Sia, Chandelier - Fiol

Snyggt!? Coolt!? Fiol! Visst delar jag fiolvideos hela tiden. Så grymt om du är violinisten är det ju. Men för alla musikanter så vill jag ju dela något för just dig. Du kanske spelar saxofon, ja då kanske du helst vill höra det? I alla fall så har jag en celloidé, så när vädret samarbetar ska jag sätta det i verk!
 

Duel Of The Fates, Star Wars - Fiol

Vad mer ska jag skriva än att hon är grym? Det räcker liksom med det. Som med allt hon gör, så gör hon det grymt!
 

Sammanfattning, Orkesteruppspel - 27 maj 2014

Det kändes egentligen som en vanlig orkesterlektion,.
Vi hade ju samma tid som vanligt, mellan halv 7 och 8. Bara att vi spelade upp alla låtarna sista halvtimmen för föräldrar, syskon, släkt och vänner och att jag satt på McDonald efteråt och pratade med mamma och Sussie till typ halv 10.
Jag spelade ut när jag spelade och jag tror det just där därför jag kan säga att jag är nöjd. Som vanligt så går det ju alltid lite bättre när det väl gäller också. Det är klart att det fanns saker. Början på "Tröstevisa", precis första två takterna, men det är ingeting för jag kom in så grymt i tredje takten. På slutet i samma låt skulle det vara ner, ner, men det missade jag så det blev lite fail där. I "March" var det något ställe efter en paus där det är lite krångligt att komma in. Sedan tyckte jag det lät lite falsk på något ställe. Men i helheten, låter det grymt. Och helheten, den är viktigast, för helheten, det är allt. Det känns grymt att få en till chans på "Viva La Vida", "Colors of the wind" och "In Dreams". Så jag övar vidare på mina favoriter!
Avslutande vill jag bara skriva att. Som jag längtat till det datumet, och ja, jag gick och längtade hela jullovet efter vårterminen, och hela sommarlovet efter höstterminen. Nu är det bara en vecka kvar. Tiden försvinner iväg så himla fort. Man får liksom göra det bästa i den stunden, för den stunden kommer liksom aldrig tillbaka.  
 

Upplev konserten (Låt för låt) , Orkesteruppspel - 27 maj 2014

Sista låten. Och jag må säga, riktigt maffigt slut hör ni!

Upplev konserten (Låt för låt) , Orkesteruppspel - 27 maj 2014

Absolut en till av mina favoriter! Dessutom får jag en till chans på den här. Då kan det bara bli ännu bättre än vad det redan är. Som jag alltid brukar skriva, så kan ju allt bli bättre. Right?
 

Upplev konserten (Låt för låt) , Orkesteruppspel - 27 maj 2014

När andra cello börjar, grymt. När resten kommer in, grymt. Låten är rätt så cool faktiskt, kanske inte dock världens enklaste låt då det var några pauser som det var lite krångligt att komma in efter. Men grym låt i helheten!

Upplev konserten (Låt för låt) , Orkesteruppspel - 27 maj 2014

Det här var även denna en av mina favoriter, och även en av de låtarna jag får en ny chans på. Grymt att få en till chans på det här! Ni hör väl där att första cello och flöjterna har melodi på slutet av klippet? (Hoppar från slutet till början nu - Skulle väl gjort tvärtom!) I början skulle det vara lite mystiskt, spännande, läskigt. Jag tycker i alla fall att vi fick till det rätt så bra! Men det kanske kan bli ännu bättre till nästa vecka?

Upplev konserten (Låt för låt) , Orkesteruppspel - 27 maj 2014

Den här låten är så svängigt härlig. Tycker inte ni det också? Vet inte riktigt hur låten skulle låtit om man spelade ännu snabbare. Det är ju grymt så här menar jag, men vem vet? Låter som den här ska ju låta lite sådär så att man vill upp och hoppa. Nja, jag känner inte riktigt det rycket här. Kanske lite fortare ändå då?
 
