Rossini's Duetto for Cello & Double Bass

Något riktigt fint, en cello en kontrabas, och det blir såhär fint.
Något jag börjar tänka lite på i och med den här bloggen, det är... Jag har liksom börjat leva mig in i musiken i jag lyssnar på mer på något sätt. Mer och mer. Hoppas ni förstör mig, men vet inte riktigt hur jag ska säga. Att jag har börjat tänka lite mer på vad jag egentligen lyssnar på... Hm, ja mina beskrivningar.
Varma cellokramar <3

Vivaldis The four Seasons

... Med bara kontrabaser...
 
Stort, coolt, maffigt och mäktigt är ord som passar in på den här musiken.
De måste gå ner väldigt lågt anntar jag eftersom det låter så ljus då och då... Undrar vilket läge?
När ni tittar ser ni att de nästan är ända nere vid stråken. Det låter ju nästan som fiolen då... Eller cellon.
Undrar lite hur många kontrabser det är egentligen? Måste vara över 10 iallafall!
Stora cellokramar <3

Kontrabas, vilt, dansvänligt

Kort, kort, men man kommer ju riktigt igång av musiken! Fast jag kan inte riktigt bestäma mig för om det är dansvänligt eller inte... Hm, jo det är nog dansvänligt fast lite mer vild dans, inte tryckare eller så.
Förresten, hade inte kontrabasen en grymt cool design? Wow, joho det hade den ju verkligen!
Tänk om man hade en egendesignad cello... Designa den hur jag ville, jag har faktiskt ingen aning hur jag skulle designa min då.
Cellokramar o massor <3
 

Kontrabas och svängigt!

Coolt det låter när han går uppifrån och neråt. Längts upp till längst när, från topp till tå.
Kan inte bara kasta ine n beskrivning här, men... När man ändrar sig. "Det här det låter riktigt bra", andra stunden, "Nej usch, nu stänger jag ner det här".
Eller när man allldeles plöstligt, från att ha varit jätteglad, så går man till att vara jättearg. Alldeles plötsligt. Hokuspokus! Lite så låter det, där fick jag in en rätt bra beskrivning tycker jag.
Läste i beskrviningen till videon förrestn att han som spelar ska vara 15 år, wow, 15 och kunna spela so bra, det är coolt!
 
 

En liten julklapp

I julklapp fick jag en väldigt fin, fin grej, en cellobok.
(Förlåt för min dåliga webbkamera)
Så ny har jag lite pyssle att ta  tag i här under jullovet. En del av jullovet iallafall.
Förlåt för att alla fina, söta kommentarer inte blir besvarade, men jag åker till landet. Däremot, cellolivet kommer inte ta jullov för det ;) Massa tidsinställda!
Hm... Vi får se hur pass stämd lilla Sally är när jag kommer tillbaka, men om jag har tur, rätt bra.
Innan när jag vart borta så har hon vart hyffsat bra stämd :D
Det här har jag aldrig sagt till er, men det passar väldigt bra nu, på tal om att resa så... Gissa vem jag saknar mest när jag åker bort själv. Mamma, lillebror, pappa? Nej, fel, fel, Sally såklart!
Cellokramar <3
 
 

Kontrabas, en tjej

En kontrabas, stor och det låter stort om hela instrumentet!
 
Tycker det här är väldigt spännande, ni måste ta er tid att titta på det här :)
Jag blir väldigt inmponerad måste jag säga, av tjejen och av instrumenten.
Tänk att det liksom kan låta så mycket,... Och ett sådant stort instrument, wow.
Ja, jag säger bara titta på videon, det är det enda jag har att säga idag, titta på videon.
Massa med cellokramar <3
 
 

Kontrabas och Cello

Åh vilken cool, haha, lyssna... Ni hör ju, det här det är coolt!
Wow, wow, wow, säger jag bara.
Nu ska jag försöka pricka in det här också, det påminer liet grand om när mamma säger "Kom nu Hanna, nu ska vi rocka här lite", fast hon säger ju inte så ofta, hm...
Det var riktigt svängigt det här, och instrumenten går ihop så bra :D
Kramar, från en dansande tjej <3
 

Kontrabasen!

