Serenade for Strings, Tchaikovsky

Bra att starta veckan med Tchaikovsky? Mm. Jag tyckte att färgerna såg så härliga och juliga ut. Men, det kanske är så - åt vilket håll man än tittar åt nu så är julen där, på något sätt. Mysigt med jul. Fick en kommentar nu på morgonkvisten som jag vill lyfta fram till den här musiken (alltså vissa människor lämnar så ljuva toner efter sig vänner), till "Vi tänder ett ljus i advent" alltså, som jag också delade med @CelloAllCellist på instagram. Lyssna och njut! "I love it.. thank u its Beautiful... I just listen to this and now I have to go University and sit in my class with good vibes... that's a good feeling."
 

Vi tänder ett ljus i advent - Cello

Hej på er och glad första advent! Första advent? Ja, faktiskt. För att det är första advent idag så delar jag med er årets första julvideo. Jag satte mig och spelade in "Vi tänder ett ljus i advent". Alltså, jag måste säga att jag tycker att det ser så rörligt ut i handen? Eller har jag fel? Jag blev rätt så nöjd med videon - alltså, jag tror att jag håller med mina följare. Visst är det ändå himla fint ljud som jag får till i den här cellon, fast i och för sig, det kan bero mycket på cellon också. Lyssna och njut! Och så kan vi alltid hoppas på att när snögudarna ser det här, må de då låta det falla lite snö. Vi hörs i veckan!

My Heart Will Go On, Titanci - Flute

Jag delade ju med er "My Heart Will Go On" för ett tag sedan. Jag hade hela tiden i baktanke när jag spelade in det att jag måste höra med Ebba om hon kunde spela låten också. Åhh! Jag är så himla imponerad av flöjtisten. Hon har utvecklats så mycket under tiden som celloliv har fått ta del av det. Det är så kul att se den utvecklingen! Jag är så imponerad av tonen, att Ebba lycks få så väldigt fin ton nu. Kika gärna tillbaka i arkivet och se om ni kan hitta något äldre material att lyssna till och, och ja, se den här utvecklingen. Tack Ebba för att celloliv får följa dig lite då och då. Det betyder mycket!!  

Dålig uppdatering, panik, snart julkonserter

Hej på er. Jag försöker ta in att det är första advent på söndag och så blir det december den här veckan. Jaha? Redan? Va, nä? Men julen är mysig. Här har det varit dåligt med uppdatering, "Hanna övar" och veckans sammanfattning. Jag ska komma med en förklaring, faktiskt. Först ska jag nämna att jag inte varit iväg så mycket på cellon. Den här veckan var jag varken på lektion eller orkester, medan jag förra veckan var på båda och veckan innan dess var jag inte på orkestern. Så ja, det har varit lite halvmycket spel. När jag varit sjuk så har jag inte heller haft samma ork till att sätta mig och öva. Det känns väl sådär allt då det snart är julkonserter (ska försöka göra ett enskilt inlägg om årets julkonserter) . Men jag får köra på nu sista veckan/veckorna. Och ja, sen är jag väl allmänt bara rätt så låg på grund av vissa saker. Har panik mest hela tiden och det är... Ja. Paniken förstör rätt så mycket för mig just nu. Men jag kämpar på och jobbar med det. Cellon är verkligen STYRKA för mig men när det går dåligt på cellon på grund av den paniken då, då växer paniken och det blir kaos och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag har väl rätt så svårt på grund av paniken att koncentrera mig på saker, i skolan t ex - saker som jag inte tycker är roligt på samma sätt har jag svårare att koncentrera mig på och börjar tänka på paniken. Okej, det låter rörigt men så är det. Jag försöker fokusera på musiken som jag delar här, cellon, skrivandet och fotografin. Det betyder mycket för mig! Nu taggar jag sista veckorna med cello för den här terminen och hoppas på att "positiva och glada Hanna" kommer tillbaka och börjar växa igen. Tack för att ni läste, kram!

Hanna övar #22

Jo, jag ska nämna också där i "Inledningen". I "Inledningen" så tänkte jag också på det här med nyanser. Det minns jag att vi jobbade en del med förra onsdagen. Så där kan man kanske tänka till en del!

Star Wars, The Imperial March - Gitarr

Ja, men det här var ju lite kul! Star Wars, The Imperial March på gitarr. Kort men härlig musik. Till det här kan jag ju också passa på att säga att jag just nu ha lite tema filmmusik på instagram, @celloallcellist . Kul! Musik från Star Wars är faktiskt något som jag tänkt ladda upp någon vecka. Den här veckan kör jag lite musik från "Sagan om ringen" och den musiken är så fin! Har ni någon favoritfilmmusik?
 
