycker faktiskt den är väldigt fin!! Kan erkänna att den spelats några gånger här sedan den konserten, som mest idag. (Det är ju det som är något av det roliga med konserter, att jag får nya musiktips...) Tycker ändå att låten påminner en del om Bachs/Gounods version. Även om låtarna är helt olika, såklart. Men de påminner åtminstone lite om varandra.
- Njut av musiken! -
 
Hittat en jättefin version när låten spelas på piano, som jag tänkte dela med mig av! Kanske kan vi få höra mer av Beyonce? Jodå, absolut!
 

Green Day

Gruppen Green Day är en amerikansk rockgrupp som bildades år 1987. Medlemmar i bandet är Billie Joe Armstrong, som sjunger och spelar gitarr, Mike Dirnt, som spelar bas och Tré Cool som spelar trummor, slagverk. Green Day har haft tre konserter i Sverige, i Scandinavium, Globen och Ullevi.
Med albumet Dookie kom genombrottet, året 1994. Singlarna "Basket case" (Som står med i cellisten 3. Kanske kan bli en inspelning?) och When I come around är stor, och några av de mest kända. Gruppen har sålt över 65 miljoner album i hela världen.
- Här var alltså en del om gruppen Green Day. Det kan mycket väl hända att jag under den närmsta tiden skriver lite mer om medlemmarna, var och en för sig. Så ni får helt enkelt hålla utsik.
 
- Sålänge, lyssna och njut av låten "Basket case"! -

Julian Lloyd Webber, Ave Maria, cello

Här om dagen delade jag med mig av "Ave Maria", nu tänkte jag dela med mig av den här fina låten än en gång, fast den här gången en annan version.
 
- Så underbart vackert - Jag är nästan förälskad i den här låten, den är så vacker, så fin... Fantastiskt fint spelat. Pianot till det här... Utan pianot är det inte samma låt. Det är en helt annan låt utan pianot. Så känns det iallafall för mig... (Egentligen vet jag faktiskt inte om jag hört låten utan piano) - Det kan jag faktiskt inte minnas.
- Jag tänkte försöka hitta "Ave Maria" fast på fiol, så jag säger, på återseende!

Sommartider, Gyllene tider

Vad passar bättre just nu än en sommarlåt? När sommarlovet börjar på onsdag... Perfekt!
 
"Sommartider" med Gyllene tider. Helt klart en sommarlåt, ja man hör ju på namnet också - Sommartider.
Den här låten är ju perfekt att bjuda/lyssna på i tider som det här. För visst tänker man verkligen på sommaren när man hör den här låten? Det gör i alla fall jag och jag tror minsann de flesta gör det... Förresten på tal om den här låten så har ju Gyllene tider skrivit den. Kanske är det en grupp att skriva om? De var ju rätt stora... Förutom Gyllen tider, som det finns stor möjlighet att jag skriver om i dagarna, så har vi ju gruppen Green day. Gruppen som skrev låten "Boulevard of broken Dreams som ni tidigare fått höra mycket. Jag tror nog vi tar Green day före Gyllene Tider och ovanpå detta så blir de lite sommar, eller lite, mycket sommar! (Bla en liten speciellare till onsdagen, för att fira skolavslutningen)
- Lyssna och njut av "Sommartider" så länge... Så lovar jag er att det kommer mycket mer sommarlåtar under de närmsta veckorna! -
Cellokramar <3

Ave Maria, Cello

Ni kanske kommer ihåg tvärflöjtslovet? Jag delade med mig av "Ave Maria" då, fast på tvärflöjt. Sedan har ni ju fått höra låten med underbara Jackie Evancho. Båda två väldigt fina versioner av låten. Jag tänkte idag att ni skulle få höra låten på cello...
 
Hel fantastiskt, så underbart vackert...  Jag vill också kunna spela det där, men någon gång kanske? Någon gång i framtiden kanske jag kan spela det, eller något liknande. Låten står ju med i celloboken "Cellisten 3" som jag har. Jo, jag har faktiskt provat lite, eller som jag vill utrycka mig, lekt mig fram bland noterna på den här låten. Kanske får jag till början rätt bra, och en del av låten? Det känns så. Nej, för det känns inte helt fel när jag spelar det. Då känns det åtminstone hyfsat rätt. Vi får väl se när jag väl får låten på cello, om jag låg lite rätt iallafall. Jag lär väl skriva något i stil med "Kommer ni ihåg att jag delade med mig av en fin version på "Ave Maria" på cello i början av juni? Jag låg inte sådär jättefel iallafall..." Hm, vi får väl se...
- Så länge kan ni ju njuta av detta - (Tills vi hör mig spela det där ;-) För om jag någon gång lär mig låten blir det minsann en inspelning)
Cellokramar <3

Ett speciellt ställe...

