Sleigh ride

Jag har suttit och lyssnat på "Sleigh Ride" och även försökt spela lite till. Det känns som vanligt bättre redan nu när jag har spelat igenom det nya stycket ordentligt och lyssnat in mig. Även om det fortfarande är något annat att ta in alla intryck och ljud när man väl sitter där. Visst hör man också julfeelingen i musiken? Jag föreställer mig en pyntad och vacker gran varje gång jag övar, haha! Vargöns Symfoniorkester gör det väldigt fint! Det kan mycket väl vara så att jag faktiskt delat den här inspelningen innan. VUS spelade "Sleigh Ride" på julkonserten 2014 i S:t Tomas kyrka då också KORK var med och spelade tre stycken på samma konsert. Det var förövrigt sista terminen i KORK den julen! Vi får väl se vad det blir för julkonsert i år? Nu med julfeelings i kroppen denna fredag så blir det en toppen dag. Jag ska dock iväg till Drottningholm för att föreviga hösten i eftermiddag, alltså det är verkligen finaste platsen nu under hösten!

Sammanfattning, (Cellolektion, orekster) - 26, 28 september

Åh, vad jag känner att jag har haft en produktiv övning än så länge den här veckan! I måndags hade jag cellolektion och det gick helt okej trots att jag inte hade övat mycket veckan innan. I tisdags satt jag ett tag och spelade in "Hanna övar" och redigerade ungefär hälften av videon. Redigerade klart på onsdagen, satt och spelade igenom de flesta orkesterstyckena till musik/inspelningar i en timme som jag nästan lyckades hålla, förutom två minuter alltså. På kvällen var det sedan orkester. Vi fick ett nytt och juligt stycke, "Sleigh Ride" som gick ganska dåligt första veckan, haha. Men jag kom väl inte i musiken mer och mer och dte är ju enkla toner så. Det är ett hyffsat snabbt tempo och med halvnoter för det mesta, men så finns det ställen tillexempel mellan takt 19 och 20 som går fortare, nästintill flyger iväg. Det gäller att hänga med i dem snabba svängarna och takterna. "Pavane" känner jag mest just nu att jag skulle behöva sitta ner med i en timme. Början låter inte dålig, men inte heller bra. Det går sådär från när det går fortare i pizzet. I bokstav D när det låter annorlunda, med det långsamma tempot och speciellt i en takt med fjärdedelar. Det är svårt! Eller inte svårt men, alltså jag tror att det är för att det går så långsamt, att det liksom stör. Sedan så har vi melodierna i cellos, speciellt två ställen. Det kan låta okej hemma, men när man kommer dit och alla är lite småosäkra så blir det bara ännu mer osäkert. Stycket är ju superfint men det är inte världsenkelt att få till! Sista av allt spelade vi igenom Mozart, fagottkonserten och vid det laget kändes min stråke så trög inne vid froschen, trots att jag hade  hartsat stråken innan orkestern. Suck. Det lät i alla fall bra om "Fagottkonserten" när jag övade hemma innan orkestern. Melodin vid takt 18 i "How To Train Your Dragon" känns som att den låter bättre och bättre.  I övningsväg så är planen idag att lyssna igenom "Sleigh Ride" och sedan spela det. Ska spela på "Gigue", veckans celloläxa. Den här veckan jobbar jag mer med uttryck, svagt och strakt på sina ställen osv, på första reprisdelen och andra delen är väl mer att bara kunna spela. Tänker mig väl i alla fall övning i 1 och en halv timme och så ska jag försöka lyssna på resten av orkesterstyckena, bara lyssna liksom. Det är en bra övning det med!

Hanna övar #39


Amanda Winberg - Clouds

Någon av er som minns Amanda Winberg? Hon kom tvåa i Idol förra året! Jag tycker att Amanda skulle ha vunnit, grym. Men förra året var nog ett ganska så starkt år för både 1:an och 2:an har lyckats väldigt bra med musiken efter tvprogrammet. Idol började ju för någon vecka sedan, men ärligt talat har jag inte följt det så jättemycket ännu. Skulle tro att jag kommer sitta och kolla mer på programmet i slutet för det är också då det blir roligare och bättre! Just i den här låten gillar jag inledningen väldigt mycket med fågelljudet, snyggt. Och alltså Amanda Winberg är så cool det måste jag också skriva!