 

Upplev konserten (Låt för låt) , Orkesteruppspel - 27 maj 2014

Det är så svårt att sammanfatta ibland tycker jag. Musiken är ju viktigast, eller hur? Jag låter er bilda lite egna sammanfattningar. Tycks?
 

Upplev konserten (Låt för låt) , Orkesteruppspel - 27 maj 2014

Äntligen känner jag. Förstår ni nu lite av vad jag skrivit om i varenda sammanfattning den här terminen? Ja, en del. Vi spelade först upp den här låten, "Colors of the wind", som då kommer ifrån filmen Pocahontas. Det känns så grymt för jag kommer få en till chans på den här låten nästa vecka. Även om det här var någon av de låtarna som gick bäst. Inte så konstigt kanske? Det här var absolut en av mina favoritlåtar!
 

Sammanfattning (Cellolektion) - 26 maj 2014

Tar en sammanfattning av cellolektionen redan idag, då det kommer upp konsertsammanfattning imorgon. Jag kan ju börja med att skriva att jag tycker jag vårterminen försvunnit iväg i ett svep, eller det kanske jag borde spara till terminssammanfattningen? Sista cellolektionen för terminen spelade jag i alla fall igenom dels en konsertlåt som jag ska spela upp den 2 juni. Låten jag ska spela upp då är låten som jag fick i läxa här om veckan precis. Det är bara något småställe i den låten är lite sådär, men det är bara att spela på. Hann också spela igenom låtarna som jag ska spela på årets stråkkonsert med Vilt/Uppstråk. Fick en ny stämma på en låt. Det är i stort sett samma rytm som den andra stämman men lite ljusare. Den andra stämman är lite mörkare. Men det är absolut inte säkert att jag ska spela det. Idag är det annars orkesteruppspel. Det är vanlig tid som gäller, bara att vi får lite mindre reptid, för en timme senare spelar vi upp allt vi spelat på under terminen för föräldrar, syskon, släkt och vänner. Det ska bli spännande! Jag måste säga att jag är väldigt lugn. Känner att jag kan låtarna. Och finns det något som inte riktigt funkar säger jag bara som jag brukar, "Allt går som bäst när det väl gäller".
 
 

Let Her Go, Passenger - Cello

Jag kollade i arkivet på kategorin musik men hittade inte det här klippet där så det här får ni ta del av idag. En grym cellocover av gruppen "Break of Reality" på youtube. En cover på låten "Let her go" av Passanger. Har jag inte använt ordet grymt på senaste tiden när jag beskrivit? Men grymt är ett så grymt ord som oftast passar. Men säg mig, vad skulle ni beskriva det med för ord?

Grymma rubriker?

Ibland känner jag att jag är usel på det här med rubriker. Till något grymt som det här vill man ju någon grym, och gärna passande, rubrik. Lyckas liksom aldrig när det väl gäller där känner jag. Men ordet grym räcker väl i sig för att beskriva det här!? Grymt!

Story of my Life, One Direction - Cello, Piano

De gör grym musik och grymma videos. Ihop blir det liksom bara ännu bättre. Filmerna för sig skulle inte vara någonting utan musiken, eller tvärtom. Det är grymmare än grymt tillsammans helt enkelt!
 

Kulturskolan Stockholm, Blåsarfestival - Våren 2014


I got you (I feel good) - Blåsorkester


Mor blues - Blåsorkester

 

When the saints go marching in - Blåsorkester

Njut av fortsättningen på konserten jag var på tidigare under veckan! Idag kommer andra hälften och sista delen! Supergilla säger jag!

Sommaren är kort, Tomas Ledin - Blåsorkester

 

Bad weather - Blåsorkester

 
 

Sjöstjärnor - Blåsorkester

 

Rocktolvan - Blåsorkester

Kära musikanter, vänner, alla celloliv följare. Idag får ni början på en liten konsert. Imorgon kommer fortsättningen! Jo, det var så att igår när det  stod tomt här var jag på en lite konsert. Ebba spelade med sin orkester och då var det klart man ville komma om man fick det! Jag inleder här dock med "Rocktolvan" med första orkestern. Det var så kul att höra de här första låtarna för (som jag skrivit någon gång) jag spelade ju trumpet under ett år och då spelade jag just dessa låtar. Så det kändes lite extra när jag hörde dessa låtar kan jag säga!
 

