Julinformation!

Hej! Det var ett tag sedan jag satt ner och bara skrev, förutom på onsdagar då. Idag tänkte jag i alla fall ge er lite info om den kommande på tiden på celloliv.
Imorgon den 1:a advent väntas TVÅ videor. Ja, ni läste rätt. Två videos. På tisdag är det sista övningen med orkestern (Då jag bara tänker köra på!) innan det smäller med konsert den 10 december, på självaste nobeldagen. Jag känner så redo inför konserten. Ärligt talat har jag nog aldrig varit så taggad inför en konsert. Jag har även en video på G till onsdag. Den 13 december, på lucia väntas det terminssammanfattning! Sedan är det inte långt kvar till jullovet börjar här på celloliv. Under jullovet kommer ni få höra mer om oboen, kan jag avslöja. Jullovet kommer pågå från den 21 december ända fram till den 15 januari 2014. Och efter det är det faktiskt inte långt kvar till vårterminen börjar...
Nej men först och främst tar vi imorgon. Vad kan det vara för videos?
Cellokramar <3
 
- Till våren (början av vårterminen) kommer ett nytt sådant här inlägg med information - Fast då om den närmsta tiden under våren... -
 
 
 
 

ThePianoGuys - Angels We Have Heard on High

ThePianoGuys är alltid lika grymma! Här har vi lite julstämning från ThePianoGuys. Riktigt härlig video. Man kan ju inte annat än längta till julen av detta. Eller hur!?
 

Fiol - The Lord of the Rings

Börjar celloliv påminna lite om fiolliv? Var har all cellomusik tagit vägen? Jag måste verkligen hitta ny cellomusik. Men, jag vill ju såklart inte dela något med jättedålig kvalité. Jag menar. ThePianoGuys är en sak och det här är en sak. Fast det är ju faktiskt musiken som räknas. Så vackert det här! Det låter ju som att hon har en sådan där proffsig kamera...
Cellokramar <3

Sammanfattning (Cellolektion, orkester) - 25, 26 november 2013

Hej på er! Nu är det bara 2 veckor kvar till julkonsert, och ett endaste övningstillfälle! - Fast det är klart, vi kommer ju hinna öva lite innan konserten också på dagen. Men det är ju inte samma sak att öva där som det är i orkestersalen, sådant maffigt ljud som det är i S:t Birgitta kyrka.
Vi fick veta på orkester att julkonserten ska vara den 10 december i samma kyrka som förra året, och samma tid också. 10 december, det vill säga på självaste Nobeldagen. Vilken ära! Jag är jättetaggad inför konserten.
Något jag kan passa på att nämna nu när Hanna är så positiv är att den här terminen faktiskt varit den bästa hittills med den här orkestern. Jag tar det som en återhämtning efter förra vårterminen 2013 som gick lite upp och ner. Jag tar det som något att säga så här om "Motgångar för framgångar". Som ett stort steg framåt. Om vi nu ska låta negativa Hanna komma fram även idag, så säger jag så mycket som att TREMOLOT i Abbas "Money Money Money". Sedan finns det sådant där smågrejs som jag tycker är/låter jättekonstigt i vissa låtar. Men det är så fjuttigt. Eller fjuttigt är inte rätt ord, men jag stör mig rättare sagt inte på det lika mycket som ja stör mig på det här tremolot. Egentligen är det 2 takters paus där, men jag får FYRA takters paus nu när jag inte spelar tremolot.. Det måste se jättekonstigt ut. I och för sig vet inte publiken hur det ser ut i MINA noter. Men jag vet ju att jag kan. På tal om att kunna, en sak som gick betydligt bättre under orkestern var "Menuett" av Telemann. Där har jag ju vetat hela tiden att jag kan takt 8. Igår, äntligen bevisade jag det för mig själv. Det gäller då bara att bevisa att tremolot också funkar. Öva, öva och öva. Det kommer ge resultat! Det lovar jag!!
Cellokramar <3

The Legend of Zelda, Overworld Theme - Fiol

Jag har hört den här låten flera gånger. Men jag förstår fortfarande vad Zelda är. En låt, så mycket förstår jag. Kommer den här låten från en film eller? Det är det jag frågar mig själv. Men aldrig får svar på. Var kommer låten ifrån?