Ett alldeles speciellt ställe... Ett hus med en skylt på... Ni kanske undrar varför? Stället kallas för Gröna villan. Det är så här att, för rätt länge sedan. Måste vara för 2 år sedan minst. Konserten det var en rymden konsert. Då spelade jag inte med Vilt/Uppstråk utan med Stringendo. Låtarna var "Fly me to the moon", "Satellite" och "Våran jord är inte stor". Vilka minnen jag upplever när jag ser det här stället... - Jag komm exakt ihåg hur det såg ut där inne. Som ni förstår, det här stället är inte vilket som helst, utan ett alldeles speciellt ställe.
- Ibland går de där promenaderna hit. Senast jag var här, när jag tog bilden, måste varit för en vecka sedan, på fredagen. Undra vad jag tänkte på då? Säkert försökte jag återuppleva den konserten, hämta krafter till konserterna på måndagen och tisdagen. Kanske lyckades jag med det? Eftersom att jag var så lugn sedan, när det väl var konsert.
Cellokramar <3

Vårterminen 2013, terminssammanfattning

Idag är det då Sveriges nationaldag och vi firar det med en terminssammafattning. Jag kommer ihåg första veckan jag skrev här, efter första cellolektionen våren 2013...  Den 14 januari 2013 var det. Dagen därpå var det orkester, den 15 januari var det. I början var jag rätt nöjd hela tiden - När jag går tillbaka och tittar hittar jag inget som inehåller ordet BESVIKELSE , på riktigt, föränn först den 20 februari - Sedan har det gått både upp och ner. Vissa veckor har det bara varit massa glädje som sprudlat i mig efter orkestern och cellolektionen. Andra veckor har jag bara känt BESVIKELSE. Veckor som jag bara haft ordet BESVIKESLE i huvudet så har jag bara velat ge upp, eller som jag tänkte skriva, dö. Men det känns så fel att använda det ordet... Samtidigt har jag alltid kämpat vidare, i vått som torrt, för jag har alltid vetat att fortsätter jag kämpa så kommer jag vara så NÖJD i slutänden. Jag är så glad att jag aldrig gett upp efter dessa BESVIKELSE-dagar - Skulle jag gett upp efter det hade jag aldrig förlåtit mig själv - Det är just denna meningen som stämmer så bra in just nu, att jag aldrig velat ge upp för att jag vet att  jag kommer vara så NÖJD i slutänden - Det är just vad jag är nu. NÖJD. Det är de senaste veckorna som gått bra, som jag är nöjd över. Det är då jag verkligen tänkt att "Hanna, du gav inte upp, för att du visste att i slutänden skulle du känna dig... NÖJD". Jag är så glad över att just kunna upprepa ordet NÖJD i mitt huvud! Att efter konserterna, speciellt nu den 4 juni, ha känt att jag blivit bättre. Att jag faktiskt utveclkats (Det där ordet känns fel att använda, men jag antar att det passar väldigt bra in just nu) Blivit bättre även den här terminen. Det är glädje på riktigt - Det är egentligen det som jag lärt mig under terminen, att om jag fotrsätter kämpa hela tiden ger det resultat i slutänden. Sedan har jag kommit på så mycket andra tankar, ja egentligen... Så har jag fått helt nya tankebanor den här terminen. Jag tror jag fått ett helt nytt sätt att tänka på den här terminen.
- Glädjen jag känner just nu, jag ska försöka bära med mig den in i höstterminen också, så får vi se var jag landar efter det. Jag ska iallafall försöka trycka bort all besvikelse inför höstterminen, hämta all glädje och ha kvar den. Jag  bär med mig glädjen in i höstterminen, med de orden, den meningen, är jag säker på att höstterminen kommer bli riktigt bra! Kanske till och med mer än bra? Mer än bra... Ja!
Jag ska försöka njuta av sommarlovet, vilket jag först kommer kunna göra om några veckor. Sommarlovet som kommer gå till att återuppleva konserter genom inspelningar, till att spela cello, och den där promenaden som jag verkligen kommer behöva under sommarlovet. Så med höstterminen kommer jag ha hämtat upp alla krafter och ha ett riktigt Hannaleende på läpparna.
Många kramar <3

