Ekebyholm, Rimbo (14-18 juni 2015) - Orkesterkurs

För några veckor sedan fick jag stipendium. Jag hade inte förväntat mig att jag skulle få det, så jag blev glatt överaskad när jag kom hem och såg det brevet. Varför? Jo stipendiet kommer användas till en orkesterkurs. Kursen, som innehåller en massa orkesterspel kommer pågå från 14-18 juni (sova över läger/kollo) . Jag har inte fått noter eller tider ännu, men hoppas på att det kommer nu i början av juni. Den här kursen hittade jag här om året och har varit lite sådär sugen på att åka iväg. Så gissa om jag är taggad? En massa orkesterspel, en massa cellospel, något som jag älskar hela flera dagar. Jag har hört att cellostämman är full. Känns skönt, men lite pirrigt. Vilka cellister kommer också vara där? Fast jag är nyfiken på hela orkestern. Skönt för att om man missar något så finns det fler - gör det lättare att komma in också.
Här är en länk till kursen (går inte att anmäla sig längre) http://rum.se/musik-pa-ekebyholm-orkesterlager-14-18-juni/ . Jag kommer såklart att försöka sammanfatta dagarna och komma med en sammanfattning av helheten sen.
 
 

Mississippi Reel, Barlow - Cello

Har velat göra en inspelning på det här ett tag nu. Igår kom jag ut och fick ihop något hyffsat bra av det. Möjligtvis att andra stämman kanske låter till stel emellanåt. Men det var väldigt kul i alla fall att redigera ihop något tvåstämmigt igen. Jag tycker att första stämman låter bra, fint flyt rakt igenom. Fint med bakgrunden också. Om jag skulle göra något igen så småningom om på den här låten så skulle jag vilja jobba mer med att få andra stämman tydligare (inte så stel) . Fösta stämman kanske man kan jobba med att få en aning snabbare. Har två till låtar som jag vill försöka få in tvåstämmigt under sommaren - Och ytterligare två, men jag sparar det till hösten/vintern.

The Swan, Saint-Saëns - Cello

Alltså när jag såg den här rubriken i flödet så blev jag väldigt glad. Brooklyn Duo laddade upp det här under dagen. Lite kul skulle det förresten vara att få till den här låten på ett uppspel. Jag har någon ton/någon grej som inte sitter där riktigt. Speciellt de högre tonerna, som vid 0:53 (uppgången där) . Det finns andra liknande ställen i låten. Men lite övning under sommarlovet - Här har vi en låt som jag håller i gång under sommarlovet. Kanske kan ladda upp på instagram (igen) och se vad jag får för respons? Jag sitter här och känner mig lite förälskad i det här!
 
 

What are Words, Chris Medina - ThePianoGuys, Peter & Evynne Hollens

Jag satt och skrev tidigare idag. Lite musik på det? Ja tack! Blev sugen på att lyssna på ThePianoGuys. Så, såg jag att de laddat upp en ny video (för ca två veckor sedan!) !! Dessutom "What are Words". Det var ju år och dar sedan jag delade "Whar are Words". I början av celloliv minns jag att jag skrev om låten, och så har jag delat den under något lov. Insåg nu (igen) hur fin låten är. ThePianoGuys lyckas göra en grym cover - Det har aldrig slagit mig tidigare att ThePianoGuys inte gjort något på den här låten. Alltså, behöver jag nämna något mer? Hela videon är så snyggt gjord, precis som vanligt, i bild. Lätt att det här är en mina största inspirationskällor i spelet och musiken, men även med foto.

Magic, Rude - Trumpet, Ukulele

Kände för att leta upp något, förutom fiol. Delar jag för mycket fiol här? Jag vill ju ha en bra blandning av flera instrument, cello, fiol eller trumpet (och så vidare) . Så jag letade efter trumpet idag. Hittade det här. Om färgerna fick mig att välja det här? Till en viss del, men jag fastnade framförallt för ordet/instrumentet ukulele när jag såg det i rubriken. Nyfiket klickade jag mig in hit. Jättefint gjord film, med vyerna och platsen.

