Kärleksvals, Neuman - Cello, Gitarr

"Kärleksvals" blev lätt bäst. Det här typ den jag kan sitta och lyssna på om och om igen utan att utbrista "Men det där var ju falskt". Fast nä. Men ni vet hur petig jag är vissa stunder? Det här är ju bara glöm och dröm "petiga Hanna". Det här var bra. Typ vackert! Körde en repris på låten, vilket blev fint och jag måste säga att jag gillar slutet också. Snyggt med en "avtoning", eller vad det nu heter - alltså att det låter som att det blir svagare och svagare. Eller om det typ kallas för avfrasering? Jaaa, jag vet inte riktigt. Det skulle vara kul att söka upp alla dessa ord inom musiken och skriva mer om. Jag avslutar med "Kärleksvals" idag och bjuder på fortsatt spel från skördemarknaden imorgon.

Euphoria, Loreen - Cello

Euphoria är faktiskt också en sådan där ska som jag letat upp själv vid något tillfälle. Det började med att jag hörde en version, för rätt så länge sedan nu, men så blev jag sugen på att skriva ner det också någon gång i slutet av vårterminen tror jag att det var. I versionen som jag hört tidigare så är det pianokomp till - men som endast solo/bara cello tycker jag allt att det blir något också. Jag tycker att det är så vackert vid 0:52 när solen kommer fram. I videon ser det ju ut som att spela fram solen. Typ att locka fram solen från dess gömställe. Jag tänker när jag ser det i videon att ju högre, starkare och kanske uttrycksfullare (?) som jag spelar så lockas solen fram.

Concertino in C, Bréval - Cello

Härligt att folk pratar och verkar ha så trevligt i bakgrunden! Det här typiskt en sådan där sak som jag suttit och letat upp - hittat något klipp och sedan letat upp noterna. Jag tror att jag faktiskt hittade just dessa noter på instagram. Typ äntligen på en hel bild så att jag kunde skriva av det. Så det gjorde jag någon gång. Någon tråkig stund, då jag ville ha något nytt - så brukar det oftast vara. Jag missade någon drill någonstans och det var jag medveten om. Typisk som nästan alltid blir fail, vid 0:37 ungefär. Lätt något att köra om och om igen och öva upp så där perfekt nästan. På tal om drillar. Finns det förresten något annat namn för "drillar", jag vet inte riktigt annars hur jag ska förklara det annars nämligen... Det verkar finnas någon annan version av den här fast med fler drillar. Alltså samma grej/toner överallt, men med drillar. Ehm.. Jag fattar inte riktigt det där. Men det är väl någon "klura på" sak antar jag.

Ute blåser sommarvind - Cello, Dragspel

Vad var det jag skrev förra året? Någonting med att vi band in andra stämman så vackert? Videon/videorna blev filmade i motljus - men jag tycker faktiskt att det blev vackert. Jag gillar stämningen, alltså att folk traskar omkring i bakgrunden. Lite sådär härlig stämning på en folkfest - fast skördemarknad i det här fallet då. Ser ni tjejen som står i hörnet och ler. Hon ser så lycklig ut. Man blir ju glad av att bara se på henne. Tänk att vissa människor blir så glada av någon musik. Att musik kan vara så rofyllande (?) för vissa. "Ute blåser sommarvind" blev riktigt fin.

Skördemarknad 2015 - Sammanfattning

Det känns så levande att spela utomhus. Dels att jag känner att jag fylls av något levande men också att cellon känns mer levande. Alltså som att instrumentet får mer liv, typ... Det är en härlig känsla. Så kul och peppande när folk uppskattar något man gör. När jag får höra att jag har en fin ton - bara det är otroligt peppande för mig. Då kan jag liksom bara fortsätta bygga på "du har en så fin ton" eller "åh, du har blivit så duktig". Fortsätta bygga det uppåt. När jag har sett klippen från dagens spelande har jag tänkt på hur coolt det verkligen är att kunna spela ett instrument. Vilken lycka liksom. Tänk vad glad man kommer vara i framtiden över att man kan spela. Över att jag kan spela en låt på ett instrument? Är inte det ashäftigt, egentligen? Wow! Tänkte dela lite spel under början av veckan, så har vi något kul att se framemot.
 