 

Writing's On The Wall, Sam Smith - Piano

Jag uppdaterar er lite redan då jag är hemma är sjuk. Superbra tajming med julkonserter snart, som jag egentligen skulle behöva öva till. Jag skriver mer i ett lite längre inlägg på torsdag. Här är dagens musik - "Writing's on the wall", av Sam Smith här en pianocover från Costantino Carrara Music på youtube. Grymt. Visst var det ett tag sedan vi lyssnade till piano här förresten? Ja, men eller hur. Så lyssna och njut extra mycket av det här!

Love Yourself, Justin Bieber

Jag kommer ihåg här om året lyssnade jag så mycket på den här låten "Baby" - men de tiderna är förbi, hehe. Jag tyckte den här låten var rätt så chill, lugn, skön och så vidare. Så, det känns bra att starta veckan med en sådan låt. Lugn start, och så mot slutet av veckan öser vi på lite mer - då när energin kommer och man är sådär himla taggad på helg. Låter det bra? Mm.

Hello, Adele - Harpa

Det här är en låt som jag har i min spotifylista och som jag lyssnat en hel del till de senaste veckorna. Grym! Jag såg att Amélie Guiboux laddat upp en cover på harpa och blev genast sugen på att dela det här med er. Så idag lyssnar vi till "Hello" av Adele på harpa. Texten till den här låten är så otroligt fin! Har ni tänkt på det? Har ni tänkt på vad den betyder osv? Jag ska se om jag kan komma ihåg att dela texten också med er.

Love Yourself, Justin Bieber - Fiol

Idag delar jag en cover av David Fertello med er. En cover på Justin Biebers "Loe Yourself". En låt som jag själv inte har hört, så den ska jag leta upp till veckan. Till imorgon ska jag försöka få till en "Hanna övar" och en veckans sammanfattning. Hoppas på att jag lyckas - men jag lovar ingenting. Jag ska kolla igenom vad jag delat för musik här under hösten också. Vi hörs vidare imorgon!
 

Gautier Capuçon and Nathan Chan | Barrière Cello Sonata for Two Cellos

Hej igen! Jag kommer typ av mig här hela tiden just nu. Uppdaterar, och så tappar jag det i någon dag. Men här kommer lite ny musik! Jag är nog rätt så dålig med beskrivningar av musik också just nu, men jag ska försöka komma igång igen med det också för då går jag in i det sådär mycket så att inget annat får plats. Okej. Och så ska jag försöka få till en sammanfattning den här veckan. Jag vet dock inte när veckans sammanfattning kommer. Det får vi se när jag går in i det. Så, lyssna och njut och så hörs vi troligtvis vidare under veckan!

Kärleksvals, klangfyllt, amazing

En av lurarna/sidorna på mina hörlurar har slutat funka? Åh fan, inte igen. Vad är det med mig och hörlurar. Kan använda hörlurar ett par månader innan det blir problem? Jaja,, men ännu så funkar de i alla fall. Okej, det blir visst ändå så att jag skriver idag. Just idag får det bli så. Vill skriva av mig om spelet idag. Jag kommer inte nämna här på sidan vad det var som jag spelade på för ställe. Jag kan däremot säga att det var ett väldigt fint sammanhang att spela i. Ett nytt sammanhang och ja, det känns lärorikt. Jag märkte att folk gillade det, eller gillade kanske är ett för litet ord för att beskriva det, eller fel ord helt enkelt - men jag märkte helt enkelt att folk uppskattade musiken. Och att jag kan göra folk glada och att folk uppskattar det jag gör på/med cellon det betyder så otroligt mycket för mig. Jag blev nöjd med allt, speciellt med "Kärleksvals" tror jag. Ljudet i en kyrka är så klangfyllt också, eller hur man ska beskriva det - alltså ljudet blir så stort och mäktigt på något sätt och då är det lätt att tänka att helheten var Amazing. Ehm. Någon som förstod vad jag menade där? Nja, knappt jag själv faktiskt. Men okej, tack för spelet - det gav en del styrka dessutom. Lever nog kvar ett tag i det här, förhoppningsvis. Var rädda om varandra, kram! Så hörs vi under veckan.