Sammanfattning (Cellolektion, orkester) - 19, 20 maj 2014

Det känns konstigt. m , och väldigt tråkigt. Precis. Detär ju sista onsdagssammanfattningen. för terminen. Från nästa vecka blir det terminens konsertsammanfattningar. Kul med konsertsammanfattningar i alla fall . Jag tänkte förresten på det, på tal om konsertsammanfattningar, attt första konserten jag skrev om här det var ju "Cellofrossa och storbansväng. " Snart två år sen. Fy sjutton vad tiden går fort.
I måndags tyckte jag det gick bra. Känns som att jag skriver "Tyckte jag att det gick bra", hela tiden. Eller? Men det är ju inte dåligt. Men vill liksom ha in något nytt där. Fast, just den meningen säger liksom allt i sig.
Igår var det ju som sagt "sista" övningen innan konsert/uppspel nästa vecka. Nja, inte riktigt sista övningen. Vi hinner ju öva nästa vecka, men dock lite mindre tid får vi på oss då. Igår i alla fall. Vi hann spela igenom alla låtarna vilket var väldigt skönt tycker jag. Jag tror att aj skrev det för någon vecka sedan att "March" inte alls funkade. Men jag måste säg att jag tycker den låten funkar bättre nu. Det är någon takt där som funkar ibland och ibland inte, men då handlar det inte om att det är svårt att spela utan att komma in rätt. Annars tycker jag det är bra. Kanske kommer lite fel ibland? Men jag kan bara säga som så att det ju faktiskt brukar gå som bäst då det väl gäller. Kom ihåg det, för med meningen kan man komma långt!
 

Underbart

Märker på de jag följer på youtube att vårkonserter slår ut i blom nu.
Här hör vi "Underbart" med stråk och sång. Underbart? Det är ju väldigt passande, för jag skulle vilja beskriva just det här med det ordet!
Kolla in mer från denna konsert på mullmyran på youtube. Ja, du får nog lite som en konsert där hemma för dig själv. Grymt!?
 

Madoka Magica, Sis Puella Magica - Fiol

Något som jag hittade här om dagen och direkt tänkte att "Det här måste jag dela med er". Fint spelat och fint gjord film. Förresten. Tycker mig känna igen låten, så jag måste ju ha hört den innan. Dock kan jag inte minnas att jag har hört den innan? Fast jag måste som sagt ha gjort det eftersom att jag känner igen det här. Härliga färger dessutom tycker jag! Lite sådär somrigt och vårigt.
 

Beethoven's 5th Symphony

Kände för detta idag. En låt som jag tror många, de flesta av er, känner igen.
Jo, det är så här. Det finns ett spel för IPad/IPhone som heter "Magic Piano". Du "lär dig att spela" låtar. Det lärorika med det här spelet tycker jag är att man lär sig låtarnas melodi. Och det är ju grymt när man sedan spelar låten på riktigt (eller ja, utanför spelet), eller hur? Förresten. Det slog mig att jag kanske inte skrivit om Beethoven? Om jag inte har det kunde jag ju försöka klämma in lite i veckan. Det tycker jag låter bra!
 

La Cinquantaine, Gabriel-Marie - Tvärflöjt

 

La Cinquantaine, Gabriel-Marie - Fiol

 

Jean Gabriel Prosper Marie

Jean Gabriel Prosper Marie, föddes år 1852 i Paris och dog år 1928 i Spanien. Han var en fransk kompositör. Jean Gabriel Prosper Marie var pappa till kompositören Jean Gabriel-Marie.
Han komponerade många dansverk i sina dar.
 