Gunhild Carling och Carling Big Band, Vitabergsparken - Bilder

Lite mer Gunhild Carling så blir lördagen perfekt. Musik och två bilder. Gilla musiken och bilderna vart härliga! Det var mycket folk. Knappt så vi fick någon bra plats. Otroligt mycket folk redan en timme innan. Men det var härlig stämning. Hon fick igång publiken och det svängde riktigt mycket. Upplev den här konserten genom bilder och någon video och så önskar jag er en fortsatt bra lördag.
 
 

Gunhild Carling and Carling Big Band in Vitabergsparken - Parkteatern 2015 (3)


Gunhild Carling and Carling Big Band in Vitabergsparken - Parkteatern 2015 (2)


Gunhild Carling and Carling Big Band in Vitabergsparken, Parkteatern 2015 (1)

Jag börjar idag äntligen dela första delen ur konserten jag var på den 16 augusti. Gunhild Carling med Carling Big Band i Vitabergsparken. Jag har hört och sett Gunhild Carling på tv tidigare. Första gångerna jag såg henne var här om året i Let's Dance. Att höra Carling live var väldigt kul och en fin upplevelse. Helt klart bäst live, som med de flesta artister. Lyssna och njut av fredagsmusiken. Skickar med en fråga också: Gillar ni Gunhild Carling? Mer Gunhild Carling kommer imorgon!

My heart is waiting for you - Gunhild Carling

 

Like I'm Gonna Lose You, Meghan Trainor - Cello

Sarah Joy hittade jag för ett tag sedan. Tycker hon är så cool. Lätt inspirationskälla. Funderar på att lägga ut en fråga på instagramkontot och fråga vem som inspirerar en? Kanske skulle vara kul att se om jag fick något svar på det. Kul att läsa och höra. Jag vet förresten inte riktigt vem Megha Trainor är. Kanske skulle vara kul att söka upp. Så jag vet vad jag ska pyssla med under eftermiddagen. Spännande med nya namn/artister. Lyssna och njut av torsdagsmusiken!
 

Bad Blood - Taylor Swift ft. Kendrick Lamar (Cover)

Hej! Det stod tomt här igår, men nu är jag tillbaka igen. Kul! En cover på "Bad Blood" av Taylor Swift, kanalen David Wong. Jag har lite dåligt med idéer på vad jag ska dela - Fast jag har nog en del att dela med er. Tidigare hittade jag en låt som jag undrat över vad den hette. Jag kom på att jag har lite konserter att dela med er också, och på söndag blir det spel på kolonin så där blir det lite upplevelser också att dela här. Tror minsann vi har en spännande återstående vecka!

Cello om 1 vecka!

Hej på er! Kul att skriva live igen efter helgen. Samtidigt som jag kanske tar emot lite lov med glädje då och då. Som det står i rubriken - cellon startar upp om en vecka, 31 augusti. Det blir en timme senare mot förra året/terminen. 17.15-17-45. Tror det blir bra. Hinner hem och lämna av väskan på måndagar, vilket låter skönt. Jag ser framemot att komma igång. Nya låtar (nästan) varje vecka. Jag är nyfiken på låtarna vi ska spela i orkestern under höstterminen. Ladda upp inspiration och få respons på instagram. Få kontakt med andra med samma intresse via instagram. Förra terminen var jag rätt så onöjd någon gång, se arkiv om ni vill, speciellt där i början av terminen. Mot slutet av terminen blev det ju bättre och jag var väldigt nöjd med konserten med orkestern. Orkesterterminen är jag nästan mest taggad på. Lätt. Så nu kör vi, på en ny termin. Nya låtar, nya utmaningar och så vidare. Till helgen blir det förmodligen spel på skördemarknad. Perfekt uppstart!

Word Up! - Little Mix

"Word Up!" - titeln gjorde mig mest nyfiken på det här. Finns mycket mer Little Mix. Men vi kör så här. Nu när Little Mix spelats ett tag här. Vi kör nytt och fräscht nästa vecka. Men rundar av hela veckan med "Word Up". Sköt om er så hörs vi, live igen, imorgon! Det här spelas under dagen.