Missing you - Piano

Det här känns mycket gladare än "Jag saknar dig". Tycker jag i alla fall. Kanske som "Kom tillbaka". Eller så är det väl så att allt med orden "Jag saknar dig" inte betyder sorg. Utan det betyder lycka också. Lycka och glädje.

Julia Frölich, Pirates of the Caribbean

Det är så roligt att följa Julia Frölich! Den här gången hör vi när hon spelar "Pirates of the Caribbean" som ni säkert känner igen. Om jag inte minns helt fel så delade jag ett annat klipp för ett tag sedan när hon spelade den här låten. Om ni hittar det inlägget. Tycker ni det är någon skillnad? Hon verkar ha spelat den här låten väldigt mycket annars - Hittade nämligen en del till klipp!
Cellokramar <3

Snabb cellospelare...

Att hon kan spela så snabbt men ändå hitta någon form av känsla. Det är jag grymt imponerad av! Så snyggt. Som rubriken säger "Snabbaste cellospelaren i världen!" Men man kan ju då, speciellt som cellist, fråga sig vem världens långsamaste cellospelare är?
 

David Garrett, Smooth Criminal

Du är en musiker när du kan spela något med känsla. När du får till den där känslan perfekt. Och när du tillslut lyckas beröra publiken med känslan. Grym musiker!
 

David Garrett, Viva La Vida

Tyvärr så har jag lite cellobrist! Ja, alltså jag hittar inte speciellt mycket cellomusik just nu. Jo förresten, jag hittade två klipp nu precis, men vi sparar det lite till nästa vecka. Just därför får ni njuta av fiol under de närmsta dagarna. Här har vi en grym kille på fiol. Jag måste säga det att jag är grymt imponerad av killar som spelar fiol eller cello. Tanken på instrumentet känns liksom mer som tjej i första hand. Jag tror också att många andra av er säkert kan tycka så. Eller hur? Just därför är det så sjukt roligt och coolt att en kille vågar stå upp för att han spelar cello eller fiol och kan säga "Hej jag heter Hugo och jag spelar fiol." Kontrabas känns däremot mer som kille i första hand och inte tjej...
Cellokramar <3

Katy Perry - Unconditionally

Det här hittade jag tidigare i veckan! Hela videon känns rätt så julig, snön som faller och alla färgerna... Låten i säg känns väldigt julig! Om vi tänker bort en stund från julen, så är det i vilket fall som helst mycket fint allt ihop!

Sammanfattning (Cellolektion, orkester) - 18, 19 november

Under förra veckan hann jag öva en del på alla låtar. Jag har säkert skrivit det innan, men att öva det ger verkligen resultat! Det märkte jag av den här veckan på måndagen och tisdagen. Som ni kanske förstår då så gick det bra denna vecka. Känner att låten som jag spelar på nu, "Menuet in G". Där satt den. Den låten kan blir något till december... Och så var det igår? Jag hittade nyckeln! Va vadå jag hittade nyckeln? Nämen att jag alltid ska tänka till i varenda takt! Och att det också är samma takter varje gång. Att tänka till lite extra mycket. Vilket leder till att jag varenda gång inte är nöjd med vissa takter - Vilket tillslut blir till besvikelse. Just för att jag vet att jag kan! På ett helt annat sätt tycker jag att det går mycket bättre på orkestern. Sedan är jag väl medveten om att det går fel då och då. Men när det händer på precis samma ställe hela tiden. Lite som att du skulle göra självmål hela tiden. Nu tänker jag endast ta de låtarna vi gick igenom igår: "Hallucination". Här är ett bra ex på en låt som går bättre på orkestern. Det är det här vid C, precis första takterna som inte sitter där bäst ännu. Det är på D-strängen 3:e fingret i fjärde läget och vid A-strängen med 4:e fingret. Just det där mellan 3:e och 4:e. Det låter så konstigt då och då. Sen är det plötsligt i 3:e läget på D-strängen och A:strängen. Där måste jag komma rätt på 3:e! "Julen är här." Det är vid samma bokstav som i förgående låt, vid C. Det är en paus precis innan C (tror jag...) sedan gäller det att komma in rätt där vid C! "The Joyful Sounds Of Christmas". Här har vi ett ställe vid E, och det finns även fler liknande ställen. Där måste jag vara lite snabbare. Kör på detta med att öva den här veckan. Jag lovar. Det kommer ge resultat nästa vecka. Nu kör vi. Det är här veckan börjar för mig!
Cellokramar <3

Vi vill ha jul...