Ett jullov med masa om kontrabasen, först lite information, passar inte det? Ni kommer kunna allt om kontrabasen när det här jullovet är över!
Kontrabas/Basfiol/Ståbas
Det är alltså såhär en kontrabas ser ut, kontrabasen spelas oftast inom jazz... Om man tittar på den påminer den också väldigt mycket om jazz. Instrumentet kan också spelas inom folkmusik, blues, rock and roll, rockabilly, bluegrass och ska. I jazz är de vanligast att man knäpper (pizzicato) och i klassisk är det vanligast att man använder stråken (con arco).
Kontrabasen låter mörkast, djubast av alla stråkinstrument, strängarna på kontrabasen kallas för E A D G, E är den lägsta och G är den högsta. Strängarna på kontrabasen är stämda i kvarter, vilket inte cellon, violan eller violinen är, de är stämda i kvinter.
Konrabasen går efter basklaven i noter.
En Kontrabas den är ju väldigt hög, vet ni hur hög? 180 - 200 cm hög.
Barn använder åttondelsbas, men det finns andra sorters baser också, halvbas 3/4 bas och hel bas.
Kontrabasen är förövrigt utvecklad/gjord hos gambafamiljen.
Lärde ni er kanske något nytt? Ni kommer få höra massvis med kontrabasmusik under lovet och om ni har några frågor, ställ den!
Stora kontrabas och cellokramar <3
 
Under veckan som går kommer det slinka in två cellospecialler, håll koll! :D
 
 

Julafton med julmusik!

"Jag såg mammas kyssa tomten idag", hahaha jag älskar låttiteln!
Ni får lite julmusik i form av "Jag såg mamma kyssa tomten idag" med "Vänersborgs Musikskolas Stråkorkester"... Visst får man en härlig julstämmning av den här musiken :)
Ni ser mest fioler, men om ni tittar noga, riktigt noga, så kan ni se en cello högst upp, där vid "trädet", eller blomman, för det är ju någon slags stor blomma, där och vid ljustaken, där ser ni en cellist.
(Hoppas ni förstod min beskrivning - "Mycket till hjälp")
Ni ser också en kontrabas i andra hörnet, jo förresten på tal om kontrabas, vi börjar ju med kontrabasen imorgon, hoppas ni vill följa med då också!
 
Egentligen tänkte jag ju lite annan musik idag, en video, men har tyvärr inte hunnit göra någon video, men det får komma någon gång i juldagarna, när vi börjat med kontrabasen. Så håll koll :D
Ha nu en underbar musikjul, passa på att lyssna på mycket musik, cellomusik, fiolmusik, god jul <3

Wow, så maffigt - fiol

Wow vad maffigt, så bra :D
Det låter väldigt ljust, pippigt, som en mus, fast kanske inte riktigt så... Men det låter som om någon skriker, både glad och ledsen skrikning, det där satt som pricken över I:et eller kanske som kroken på J:et.
Den här videon är väldigt lång, hela en 30 minuter, men hörrni, njut, njut, njut och lyssna.
Det är ju fantastiskt, hon är så duktig!
Märkt att det vart en del fiol här den här veckan, lite speciallvecka skulle man kunna säga, men visst är det underbart, all denna musik. Att det finns sådan musik, tänk er en värld utan fioler, sång och allt som har med musik att göra, nej en sådan värld skulle vara alldeles för tråkig för min del. Usch vilken hemsk tanke, så ska vi inte tänka mer nu.
En annan trevlig, rolig grej är att ni får cellomusik två dagar i rad nu, imorgon och en liten en på julafton.
Cellokram <3

Eleanor Rigby

22 stycken cellister, wow, det här är maffigt!
 
Riktigt maffigt, håller ni inte med? Så, mörkt, känns lite som en robot... Eller som när man har en konvesition med mamma "Hallå där sådär kan du väl inte göra" "Joho" "Nä du, det är alldeles fel" Satt det där som triangeln i A:et, eller kanske som pricken över 1:et? Nästa gång sitter det som bulle i D:et (Hm, undra egentligen vad det är för skillnad på bullen i D:et och B:et, B:et är bättre eftersom det har två bullar...) "Här var det stora funderingar"
 
I skolan idag spelade jag igen, om jag får säga det själv känns det lite som om jag ibland vissar lite väl mycket när det har blivit fel. Antingen är det någon konstig min, eller så börjar jag om från början... Eller så ska jag såklart utbrista "Nej", någoting är det och oftast är det en konstig min. "Suck"
Men skolvännerna och lärarna tyckte det lät bra, och det är väl det viktigaste, tänk på det hörrni ;)
Juliga cellokramar från en förkyld liten cellist <3
 

Cellospelande!