Wings - Little Mix

Lördag. Lördagsmorgon. Nej, jag är troligtvis inte uppe så här tidigt. Men jag kör på tidsinställda under helgen. Vi fortsätter med Little Mix i lurarna. Har inte så mycket att skriva om låtarna. Mer än att, lyssna och njut. Vad tänker/tycker ni om det? Låt det flöda och skriv ner.

Move - Little Mix

 

Black Magic, Little Mix - Piano

Fredag känns skönt. Att solen är här idag också känns också väldigt bra. I helgen blir det landet. Många bra saker där. Vi kör mer Little Mix. Idag på Piano. I helgen ska jag försöka hitta mer - eller idag blir det då. Ska försöka fixa till lite tidsinställda till helgen när jag är borta. Gillar ni Little Mix? Jag tycker de har rätt så skön musik. Kanske inte så att jag sitter och sjunger med. Men ja, skön musik. Jag gillade den här pianocovern också på "Black Magic". "Black Magic" är väl förresten den låt jag lyssnar mest på av deras låtar. Vi får se vad det mer finns med Little Mix. Kanske något ännu grymmare än "Black Magic"?
 

Little Mix - Black Magic

Vilken härlig start på onsdagen. Mitt i veckan. Skolan börjar idag. Cellon börjar om mindre än två veckor. Taggad till resten av veckan och helgen då det blir landet (förhoppningsvis/förmodligen) . Så, men vad tycker ni om musiken? Det här är lite mer så att jag kan lyssna på det om och om igen, vilket kanske inte det här andra var som delade med er. Okej. Då kommer jag säkert ändå tröttna på det här rätt så fort. På "Waiting for love" eller "Wake me up" av Avicii tröttnat jag aldrig på. Eller, inte för att jag lyssnar på det varje dag. Får se om jag kan hitta lite mer med Little Mix under veckan. Kul!
 

Gånglåt från Äppelbo - Cello

Vi kör lite eget material den här tisdagen! Spelades in för lite mer än en vecka sedan. Jag måste säga att det kändes lite rostigt efter sommarlovet att sitta och redigera tvåstämmigt igen. Jag kommer väl in i det igen. Till hösten har jag lite tvåstämmiga idéer som jag är sugen på att sätta till verket. Men vi kör nog lite solo däremellan. Så, såhär avslutar vi utomhussäsongen 2015. Nu blir det inspelning inomhus framöver, fram till nästa vår. Toppen! Ha en toppen dag så spelas det grym musik här igen imorgon!

Bitch I'm Madonna - Fiol

Hej! God morgon eller god förmiddag. Jag startar upp veckan med en cover på fiol på "Bitch I'm Madonna". Rätt så skön musik att vakna till liv till, eller hur? Jag tycker absolut att det är rätt så härligt sväng i musiken. Melodin ungefär vid 3:02 låter riktigt härlig! Jag tycker möjligtvis att musiken inte går ut riktigt hundra i hörlurarna, vilket det säkert egentligen gör, men det låter lite intryckt på något sätt. Som att man hör musiken på andra sidan en dörr? Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det. Vad tycker ni om det?

Madonna - Bitch I'm Madonna ft. Nicki Minaj

Det här föll förbi mig någon gång tidigare under lovet. Jag tycker att vi kör några dagar med det här nu. Kanske finns någon spännande version, som kan falla mig i smaken? Vad tycker ni om den här musiken? Det här är inte riktigt min musiksmak. Kan inte riktigt hänga med, vilket leder till att jag inte hittar någon historia i det? Nicki Minaj har jag hört tidigare. Madonna, kanske vid något tillfälle - men om man säger så, jag vet mer vem Nicki Minaj är. Jo, gillar färgerna här. Lite peppande så där. Så att man blir sugen på att se det. Nästan lite för mycket färg, kanske till och med.

Julie-O - Kevin Olusola

Jag känner att jag vill komma igång och dela massa grym musik nu, då jag har lite på lager - lite spännande saker på G förhoppningsvis. Jag inleder så här! För någon vecka sedan så hittade jag det här: https://www.youtube.com/watch?v=4RkJKel2akg Vilket förde mig vidare till den här versionen av Kevin Olusola genom länken i beskrivningen. Jag tyckte Maya gjorde en fantastik version på det. Så snyggt med knäppen i början och starten precis med stråke, för att inte tala om alla dessa "drillar", eller hur man ska förklara det. Kevin Olusola gör ju en riktigt grym version han med! Kevin har vi hört tidigare här. Minns ni "Auld lang syne" som jag delade här i slutet av vårterminen? Det var ju så grymt, ja, typ så grymt så att jag skrev någon version på det som jag hittade. Så det var lite extra roligt när jag hittade det här "Julie-O"! Lyssna och njut!
 