Upplev konserten, Jorden runt

Det var många orkestrar med. Stringendo, Early Strings (Tror jag) och mer. Men jag tänker endast dela med mig av det jag spelade - Med Vilt/Uppstråk och Kammarorkestern
 
Låten "Katyuscha" som jag spelade igår. Här hör vi en version med en cello, en oboe och ett dragspel. Fin version... Men när jag har den här andra versionen i huvudet så är jag mer fast i den. Fint spelat iallafall!
Jag kan ha alldeles fel nu, så snälla, skriv inget om de här raderna. Men jag tror att det här var låten som endast fiolerna spelade. Vi cellister fick slå någon rytm med några pinnar. Häftig version faktiskt. Önskar att jag hade en inspelning...
 
Första låten jag spelade med orkestern. Det enda jag kan säga om den här låten är att jag är så glad över att jag klarade de första två takterna. Här hör vi iallafall låten med piano. Väldigt fint!
 
Fin version av låten "Telemann Sinfonia" som jag igår spelade med orkestern. Här med trumpet och lite andra instrument. I orkestern har vi ju bara cellister, fioler och blåsar. (Oboer och tvärflöjt)
Jag tycker de har rätt högt tempo här, men vi hade väl ungefär samma tempo igår?
 
Från början var det inte bestämt att vi skulle spela "Visa vid vindens ängar", utan det slank in som ett extranummer... Från början skulle vi alltså bara spela "The James Bond Theme" och "Telemann Sinfonia", men så blev det den här låten också. Är inte låten underbar, jo det tycker jag iallafall!
 
- Konsertsammanfattningar två dagar i rad... Jag ska försöka njuta av sommarlovet nu... Nu kommer vi inte få uppleva någon konsert föränn på höstterminen. Det vill säga, inga vanliga sammanfattningar - Men sammanfattning det får ni imorgon. Då av terminen.
Kramar <3

Konsertsammanfattning (Jorden runt)

När jag gick dit till 16.15 för att ha repitition med orkestern 16.30 så kändes det så konstigt. Konstigt för att jag gick hem från skolan någon timme innan, utan någon cello. Men så kommer jag tillbaka sedan. Konstigt för att jag ser byggnaden varje dag - För att jag hade en konsert där för något år sedan, då jag absolut inte var lika bra som jag är nu. För att nu är jag mycket bättre än vad jag var då. När jag kom in där hade jag ingen aning om vart det skulle vara, men så träffade jag på någon, som antagligen jobbade på skolan, som berättade vart det skulle vara. En trappa upp.
Så när jag kom in där, (det var några andra som repade då) kände jag mig rätt lugn. På repetitionen försökte jag verkligen. Bar sedan med mig det in i konserten.
Det var några takter som försvann i "Telemann Sinfonia". Massa åttondelar. Men det var också mycket som satt på plats, mycket som satt där som inte suttit där tidigare.
På "The James Bond theme" så... Den gick mycket bättre än på repetitionerna med orkestern tidigare. Jag försökte verkligen och det gav resultat, för vet ni? Jag har skrivit flera gånger att det absolut inte gick bra med de första två takterna. Men, dagen till ära! När jag försökte så funkade de!!
Låtarna på körde med gruppen Vilt/Uppstråk, "Jugo", "Natt i moskva" och "Katyuscha" gick rätt bra de med. Försökte spela ut, och jag tror att det just är därför som jag är nöjd. Skulle jag inte spelat ut, skulle jag inte varit nöjd... Med undtag första raden i "Jugo" (när cellisterna skulle börja) så gick det väldigt bra.
Det var så att jag hade "Natt i Moskva" uppe och inte "Jugo", så när vi skulle börja med den låten fick jag snabbt byta papper. Men jag kom in (nästan) perfekt till takten därpå. Så hela låten får ändå godkänt.
- Sådan bubblande glädje som jag har i mig nu, jag kan inte riktigt beskriva -
- Med ett ord, NÖJD, beskriver jag den här konserten, sedan finns det flera tusen ord till som beskriver konserten perfekt -
 