Idag, äntligen, med haslsont och inte helt frisk, så spelade jag i skolan!
Det gick superb. Låtarna jag spelade i skolan var "Jul, jul, strålande jul", som det känns så tycker jag den är bättre för varje gång. "Noel", som betyder Jul på franska och den tredje låten jag spelade var "We wish you a merry Christmas". De i skolan tyckte att "We wish you a merry Christmas" lät bäst :)
- På den låten får jag sådan fart i min arm, stråkarmen, så jag knappt hinner tänka eller hänga med, med fingrarna. Haha!
Vi bestämde också att imorgon på julavslutningen i skolan ska jag spela samma låtar igen, åh vad kul det här är. Lilla Sally blev kvar på skolan, hoppas hon får det bra under natten och inet känner sig alltför ensam.
På tal om skola så, en liten rolig grej är att alldeles där jag går i skolan så har jag spelat. Sank:t Jacobi, det är en rätt gammal skola. Men i vilket fall som helst hade jag en konsert där för länge sedan, minns abslut inte vad konserten hette, det har alldeles försvunnit bort men däremot minns jag att min farmor var på den konserten <3
 
Nu, redan, åh vad tidigt men jag måste få säga det här. Jag har kommit på två videor inför våren, den ena kom jag visserligen på för länge sedan, men den andra den kom jag på för bara någon dag sedan.
Båda videorna kommer någon gång i januari, jag längtar så himla mycket! - Men tänkt att börja redigera dessa videor och fixeletrixa med de redan nu. Tror det kan bli riktigt bra, eller tror... Jag vet!
Den ena videon kommer redan före terminstarten, den andra videon kommer i samband med att granen åker ut, när nu det blir. Nä men mer än såhär vill jag inte avslöja, då blir det ju inget roligt för er ;)
Cellojuliga kramar <3
 

Tack Sally!

Igår när jag spelade hemma så gick det rätt bra, Sally hadde förlåtit mig (Tack, tack <3) Hon krånglade iallafll inte och hon lät bra, hyffsat iallafall, så då tror jag att jag är förlåten.
(Jag skriver ju som om hon vore levande) - Men för mig är hon på sätt och vis levande <3
Jag är faktiskt glad över att det är lov, okej det där trodde jag aldrig att jag skulle komma att säga.
Eftersom att något av det värsta som finns är att missa saker, bla cellon och jag har blivit sjuk, superont i halsen, så säger jag ja! För om det vore cello då skulle jag missat gårdagen, (Orkestern) väldigt tråkigt.
 
Jag har redan börjat tänka framåt, liksom tänk att det snart är år 2013, nya tag, allt nytt, nya steg i livet, kanske ett helt nytt liv... Det jag skulle komma till var att jag ser väldigt mycket framemot vårterminen, jag är så himla nyfiken på hur hela vårterminen kommer bli. Fast jag slår vad om att den terminen kommer gå dubbelt så fort som den här har gjort.
Juliga cellokramar och en extra varm såhär i vinterkylan <3
 
PS: Fick in en perfekt beskrivning på "The Hunt" från Vivaldis The four seasons", låten är ju väldigt betsämd i mina öron, precis som när mamma säger "March pannkaka i säng" - Vad tycker ni?
 
 

Sumering av hösterminen 2012!

Det började våren 2009 och nu har hela hösterminen 2012 gått, i 3 och ett halvt år, undrar lite hur länge det kommer hålla? Rätt länge till, det kan jag lova!
Om jag tittar tillbaka lite på ungefär ett år, då var det absolut inte lika bra tycker jag.
Det finns många saker som är bättre nu, för ett år sedan var jag inte lika bra på noterna på G-strängen och deffenetivt inte på C-strängen. Jag tycker att jag har blivit mycket bättre på noterna på C-strängen den här terminen, innan var det lite mer "Va, vad ska det vara nu?" och när det gäller G-strängen var det redan lite bättre förra terminen.
Jag tycker också att jag blivit snabbare på att växla mellan lägena. - Mycket som blivit bättre den här terminen blir slutsatsen.
Något annat jag märkt är att jag inte vart besviken särskilt många gånger, ja... Ni har ju läst om hur besviken jag kunnat vara innan och har inte lust att göra det här dystert och deppigt. Tror jag vart besviken minst en gång denna terminen iallafall, inte allas lika många gånger som i våras :)
Massvis med cellokramar den här 3:dje advent <3
 
 
 
 

Fiolspelande med Lindsey Stirling

Jag tänkte att idag, den 15 december år 2012 så kommer ni få lite fiolspelande.
Den här tjejen måste jag säga, hon är väldigt duktig. - Ta er tiden att lyssna!
Så vackert, <3
Jag har märkt att jag gillar musik, när artisterna eller de som spelar är ute i naturen när de gör musiken. Det får mig att känna någon speciell känsla som jag inte riktigt kan förklara.
Det gör bilden av musiken lite mer verklig liksom, visst låter det härligt :D
 