'J.S. Bach - Suite for Solo Cello no. 1 in G major - Gigue' by Denise Djokic

Förra veckans nya stycke var ju "Gigue" från "Cello Suite"! Fortsätter öva på Bach även den här veckan. Jobbar mer efter reprisen och sedan första reprisen kanske kan låta svagt, starkt? Typ olika uttryck? Jag spelar ju också efter ett annat stråk ibland, men jag försöker att spela efter stråket vi spelat på lektionen och övar med det. Det var så härligt igår att komma iväg och ha lektion, kändes verkligen som att ta ett djupt andetag, nya krafter och det bästa av allt så fick jag som en härlig övningskick. Sedan dess har jag bara velat sitta och öva flera timmar i sträck sådär ni vet. Men jag ska spela in en "Hanna övar" idag, haha, en lite mer produktiv sådan än förra veckan. Jag vet vad jag vill ta upp och just så här dagen efter känns det som bäst att spela in. Den där dagliga promenaden väntas i och för sig först! Vad tycker ni om "Gigue"?

2 Faure Pavane Op 50

När jag letade efter inspelningar på "Pavane" hittade jag det här stycket, alltså en cellogrupp som spelar hela stycket. Melodin i början ligger ju t ex hos tvärflöjt, medan cello hela tiden har mycket knäpp. Men visst var det lite roligt! Annars har jag mest hittat orkesterinspelningar så. Cred till Calvin College Cello Cabaret som står för musiken. "Pavane" är ett stycke som jag borde ta mig tid och sitta och öva på länge, i alla fall 1 timme känns det som just nu. Vi får väl se hur det blir i slutänden!

Mozart: Eine kleine Nachtmusik; Valley of the Moon Music Festival, 4K UHD

Voices of Music laddade upp Mozarts "Eine Kleine Nactmusik" för ett tag sedan, men så kom det lite orkesterstycken emellan. Ena dagen Bach och andra Mozart = celloliv levererar? Tyckte att Voices of Music gjorde musiken riktigt härlig så jag har varit sugen på att dela det här sedan jag först hörde det. Alltså hur lyckas man egentligen få in både music och musik i en mening? Idag är jag så trött, ja, man blir verkligen trött av att veta att någonting kommer. Att någonting kommer dagen därpå som är jobbigt typ Något som är jobbigt men som jag samtidigt valt helt själv. En sak som betyder mycket för mig. Skulle jag ångra mig om jag valde bort det? I länge ja. Ibland, när man bara önskar att någonting ska funka, ni vet och så gör det inte det. Vissa dagar känns det verkligen som om jag skulle kunna somna stående, idag är en sådan dag. Men, jag ska ut på en lång promenad och sedan har jag 4 h cello att ta tag i. Hm, nackdelen med att man skjuter upp saker? Först och främst måste jag ut på promenaden, känner mig så rastlös nuförtiden men ändå så trött. Nästa vecka är en ny vecka och vi gör såklart den till en ny och grym musikvecka vänner!

Bach - Cantate BWV 142 - Uns ist ein Kind geboren

Vi ska spela första stycket från Bachs "Cantate BWV 142" som slutar vid 1:19 där nästa tar vid. Det är alltså bara stråket som ska spela det här med två blockflöjtister. Nu är ju jag väldigt inne i just första delen av musiken eftersom att vi ska spela det. Men resten med kören som sjunger till osv är ju fin också. Jag har dock svårare att fastna för den typen av musik. Vad tycker ni? Något jag gillar är i och för sig dessa målningar till många inspelningar. Jag gissar att det är en del av min fotograf-hjärna som lägger märke till sådant, haha. Men, en målning kan också vara något att lägga på minnet till vad man hör, alltså båda två tillsammans.

Tina Guo & Cremaine Booker: Vivaldi Double Cello Concerto

Omg, när jag såg det här kändes det väldigt rätt att dela den här fredagen. Jag har ju på senare tid lyssnat en hel del till Vivaldis "Dounle Cello Concerto". Dessutom med två stycken grymma cellister, Tina Guo och Cremaine Booker som jag såklart följt länge. Hur härlig inspelning? Haha, jag försökte mig ju på att skriva ner det här och jag kom ju till lite mer än starten, men det skulle ju allt vara roligt att kunna spela hela någon gång. Det är så kul att jag också hört många olika versioner, inspelningar av stycket för det blir ändå alltid någonting nytt. Jaja, jag vet att jag upprepar mig på den punkten men det är faktiskt sant! En fredag tillsammans med Vivaldi är heller aldrig fel tycker jag. Vad tycker ni? Nu tar jag helg!