Uppspel, piano o cello sommaravslutning (25 maj 2015) Sammanfattning

Innan jag inleder det här så ska jag bara säga att jag (förmodligen) sover vid den här tiden, just nu. Min tanke var att jag skulle fixa till det här nu, så läser ni det antagligen under dagen, eller när ni klickar in vid tillfälle. Tänkte också ta tag i att börja med sommarlovet här på sidan idag. Här kommer en sammanfattning av igår i alla fall!
Jag kom fel på en ton i början. Vid 1:06 får ni hålla för öronen. Nej, så ska inte säga... Kom hyfsat (tror jag) på 1:an men de två tonerna efter blev falska. Tänker lite för långt. När jag inte tänker långt på tonerna så är det lättare att de blir för korta/för kort avstånd mellan 1 och 2 alltså. Får hitta någon balans i vågen där. Det bästa av allt är att jag lyckas komma rätt, rätt så fort igen. Jag tycker att framförallt slutet blev väldigt bra, lätt att det var starkast. Så vi lyfter fram det. Jag skulle inte sammanfatta det som nöjd men halvnöjd. Det finns som sagt vissa partier som jag är nöjdare med! Det här är inget jag kommer sitta och kolla på om och om igen. Eller utbrista "Oj, vilken utveckling!". (Har jag tänkt så någon gång? Inte just den här terminen!) Min tanke är att hålla igång det och få till spelningar på det här till skolavslutning och årets skördemarkand. Hoppas på spel på skördemarknaden i år igen. Tänk er "Wilmas Tema" med dragspelskomp! Lite #wow på den du. Så jag ska hålla igång det. Jag tog nog det här mycket som att vända mina tankar om "Fjärdeläget".
- Det finns konserter som jag är nöjdare med. Men även konseter som jag är mer onöjd med. Bra balans på vågen där!
Jag ska avsluta den här sammanfattningen  med att jag efter de senaste orkesterkonserterna varit otroligt nöjd. Varför? För att jag spelat ut som när jag sitter och övar hemma. För att när jag spelar ut till fullo så mår jag som bäst. För att cellon är mitt liv - Lätt att jag då är nöjdast när jag spelar ut då. Då är det LUFT och "KAN ANDAS". Måste komma på något knep även i andra lägen - Måste ändå erkänna att jag är glad över att det verkar som om jag knäckt koden (spela ut 100) i orkesterspelet (på konserter bör tilläggas). Märker att jag backar ibland mot vad jag gör hemma. Det är något jag får öva upp. Jo, jag tycker att jag spelar ut mer mot vad jag gjorde våren 2013. Mot 2014 känner jag dock (sorry but true) ingen utveckling just här. Har så svårt för att se utveckling. Kom med förslag ni. Tycker ni att jag utvecklas mot förra våren? Eller mot förra terminen? Jag kan känna det ibland (...) men inte så att jag utbrister det efter varje termin. Lite rörigt. Men jag fick ner en helhet av sammanfattningen här uppe, och lite "kommer in på andra spår", precis som jag ofta lyckas med. Sammanfattning av terminen kommer upp 6 juni som sagt! Nu laddar vi med grym musik ett tag!

Uppspel, piano o cello sommaravslutning (25 maj 2015) - Upplev konserten

 

Uppspel, piano o cello sommaravslutning (25 maj 2015) - Bild

 
 

Heroes, Måns Zelmerlöw - Piano (2)

Måns Zelmerlöv med "Heroes" tog hem vinsten tillsammans med Sverige i Eurovison Song Contest. Snokade upp två versioner på piano och fastnade framförallt för det här. Låten var ju väldigt fin på piano, utan sången också. Ibland när jag hör saker utan sång kan jag tycka att något saknas. Men här var det väldigt utfyllande på något sätt. Any way. Jag har inte hittat någon version på cello, ännu. Lyssnar på det här och funderar på att lösa det. Senaste tiden har jag varit väldigt sugen på att komponera. Kommer ni ihåg "Humlans promenad"? Jag kanske kan leka ihop det här lite och sitta och komponera. Brukar oftast sluta sådär - Om man bortser från "Humlans promenad" som är en av få som blivit något i helheten. Kanske kan få till det här. Krävs en hel sommar ungefär... Och ja, det skulle vara superfint med orkester!

Heroes, Måns Zelmerlöw - Piano (1)

 

Skinny Love, Birdy - Harpa

Här om dagen satt jag faktiskt och lyssnade på "Skinny Love". Kom på att, "Juste, den spelade jag ju i höstas" och blev sugen på att lyssna på den. Häromdagen så laddade Amélie Guiboux upp "Skinny Love". Sammanträffande!? Kul att höra låten på harpa! Jag har inte ens tänkt tanken att söka upp hur låten låter på harpa, så det var kul att höra det här. Dessutom är hon superduktig som vanligt! Jag skulle vilja få till den här låten med cello och sång till, och pianokomp till. Tanken har legat och gnagt i någon dag då det slog mig häromdagen att det kanske skulle bli fint - Vi får väl se till hösten om idéer kan sättas i verket.
 