Vill bara ge er lite celloinfo, om vad som händer här i näsa vecka. Tänkte ha en liten speciell musikvecka, såhär veckan inna jullovet och Kontrabasen. Två stycken cellospelande, lite musik men kanske något litet, litet annat också. Och imorgon då får ni minsan terminens sumering, håll koll om något av detta låter lockande.
Cellokramar i massor <3

Cellomusik med Thepianoguys

För att göra det lite mer fesligt denna fredag får ni lite musik av Thepianoguys, deras musik är helt underbar och visst gör den musiken hela fredagen lite mer festlig :D
 
Låten hade jag aldrig hört föränn jag såg videon, men åh vad vacker den är <3
Fantastiskt - Har knappt några andra ord på det här - men ni måste hålla med om att, fantastiskt, underbart och vackert är tre ord som passar väldigt bra in här.
Jag älskar den här musiken och ja, jag börjar gilla Thepianoguys mer och mer för varje gång jag lyssnar på deras musik...
Extra många cellokramar denna fredagen <3
 
 

Upplev "Stringendo och KORKS julavslutning" pånytt!

Under konserten var det ju också en annan orkester med som heter Stringendo, jag spelade själv i den orkestern förra terminen, fast iår var det lite nya barn med.
Ni ska få höra en av låtarna de spelade också - resten är bara KORKlåtaran!
 
En av låtarna Stringendo spelade var "Nu tändas tusen juleljus",en väldigt fin jullåt som är skriven av Emmy Köhler.
 
 
Första låten KORK spelade var denna svängiga jullåt, "Rudolf med röda mulen" som är skriven av Robert L. May. Svängig och gungig låt som jag bara får lust att hoppa omkring och dansa till :D
En låt vi spelade var denna fina låt "The Hunt" som kommer från The Autumm ur The Four seasons, låten är skriven av Antonio Vivaldi.
De här är även den också en låt jag bara skulle vilja dansa till, fast kanske lite lugnare den gången... Men samtidgt lite mer svängigt, ja både och...
 
Det här är en väldigt lugn och fin låt som heter "Folklig vals" och är skriven av "Lille Bror" Söderlundh.
Denna låten spelade bara stråkarna, fiolerna och cellosarna.
Låten var väldigt fin, ja, ni hör ju i videon, men i kyrkan var det helt annan ton...
 
Den här fantastiska låten, en tradionell låt i Jämtland, "Jämtländsk brudmarch" är en låt som oftast spelas i Jömtland kan jag försäkra om.
Här i vidoen ser ni nyckelharpa och gitarr spelas, åh vad jag blir sugen på att dansa nu... Många dansvänliga låtar var det här, haha ;) Upp och dansa nu hörrni!
 
Åh, jag älskar den här låten <3 Denna låten var verkligen min favorit!!
"Pirates of the caribbean" är skriven av Klaus Badelt, Klaus Badelt är väldigt känd för att skriva låtar till olika filmer.
Det som spelas i denna låten påminer himla mycket om det vi spelade igår, men tror inte att det exakt samma.
 
Ni har fått uppleva konserten i fyra olika inlägg, hoppas ni gillade det, titta gärna tillbaka lite, lyssna på låtarna - Upp och dansa vetja! - Men jag ska säga en sak, ni kan aldrig uppleva konserten som den verkligen var, däremot ur text och bild :D
Extra stor cellokram onsdagen till ära <3
 

"Stringendo och KORK firar jul" - Sammanfattning

"Stringendo och KORK firar jul" Det var verkligen en fantastisk konset, så fin kyrka!
Något av det roligaste med att spela cello är att få spela på så många olika ställen, en massa olika kyrkor, ja alla möjliga ställen.
Mamma var med när vi repade alla låtaran, hon sa att det lätt mycket bättre på under konserten, och jo, det gjorde det nog. - Som hon utryckte det "Det var lite trevande under repetitionen", jo det kanske kan stämma.
Fast jag måste säga, det lät väldigt bra under repetitionen också, men man blir lite mer kärpt under självaste konserten, då kämpar man lite mer.
Under konserten, jo allt gick väldigt bra tycker jag, kunde inte gjort speciellt mycket bättre ifrån mig.
Det var bara på en låt jag blev lite besviken över, det var på "Tre folkliga valser", i början gick det rätt bra, men sedan andra gången vi skulle spela det nedre - På det översta är det ett korsförtecken och på det understa är det b-förtecken - kastade jag en blick ner mot min stråke... Den var alldeles för högt upp, när jag rätade till det kom jag av mig, eller jag spelade på, men när jag tittade upp igen visste jag inte var vi var.
Ja, jag lyckades iallafall komma in igen så godkänt ändå... - Fast inte lika bra betyg som de andra tyvärr.
Vilken låt som gick bäst har jag suttit här och funderat över medans jag skrivit, men om sanningen ska fram vet jag inte riktigt. Kanske "Jämtländsk brudmarch", den tycker jag att jag kan väldigt bra nu.
Spelar inte för länge på tonerna som jag gjorde innan. -Det var den bästa - Fast alla andra låtar lät väldigt bra faktiskt, tyckte jag lyckades väldigt bra. Godkänt med extra plus i kanten <3
För hela konserten av 10 möjliga vill jag ge en 7, saknades lite kändes det som. Men en 7:a det låter ändå rätt bra tycker jag ;)
 