Carola Häggqvist, konsertbilder - Juli 2015

Jag avslutar dessa Carola-dagar med tre bilder från konserten. Jag måste säga också att gitarristen som ni ser på bilderna var riktigt grym! Applåder! Vet ni förresten hur många personer som fanns i publiken? Runt 2300, om jag minns rätt. Coolt? Ja! Förra året, när vi såg hyllningskonserten till Ted Gärdestad var det absolut inte en lika stor publik. Så det här det sammanfattar vi som: Det var en häftig/maffig upplevelse att sitta där och se det live. Carola fick igång publiken många gånger. Riktigt härlig konsertstämning!
 

Tell Me This Night Is Over (The Ark) - Carola Häggkvist

Det här va något av det första som spelades. Jag undrade ett tag vad det för musik. Så, när vi kom hem till Stockholm var något av det första jag gjorde att söka upp den här låten. Ja, men såklart att jag kände igen det från gruppen The Ark. Typ så att jag blev lite sugen på att dela vidare The Ark till hösten här på hösten med er - den veckan skulle nog blivit rätt så grym! Carola sjunger ju också låten riktigt grymt!

Oh Happy Day - Carola Häggkvist

Om jag minns rätt så var det något av det första som spelades på konserten. Jag har en låt i Cellisten 2 som heter "Oh Happy Day", jag dock inte om det är samma låt. Jag blev lite nyfiken på om det var samma låt när jag hörde det här. Men hm, kan det vara det? Får se om jag kan ladda upp en snutt utav det på facebooksidan kanske, och skicka över frågan till er...

Fångad av en stormvind - Carola Häggkvist

En annan låt som såklart bara måste vara med är ju Fångad av en stormvind. "Fångad av en stormvind" och "Främling" var typiskt sådana här låtar som man hoppas och visste skulle sjungas under kvällen - och det blev riktigt härlig stämning när Carola fick med sig hela publiken där. Det här var också en låt som sjöngs i slutet har jag för mig. Så startar upp så här, med det bästa så klart så fortsätter vi imorgon med fler upplevelser från konserten.
 

Främling - Carola Häggkvist

Vi går från början till slutet, bara sådär - alltså det är klart att man måste ha med Främling. Eller hur?
 

Carola Häggkvist,, Kronovalls Vinslott

I juli var jag på Kronovalls Vinslott och lyssnade på Carola. Det blev en helkväll, timmarna flög iväg snart var det över. Men här kommer lite, så ni också får uppleva det. Här först den coola inledningen! Så måste jag såklart också säga, lyssna och njut vänner.
 

Vad händer i augustimånad? - Tillbaka live!

Hej! Det var ett tag sen? Ja! Men nu tillbaka live igen. Livslevande framför datorn.
Klockan är 20:06 och nej, jag har inte suttit uppe vid 6-tiden på morgonen och skrivit hela lovet. Nja... Men visst blev saxofonlovet bra? Ja! Superkul att skriva om ett nytt instrument, eller framförallt lyssna till det skulle jag säga. Det är så kul att sitta och lyssna på musiken samtidigt som jag skrivet, vilket jag såklart gjort som alltid. Har ni suttit uppe vid 7 på morgonen, när tuppen gal, och lyssnat? Kanske inte vid 7? Men  lite utav allt hoppas jag att ni lyssnat till - annars tycker jag att ni ska ta er tid att kolla runt en stund. Jag har varit på konserter och fler väntas under augusti. Vi får se om det blir spel på skördemarknad i år också. I vilket fall som helst så tror jag att vi får en grym augustimånad. Hoppas ni hänger med! Jag tänkte ta och skria någon dag - ni vet sådär #hannablirnegativ . Men det blir när jag fått tider inför nästa termin, så senare i augusti helt enkelt. Ungefär som en inför hösten. Först och främst tycker jag att vi tar lite Carola imorgon, senare i veckan ännu fler konserter och däremellan så tar vi lite nytt som jag letat upp under tiden som jag varit borta. Jo, vet ni vad? Det blev liten ny inspelning idag. Äntligen! - så vi får helt enkelt se vad augusti har att bjuda på. Sköt om er så hörs vi snart igen!
 