 

Wilmas Tema, Skärgårdsdoktorn - Övning (swedish)

När jag spelade kändes det lite stelt. Ska komma igenom det någon gång med skivan också. Min tanke var att "det ska sitta på första försöket", och då får det väl låta falskt på vissa toner - Det vill säga så värmde jag inte upp med att spela till skivan. Ett annat ord för "det låter märkligt" är att det låter falskt. Eller ta det som fel - Men märkligt är väl en beskrivning för det också. Falskt är nog vad jag menar/hur det låter egentligen. Jag tänkte också på det här F:et i första takten precis (kommer tillbaka fler gånger i låten) . Vill ha det lite mer utdraget ibland. Känns som om jag är en aning snabb. Jag vill jag också ha det mer utdraget som sagt. Nästan så att jag kan överdriva det lite. Om jag överdriver det låter det förmodligen en aning bättre. Jag tycker jag kommer lite fel på vissa toner, på f:en i fjärde läget "fyrorna i fjärde läget". Framförallt i fjärde läget, men kanske någon ton i tredje också? Lätt att jag glömmer i det falska när jag ser på helheten. Tror absolut att det blir bra! Förstår ni förresten vad jag menar när jag säger stelt videon?

Wilmas Tema, Skärgårdsdoktorn (Practice)

Nästan att de långa tonerna blir lite för långa. Men jag gillar det faktiskt, när det blir lite överdrivet långa på något sätt. *Hehe. Lite smetigt. Tycker att jag fick/får till det rätt så bra till skivan. Jag tror dock att jag kommer mer rent när jag spelar utan noter till en skiva. Nästan så att man får lite större öron, och lyssnar in sig på skivan mer. 

Sammanfatttning (Cellolektion) - 18 maj 2015

Också den här veckans sammanfattning blir annorlunda. Med tanke på att det var konsert i onsdags.
I måndags var jag iväg och spelade . Sista cellolektionen för den här terminen. Jag precis tyckte att hösterminen tog slut?
I måndags spelade vi igenom "Cello Suite" och "Balletto". "Balletto" var rätt så kul att spela med stämmor (tre stycken) faktiskt. Jag ser framemot att få till det så småningom. Kul! Kanske kan få till en liten video med första och andra stämma, då jag har möjlighet till det. Så, får tredje stämman komma lite i efterhand vid tillfälle. Ja vi får se. Kom igenom "Wilmas Tema" också. Åh, jag tycker låten är väldigt fin i helheten. Idag har jag inte hunnit igenom den  dock. (seg och trött Hanna, resulterar till det) - Men av det jag övat så tycker jag att den är så fin i helheten. Jag har något parti som jag vill öva upp lite, så det ska jag försöka göra. En övningsvideo på "Wilmas Tema" ska jag få in imorgon förmiddag tänkte jag, så då lär jag i vilket fall som helst komma igenom det ordenligt. Jag lär väl uppdatera er mer om "Wilmas Tema". I övrigt så gick det i alla fall bra i måndags. En längre sammanfattning av hela terminen kommer till 6 juni. Nästa vecka händer det också saker här!! Sköt om er så hörs vi imorgon!
 
 

Hanna övar #12

När jag börjar med de här takterna från 02:05 i videon och framåt en bit. Även de innan. Så skulle jag vilja få till det utan att det låter så gnissligt. Jag tror att det väl har att göra med att komma in i någon teknik så det inte låter gnissligt. Får spana in mer inspiration och ta till mig. Från det här som jag delade tidigare t e x: http://celloliv.blogg.se/2015/may/cello-suite-no-1-in-g-major-bach-forklaringartips.html#comment . Som jag sa skulle det också vara kul att jobba mer med starten, just det stråket, och det få mer flytande och renare. Alltså inte så på så sätt att det låter falskt, utan mer flyt. Hur övar jag vidare? Spela det långsammare och snabbare, och bryta bågar först! Balletto vill jag gå vidare med på så sätt att spela in det trestämmigt med appen - Som jag ska försöka få till en video på vid tillfälle.
 