Ett extra plus i kanten var att en av mina gamla lärare som jag hadei 6:an i skolan var och lyssnade på konserten, tack snälla för att du kom! Det var verkligen jättekul att hon kom :)
Jag tror att om man vet att någon speciell ska komma, pappa, mormor, kusin, ja då spelar man på extra bra för att man vill liksom vissa lite vad man lärt sig, hur det har gått. 
Under förra terninen var mamma med ett par gånger under orkestern, men iår ingen gång, jag har liksom velat ha det som en överraskning. :D
 
 

Konsertbilder från Cellokosnert 11 december

Igår var det julavslutningskonsert i Sankt:a Birgitta Kyrka som ligger i Nockeby.
En väldigt fin kyrka och det var en helt annan ton därinne än vad det vart i orkestersalen... Mycket maffigare liksom och fylligare, vet inte hur jag ska utrycka mig, men ljudet det var stort!
När det är julavslutning, då måste det ju också vara fint i kyrkan... Lite julstämmigt sådär med tända ljus.
Väldigt fin målning i kyrkans tak. Det var många fina målningar, både i taket och på fönstrena. Vackert var det - Men jag måste nog ändå erkänna, musikaliska har vart det bästa stället hitills!
Jättefin bild! På bilden ser ni en dirigent som man har i orkestrar - Något lov här framöver ska vi nog ta och bara skriva om olika dirigenter :)
Hela orkestern KORK, KORK står för Kammarorkester.
Som mamma säger att jag är, "Korken", mammor nu för tiden... (Min mamma är ilf knäpp, fast på ett bra sätt) - Bra betyg dära ;)
Nä men bilderna, mamma fick leka lite papparazzi under konserten, godkänt betyg blev det, speciellt bilden från mittgången, den var riktigt vacker och julstämmig <3
 
 

Konsertdesign 11/12

Igår var det cellokonsert, det var så himla kul!
Konsertdagen till ära hade jag på mig extra fina julkläder, såklart, man måste ju vara lite extra fin på konserter, då spelar men ju mycket bättre också :)
Konsertdesignen:
Svarta Yenas: JC
Röd/Orange blus: Kappahl
Hade även också på mig mitt fina halsband som jag designat själv på träslöjden.
Såklart hade jag målat nya fina cellonaglar, den här gången stod det "Spela cello" och det gjorde jag ju ;)
 
 
 
 

Konsert och lektionssnack!

Igår (Sista cellolektionen för hela terminen) på cellolektionen fick jag en ny läxa, "Noel" nummer 10 förövrigt var det, det är en fransk låt och Noel på Franska betyder jul.
Den är rätt enkel, låten, kanske spelar den för er nu i jul, funderar på det lite. Om den låter bra senare i jul så kommer jag säkert spela den för er!
De andra låtarna som jag hade i läxa gick också bra, bäst gick "Jul, jul, strålande jul", den är rätt lugn men sen hade jag ju också "We wisch you a merry Christmas" som gick rätt bra den med, eller hyffsat skulle jag vilja säga. Får en sådan fart i min stråkarm, hahaha, då blir det att jag knappt hänger med, med ögonen men med armen och fingrarna. ;)
Nu är det snart dags för konsert, om mindre än en timme beger jag mig till kyrkan där konserten ska vara i, Sank:a Birgitta kyrka heter den. Och den är rätt stor måste jag säga...
Känner mig lite pirrrig i hela kroppen men ska försöka göra mitt bästa och spela på, som min lärare sa i skolan idag "Om man är lite nervös, då kärper man oftast till sig lite mer", här var det pepp, pepp!!
- Säg gärna till om ni har konsert så kan jag peppa er -
Jag ska vara i kyrkan vid 5 och öva till 17.40, sen har jag paus till konserten börjar, 18.30 och så är konserten ända till 19.15. Kul, kul, kul!!
Jag vet inte exakt hur konserten kommer se ut eftersom att Stringendo också ska vara med, alltså jag vet inte om vi eller dem ska spela först. Hoppas vi spelar först, hihi :D
Nej, nu ska jag ladda inför konserten, imorgon bloggar jag bara om hur det var på konserten.
Massa med cellokramar <3