... Och allt vad det innebär. Exakt! Kom nu julen, och allt vad julen innebär. Snö, julafton, julklappar, jullov och julkonsert! Kom nu julkonserten!

Fiol, All of Me

Som violinist skulle jag sagt att han var en förebild inom fiol för mig. Som cellist säger jag att han är grym. Att när han spelar uttrycker han sig på sitt sätt, precis som det ska vara. Det är just det som gör en musiker, till en riktigt bra musiker, att han/hon uttrycker sig på sitt sätt. Pang. Där har du fångat det.
 

Kom nu december!

Det är rätt så sjukt. Häftigt, coolt, spännande, maffigt och nästan lite ledsamt. Att det känns som att terminen började igår, men så är det en månad kvar av terminen, ungefär. Att terminen har flugit iväg. Dag för dag har gått... Nu sitter jag här och räknar ner till julkonserten. Jag hoppas verkligen att vi får veta snart när julkonserten är och var den ska vara. Kort sagt. Hur blir julkonserten i år? Förutom julkonsert känner jag att jag/vi har mycket spännande att se framemot. Lite SPÄNNANDE inspelningar till december. Åh, jag känner bara "Kom nu december!"  Nu tar vi orkester, som blir det "närmsta" vi kommer julkonsert just nu. Köra järnet på orkestern idag. Exakt.  
Cellokramar <3

Orchestra - Mozart, Eine kleine Nachtmusik

Ni har fått höra musik från den här kanalen tidigare. Så roligt det är att följa alla musikkanaler, i deras utveckling inom musik. WOW. Så kul att sitta och jämföra, så lät det för ett år sedan... Förstår ni? Att följa deras resa för ett stort intresse.

Påminner mig om...

Det var ett tag sedan jag delade med mig av en inspirationsbild, likaså var det ett tag sedan som jag fann den här bilden och tänkte "Den måste jag dela". Bilden som inspirerar mig här, är både otroligt vacker samtidigt som den mörker, sorg på något sätt. Det påminner mig lite om en begravning samtidigt som det här ustrålar väldigt mycket glädje.
 

Menuet in G X2, Cello

All musiken är ju egentligen väldigt fin, när man kan spela låten. När man kan spela låten på ett bra sätt. Jag menar, en låt är inte särskilt mycket när man bara spelar den rätt igenom. Men om du hittar grejer som du kan ändra på, allt som forte tex, det är då det blir en låt. Jordgubben på tårtan är om du verkligen lever dig in i musiken och hittar rätt känsla!

Minuet in G Major, Cello

Medan jag lyssnar på den här fina musiken, det här fina spelet, så inser jag att jag faktiskt inte skrivit om Beethoven ännu. Men förvänta er, att honom kan ni läsa om  inom de närmsta veckorna. Passar på att nämna "att uttrycka sig", eller "att uttrycka vad personen bakom låten vill ha fram", det är precis vad vi hittar bakom all musik. Bakom all bra musik, med alla duktiga musiker.

Sammanfattning (Cellolektion, orkester) 11, 12 november

Redan onsdag. Samtidigt kan jag känna en stor lättnad över att tiden rinner iväg, det betyder ju att det närmar sig julkonsert, och jullov , vilket känns mindre bra. Längtar även så till att sitta här och skriva en terminssammanfattning av hösten 2013. Det finns mycket att se framemot. Sedan har vi ju självklart ett nytt instrument att se framemot under jullovet. Vad det nu blir för instrument? Försök inte, det tänker jag inte avslöja ännu. Mest av allt ser jag nog ändå framemot att sitta under veckan och öva in en jullåt till varje söndag nu under december. Nog om julen!
I måndags tyckte jag att det gick bra. Hittar absolut inget dåligt med cellon i måndags. Sedan kanske jag inte hade hunnit öva speciellt mycket, men det tar vi igen den här veckan! Med tisdagen, nej jag ska inte säga att jag önskade att det skulle låtit lite bättre. Dessa nya låtar som jag fick förra vecka gick bättre, skulle velat skriva mycket, men det känns fel. Ja, då pratar jag ju om "The Joyful Songs Of Christmas" och "Julen är här". Så jag hoppas att jag sitter här nästa vecka och skriver "Mycket".
Jag är lite nyfiken på vad jag kommer sitta här och skriva nästa onsdag. Nu när det verkligen närmar sig, så kan jag känna att "Wow, nu går det så bra!" Speciellt nu under slutet av terminen, i vissa stunder.
- Kör bara kör!
Cellokramar <3