Mer om Jean Gabriel Prosper Marie: http://en.wikipedia.org/wiki/Jean_Gabriel_Marie_(1852%E2%80%931928)

La cinquantaine - Gabriel-Marie - Cello

Jag tänkte på det att när jag ser det här tycker jag det ser så svårt ut. Det låter så maffigt! Men just det här med att det ser svårt ut. Sen när jag har noterna framför mig då kan jag ju liksom spela det. Kanske beror det på att den som spelar, spelar så bra? Men så är det ju annars också tycker jag. En låt kan vara jättelätt att spela men låta svårare. Svårare än vad den då är. Jag tycker i alla fall att det är rätt så coolt!
 
 

La Cinquantaine, Gabriel-Marie - Cello

Just det här klippet är lite speciellt för jag spelar till det när jag övar. Det går rätt så bra tycker jag. Det ger någoting i slutänden. Sedan tror jag det är väldigt lärorikt att spela till så. Som att spela till en skiva fast samtidigt inte alls. Men där har vi ju ett tips i alla fall! Spela till grejer du hittar på nätet. Jag lovar dig att det ger resultat, och att det är väldigt lärorikt.

La Cinquantaine, Gabriel-Marie - Cello

Så det här är alltså låten jag har i läxa den här veckan. Det låter spännande va?
Jag tycker faktiskt att det här låter grymt! Han är ju riktigt duktigt! Riktigt snyggt!
 

Sammanfattning (Cellolektion, Orkester) - 12, 13 maj 2014

Nämen hej! Först och främst vill jag bara säga att jag är ledsen att det ekade tomt här igår. Mne tomt får det vara ibland. Eller hur? Jorden år ju inte precis under. Som ni förstått för länge sedan är det en onsdagssammanfattning jag nu ska skriva på. I måndagskväll hann jag faktiskt skriva kort om cellon. Men, som jag ville ju då inte avslöja för mycket. Tex vad den där roliga låten hette. Låten tänker jag nu (äntligen) nämna, och det var/är "La cinquantaine". Ni kommer förstå mer om vad det här är för låt under resten av veckan. Spännande!? Och jag måste säga det att jag faktiskt tror att jag bläddrat förbi den här låten någon gång tidigare, och det kan mycket väl stämma då ni vet att jag ofta är ute och leker på nätet. Igår var jag iväg på orkester. Vi hade ingen dirigent igår så vi körde stämrep, stråk för sig och blås för sig. Skönt! Men det gjorde vi bara innan pausen så efter pausen var det som vanligt igen. Usch. Tyckte att jag kom fel där i början efter pausen. Kortfattat, som jag skrev på gilla sidan på facebook så finns det "smågrejer" i många låtar som funkar ibland och ibland inte. Just igår var en sådan dag då jag tyckte att dessa "smågrejer" inte funkade. Jag kan säga att jag är lite trött på dessa "smågrejer" nu. Men, jag tror på det att allt kommer ut först på konserten/konserterna. Det är det jag måste "hänga mig fast vid" som jag skrev igår. Som jag också skrev igår så får jag försöka ta mindre på det, kanske försöka tänka mindre, för då blir det liksom automatiskt bättre. Nej, jag tycker att vi ska ha en grym vecka nu allihopa. Njuta av musiken som jag kommer dela med er under veckan och bara fortsätta. Spela på och var rädda om varandra!

Zara Larsson, Carry You Home

Ett till klipp med grymma Zara som är lite gammalt. Som jag skrev i föregående inlägg, så är jag lite efter här. Just det här tycker jag är riktigt grymt. Hon sjunger det här riktigt grymt, och låten är väldigt fin. Jag tycker att låten passar väldigt bra för Zara också, och det är förmodligen därför hon tar den så grymt!

Zara Larsson, Uncover

Åh. Det här var helt nytt för mig måste jag säga, men det är ju trotsalt några månader gammalt. Jag är lite efter. Det var ju ett tag sedan Zara Larsson syntes här. Men hon är ju helt klart helgrym, eller hur?
 