Konsertbilder (Jorden runt)

I den här byggnaden, mittemot min skola. Jag hatar att det är mitt emot min skola just nu... - Att varje dag tänka på cello när jag ser den här byggnanden, när det är 89 dagar kvar tills höstterminen börjar. Det känns... Men att däremot varje dag uppleva konserten, det är glädje.
- Låt bilden tala! -

Upplev piano och cello sommaravslutning, konsert

Det var både cellister och pianister med - Så ni får några låtar som pianisterna spelade. Jag var 3:a ut (Jippi, tjoho) Kände mig rätt lugn då faktiskt. Jag har varit med om värre...
 
Här hör vi låten "På ett berg" (samma version som jag delat med mig av innan) Det finns egentligen väldigt många versioner av den här låten, men tyckte att den här var finast utav alla. Ju mer jag lyssnar, hör låten så tycker jag den är finare och finare.
 
"Idas Sommarvisa" som igår spelade på piano. Jag tycker låten är väldigt fin på piano faktiskt - Minst lika fin som på cello. Ska försöka få mamma att spela piano till mig när jag spelar låten. (Så kanske ni får höra det?)
Den fantastiska låten som Zara Larsson sjunger, "Uncover", fick jag höra igår. Då inte bara piano, som i den här fina versionen. Igår var det 4, 3 pianister och 3 cellister. Det lät väldigt fint faktiskt! Det var nog min favorit av allt jag fick jag höra igår...
 
Vilken svängig version det blev här... Jag har hört låten betydligt mindre svänig - Mycket mer lugn.
Men fint lät det ju, ellerhur? Jag älskar den här låten på cello, det kanske kan bli en inspelning? Jag satsar på det nu till juni.
 
Många kramar <3
- Imorgon kommer mer konsertsammanfattning!
 

Konsertsammanfattning (Piano, Cello sommaravslutning)

Ska försöka mig på en sammanfattning alltså nu - Vet nästan vad jag ska skriva - Fått ihop det rätt bra redan. Igår - Jo jag är faktiskt väldigt nöjd. Som jag upprepat några gånger, på konserterna, då får jag ut allt till hundra procent (nästan) och det kan inte gå särskilt mycket bättre.
Låten jag spelade, "På ett berg" var det en repris på, så jag spelade hela låten en gång till, nästan, förutom en takt. Första rundan tyckte jag det lät rätt bra. Andra rundan kanske jag var lite snabb på. Mot slutet när jag spelade tyckte jag att jag fick till ett riktigt dåligt G och B, men när jag tittade på inspelningen (Såklart, mamma spelade in.) så märket jag nästan inte det. Eller jag tänkte inte på de, alltså. Var det bara jag som tyckte att jag fick till de där dåliga G:et och B:et eller gick det verkligen ut, bara att det inte hördes i kameran? - Jag orkar inte tänka på det just nu. Det gick bra och jag är nöjd, mer än så vill jag inte ha i huvudet. Vi sätter helt enkelt punkt där... Jag bär med mig ordet NÖJD!
 

Konsertbilder (Piano, Cello sommaravslutning)

Jag säger så här - Låt bilden tala - Cellokonsert!
(En visserligen torr Hanna och Cello här - Bilden togs efter konserten väl hemma, då vi båda hade hunnit torka) - Vilken lycka bilden utstrålar. Vilken glädje. Så önskar jag att det alltid var!
 
- Byxor: Lindex
- Vitt linne: Cubus
- Vit blus: Cubus
- Jacka (Som jag inte hade när jag spelade): Ingen aning?
- Skor, converse: Intersport (tror jag)
- Cello, kulturskolan (instrumenförråd)
 
 

Tacksam!