 

Kungsträdgården, KUL1415 med VUS (20 maj 2015) Sammanfattning

Okej. Hur sammanfattar jag det här? Först och främst vill jag säga att jag är otroligt nöjd. Spelade ut med "det lilla extra" om man säger så, precis som i julas vilket var det jag ville. Så det kan sammanfatta helheten: SUPERNÖJD.
Första saken som jag kommer på som jag stör mig på är slutet i Ballet Suite. Kom in lite fel efter 2:15 ungefär, och så tror jag att mina knäpp vara lite för snabba där. I "Hungarian Dance" så hängde jag med sådär i början. Från 00:34 så var det enklare. "Kashmir" och "Sakta vi går genom stan" var mina favoritlåtar. "The Empire Strikes Back Medley" var väldigt rolig att spela också. Där har vi de tre låtarna som jag hängde med på mest (ungefär) . Mitten ungefär i "Kashmir" funkade hyfsat igår. I "Sakta vi går genom stan" så kom jag in lite fel någonstans - Men det var lätt att rätta till. Som sagt jag är supernöjd, (med stora bokstäver) . Det är mest så jag vill sammanfatta det. Första konserten KORK hoppade jag över takter om jag inte riktigt kände att jag kunde det. Igår, första konserten med VUS spelade jag ut som jag gjorde sista terminen med KORK. Och det sammanfattar också mycket av min glädje.

Kungsträdgården, KUL1415 med VUS (20 maj 2015) - Upplev konserten 7

 

Kungsträdgården, KUL1415 med VUS (20 maj 2015) - Upplev konserten 6


Kungsträdgården, KUL1415 med VUS (20 maj 2015) - Upplev konserten 5


Kungsträdgården, KUL1415 med VUS (20 maj 2015) - Upplev konserten 4


Kungsträdgården, KUL1415 med VUS (20 maj 2015) - Upplev konserten 3


Kungsträdgården, KUL1415 med VUS (20 maj 2015) - Upplev konserten 2

 

Kungsträdgården, KUL1415 med VUS (20 maj 2015) - Upplev konserten 1


Kungsträdgården, KUL1415 med VUS (20 maj 2015) - Bilder

Här grym orkester under gårdagen. Super! Under KUL1415 dagarna i Kungsträdgården 2015.
 

Orkesteröving (2015-05-19)

Fick faktiskt till det tillslut! Phu... Jag satt med det igår, men de ville sig inte när jag skulle spara det. Men idag så. Sammarbete med ett annat ord. Ska dock inte ligga på latsidan bara för det. Spela igenom orkesterlåtarna fler gånger ska jag försöka göra och sista veckans "Hanna övar". (Troligtvis kommer det på fredag!) Det skulle även vara kul att få till något under helgen på "Wilmas Tema". Jag ska försöka hinna med en inspelning till torsdag på det. I alla fall börja spela in det på torsdag. Ja, jag får se hur mycket som hinns med de närmsta dagarna. Något som saknas att tillägga om videon? Nej, det får tala så. Mer än att det bara är att hoppas att det ska gå bra nu imorgon. Jag ska redan nu säga att jag är väldigt nöjd i helheten. Försöka spela ut som jag gjorde i julas, så har vi en GLAD Hanna bakom datorskärmen under sammanfattningen på torsdag. Tilläggas ska också att veckans sammanfattning (cellolektion) kommer och "Hanna övar"  kommer troligtvis på fredag!

Holberg Suite, Op. 40, Sarabande, Greig - Orkester

För inte så jätte längesedan så var jag på en konsert en torsdagskväll på Berwaldhallen. Det var en riktig fin upplevelse. Grieg och Viavldi hördes. Jag fastnade framförallt tror jag i Grieg. Så jag satt efteråt och letade upp lite Grieg. Nu så inleder veckan med Grieg! Från "Holberg Suite" . Väldigt vackert!!

Holberg Suite, Op. 40, Rigaudon, Grieg - Orketser


Jurassic Park Theme and Medley - Cello, Piano

Brooklyn Duo kom ut med en ny video här om dagen. Det gula vid pianot lyfter intrycket i videon till vår. I musiken så gillar jag när cellon börjar vid 0:41. Bara första sekunderna av musiken precis. Just den melodin kan jag spola tillbaka till om och om igen.

Corelli

 
Arcangelo Corelli föddes år 1653 i februari och dog år 1713 i januari. Han var en italiensk kompositör och violinist. Corelli började studera i Bologna (en stad i Italien) . När Corelli var 17 år så antogs han vid Accademia Filarmonica – Det var år 1666. 9 år senare, det vill säga vid 26 år så blev han försteviolinist och kammarmusiker hos drottning Kristina i Italiens huvudstad. (Drottning Kristina var intresserad av kultur och lyckades t e x få René Descartes (ÅH – Vänner läs wikipedia här: !) till det svenska hovet) . Ni vet när man kommer av sig på en konsert. Okej. Men tillbaka till Corelli. Corelli var faktiskt den första kompositör som blev berömd uteslutande för sin instrumentala musik. Verken han kom ut med var väldigt populära både under tiden han levde, men även efteråt. Soloviolin för stråktrio och kammarkonsert hittar vi bland verken. Corellis musik var framförallt konstmusik. Åh, vilket ord förresten. Konstmusik! Se det här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Klassisk_musik (konstmusik)
Och se det här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Bruksmusik 
Bruksmusik står alltså för ”annat syfte än ren musiklyssning i rekreationssyfte”. Fortsättningsvis: Bruksmusik ”att förhöja värdet i en rit (brudmarsch) eller hålla takten när man är fler som behöver synkronisera sig t e x.