Sammanfattning, (Cellolektion, orekster) - 19, 21 september 2016

Just nu känns cellon väldigt viktig för mig. För tillfället är det min styrka, min eld i det sämre. Jag mår absolut bra men lite funderingar kanske. Är lite utav en tyst mus och just därför betyder den här platsen supermycket för mig. Just nu lever jag verkligen efter att cellon är mitt liv och jag vet inte vad jag skulle göra utan den, utan cellon kan jag inte andas. Varför bygger vi människor egentligen hinder? Som vi sedan måste ta oss över? Ibland fungerar vi människor som olösta gåtor. Det har blivit en sämre övning nu i början, som sagt inte riktigt som jag hade velat - men i går spelade jag in veckans "Hanna övar" och nu under eftermiddagen ska jag ta en timmes övning. Så sakta ska vi nu komma in på banan igen. I måndags kom jag iväg och spelade vilket var superskönt då det inte blev något veckan innan. Och, hm, det gick väl helt okej. Lite som att börja om från början när jag blev sjuk och sedan övningen som inte legat på topp. Jag fick "Gigue" och tja, jag har ju faktiskt spelat på stycket tidigare. Dock har jag två olika stråk nu, och ärligt talat gillar jag det första som jag har sedan tidigare mer. Det känns som att det är lite mer fart i det kanske, eller lite mer hoppigt? Mer på ett sätt som jag vill ha det helt enkelt. Men det är ju en utav de roliga sakerna med musiken, att man kan uttrycka allt på så olika sätt och att det finns olika versioner. Så orkestern igår och, alltså min stråke kändes så trög längst in! Det blev lätt trögt och segt att spela då. Vet ni vad? Haha, jag börjar undra lite om stråkar också kan bli rostiga, såklart inte men det känns som att den är så trög och såsig där inne hela tiden just nu. Lägg därtill att stackeln fortfarande också är rostig, eller bara väldigt smutsigt = den lossnar typ jämt... Orkestern för min del kändes annars lite halvbra igår. Var nog både trött och hade annat i huvudet. Sista stycket som vi spelade igenom, "Pavane" kändes mest som att alla satt i sitt och läste noter, eller jag kände det själv att så var det för mig och inte att man jobbade på något i ett. I början däremot, som med "The Beatles Forever" så var det ändå bra. Nu har jag stråk och lägen i takt 18 också, men eftersom att jag inte har spelat på så mycket på melodin så gick allt ju plötsligt väldigt fort. Klart, det går ju fort, men det kanske går ännu fortare när man övat mycket. Förstår ni hur jag menar? Sammanfattningsvis skulle jag nog ändå säga att det var roligt att komma iväg och spela och på ett eller annat sätt så fastnar det ändå lite mer för varje vecka. Spelar på mot en bättre vecka nästa vecka och så klättrar vi upp för det där berget tillsammans nu!

Hanna övar #38


Epilog ur En vintersaga L-E Larsson

Det är fortfarande i början av hösten, men i orkesterövningen hörs det lite julfeelings. "Epilog ur Vintersaga" av Lars Erik Larsson är en av mina favoriter bland orkesterstyckena. Det är så lätt att jag sätter mig och spelar på en favorit istället för något som jag behöver. Men då tänker jag istället att man väl kan värma upp på det sättet, med någonting som känns bättre? Här hör vi att mycket av melodin ligger i cellon också, vilket är superkul. Det blir inte bara en stämma, utan något mer på vissa ställen! Idag är det redan vecka 3 och vi får väl se hur det låter i orkestern såhär efter helgen? Förhoppningsvis så blir orkestern mer och mer samspelt efter något sådant här. Nej, jag märker att jag skriver lite samma sak hela tiden, lite sådär småtorrt. Nu ska jag iväg en sväng och när jag kommer hem har jag inspelning att ta tag i, dagens celloövning alltså, förutom orkestern. Hur mår ni idag?