Betydelsefulla, roliga, speciella

Hej! Allt bra med er alla kära musikanter?
Med mig står allt väl till. Både med mig, och cello (som var helt ostämd tidigare under veckan).
Idag på väg till cellolektionen så såg jag att de var asfalt där jag gick och ramlade i tisdags, och det tycker jag var bra. Men sen är det ju en annan sak om verkligen var stenarna gjorde så jag föll. Men vi låter det vara osagt tror jag, för jag hittar ärligt talat själv inte något svar. Stenar eller inte, dagarna rusar iväg. Jag nämnde cellolektion där i en tidigare mening. Idag var jag ju äntligen till cellon igen, efter flera veckor vad det känns som. Jag fick en rolig låt! Nej, mer än så tänker jag inte skriva om då ni får veta mer på onsdag och resten av veckan. Har minsann lite spännande grejer att bjuda på senare under veckan. Tidigare idag fick jag förresten en väldigt fin kommentar. Eller jag är nog så, så att jag tycker att de flesta kommentar som jag får är väldigt fina. Jag märker det nu när jag ändå faktiskt haft youtubekontot i 8 (snart 9:e) månader. Det är folk som hittar till klipp, gillar och så lämnar de en kommentar. Senaste kommentaren var från någon som tyckte om låten. Hen gillade Disney och skrev att det var en stor grej av hens familj. Hen ville också spela låten som jag spelade i just den videon på sina föräldrars bröllop/bröllopsdag. Alltså just det här att de inte bara skriver "Amazing" utan lite till. Det är så kul att läsa! Jag blir så otroligt glad när jag läser dessa kommentarer. Det gör verkligen en hel dag för mig. Även om de bara ramlar in då och då, så är dessa "då och då"  väldigt speciella, roliga och betydelsefulla.
 
 
 

Coldplay

Coldplay är en brittisk poppgrupp. Gruppen kördes igång år 1996 i London, och består idag av Christ Martin, Jonny Buckland, Guy Berryman och Will Champion. Deras debutalbum kom år 2000, sedan dess har de vuxit. Nu har Coldplay sålt över 50 miljoner album. Gruppen är kända för många låtar, blandanat låten "Clocks" som faktiskt har vunnit en Grammy Award.
Mer om Coldplay: http://sv.wikipedia.org/wiki/Coldplay

Colors of the wind, Pocahontas

Det här är otroligt fint! Jag har hört den här låten flera gånger nu i orkester, dels för att vi den spelas i stort sett varje gång på orkestern på tisdagarna, men också för att jag är som jag är och alltid sitter och söker upp en låt mer. Just den här låten har jag faktiskt hittat flera versioner på med orkester. Den här är absolut den finaste. Sedan måste jag också skriva att jag hört låten när den sjungs, men ärligt talat. Som jag tycker med det mesta andra så är en låt mycket maffigare i en orkester, alltså mycket bättre.
Den här låten låter ungefär som det vi har i orkestern, i alla fall väldigt likt. I sådana fall har nog cellisterna andra stämman här (Sitter jag här och skriver utan noter) . Nej men, jag tror det faktiskt.

Phantom of the Opera - Orchestra

En av de jag följer på youtube hade laddat upp lite nya klipp. Hittade två väldigt fina, och som även passar väldigt bra in här just nu. Det här är ju "Phantom of the Opera" som vi även spelar i orkestern. Vi spelar dock inte just det så här, utan lite annorlunda. Den här versionen har ändå inte hört innan, utan varje gång jag hittat något så har det varit en annan version. Ja, så det var ju alltså lite kul, att det var en annan version på det sättet. Nej. Ser så mycket framemot att dela med mig av allt nu om några veckor. Ni måste sitta där som frågetecken ibland när ni läser (Det gör jag nästan själv!) .
 