Cellokul :D

Om en timme ska jag bege mig ut i vintermörkret och kylan till cellon <3
Det ska bli väldigt kul, känns som om låtarna låter mycket bättre nu än i förra veckan på måndag, men det är för att jag tränat väldigt mycket den här veckan.
"Jul, jul, strålande jul" låter bäst måste jag säga, "We wisch you a merry christmas"l låtre helt okej den men inte lika bra, det saknas lite på den känns det som.
Men det kommer gå bra idag, det vet jag :D
 
Imorgon har jag cellokonsert, det kommer bli superduper kul, känns som att jag inte kan göra så mycket bättre på orkesterlåtarna heller, det ligger liksom på topp redan, nästan...
Jag vet iallafall att det kommer gå jättebra, och jag ska göra mitt bästa. Skriver lite innan konserten också. :)
Stor cellokram <3

Connie Talbot - Amazing Grace

Connie Talbot, hon sjunger så vackert, så fint <3
Just den här låten fick jag i celloläxa för några veckor sedan, så tyckte det var lite extra kul att hon sjöng den :D Låten är ju helt underbar och ännu finare blev den ju här, fast... Den är mycket, mycket finare på cello :D
Hade lite celloträff idag i stan (Min mammas kompis dotter har börjat spela cello!) Det var jättekul faktiskt.
Jag spelade lite med henne, det gick jättebra.
Hon hade en låt som hette "Engelska från Blekinge" och jag hade en liknande låt som hette "Engelska från Småland", det var bara lite rytmitskt fel i slutet.
Vi spelade den låten tillsammans och det lät jättebra, sedan spelade jag också min läxa.
(Två cellotjejer är födda på jorden, två cellostjärnor <3)
 
Låten vi spelade fast här massa fioler, väldigt ösig låt som ni märker :D
Kram <3

Stockholm Youth Big Band

Stockholm Youth Big Band har ni läst förut om här på celloliv.
Ett svängigt band med trumpeter, saxofoner, trumor, piano och trombon, bandet var ju med på Cellofrossa och Storbandsväng" konserten, Storbansväng står för Stockholm Youth Big band!!
 
Massa bilder från en av konserterna Stockholm Youth Big Band har varit med på, såklart en konsert på musikaliska, så fint som där är känner man igen det när som helst, en konsert som jag var med på och spelade cello, en konsert som hette "Cellofrossa och Storbandsväng".
Gud vad chokad jag blev när jag fick upp den här videon och det var bilder från den konserten jag spelade på!
Och desutom en bild på alla celloeleverna som var med i grupp 2, ja ni ser bilden på 8:13 och där längst ner i ena hörnet sitter jag i min rosa blus och mina svarta yenas.
Väldigt fin bild, väldigt fin video överhuvudtaget. Fin låt, härligt sväng, jag kan gunga med känner jag, speciellt fint är det när tjejen sjunger, Agnes Werner heter hon - Men tänk nu om dessa celloelever inte vill vara med på youtube, alla har inte youtube, alla vill inte vissa sig för halva Sveriges befolkning...
Jag blir lite upprörd känner jag, det skulle ni nog också blivit, (Ja, jag har ju redan youtube) Men de andra då?
Ja, musiken var iallafall fin, något litet positivt :)
Kram <3

Cellovideo...

Nu har jag äntligen filmat första filmen till en ny cellovideo, men ska filma en till idag. Så snart kommer en julvideo till er med cellospelande <3
Det bästa med att ha en blogg om ett stort intresse är att det finns så mycket att skriva om, det tar liksom aldrig slut!
 
Igår övade jag cellon, läxan + alla orkesterlåtarna. Hemma låter alla låtar näst intill perfekt men när jag är där låter det väl inte helt och hållet perfekt.
Ett tips till er, öva lite på cellon (Eller ditt instrument om du tex spelar fiol) varje dag. Det kan räcka med bara en halvtimme, men öva, öva och öva varje dag. Jag lovar er, det kommer löna sig och i slutet av vecken kommer det låta mycket, mycket bättre <3
Jag tycker själv det är väldigt kul att öva lite varje dag :D
 
Imorgon får ni cellonaglarna som jag gjorde till "Cellofrossa och Storbandsväng", på lördag lite musik, än så länge håller jag det hemligt vad exakt det är, vill ju inte avslöja, på söndag får ni en cellovideo, om den här cellovideon med jullåtar är klar får ni den, annars får ni en annan.
Cellokamar i massor <3
 
 

Flute - Christmas song!