Fagottkonsert, sats 2

Igår så nämnde jag ju alla nya stycken vi fick under lördagen! Som jag också nämnde igår, alltså fagott är ju ett väldigt fint instrument. Jag tycker stycket är fint, men det kanske går lite långsamt. Haha, jag är nog själv en snabbare person om man säger så. Fagottsolot i slutet vid 5:02 är ett av mina favoritställen och sedan sista takterna annars med stråket. Tja, vad tycker ni? Sa jag att stycket var av Mozart? Man hör ju nästan det, eller hur? Cred till Mozart helt enkelt och Skellefteå Kulturskola, som jag faktiskt följt länge innan också!

Orkesterresa! Helgen (Lördag) - Sammanfattning! (17 september 2016)

Inget verkar gå som jag vill just nu, eller inget funkar som jag vill. Det är så jobbigt när min hjärna typ överreagerar för minsta lilla sak. Och jag försöker i alla fall intala mig att den bara överreagerar. Det är ju kanske inte så farligt? Vi bara skapar hinder, som vi sedan måste över. Ialla fall, skulle ju bort med orkestern över helgen, men det blev istället att jag var där hela lördagen och repade. Men jag var nöjd efter lördagen ändå! Alltså det känns som att orkestern kommer att bli ännu mer samspelt efter det här! Vi fick tre nya stycken på lördagen som vi spelade igenom. Dessutom spelade vi igenom "How To Train Your Dragon". De nya styckena vi fick var en "Fagottkonsert sats 2.", så vi kommer alltså få fagottsolo. Superkul! Fagott är ju ett väldigt vackert instrument har jag kommit underfund med efter lördagens spel. "Epilog ur Vintersaga" av Lars-Erik Larsson var ett annat nytt stycke som vi jobbade med. Åh, jag är så taggad på att få till det här! Det sista nya stycket vi fick var en "Little Christmas Concerto" av Bach. Musik från Bachs "Cantata No. 142". Om jag förstod det rätt så kommer det vara blockflöjtssolo till, vilket jag tror kommer bli fint. Platsen vi spelade på var väldigt fin också, både repsalen men också miljön. Tur med vädret var det ju också! Jag ser framemot att dela all ny musik med er den här veckan! Vad jag fick mycket STORK-feelings i kroppen också. Hela dagar med rep och nu längtar jag såklart ännu mer till höstlovet. Annars så är det idag cellolektion och jag är så trött just nu. Om jag nu skulle vara ett djur så skulle jag ju vara en katt (sover inte de mycket?) Det enda jag vill är att ta ett djupt andetag och komma iväg och spela för jag vet att det kommer kännas bättre efteråt. En dag i taget, så jag ska inte ens nämna att det är orkester på onsdag, vilket jag nu ändå gjorde, hehe. Vi får hoppas på bättre tider för mig så hörs vi igen imorgon med ny och grym musik!

Beatles Forever" | Upper Dublin High School Orchestra

I det här var det ju tempo! Så tänk er det här fast med blås också. Alltså jag tror att det här kommer bli häftigt i slutänden, jag vet att det kommer bli det. Hör ni att det är olika, tja, spelsätt/stilar vad det nu heter när de nya låtarna kommer? Först hör vi musik från "Lady Madonna" och vid 0:52 så börjar "Michelle". Sist kommer "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band". Det är ju liksom olika energi för varje stycke. "Michelle" låter ju mycket lugnare och inte med lika mycket fart. Så kan man väl beskriva det? Men vad tycker ni då?