Cello Suite No. 1 in G Major, Bach (Förklaringar/Tips)

Det här är lite kul att se faktiskt. Det han pratade om vid 4:37 ungefär var väldigt bra - Annars säger jag bara lyssna och ta till er något tips kanske? Super! Jag har lyssnat och förstått lite av det. Fortsatt övning. Det roliga med att hitta sådant här är absolut att det är så många olika källor/inspirationskällor att ta till ifrån - Om ni förstår hur jag menar.

Sammanfattning (Orkester) - 13 maj 2015

Nej ingen sammanfattning av cellolektion den här veckan då det inte var någon lektion i måndags.
(ledigt efter tisdagens konsertspel veckan innan!) - Tröstande nog körde orkestern som vanligt. Sista repet för terminen!? Troligtvis hinner vi inte repa på onsdag innan konsert. Så där ska det sitta alltså på första försöket. Mitt mål är att spela ut som jag gjorde i julas, när det väl gäller så kommer allt. Är det inte också precis så det ska vara? Galet vad nöjd jag var då. I alla fall, vi kör en sammanafattning av onsdagen.
Vi var endast fyra cellister i onsdags - Men det funkade bra. Jag känner mig absolut säkrast i "The Empire Strikes Back Medley" - Möjligtvis någon rytm som i takt 13 vid bokstav J. Lite mycket ljud där kanske? Det blir lite förvirrande där i vilket fall som helst. Juste, "Folklig vals" är förstås väldig säker också. "Sakta vi gå genom stan", är säker. En rytm i takt 14 - Finns liknande rytm. "Ballet Suite No. 1" känner jag mig rätt så säker i också. Fortsatt någon takt mot slutet, fyra takter in vid siffran 13. "Music From Gladiator" - Säker. Dock fortfarande takt 49-53. Likande takt på ett annat ställe. Jag får väl fuska lite där, låta stråken och fingrarna gå. Eller ta någon ton i tredje eller det andra läget - Högre eller lägre toner med lite mer förstående text. Slutligen - Vi repade igenom "Kashmir". Kändes en aning "Ojdå" när vi fick sång till. Men det var superkul! Hoppas det går bra på onsdag - Bortsett från takt 44 och framåt en bit. Var det en bra sammanfattning? Slutligen. Superkul att spela i VUS hela den här treminen. Ser framemot fortstat utveckling i orkesterspel här. Jag tar inte konserten på onsdag som "Det ska låta superbra". Utan som "Åh så kul med första konserten med VUS!". Nu så håller vi självklart bara tummar och tår över att det blir fint väder på onsdag och att det kan bli någon inspelning.
 
 

Hanna övar #11

Igår blev stod ju tomt, och idag får ni en kvällsuppdatering. Bättre blir det. Jag har inte mycket alls att tillägga - Mycket att spela om och om igen på det mesta. Nyckeln naturligtvis. Både det som jag pratar om i början, men också vidare. Starkt och svagt i det första jag spelar. Fortsatt i den andra låten "Cello Suite" - Så vill jag jobba mycket med stråk. Mycket stråk där. Jag måste knäcka någon kod för att få det bra, någon speciell teknik. Men som sagt, som jag säger på slutet så är det väl en låt att jobba med under sommarlovet.

Springer framåt när det låter "BEAUTIFUL"??