Med stora bokstäver. TACKSAM!
Tusen tack - Jag är så glad - Det är det enda jag kan upprepa just nu. Jag har gått här ch upprepat "Jag är så sjukt tacksam". Ni kanske undrar vad jag är tacksam över? Jo... Det är konsert idag, nej, nej, den har inte varit ännu. Däremot så har jag haft repetition. Jag hade repetition nu vid 15.30 och ungefär 10 minuter framåt. 10, 15 minuter.  Spelade låten jag ska spela, "På ett berg", som den heter. Ni har ju fått höra den innan... Det kändes så skönt, så skönt att komma hem med ett leende på läpparna efter repetitionen. Puh, jag kan andas - Men, nu är det konserten kvar. Jag hoppas det går lika bra. Efter konserter brukar jag vara så nöjd, så varför skulle jag inte vara det nu? Sedan finns det självklart mycket som kunde gått bättre. Det finns det alltid ju Samtidigt går det så mycket bättre på konserter har jag märkt. Det är då allt rinner ut till hundra procent.
- En plaskvåt Hanna och ett plasktvått cellofodral var det som kom till repetitionen. Hahaha. Ja, alltså det ösregnade verkligen när jag skulle iväg. Om det hade varit orkestern jag var påväg till hade jag tänkt "Nej, snälla rara. Inte början på något dåligt (Besvikelse)" - Men eftersom att jag hela dagen kännt sådan glädje och eftersom att det är måndag, inte vilken måndag som helst heller, så kunde jag inte annat än le åt regnet.
Ska hinna äta middag lite, sedan måste jag iväg igen. Det börjar ju 18.00 - Sedan vill jag vara där lite innan. Så nu blir det fullt ös. Jag skriver imorgon om hur det gick + Kanske någon liten bild? Mamma får leka fotograf idag. Fullt ös, ja det blir det ju hela veckan. Iallafall nu måndag, tisdag. Imorgon är det ju konsert också. Då spelar jag med orkester, eller som jag höll på att skriva, cellon, men med cellon spelar jag ju hela tiden ;-) Vi tar en sak i taget. Nu är det måndag. Imorgon är det tisdag.
Kramar <3

Noter, noter, noter

Ja juste ja, då var det konsert idag... Tiden går så fort - Mitt huvud är alldeles fullt av noter idag. Jag går verkligen och tänker noter. Har melodin i huvudet och noterna.
Konserten börjar först vid 18.00 men ska ha repetition redan vid 15.30! - Skriver såklart om allt imorgon. Det känns att det är konsert idag. Men samtidigt är jag väldigt lugn idag. Känner att det kommer gå bra och den tanken tänker jag fortsätta bära med mig!
- Imorgon då, då är det också en konsert. Lite större än den som ska vara idag. Imorgon ska jag ju både spela med orkestern och med några andra. Ja, nog om konserter för tillfället. Ni kommer ju få fullt av konserter den här veckan. Men för tillfället kan jag verkligen inte tänka på någoting annat är konsert...
Kramar <3
 
- Den här veckan har jag mycket att bjuda på.  Först och främst konsertsammanfattning nu tisdag, onsdag. Terminssammanfattning på torsdag. Efter det mycket mer Green Day. Och såklart, något roligt med cellon naturligtvis... Spännande, spännande!

Danmark, Only Teardrops

- Lite sent ute eller? Här kommer det iallafall!
 
Emmelie De Forest vann för Danmark med låten "Only TearDrops" tävlingen Eurovision Song Contest som pågick i maj. Tävlingen som Sverige vann med förra året. Då vi tävlade med underbara  Loreen. Men iår vann alltså Danmark. En värdig vinnare tycker jag!
- Det som lyfter fram hela låten, tycker jag, är flöjtspelandet. Det är så vackert!! Sedan sjunger ju Emmelie De Forest bra också, såklart. Jag gillar hennes röst måste jag säga faktiskt... Flöjtspelandet alltså, jag gillar att det inleder låten. Det får liksom låten att börja på ett så bra sätt. Utan det där flöjtspelandet tror jag ärligt talat inte att jag hade gillat låten lika mycket... För övrigt så älskar jag ljuset, det får hela låten att lyfta sig. Ljuset får liksom hela låten att låta lite magisk nästan, tillsammans med flöjten. Ljuset passar väldigt bra ihop med låten, det var det jag ville komma till. Slutsats - En väldigt fin låt. Vacker passar rätt bra in!
- Jag hadde lite andra favoriter, inte alls så många. Men jag tänkte dela med mig av en favorit. (De Nordiska länderna var ovanligt bra iår) - Men jag tänker endast dela med mig av en favorit. Sedan får vi se om det slinker in lite mer Eurovision på det. Sålänge kan ni ju njuta av Danmarks låt och av fantastiska Emmelie De Forest.
Cellokramar <3

RSS 2.0