Sammanfattning (Orkester) - 14 september 2016

Redan andra orkesterlektionen och jo men, det kändes nog ändå lite bättre. Jag tror verkligen att det blir bättre när jag spelar till musik från youtube. Också för att jag kommer in i tempot mer och mer för varje gång. Hade i övrigt en rätt så dålig start förra veckan då jag blev sjuk direkt så övningen gick från 100 till noll. Hade ju egentligen föreställt mig att jag skulle öva genom att ställa in klockan på 1 timme, som jag skrev om för ett tag sedan. Men, kanske lite bättre nästa vecka. Jag är nöjd så länge jag spelar lite varje dag! I helgen blir det dessutom mycket spel då jag åker bort med orkestern. Vi får se hur det går, känns inte riktigt som att något funkar just nu - men det känns bra, kul och pirrigt. Vi fick en ny låt, eller snarare ett medley med flera Beatles låtar som hette "The Beatles Forever". Inte mycket övning där, men jag tog upp lite i övningsvideon ändå. Alltså jag tänker mig väl att vi tar en Beatles helg då.  Så får ni lyssna in er på vad jag pratar om. Låter det bra? I onsdags spelade vi också igenom hela "Pavane" och de här melodislingorna i cellon lät ju inge vidare. Det är ÖVNING! Takt 18 som jag pratade om förra veckan i "How To Train Your Dragon" hänger jag med på, men är svårare att spela. Okej, man har väl gjort typ hälften om man kan spela hänga med? Nästa steg är att också kunna spela det flytande. Äsch, jag ska inte dra ut på det här, det kommer nämligen en sammanfattning utav helgen på måndag. Kanske rinner det som ett vattenfall vid det laget? Man kan alltid hoppas! Mina planer för dagen är att komma igenom lite orkesterlåtar men först och främst komma ut på en promenad i det härliga vädret!

Orkesterövning - 15 september 2016


[suzuki Vol.5]#4 Country Dance

Jag är fortfarande sjuk, seg och trött. Orkar knappt göra något utan ligger mest i soffan. I måndags kom jag inte iväg på cellon och idag är det orkester. Jag vill, men så vet jag inte om jag orkar. Och sen när jag väl kommer iväg så vet jag att det i slutänden inte blir lika bra. Dessutom känns det som att jag knappt kan något för övningen när jag är sjuk går från 100-0. Skolan är jobbig och det är ju klart att det också påverkar om jag är trött, osv, cellospelet. Dagens musik kommer från Suzuki Vol.5 och åh jag vill ha den här serien fast för cello! Stycket heter "Country Dance" och det är Violinist Jenny Yun som har laddat upp det. Vi hörs när vi hörs vänner. Nu ska jag fortsätta att ligga här och snora och vara negativ. Min tanke är väl också att jag ska försöka ta tag i att göra lunch som nummer 1 på min eftermiddag!

 

 


Gabriel Faure: Pavane (Auckland Symphony Orchestra)

Godmorgon! Måndag och lektion, fast vi fortsätter lyssna till orkesterstyckena här. Idag delar jag "Pavane" med er som vi kommer att spela! Början med flöjten är så vacker! Cello har ju väldigt mycket pizz i det här. Jag gillar de delarna då det går fortare i knäppet till musiken. Och så måste jag ju också ta upp de här mörka, dova kanske, stället runt 2:11 och melodidelarna hos cello vid 3:11, 3:33, 3,58 och 4:37. Är inte de ställena vackra? Jag har hittat flera andra inspelningar på "Pavane" också, men jag valde just idag det här då det verkar som att det är samma som vi spelar. Vad tycker ni om det här?

How to Train Your Dragon

Nu spelar jag upp alla orkesterlåtar som vi ska spela i år och vi börjar med "Ho To Train Your Dragon", vilket såklart kommer från filmen Draktränaren. Jag tror att den här kommer bli superfin i slutänden! En av mina favoritdelar i musik hittar vi vid 0:41. Cello kommer in vid 0:49 och det går så otroligt fort. Haha, jag satt likt ett frågetecken i onsdags vid vissa ställen kan jag säga. Men det är så fint just det stället så jag längtar efter att det sitter. Blåsmusiken i det här stycket är ju väldigt fint och snyggt tycker jag! Melodin vid 1:59 som också cellos har är också fin, men lite kort (såklart). Dock gäller det kanske att hänga med lite bättre där för att det saktar ner i takten innan sen flyter det på i takten där melodin börjar. Pizz-delen vid 2:18 är en favoritdel, det var häftigt att göra det i orkestern och jag ser framemot att höra resultatet!
 