Taylor Davis, Violin - Hedwig's Theme, Harry Potter

Ja, det var länge sedan vi såg Taylor Davis! Men idag tyckte jag att det var dags igen, och det passar ju jättebra dessutom eftersom att hon faktiskt nyligen laddade upp det.
Måste säga lite kort att, jag inspireras så mycket av alla videor med ThePianoGuys, den här tjejen eller Lindsey Stirling. Alla spelar de fantastiskt fint, med så mycket känsla varenda gång, och redigeringen! Det märks att dessa personer lägger ner tid på redigeringen. Någon gång ska jag fixa till en så grym redigeringen. Någon gång kommer jag, det har jag gett mitt ord på!
 
 
 
 

Julia Frölich, Hallelujah

Violinisten Julia Frölich är lika bra som vanligt. Hon är så duktig, just för att hon försöker förmedla något (vilket alla musiker gör...) men känner ni inte, man hör verkligen att den här musikern vill det, man hör det, lite extra mycket! Jag tänkte även på det, när jag hörde det här att det låter som att hon spelar låten lite mer som en folklåt. Har jag rätt eller?
 

Orkester igen!

So happy. Det är ju orkester idag. Igår var det måndag och dagen flög iväg, likaså cellolektionen. Jag är nöjd efter igår, och det känns bra att kunna sitta här och skriva det. Fick en ny låt, hm.... Att jag aldrig kommer ihåg vad låtarna heter! Nej men det får ni väl veta i veckan. Jag är jätte taggad över att det är cello idag. Ser framemot att sitta där och spela idag. Extra mycket kanske? Kanske för att jag känner att det ska gå bra idag? Jo, men precis! Så ska det låta!! Att ha positiva tankar, och att tänka framåt det är guldvärd. Jag lovar er. Tillägger lite kort innan jag avslutar helt att jag har något på G. Kanske en liten jullåt? Kanske något som kan bli en jullåt till julafton. Svaret kommer på julafton... Cellokramar <3


ThePianoGuys, Arwen's Vigil

Lite nytt från våra kära vänner ThePianoGuys! Mycket vackert. Om jag skulle beskriva det här? I en stunden hörs pianot mer, i andra cellon - Detta går ihop jättebra tycker jag. I de stunder när cellon är svag, hör man ändå cellon väldigt mycket, det är grymt. Som sagt, jag älskar ThePianoGuys, så otroligt bra är dem. ThePianoGuys har så mycket känsla i sin musik.
 

Sol Gabetta, Rachmaninov cello Sonata

Sol Gabetta, först och främst, vilket vackert namn! Duktig cellist är hon. Så bra så att vi kommer få se mer av henne i framtiden här! Sist, låt det här lysa upp och värma eran vecka...
Cellokramar <3

Lorde, Royals - Connie Talbot cover

Grymma Connie Talbot! Här lyfter vi fram unga musiker... Och följer deras väg!
 

Julen är här, Amy Diamond

Jag var ett rätt så stort fan av Amy Diamond när jag var yngre. Ja, ungefär i 10/11 årsåldern - Anledningen till att vi idag hör Amy Diamond sjunga låten "Julen är här". Som ni kunnat läsa fick jag även denna fina jullåten på orkestern i tisdags!
 

P2 Klassisk morgon!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4425&artikel=5698663
 
Nämen vad är detta? Frågar säkert ni er just nu. Klicka in på länken så får ni höra! Nej men jag kanske ska skriva lite mer än så? Jo det är så att, jag har blivit en väl följare av Klassisk morgon på P2. Gud vad kul Hanna! Som ni kunde läsa om under höstlovet som medverkade jag i höstlovsorkestern STORK. Vilket var en jätterolig upplevelse! I och med det tyckte P2 att det skulle vara så roligt om vi STORK-medlemmar önskade en låt. Så det gjorde jag såklart! Sedan nu, lite efter höstlovet så hittade jag en tävling som just nu pågår. (För mer om denna tävling får ni klicka in på Sveriges Radio) Plötsligt, mitt under SO:n ringde det igår. "Dumma försäljare, sluta ringa!" Jo men ser du, det var faktiskt från P2. Resultatet, det hör ni här ovanför, om ni klickar in på länken!
 