 

Every Breath You Take, The Police - Cello

Jag tycker att "2Cellos" gör den här låten väldigt bra. Grymt! Jag gillar speciellt de där knäppet/pizzicatot. Det låter så häftigt det, och det går väldigt bra ihop med det andra. Jag tycker att det är så tråkigt att det inte fanns någon levande bild till/rörelse, men det får vi leva med utan. Musiken är ju helt fantastisk trots allt!
 

Mombasa, INCEPTION - 2Cellos

Jag tycker att det är supercoolt och det måste ni hålla med om!? Det är grejer som det här som inspirerar mig till de där improvisationsvideorna jag gör lite då och då nu. Att det är i svartvitt gör det bara ännu coolare!

Clocks, Coldplay - Piano

 

Clocks, Coldplay - Piano

 

Viva La Vida, Coldplay - Cello

Det visar sig bli en riktig "Coldplay" vecka, eller vad tycker ni? Har nog lite mer spännande Coldplay-låtar nu till fredag, lördag och söndag. Det roliga med att dela en låt flera gånger om (fast olika versioner alltså) tycker jag är att det alltid är skillnad. Varje version är olika, trots att det faktiskt är samma låt. Men man kan ju inte spela, eller för den delen sjunga samma sak varje gång, eller varje sekund. Det finns ju inte. Man kanske gör det på ett speciellt sätt hela tiden, tex "De där Hanna-sättet". Förstår ni? Men bara för att det är ett speciellt sätt låter det inte på det sättet hela tiden. Och jag menar inte bara det här med att man kan vara på olika humör eller på vem det är som spelar (vilket i sig är en stor sak i det hela), utan som jag precis skrev. Varje sekund är ju olika, och det tror jag är det största i det här.

Every Teardrop Is a Waterfall, Coldplay - Cello

Coolt!? Hittade det här igår när jag sökte som bäst. Som jag skrivit innan. Man finner det bästa när man som minst anar. Jag tycker det är coolt och grymt att de kan spela på samma cello båda två. Att det ändå kan bli så rent. Jag är IMPONERAD! Dessutom, är filmen i sig snyggt gjort om vi tänker lite längre än bara musiken (som trots allt är det viktigaste och det vi ska lyfta fram här) . Det räcker med att jag är imponerad här va?
 

Sammanfattning (Orkester) - 6 maj 2014

Hej!
Känns som att jag sitter och skriver sammanfattningar varje dag, eller inte, det är bara det att tiden går så fort. Det var orkester igår. Alltså jag har inte så jättemycket att skriva/säga till om längre. Det är de här smågrejerna och ibland funkar de och ibland inte. Sista takten i "Phantom of the opera" börjar faktiskt funka nu, den funkar bättre än innan. Lyckas faktiskt hänga med rätt så bra där. Det enda egentligen är sista takterna i "Viva La Vida", just precis sista raden. Jag hänger med, men det är lite sådär. Det ska bli svagare och svagare där så det är lite knepigt Men jag är rätt så lugn ändå, resten funkar bra och dessutom får jag ju två chanser att göra bra ifrån mig där. Sedan är det "March" också. Det är lite krångligt att komma in efter vissa pauser. I "Tröstevisa" är det lite krångligt vid ett ställe. Där handlar det om rytm. Eller det funkar galant hemma, men det är där. Annars är det mest att komma rätt i lägena, ja alltså överhuvudtaget, i varenda låt. Igår tyckte jag (framförallt i början) att jag var helt fel. Speciellt nere i 4:e läget. Men det struntade jag i sen, eller försökte göra det och då lät det bättre! Kortfattat, som jag skrivit innan. Det kan nog inte gå så mycket bättre nu. Även om det faktiskt alltid kan gå bättre! Jag säger alltså inte att det inte kan gå bättre.
Måste bara nämna. Man har hållit på att bygga precis vid ett övergångställe där jag alltid brukar gå över när jag åker till cellon, så det är helt grusigt. Igår trampade jag snett där med ena foten (antagligen på en sten) och bara plötsligt satt jag där med cellon på marken. Cellon följde såklart med när jag ramlade då jag fortfarande höll i den. Det lät om strängarna och det första jag tänkte var att "Åh, hoppas bara inte cellon blev ostämd nu." Hann inte tänka så mycket mer då det kom fram en person. Frågade hur det gick osv. Vi hade sällskap en bit sen och fick höra att han spelade lite piano och gitarr. Självlärd på gitarr. Och han hade spelat trumpet i 4 år (tror jag det var) ! Då var jag såklart tvungen att nämna att jag spelat trumpet i 1 år innan cello. När vi skulle olika vägar och skilts åt så hann jag tänka lite mer. "Usch så smutsigt cellofodralet blev". "Måste hem nu fort och kolla cellon". Väl hemma igen då? Stallet har glidit riktigt mycket. Det är nästan ner vid det här f-hålet (Jag hoppas nu att det heter så? Det är inte ett ord jag brukar använda ofta. Det där "Hålet" finns liksom bara där.)
Cellon låter ju alltså rätt så knas som ni nu kanske förstår?
 