Sammanfattning (Cellolektion, Orkester) - 5, 7 september 2016

Ärligt talat så har jag inte orkat skriva, eller rättare sagt så har jag inte orkat ta tag i saker. Varit inne och isolerat mig sedan i torsdags. Både idag och igår har jag låtit som en kråka, och hm, det hörs nog också i veckans "Hanna övar". Jag vet fortfarande inte hur jag ska göra med det förresten. Kanske varannan vecka? Kanske lite då och då? I alla fall så lyckades jag ta tag i det idag. Just den här veckan har jag varit glad över att jag faktiskt suttit ner och spelat varje dag. Det är alltid något när man är sjuk. Även om jag inte följt hur min tanke var från början. I måndags var jag iväg och spelade och mådde bra! Något stycke av Marcello har jag övat på under veckan. Och jag har fortfarande vissa delar som inte funkar som jag blir så trött på i vissa stunder. Det känns som att jag kommer fel i sista takten på rad 3 hela tiden och även i början på rad 4 och i början av rad 3. Jag gillar slutet mest och sista två takterna är så fina, eller snygga kanske? Men så det är en del övning runt mittendelen men jag tar upp det i "Hanna övar" och vi fortsätter nog så längre fram. På onsdagen hade jag blivit sjuk, men var ändå iväg och hade orkester. Åh, jag vill så gärna dela alla stycken med er nu medetsamma! Vi fick "How To Train Your Dragon" och den musiken är ju så vacker. Jag har ett ställe precis i börjam av "This is Berk" (som alltså ingår i stycket) och alltså det är så fint. Dock går samma ställe väldigt fort och jag pratar om takt 18. Takt 42 och 53-64 är också övning. Sedan är det en vacker pizz-del som jag tror kommer bli superfin i slutänden. Lars-Erik Larssons "Liten marsch" ska också spelas och det här är också ett väldigt fint stycke. Jag har några trippeltoner som jag inte riktigt vet hur jag ska spela och kanske något läge mellan takt 15-19, ett ställe som återkommer. Takt 19 och uppgången till takt 20 går rätt så fort. Rytmen i siffran tre är lite svårare, så där kommer troligtvis också en del av övningen ligga. Tja, som ni hör har jag en del övningar i alla låtar, haha. Precis som det ska vara efter första lektionen! Det sista stycket vi ska spela heter "Pavane" av Fauré och det här är ju bara så vackert! Takt 16 är mer övning, där det plötsligt går lite fortare och framförallt hur jag ska spela det, något bra läge typ. Det var typ så långt vi hann spela på "Pavane" tror jag. Jag vet med mig att jag har fler övningsställen där, men jag tar upp det efter nästa vecka när vi kommer ha spelat allt. Ni får ha det så bra så hörs vi med ny musik imorgon!

Hanna övar #37

Såg ni att det stod f och p vid några ställen? Det är ju också något som man kan öva på om man tänker ytterligare förbättring. Att verkligen få ett ställe starkt och ett annat svagt så att man hör den skillnaden. Men som jag sa, idag var en genomkörare och nästa vecka koncentrerar vi oss mer på övningsställena! Haha, jag sökte på "övningsställena" på Google alla inlägg som kommer upp vid sökningen kommer från celloliv...

J.S. Bach - Minuets from Cello Suite no. 1 in G major on baroque cello (Suzuki Cello School Book 4)

Jag har skrivit om improvisation tidigare, att jag gillar när något känns improviserat, trots att det inte är det. Jag älskar när emilyplayscello laddar upp dessa videos! Det är inte bara något, utan det blir något också. Jag har blivit sjuk och känner mig idag ganska så risig, mer än igår. Vet dock att det brukar känns bra efter att jag har kommit iväg och spelat, så om jag inte får feber så ska jag nog allt ta mig iväg på det. Imorgon är första sammanfattningsdagen för terminen! Jag ska försöka ha torsdagar som inspelningsdagar också, men vi får se om jag satsar på att ladda upp "Hanna övar" till helgerna kanske. Vid det här laget är jag väldigt nyfiken på vilka stycken vi kommer spela i år i orkestern? Hehe, jag ska ta och släppa det här, känner att jag inte får fram något roligt skrivande just idag när jag är sjuk. Glöm inte att kolla in i morgon också!

Ute blåser sommarvind - Cello, Dragspel, Gitarr

Och såklart "Ute blåser sommarvind" precis som alla år. Kanske blir det bara finare och finare? Slapp regnet även i år, vilken tur. Visst var min blus fin? Den fick jag i födelsedagspresent bara några dagar tidigare! Lyssna och njut nu av årets Skördemarknad vänner. Jag får se om jag skriver ihop några längre rader i en sammanfattning till helgen, kanske. Så länge så är jag nöjd så här!