"BRAVO! LOVE YOUR TONE" , "Very Nice! I love your playing. Maybe not OPEN A? BRAVA!!", "I love the melody, very nice. PLEASE VIBRATO ON 4TH FINGER! You'll sound soo much better! :) Keep working every day and you'll be a GREAT CELLIST! BRAVA HANNA!!", "Brava! Every time you get better and better. If I may make a suggestion, LOSE THE MUSIC STAND. Or at least put it "off camera". The best would be to MEMORIZE the notes. I love the way you play cello! Keep Working Hanna!!!", "Brava! I love the music, complete with birds!" "BEAUTIFUL BRAVA!!" Alltså åh. Får jag dö av glädje en stund? Jodå, men det är lugnt. Hur kan en människa på den här jorden (dessutom i andra änden av det runda jordklotet) kunna beskriva mitt spel med ord som Beautiful? Dessutom betyder det så mycket extra när det är med stora bokstäver. Det får på ett sätt sin mening med stora bokstäver. Alltså det får en mening som att SKRIKA något men även meningsfullt. Meningsfullt? Hur beskriver jag annars det - Det talar verkligen. Det är på riktigt och inte "Här sitter jag bakom datorskärmen och ljuger ihop saker". Jag fastnade för "I love the music, complete with birds". Det tänkte jag också på! Cellomusik/Cellospel och "galna fåglar" - Menat på ett fint sätt, tro mig. Som jag kan vara hård mot mig själv. JAG ÄR SÅ DÅLIG. DET LÅTER SÅ FALAKT!! ÅÅÅÅH". Staplande, försiktiga, tvekande steg framåt. Gissa då om man springer framåt när det låter "BEAUTIFUL"??  Som oftast just med cellon. Men absolut. Visst kan vi beskriva fler saker på just det sättet. Minst inom fotografin. Men visst kan jag känna mig OTROLIGT FRUSTRERAD när jag vill beskriva ord, meningar, beskrivningar av all musik som jag delar, långa berättelser med NYA ORD. Att då få så otroligt fin respons?! Det är STORT och där talar vi verkligen om att det får betydelse, meningsfullt och så vidare. Lätt att jag vill fortsätta växa med cellon (och liknande i annat) när jag får så positiv respons på vad jag gör. Dessa ord och meningar bevisar bara "Att det inte låter falskt. Att det inte låter dåligt". Lätt att jag sträcker på mig lite extra, med ett leende naturligtvis. Vad ville jag egentligen komma fram till för slutsats av det här? Jag har skrivit liknande saker tidigare. Lyckas alltid på ett eller annat sätt vända det till negativet? Men ännu en gång vill jag säga det - Min glädje är helt enkelt oövervinnelig när jag får tillbaka så mycket på det jag gör!

Sakta vi gå genom stan - Cello

Det här var även det superkul! "Sakta vi gå genom stan" spelar vi ju också i orkestern. Det här verkar gå rätt så lågt? Om ja inte har helt fel. Men det hör väl till just det här. Jag har lyssnat en del på låten. Även när Monica Zetterlund sjunger låten låter den rätt så mörk i sången. Vad tycker ni? Både "Sakta vi gå genom stan" och "Mattachins" hittar ni hos Mullmyran på youtube. Vårkonserter börjar läggas ut - Vilket är väldigt roligt att se och höra!
 
 

Mattachins - Cello

Det här var superkul att höra. Minns ni Cellofrossa och Storbansväng? Då spelade min grupp bland annat det här, Mattachins". Så ja, superkul att höra! Jag har för mig att jag då, år 2012 satt och letade efter något klipp på det här. Men utan framgång - Så just därför var det har extra kul. Så insåg jag naturligtvis nu också att det finns en som ligger ute på det här.

Gabriel's Oboe, The Mission - Tvärflöjt

Varvar ner med flöjtmusik den här tisdagen. Nu efter att Ebba gästbloggat lite, så känns det rätt med flöjtmusik/tvärflöjt. Jag har en till grym grej, eller två egentligen, varav jag fastnade för det ena. Mer tvärflöjt kan glädjande nog komma senare under veckan. Början på det här skulle jag kunna sitta uppe och kolla på om och om igen hela natten. Fantastiskt ur fotografiskt sett. Som jag också skrivit innan - Miljön har i alla fall för mig ett så stort spel i videon i helheten. Musik växer på sitt sätt i olika miljöer!
 

Musikens ädla konst (Alla borde spela ett instrument!) - Ebba (tvärflöjt)

Hej Hannas läsare! Det är Ebba, Hannas gästbloggare (tvärflöjt) . Jag har skrivit här lite förut. Jag är flöjtist och tänker göra lite reklam för instrumentens ädla konst, som jag kallar det. Det finns videos här där jag spelar tvärflöjt. Jag älskar mitt instrument, det gör de flesta som spelar något. Jag spelar på flöjten när jag är arg, ledsen, irriterad eller bara väldigt glad. Jag skulle rekommendera alla människor att börja spela ett instrument.
 

Gavotte, Corelli - Cello

Jag redigerade ihop det här nu under kvällen. En mer seriöst filmad med kamera osv kommer förhoppningsvis till hösten. Kul! Men det här blev ju trotsallt bra, rätt så bra tycker jag nog. Finns självklart en del att jobba mer med. Känns märkligt att sitta här och skriva då det inte var någon cellolektion idag (så sammanfattningen blir lite annorlunda den här veckan!) På onsdag väntas sista repet innan orkesterkonsert. Grym musik har jag till veckan. Förövrigt lite nytt gästbloggande från flöjtisten. Så glöm inte kolla in sidan imorgon, eller ja, resten av veckan. Sköt om er så hörs vi!