Flöjt är ett fantastiskt fint instrument tycker jag, i min orkester har vi flöjter och obåer också (Tror jag det är) Eller blåsarna som vi kallar dem. :)
 
Det här är en jullåt på flöjt som ni hör i viedon, väldigt vackert och fint.
 
På konserten som ska vara nu på tisdag så ska stråkarna (Fiolerna och cellosana) spela "Tre folkliga valser", som är en vals. Sedan ska blåsarna spela två jullåtar, bla "Jul, jul, strålande jul", den andra jullåten kommer jag inte ihåg vad den hette faktiskt,.. Men tänkte ta reda på det så kan ni få höra den låten :D
Vilken musikdag det blev här idag, men det är ju så härligt med musik. Tänk er en värld utan musiken, hur skulle den se ut?
Bamsestor cellokram <3

The Lord of the rings - Music on cello!

Det här, det är musik på hög grad!
Åh, vad vackert det här är, lyssna bara... Ah...
Jag älskar denna musiken, den är ju helt magisk :D MAGISK, Magisk... Magisk...
<3
 
 

Kort sammanfattning av cellodagar

Sammanfattning blir det här nu...
I måndags fick jag två jullåtar såhär i juletider, "Jul, jul, strålande jul" som är i 1:a och 2:a läget, i måndags lät den lite halvbra men den låter bättre nu och i slutet av veckan kommer den vara toppen!
"We wisch you a merry christmas", fick jag också, påminer himla mycket om julen, inte bara för att dne handlar om julen. Låten går väldigt bra, jag tycker jag är rätt bra på den. Är lite olika lägen i den här låten också och tycker jag fixar de rätt bra, lärt mig växla lite snabbare nu.
Den här låten kommer säkert låta tumme upp i slutet av denna veckan!
På orkestern igår försökte jag göra så bra ifrån mig så möjligt eftersom att det var sista cellolektionen för den här terminen... Tyckte att jag lyckades med det väldigt bra. Som tex "Jämtländsk brumarch" går bättre och bättre för varje vecka. Och nästa vecka så är det konsert, känner mig just nu väldigt laddad inför konserten! Skulle inte kunna göra så mycket bättre ifrån mig än vad jag redan gör.
Nej, nu längtar jag verkligen superduper mycket till konserten, så kul det ska bli :D
Cellokram <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cellotisdags sammanfattning!

Nej vet ni vad... Vi tar tisdags sammanfattning nu på orkestern!
Orkestern idag måste jag säga, den gick väldigt bra :D
Försökte spela på, extra bra försökte jag spela idag eftersom det var sista orkester tisdagen tråkigt nog :(
Men jag tyckte att jag levde upp till mina förväntningar idag på orkestern, nästan... Okej något pyttelitet som saknades kanske. Men det känner jag knappt av så jag vet ärligt talat knappt vad det var.
"Jämtländsk brudmarch" går bättre och bättre för varje tisdag måste jag säga. Halvnotrarna är enklare nu att hänga med, jag vet liksom hur fort de går, förut visste jag inte lika noga det. Spelade halvnotrarna lite för länge då.
"The Hunt" är nog den det går sämst på måste jag säga, jag spelar i den men nja, jag gillar inte den alltså. Den är fin att lyssna med spela... Brr, nej tack!
Resten av låtarna går som ett rinnande vatten, med lite stop då och då... Eller som en filt med lite hål i här och där, det är nog en bättre beskrivning ;)
 
Nu har jag bara lust att spela cello hela natten och ända fram till måndag då det är cellolektion. Faktiskt sista för den här terminen. Sedan har jag bara lust att gå i ide till den 15 januari... Ah, om bara jullovet går fort så blir jag glad <3
På tal om att det är sista cellolektionen kan jag medela er om lite info vad som händer här under jullovet...
Vi kommer ha två veckor till med cello, nästa och veckan efter det också, bla lite termins sammanfattning och kanske lite annat kul, det kan jag allt lova. Sedan resten av jullovet förutom sista veckan kommer det ni få läsa och lyssna mer på basen. Det största stränginstrumentet.
Dessa veckor ska bi riktigt roliga känner jag, och kanske, kanske blir jullovet iallafall hyffsat utan cellon...
Cellokramar i massor <3
 

Violoncelliste <3

Violoncelliste, ja jag är en violoncelliste <3
Igår fick ni en sammanfattning ändå, ja, men det är ju så kul att skriva om cellon! Och här, alltid ett plus i kanten ;)
Idag är det  celloträning, orkestern. Det ska bli riktigt kul och känner mig just nu rätt lugn, just nu...
Det är sista träningen med orkestern innan det blir konsert. Konserten är ju nästa tisdag, den 11 december.
Jag längtar!
Känner på mig att det kommer gå riktigt bra idag på orkesten och jag hoppas det :D
Den här veckan ska jag försöka, om jag hinner, göra en julvideo med cello, spela någon jullåt. Ja men det blir om jag hinner bara, hoppas det!
Glöm nu inte cellosammanfattning imorgon, nu ska jag öva lite cello tror jag, uppvärmning kallas det.
Massa med cellokramar nu <3

Cellojullåtar!