Coldplay, Clocks - Cello, Fiol

 

Coldplay, Clocks - Fiol

Såg ni det där klippet som jag delade igår på den här låten? Wow säger jag bara. Det lät riktigt GRYMT!
Så jag tänkte att jag kan fortsätta lite på den här låten under veckan.
 
 
 

Clocks, Coldplay - Fiol, Cello

 

Demons, Imagine Dragons - Tvärflöjt


ThePianoGuys - What Makes You Beautiful

Det här var absolut första låten, och även första klippet jag delade här, som jag hittade med ThePianoGuys. Sedan dess är jag är trogen följare. Just det här är dock från en konsert och inte orginalklippt. Men de är ju minst lika bra här, eller? Det som annars, tycker jag, gör ThePianoGuys så grymma är att de är så bra också på att göra videon. Att videon är bra, gör också att musiken är bra. Även om det lika gärna skulle kunnat vara en svart bild bara, för egentligen är ju faktiskt musiken viktigast.
 

ThePianoGuys - Can't help falling in love

Visst var det ett tag sedan sist? Här har vi ThePianoGuys. Dock är nog videon inte så ny som den är för mig. Men visst är musiken fin!?Som vanlig, när det gäller ThePianoGuys!
 

Love For Three Violins - Fiol


Titanum - Tvärflöjt


Idas sommarvisa - Cello

Som avslutning på dessa fyra låtar så skriver jag som jag gjort tidigare när jag spelat ute. Det är som att vara ett med naturen, och det är en maffig känsla. Jag tror också att det är därför det går som bäst utomhus. Dessutom känns det så levande utomhus. Världen är rörlig. Det händer så många saker runtomkring mig när jag sitter där på en stol och spelar.

Ute blåser sommarvind - Cello

Den här låten tror jag faktiskt att ni känner igen. Juste, där tändes ett ljus. "Ute blåser sommarvind" har jag ju faktiskt spelat ett antal gånger för er. Den här gången måste ni ändå erkänna att jag fick till det bäst!
 
Om ni inte minns tidigare så går det alltid att kolla in arkivet!
 
 

Bourrée 1, Bach - Cello

Andra låten, "Burrée 1", av Bach. Den här låten har jag faktiskt planer på att spela på sommarskolavslutningen. Men det hänger på att jag får ett ja från musikläraren. Så då kanske ni snart får höra låten igen? Här kom inte första takterna med. Men vad tycks? Jag blev rätt så nöjd. Det lät bättre utomhus än vad det gjort när jag övat på låten inomhus. Det kanske är något det?
 

Nu grönskar det - Cello

Igår var det valborg som sagt, och idag är det första maj. Det känns stort. Vi kommer närmare och närmare 2-årsfriande av celloliv. Wow! Jo juste! Igår spelade jag ju också på valborg. Superkul. Så idag får ni ta del av lite valborgsmusik.  Första låten jag spelade var just den här, och den känner ni väl igen? "Nu grönskar det".

RSS 2.0