Auld Lang Syne" - Trumpet

Jag får väl erkänna att jag halvlyssnar på det här medan jag skriver. Linnea Olsson spelas och åh så kär jag är. Jag tror inte jag delade låten på trumpet tidigare. Fiol, cello och tvärflöjt var det väl som stod i centrum där tror jag? Så jag avslutar veckan med lite trumpetmusik för er trumpetare, och er andra. Minst lika bra är ju låten på trumpet! "Auld Lang Syne" ser jag väldigt mycket framemot att göra en inspelning på till hösten/julen. Någon gång under höstterminen. Så den här låten ska jag försöka hålla igång under sommarlovet. På tal om inspelning så ser jag framemot att kanske få till någon ny video under Kristi himmelsfärdslovet. En ny tvåstämmig grej bland annat. Kul! O ja, innan jag avslutar så ska jag säga att jag har lite mer trumpet på G. Lyssna och njut av "Auld Lang Syne" nu vänner!
 

Sammanfattning (Cellolektion, orkester) - 4, 6 maj 2015

Igår halvjoggade jag upp till Berwaldhallen och tänkte där, medan jag halvjoggade i ett blåsigt Stockholm på "Sakta vi går genom stan" . Fast det såklart var raka motsatsen . Tänk en kväll med Grieg och Mozart. Nu har jag laddat upp med ny inspiration - Så skulle jag sammanfatta det.
Vad funderade jag över efter i måndags? Mest på att försöka komma igenom "Allamenade" om och om igen tror jag. Vilket jag också gjorde lite under tisdagen (förkyld som jag var bör tilläggas också) . Där satt jag sedan en kvart innan vi skulle gå och hade faktiskt lyckats komma in i övningen väldigt bra! Äntligen. Okej, jag repade igenom det innan men inte fullt så seriöst som precis innan.
Vi började onsdagsen övning med ett spela igenom "Hungarian Dance" i rätt så snabbt tempo. Men jag tycker det gick rätt så bra faktiskt. Jag tycker fortsatt att melodin i takt 33 kan låta lite märklig. Men jag försöker väl intala mig själv att det låter okej, och spela ut. Vivace är en aning kämpigt. Men i sin fulla helhet tycker jag det är okej faktiskt. Bra start i alla fall! Något nytt har jag faktiskt att skriva om i veckans sammanfattning. I onsdags så fick vi sång till "Sakta vi går genom stan", så vi repade igenom låten en stund i början med sång till. Det känns bra. Kom in bättre när cellostämman ska komma in. Takt 13 är lite kämpig i rytm. Takt 11 har en liknande rytm - Men jag tycker att det går bättre där. Den här låten kommer bli så fin! Ser framemot att se och höra just den här i inspelning. Okej. Jag ska inte ta slut på sammanfattning helt. Nästa vecka är sista orkesterrepet innan konsert och då kör jag en längre sammanfattning. Eller en sammanfattning av hela orkesterterminen. Första terminen i VUS bör nämnas!
 

Hanna övar #10

Redan #10? Det förtjänar en applåd tycker jag. "Gavotte" som jag spelat på tidigare hade jag tänkt att få till en tvåstämmig övningsversion på. Så, vi får se om det kan komma upp till början av nästa vecka. Hm. Egentligen hade jag väl tänkt komma genom den det också i "Hanna övar", men det glömdes bort. Jag har inte mycket att tilläga till veckans "Hanna övar". Så låt videon stå för tal skulle jag säga!

Sammanfattning, Kammarkonsert - 5 maj 2015

Åh så härligt det var att spela igen, ska jag säga först. När jag spelade under valborg gick det inget vidare alls. Det blåste, jag kom av mig för att cellon gled neråt och bekymmer. Men igår, det var härligt att vara nöjd i helheten igen! Spelade endast "Allemande". Låten blev så mycket större på något sätt i kyrkan. Fylligare och större ljud. Fantastiskt! Tänkte mycket på det i efterhand. Som man lyssnar in sig på varandra när man spelar tvåstämmigt ändå. Coolt är det ju dessutom. Jag menar på så sätt att man kan få ihop det till något grymt med två stämmor. Utan den ena stämman finns ju inte "melodin" i det hela där på samma sätt, skulle jag nog säga. Igår tappade jag en ton på slutet. Lite panik. Så möjligtvis att jag blev lite stressad då. Kanske stressade på en aning i de snabbare delarna också. Men ja. Åh nöjd det är jag i helheten faktiskt!!
 