Nä vet ni vad...? Vi trar oen sammanfattninga v cellolektionen redan nu!
Som ni vet är det jul nu, början av december, snön är här, kylan är här, ja vitern är helt enkelt här... Vad passar då bättre än jullåtar! :D Två stycken till och med :)
 
Den ena jullåten jag fick i läxa det var denna, "We wisch ju a merry christmas", den är verkligen jullig måste jag säga. Låten påminer så himla mycket om julen.  (Kanske för att det är en jullåt?) Nej men det är inte på det sättet jag menar. När jag lyssnar på låten får jag bara en bild i huudet utav jul, tonvis med snö...
Här i videon ovanför hör ni en inspelning, det låter mycket mörkare här men låten låter mycket ljusare i verkligheten och noterna ser inte ut så, ja iallafall inte mina :)
Om jag ska erkänna en sak så har jag tjuvtränat lite på denna i färväg... Hehe, låtsas som att ni inte läste det där...
 
Den andra jullåten som jag fick, den var helt ny faktiskt
"Jul, jul, strålande jul" heter den och här i videon ovanför ser ni en kammarkör som sjunger låten, så fint!
Det här är defenetivt en av mina favoritjullåtar, den är ju så himla underbar, julstämmning på hög grad :D
I låten är det väldigt mycket 2:a läget, och lite också 1:a men mest 2:a läget.
Jag ska nog gå igenom det där i en video, länge sedan ni lärde er något... Lite lärdom får ni ju också ha!
Nej, nu ska jag öva på cellon, jag är verkligen cellonsugen måste jag säga.
Cellokramar till er alla <3
 
 

Nya tag med cellon!

Den här veckan tar vi nya tag med cellon (Och annat) och jag bara hoppas på att det blir lyckat!
Vi inleder veckan, med nya tag, med att ha lektion, så snart ska jag dra iväg dit.
Hoppas det blir gott idag, :) Det ska faktiskt bli riktigt kul! Men känner mig lite pirrig och nervös inför lektion, inför en lektion, det är säkert för att jag vart sjuk förra veckan på måndags lektionen så har inte haft lektionen på (Två veckor blir det nästan) Vecka 47 var ju jag där.
Hade ju ändå konsert på tisdagen, hm, ja jag vet faktiskt inte riktigt varför jag känner mig nervös...
Imorgon tar vi orkestern och jag kommer skriva lite kortfattat hur cellolektionen var...
Förresten, måste bara få säga detta, jo jag har planerat klart för nästkommande video, så den kommer i veckan, kul va? Det tycker jag :D
Massa med cellokramar <3

Vivaldi - De fyra årstiderna

Vivaldis de fyra årtiderna är väldigt fin tycker jag!
Ni har hört några men tänkte att ni skulle få höra sommar, kolla in det här, njut och lyssna :D
 
Underbart, Vivaldi är helt fantastiskt!
Vivaldi och Bach är defenetivt mina favoriter, deras musik, den är... <3
Massa med cellokramar <3
 
 
 

Cellolördagar!

Lördag och 1 december.
Inte hunnit med cellon denna veckan särskilt mycket, men det löser sig.
Lite spelande idag förmodligen, vi hoppas på det!
Cellon är i vilket fall som helst ostämd, den måste ju vara rejält ostämd, den har inte blivit stämd på två veckor.
Det har jag märkt faktiskt, jag stör mig himla mycket på det när jag spelar. Om cellon är ostämd när jag spelar så, jag gör mycket bättre ifrån mig när den är stämd måste jag säga. :)
På tisdag kör vi sista celloträningen med orkestern och på måndag blir det en stämd cello, jippi!
Denna veckan kommer bli fylld av cello känner jag på mig. :D
Tänkt att börja planera till en ny cellovideo som ni säkert får i nästa vecka någon gång, och även en cellovideos där jag spelar cello igen som jag lovat i flera veckor snart nu!
Ni får ha en bra cellodag och spela på, cellokramar i massor <3
 
 
 
 

RSS 2.0