Jag vet en dejlig rosa - Cello, Gitarr

Tisdag med "Jag vet en dejlig rosa"! Förra året spelade jag låten också, fast då inte som en planerad grej i programmet, vilket det alltså var i år. Visst blev det fint? Förresten så älskar jag scenen detta år!

Kärleksvals, Neuman - Cello, Gitarr

"Kärleksvals"  av Neuman har jag spelat så många gånger nu och det har ju blivit en liten favorit måste jag nog säga. Det finaste jag fått till måste nog vara förra hösten när jag spelade i en kyrka på en liten konsert. Klangen i kyrkor gör det ofta så mycket mäktigare, bättre, finare. Idag börjar cellon. Jag vet inte hur mycket tid och ork jag kommer ha till att skriva sammanfattningar eller spela in videos. Vi får se nu i början och så kanske jag gör så sedan att jag flyttar fram och har sammanfattningsdagarna och videodag på helgen? Jag längtar efter att söka upp allt och dela det med er. På tal om att söka upp så ska jag faktiskt leta upp John Tavener nu. Kanske kan bli något till celloliv sedan?
 

Greensleeves, Trad - Cello, Gitarr

Äntligen! Delar upp skördemarknaden nu över början på veckan och jag inleder med att dela Greensleeves. Visst jag missade någon liten ton men som helhet är jag nöjd. Och jag vill bara säga att det betyder så mycket för mig att vara en del av det här. I år var det 40 årsjubileum och mitt fjärde år och jag hoppas att det blir fler! Hehe, jag hoppas att jag har utvecklats under dess år också!

POKÉMON MEETS MOZART

Pokémon Go, är det någon utav er som har gått miste om det? Min lillebror och pappa har varit helt fastklistrade framför spelet varje gång vi har varit ute. Nja, det är inte riktigt min grej. Men Pikachu är ju supergullig tycker jag och det är ju en fin sak med spelet ändå. Okej, nu när jag fann att Nathan Chan har laddat upp POKÉMON MEETS MOZART så var jag ju tvungen att ta med det här om spelet också. Ni förstår mig då alltså? Hm, jag föredrar fortfarande Mozart framför Pokémon. Funkade den där? Och musiken var ju härlig att dras med i!

Hans Zimmer - The Rock - Rock House Jail

Man hör lite av Hans Zimmers andra stycken i det här tycker jag också. Första terminen i VUS så spelade vi "Music from Gladiator", vilket var väldigt roligt. Melodin där fastnade jag för. Okej, det är oftast roligast att spela melodier i orkestern och i övrigt annars. Hans Zimmers "Rock House Jail" avslutar årets alla O/Modernt inlägg. Vad har ni tyckt? Det blir som ett tema, eller som ett extra lov. Jag tycker att det har varit superroligt att göra det här och det är något som jag mer än gärna vill fortsätta att ha som tema. Stort Cred till O/Modernt för ett fantastisk program som celloliv har fått ta del av!

Symphony No. 103 in E-flat major, H. 1/103 ('The Drumroll')

En dov och mörk inledningen på ett fint stycke av Haydn denna andra dag i september! "Symphony No. 103 in E-flat major, H. 1/103 ('The Drumroll')" som jag faktiskt aldrig hört tidigare, men lätt att fastna. Också enkelt att föreställa sig hösten i den här musiken. Alltså jag tror mig se ett mönster av att jag är inne i något höst-mood. Ser ni det också när jag nämner ordet i var och varannan mening? Ha en härligt fredag med mycket bra musik i högtalarna!

Einojuhani Rautavaara: A Requiem in Our Time

Dagens stycke, som också får inleda en ny månad, heter "A Requiem in Our Time" av Einojuhani Rautavaara! Dessutom har vi nu en höstmånad som är här. I och för sig tycker jag själv att hösten har kommit mer och mer den senaste tiden. Höst, ändå en favoritmånad. Inte bara för att celloliv fyller år utan också för alla färger så här års. Färgerna brukar dock explodera först i oktober!

RSS 2.0