 
 

Saxofonlov // Avslut

Härlig blandning och ett bra avslut på lovet idag med "You raise me up", "Waterloo" och "Fugue in G minor". Jag försökte variera lite i musiken, både lite klassiskt och lite mer som man kanske känner igen.
Lyckades jag med det? Under lovet så har jag lärt mig att klassisk musik även låter fantastiskt på saxofon. Vilket för mig kanske annars är en jazzig "första tanke" - Om ni förstår hur jag menar. Så det har varit väldigt roligt tycker jag att höra Bach, och allt fint klassiskt på instrumentet.  
Jag var lite rädd att musiken inte skulle räcka hela lovet så jag försökte vara lite sparsam, men det visade sig att det blev lite över. Så ni kanske kan vänta er lite mer saxofon under höstterminen.
 
Vill ni återuppleva något lov? Kolla in kategorin lov!

Fugue in G minor, Bach - Saxofon

 

Waterloo, ABBA - Saxofon

 
 

You Raise Me Up - Saxofon


Let It Be, The Beatles - Saxofon

Avslutar den här veckan med Beatles. Idag har vi lyssnat till, "Forever", "Yesterday" och "Let it be". Grym söndagsmusik!
 

Yesterday, The Beatles - Saxofon

 

Forever, Beatles - Saxofon


Billie Jean, Michael Jackson - Saxofon (2)

Lite klassiskt även under helgen. Fast klassisk på ett annat sätt vad Mozart är. Det här är väl klassiskt för att det är "populär" låt på något sätt. Eller en välkänd låt kanske passar bättre. Michael Jacksons "Billie Jean" hörs här idag i två versioner.
 
 

Billie Jean, Michael Jackson - Saxofon (1)


Eine Kleine Nachtmusik, Mozart

Vi spelar en mellandag med lite klassisk musik. "Eine Kleine Nachtmusik" spelas idag. Härlig fredagsfeeling dessutom!!
 
 

Tears in Heaven - Saxofon

"Tears in Heaven" kändes direkt som en rolig sak att dela tyckte jag när jag fick syn på det här. "Tears in Heaven" spelade jag ju på cello förra året, våren 2014. Eller 2013 till och med kanske? Ja, jag kommer inte riktigt ihåg. Men kul var det att hitta det här tycker. Väldigt fin på saxofon!

Vibrato A1S III Alto Saxophone

Det här fångade först min uppmärksamhet. Men här är (som jag förstått det) De två första två videorna: https://www.youtube.com/watch?v=6R8GYZmIJyQ och https://www.youtube.com/watch?v=H7OUjQ-7VNE
Lärorikt! Väldigt intressant att titta på tycker jag. Så ta er vid tillfälle tid att lyssna på det här.
 
 
 

Thinking Out Loud, Ed Sheeran - Saxofon (2)

Lite mer "Thinking Out Loud"! Det här från kanalen "lugotti" på youtube.

Thinking Out Loud - Ed Sheeran (1)

 

Just the way you are, Bruno Mars - Saxofon

Vi kör/spelar sista veckan av saxofonlovet nu. Är ni taggade på grym musik, kanske extra grym nu sista veckan? Jag är supertaggad - Nu kör vi. Vi startar upp veckan med att lyssna till "Just the way you are" som Bruno Mars sjunger annars.
 

Hur får man ljud i en saxofon/klarinett

För att kunna spela på instrumentet måste kan kunna få ljud i det. Avslutar veckan med att lära oss hur man får ljud i saxofonen, eller i en klarinett. Lärorikt! Ja, dessa sekunder i lärorika och roliga att se även om man inte spelar saxofon/klarinett.

My Heart Will Go On - Saxofon

Jag funderade lite över hur jag skulle inleda augusti månad (min månad!). Hm. När jag hittade det här kom jag på det väldigt fort. "My heart will go on" är ju ett måste varje lov. Så, så här inleder via augusti.
 

RSS 2.0