Om det är någon som sitter och läser det här, som faktiskt lyssnade på programmet så vill jag bara säga följande: Cellon betyder jättemycket för mig! Det är genom cellon jag klarar mig igenom ljus och mörker. Även om det vissa veckor går dåligt, och jag sitter här och skriver att jag inte är nöjd, så vill jag visa för dig att "Vi får framgångar genom motgångar!". Bakom cellon känner jag mig som Hanna, som mig själv. Den här platsen betyder jättemycket för mig!

The joyful sounds of christmas

Här har vi då en jullåt/julmedley som jag fick i tisdags på orkestern. På orkestern spelade vi något liknande. Och jag måste bara säga att det känns jättetidigt att sitta här och dela jullåtar. Själv har jag ju gått runt och sjungit på jullåtar sedan skolavslutning. Men jag hoppas att det inte gör något för er att julen smyger sig på här redan...
Cellokramar <3

Sammanfattning (Cellolektion, orkester) 4, 5 november

Efter i måndags och tisdags så är jag nöjd. Vilket känns så bra efter veckan före höstlovet!
Som jag skrivit tidigare, man måste jag motgångar för att få framgångar. Innan du tycker att du har misslyckats med någonting, tänk bara på att det är ett steg närmare en (stor) framgång.
Fick en ny låt på cellon i måndags. Hm... (Vad det nu var för låt...) - Mer om det senare i veckan/helgen. På tal om nya låtar så fick jag även två nya låtar i tisdags på orkestern. Två stycken jullåtar faktiskt (Julen närmar sig mig stormsteg!) Dels "Julen är här" som säker många av er hört tidigare men också ett medley (om jag förstår det rätt) som hade namnet "The joyful sounds of Christmas. Har redan gjort en sökning på den sistnämna låten och hittade tyvärr inget speciellt resultat på det. Kanske kan försöka ta något i alla fall? "Julen är här" finns det ju supermånga klipp på som ni vet...
Cellokramar <3
 
 

Justin Bieber - Bad day

Om jag har förstått det rätt (Notera det att jag inte är någon beliber...) så kommer han ut med en ny låt varje måndag, Gäller detta fortfarande? Stämmer detta? Någon beliber som läser det här och kan bekräfta det? I just den här låten, som faktiskt låter helt ok i min smak (För att inte vara en beliber menar jag då.) Supersnyggt hur musiken tonar in i början och tonar ut i slutet! Borde hitta något negativt att säga, men nope, här är det positivitet. Frågar istället er vad ni tycker om detta? Har ni kanske något positivt och negativt att tycka till om här?
 

Talang Sverige 2011 - Love Rönnlund

Om jag inte kommer ihåg helt fel tror jag att den här killen var med i lilla melodifestivalen år 2009... Jag som har så dåligt minne ska ju inte skriva någoting. Men jag lovar er, om jag hittar detta klipp från melodifestivalen, så ska ni få se. Så får vi se om jag har rätt? För att säga något om det här, det är ju jättefint. Han är ju så duktig. Kanske lite väl, hm, ja när han sjunger så högt alltså. Men jag har ju inge proffs på just den punkten. Så, mycket bra mannen!
 

Yiruma Playlist (Collection)

Inser att den senaste musiken med Yiruma/ de senaste videorna är väldigt långa. Oups. Men jag hoppas verkligen att ni har tid till att lyssna. Ta er tid att lyssna på det här. Det är det minsann värt, det kommer ni förstå när ni har lyssnat!
 

Yiruma (이루마) - 87 Song Golden Collection

Som jag förstår det, ju mer som jag lyssnar på Yiruma (förstår inte vad det namnet står för...?) Så är det pianocovers. Helt fantastiska covers om ni skulle fråga mig! Yiruma då, vad står det för? Är det en grupp eller en person, eller, helt enkelt vem är det? Njut av musiken, vi tar frågor någon annan gång...
 

Ta för dig!