Writing's On The Wall, Sam Smith - Piano, Cello

Hej! Jag har inte riktigt orkat kolla in hit på några dagar. Lever efter cellon den här helgen, eller ja, just nu. Cellon är stor styrka och glädje just nu. Imorgon blir det lite spel i en fin kyrka, det är först på eftermiddagen så innan dess ska jag satsa på att spela hela tiden fram till dess. Och det kommer bli jättebra, det vet jag #pepp . Jag kommer självklart skriva om hur det gått imorgon. Just nu känner jag annars inte för att skriva, eller jag vill inte tänka i "skrivtänk" eller hur man ska beskriva det - för då börjar jag skriva på ett dåligt/negativt sätt så jag ska försöka komma igång här igen tänkte jag med att dela massa härlig musik och koncentrera mig på det. Nu kör vi! #alltförlitemerpeppochglädje
 
 

Cellorep i kyrka, vacker klang...

Jag var iväg och repade lite i kyrkan vid Bromma inför söndag idag innan cellolektionen. Det gick jättebra! Nu vet jag vad jag kan öva vidare på inför söndag. Hinner repa också på söndag innan spel. Så, det här blir absolut bra. Klangen i kyrkan var riktigt fin också. Märkte att jag fick kanske ta ner lite på det när jag spelade. Men sen när kyrkan är fylld av människor, så är det klart att ljudet blir annorlunda också. Kul! Jag tänkte att jag skulle ta en bild där, så ni får uppleva det mer, men det får bli på söndag istället. Nej, nu ska jag ta tag i lite mer övning så får vi se vart det landar.  
 

Övning inför 15 november 2015

Ja, jag delar idag en övningsvideo inför 15 november då det blir lite spel. Så här är som jag säger i börja av videon en "programidé" eller ett förslag helt enkelt på några låtar som jag är sugen på att spela. Låtarna som jag spelar i videon är "Bourree", "Kärleksvals" och "Concertino in C". Så där har vi en idé. Får känna på ljudet i kyrkan imorgon och sedan får vi se vart det landar. Jag är i alla fall supertaggad inför spel, och dessutom i ett nytt sammanhang! Lärorikt!

Celloliv 3 år!

Celloliv blev ju 3 år tidigare i oktober, faktiskt i början av oktober, så för lite mer än 1 månad sedan. Det här är jag alltså efter med. Jag laddade upp videon under höstlovet och jag måste såklart dela det med er också. Grattis celloliv 3 år! Jag säger det då och då, men celloliv betyder jättemycket för mig - här skriver jag verkligen av mig och det är jätteskönt. Jag kan också titta tillbaka på tidigare år och se hur mycket celloliv faktiskt utvecklats och hur mycket jag själv har utvecklats! Det är verkligen jättekul. Tack för att ni läser celloliv vänner!

Hanna övar #21


Sammanfattning (Celloelktion, orkester) 2, 4 november 2015

Vi körde "Trepak" på samma sätt som veckan innan höstlovet. Alltså, att vi spelade de sista 3/4 takterna om och om igen och så plockade dirigenten bort instrumentgrupp efter instrumentgrupp. Krångligt? Nej. Men det gäller att titta upp där och hålla kolla. Det var fler blåsinstrument igår också. "Sugar Plum" och "Bojarernes Indtogsmarsch" blev bättre än tidigare. Vissa grejer ligger i blåset och slagverk som vi inte haft tidigare. Tycker att "Trepak" gick rätt så bra igår, vid de här snabba takterna. Skönt, så här efter lovet. Sen är det alltid lite seeegt precis veckan efter lovet. Hade inte ätit  någon middag? Jag skulle nog inte tipsa er om att spela i symfoniorkester om ni inte ätit någon middag. Kände efter pausen att jag tappade bort mig flera gånger, som på "Bojarernes Indtogsmarsch" - och så kom de där snabba takterna och så hann jag knappt med där. Oups. Nää, vänner, ät något innan orkestern. "Hip hop medley" blev mer lyckat också. Vi hade gitarren/elgitarren där i början och någonstans i mitten vilket vi inte haft tidigare, så det blev ett lyft. Det är ju fortfarande de där sista takterna, eller från F och fram till slutet alltså. 6 b, och så går det himla fort helt enkelt. Aahhh. Men kanske det gick bättre och bättre där igår? Sista gången vi spelade det lät det väl helt okej. Sen är det fortfarande lätt att komma fel i det läget - men fokus hänga med först och främst och så får det komma mer perfekt senare. På den här svängiga låten jobbade vi med lite igår också. De här takterna som ligger i cellos och kontrabas (basen liksom) skulle vi ha mer lätta och inte lika tunga. Så där har jag väl något att sträva efter nu. Lättare och mindre tungt. I måndags spelade vi igenom Vivaldi "Sonatan in E minor", den första. Det kände helt okej. Har ändå försökt hålla igång under lovet = resultat. Fick en ny låt också "Ave Maria". Ska försöka komma igenom veckans "Hanna övar" och gå igenom en del ordentligt och skulle fortfarande behöva komma igenom lite orkesterlåtar i en video. Hm. Vi får se vad som hinns med. Veckorna går ju alldeles för fort!
 