 

Sonata Op 14 No 3, Allemande, Boismortier - Cello (2)


Sonata Op 14 No 3, Allemande, Boismortier - Cello (1)


Star Wars-Dagen, rostig cykel, målning med lite färg!

God morgon!
Jag sitter hemma och snorar och nyser just idag. Utanför fönstret är det grått, ruggigt och regnigt. Som en målning som det behövs sättas lite färg på. Jag ska göra lite nytta trots att jag är hemma idag hade jag tänkt. Jobba vidare med att färdigställa en berättelse, leta musik till kommande dagar och nästa vecka till sidan. Jag tror att jag har något bra på G. Slutligen måste jag komma igenom "Allemande " en del under dagen. Ikväll väntas konsert! Uppspel på "Allemande". Det känns bra med låten, eller bättre. Jag tror det gett en del att öva till musiken som jag hittat. Lyssnat till andrastämman, tänkt och fått till det bättre. Så jag skulle kortfattat säga att det låter bättre med stämmorna tillsammans än första veckan. Skönt! Jag ska jobba mer med dock att få till snabbare grejer lite långsammare men med flyt ändå. Kan man säga så? Jag förstod knappt det själv. Men lite slarver kan jag vara om jag kommer upp i tempo, så lugn och fin, så blir det ännu lite bättre. Jag är kan känna mig en aning spänd, sträckt. Kanske lite stel? Så jag är lite begränsad. Kan inte riktigt spela ut som jag vill. Lite som en rostig cykel/ett rostigt rör som måste smörjas upp. Kyrkan ligger alldeles i närheten av där jag bor, så jag kommer inte få så stressigt. Nästan så att jag kan komma 5 min försent. Haha? Eller inte. Men ni förstår hur jag tänker kanske. Jo juste! Igår var det ju "Internationella Star Wars dagen". Jag hörde det på radion någon gång under dagen, men sen försvann det. Idag känner jag mest att jag nog får hylla Star Wars- dagen genom att spela något. Får se om jag kan få till det till helgen! Kul grej i alla fall. Hur länge kan det ha funnits? Får till en sammanfattning imorgon av konsert - Sen laddar jag om till orkesterkonsert vilket närmar sig. Nej, men en sak i taget. Jag ska så småningom försöka ta mig upp här ifrån och spela.

Sakta vi gå genom stan, Monica Zetterlund

Hur kan man komma på att en låt är bra först då man hör den? Jodå, jag har hört låten tidigare. Naturligtvis! Men jag menar mer när man lyssnat på den om och om igen de senaste dagarna? Precis som jag gjort. Alltså, det är nu jag inser när jag lyssnar på låten om och om igen som den är fin. Insåg jag det inte innan att den var bra på samma sätt? Nej. Eller det är som att jag inser hur fin den är först nu! Edda Magnason gjorde en fantastiskt cover på låten också - Hon har även gjort andra fina covers, så jag tänkte söka upp lite mer om det. Har jag skrivit om Monica Zetterlund? Nej det har jag inte. Kan vara något att komma ihåg. Så "Sakta vi gå genom stan" hörs i mina hörlurar just nu! Toppen att få in låten. Dock hittade jag ingen orkesterversion på låten (tråkigt nog). För vacker är den i orkester med, även om det var lite kämpigt att hänga med i onsdags.

Sakta vi gå genom stan, Edda Magnason


MY IMMORTAL, Evanescence - Harpa

"Harp Twins", Caimille och Kennerly har laddat upp en ny video i slutet av april. Färgglatt. Eller lätt färgglatt skulle jag säga - På så sätt att deras kläder är färgglada men omgivningen tonar i en annan färg. Fantastiskt vackert spel som vanligt också!

They Don't Care About Us, Michael Jackson - 2CELLOS

2Cellos laddade upp en ny video här om dagen. Inget slår nog "Wake me up" för mig. Men det här var riktigt grymt trotsallt! Så lite lördagsmusik under lördagskvällen. Njut och kicka ingång söndagen med ett flow imorgon.

Aria from Rinaldo, Händel - Cello

När kameran inte funkade under valborgsspelet igår så var jag fast bestämd över att få in inspelningar idag. Sagt och gjort. Satt framför en gul forsythia och spelade - Tycker att jag tar för mig mer än tidigare när jag spelar, om man räknar med helheten. Min favorit blev "Jag vet en dejlig rosa". Vad tycker ni? Och ja, vad mer saknas. Välkommen maj månad!
 

Kärleksvals, Neuman - Cello


Jag vet en dejlig rosa - Cello


Vem kan segla förutan vind - Cello

 

RSS 2.0