Jag är så lättad. Så glad, som jag bara kan vara efter cellon. Efter veckan före höstlovet så kändes allt så hemskt. Beskrev det då som att "Du ska vinna, nnars får du lämna allt, annars förlorar du". Och att då "förlora" mot sig själv - Det är så hårt. Det är så jobbigt. Men. Att jag då fick ta igen det igår, och att nu gå här och vara nöjd. Det är lycka. Lättnad och glädje.
Funderade på det senare. Eller, jag har nog alltid "tänkt" på det, eller vetat om det. Såhär... När jag ser på en video och känner att "Där spelar jag så mycket" Där vågar jag. Det är i sådana stunder, då jag vågar som jag känner att det gått bra. Som jag kan gå här efter cellon och säga att "Jag är så nöjd!"
Jag hoppas bara på att det går bra nu på orkestern. Då kommer ni få "höra" ett stort leende imorgon. Det är bara jag som kan göra så att jag är nöjd. Det är mitt jobb. Idag spelar jag ut, och tar för mig. Så har vi vunnit första veckan efter höstlovet. Vilken stor lättnad det hade varit att gå runt och vara nöjd resten av veckan efter det där hårda slaget veckan innan höstlovet...
Cellokramar <3

Miriam Bengtsson, End of time

Grymma Miriam Bengtsson från Sveriges idol år 2013! Här hör vi henne sjunga låten "End of time". Bra gjort!
 

I vissa stunder...

I vissa stunder kan jag känna att jag är bra, att jag är duktig och jag att jag verkligen spelat så länge som fyra år. Att jag kan. I andra stunder känner jag snarare att jag spelat i 1 år... Att jag inte kan. I stunder som jag känner att jag inte kan, är ju såklart besvikelse. I stunder som jag känner att jag kan, kan vara när jag ser på en video och verkligen känner åh. När jag ser tillbaka på noter och inser att, "gud vad enkelt det här är"... Vilket det såklart inte var då. Efter en hemsk dag hoppas jag bara på att jag kan gå runt och le efter cellon idag. Hoppas är så stort. Men, det är just vad jag gör nu...

 


Sara Sangfelt, Your Song

Hon var grym, jag menar hon har ju en speciell röst. Inte en röst som alla andra. Utan en egen röst. Nä, ingen har ju likadan röst... Men just precis det där, en speciell röst!

Trumlovet // Sammanfattning

Ännu ett lov har flugit förbi. Ni har fått höra massvis med covers på trummor. Många grymma covers. Det här instrumentet är coolt. Jag känner att många låtar passar till det här instrumentet. Sedan är det väl inte precis ett "melodi" instrument, utan mer ackord eller bas... Lite mer där i bakgrunden. Inget solo instrument - Där satt den!
Som vanligt, det är så roligt att skriva om ett annat instrument. Om ett instrument som du kanske är intresserad av. + En annan rolig grej med just det här lovet känner jag, är att jag faktiskt insett att det finns mycket bra med trummor. Hoppas att ni har hoppat runt och dansat till all musik, sjungit med i låtarna, och bara njutit av detta instrument.
Nu kör vi mot jullovet!
 
- Vill du återuppleva något lov? Fiollovet, kontrabaslovet, trumpetlovet, tvärflöjtslovet, pianolovet eller trumlovet. Klicka in på kategorin lov! -

Trummor, Let it be known

Letade efter lite mer The Beatles men så dök detta upp. Såklart att jag var tvungen att dela det då!
Precis som det står i början av låtnamnet "Let it be", det var den låten jag var ute och sökte efter...
 
 

Trummor, Come Togheter

The Beatles var grymma, precis som den här covern av deras låt "Come togheter" !!
 

Trummor, Billie Jean

Vilken grym version av den här låten. Respekt till versionen, låten och mannen som ligger bakom den här musiken. Så mycket respekt.

Trummor, born this way

Lady Gagas "Born this way". Grymt bra!!

Trummor, Close Your Eyes

Helt ny låt för mig. Var egentligen ute och sökte efter "Your song" men hittade ingen version...

Trummor, End of time

Svaret på varför det här kommer upp, det får ni efter lovet... Inte särskilt bra kvalité, men musiken låter ju rätt så bra! Och det är ju huvudsaken...
 
 

RSS 2.0