Symphony No.5 - Pyotr Tchaikovsky

Känner för att dela lite musik. Det är många som jag följer som laddat upp nya saker de senaste dagarna - här har vi "Symphony No.5" av Pyotr Tchaikovsky från "ncogb". Vackert. Härligt med orkestermusik idag då det är orkester ikväll, som vanligt. Skönt. Lite nya andetag och så då. Djupa andetag, som förhoppningsvis räcker resten veckan? Njut av musik så hörs vi med en sammanfattning igen imorgon.
 

Rep 9 november och lite videoidéer...

God morgon vänner! Skönt att vara igång igen och komma iväg på cellolektion igår. Jag ska sätta mig ner och försöka spela in lite i eftermiddag. Bara komma igenom allt sådär galet mycket. Låter bra. Jo. Visst sa jag att jag inte tänkte skriva om den här spännande saken. Det är så att nästa måndag, den 9 november kör vi rep. Rep inför söndagen och lite spel. Jag skriver mer om det sen senare. Kan säga att jag är väldigt taggad i alla fall. Ska kolla igenom något litet program, bara 2-3 låtar. Kanske kör en övning på det också i en video. Hm. Vi får se hur mycket jag kommer igenom under veckan. Först och främst tar vi orkestern på onsdag.
 

Tillbaka efter höstlov!

Jag hade inte tackat nej till en vecka till med operalov och höstlov. Nä. Men vi kör och försöker göra det bästa utav det. Jag är rätt så pepp på cello idag igen. Yes. Hoppas bara på att det går bra, hade ju någon dipp där för någon vecka sedan. Jo, jag ska nämna att det inte blev någon STORK. Känns ju sådär segt och så vidare. Hade sett framemot det, men tajmade det superbra med en förkylning. "Hej förkylning" liksom. Eller hur man nu säger då. Men nu igång igen som sagt. Skönt. Har förresten förmodligen något litet kul på G till senare i november, men jag säger inte mer än så nu. Förmodligen skriver jag mer om det då. När det är lite mer spikat och så. Och så, ja juste, det är ungefär 4 rep kvar med orkestern innan 5 december och en hel förmiddag med rep. Like på den du. Men en vecka i taget, inte tänka så mycket framåt och ja. Jag kommer nog i alla fall bli gladare och gladare för varje vecka.
 

Operalov // Avslut

Kul med opera på ett lov? Det är något som jag själv lyssnar på sällan annars - så jag tycker det här var en rolig vecka att lyssna till. Vissa videor är så långa. Har någon av er orkat sitta ner och lyssna på det? Skulle vara kul att veta. Jag är nog själv lite så, så att jag hoppar lite i det till mina favoritdelar. Men, om man verkligen sitter där i publiken så rinner ju tiden iväg. Eller hur? Det är en mäktig upplevelse det. Minns ni i våras? Då var jag ju och såg Otello live i Stockholm vilket var helt fantastiskt. En riktigt häftig upplevelse. Alltså vänner. Ni måste verkligen gå på opera någon gång om ni får möjlighet till det. Gör det då! Det är något man bör uppleva någon gång i livet. Titta tillbaka på lovet eller varför inte återupplev något annat lov? På kategorin lov!
 

Elin Rombo sings Vivaldi

Minns ni att Elin Rombo sjöng på kronprinsessan Victorias bröllop och på prinsessan Estelles dop? Var det någon av er som såg det? Jag minns det och jag tänkte att ju måste dela det - men grejen är att jag inte hittar tillbaka till det på youtube. Så istället delar jag med er när Elin Rombo sjunger Vivaldi. Vackert det också. Så med det här avrundar jag operalovet!

Elin Rombo – With darkness deep ur Theodora - Polarpriset 2014 (TV4)

Elin Rombo är ju en fantastisk duktig svensk operasångare. Så nu när jag har opera måste jag såklart dela lite klipp på Elin Rombo. Här Elin Rombo när hon sjunger på Polarpriset 2014.
 

Charlotte Church - Ave Maria

"Ave Maria" är också en sådan här grej som jag tänker på något av det första jag gör när jag tänker på opera. Den här är så vacker. Direkt så att jag känner igen den, inte för att jag sitter och lyssnar på det varje dag. Men ja, hela grejen är väldigt fin.

RSS 2.0