Prao, ostämd och smågrejs

Hej på er alla musikanter (och alla andra!) Jag har varit iväg på prao från 9-15, och så fortsätter det i två veckor framöver. Men det hör inte alls hit... Som vanligt var det cellolektion idag, och det var grymt bra kände jag att det var som vanligt där. Jag menar, att det bara är praon som är annorlunda dessa två veckor. Cellon lät faktiskt bra nu, helt okej i alla fall, trots att jag är så dum att jag går in i lyktstolpar. Slår vad om att det bara handla om tur. Cellon har varit ostämd, stämd, ostämd, stämd, till och från hela veckan. Slår vad om att det låter skit imorgon igen. Men det löser sig i så fall. Skulle det inte vara orkester imorgon skulle jag nog bli lite frustrerad nu. Trotsallt, så kommer jag nog blir frustrerad i vilket fall som helst om den skulle låta så illa imorgon. Det återstår att se. Varför gick jag in i en lyktstolpe från början? Hann gå igenom en del på "March". Typiskt en sådan låt som det finns smågrejer i som måste slippas på. Oftast är det att komma in efter en paus. Om jag bara kunde komma på något trix där. Helheten låter bra, som jag tycker det gör i alla låtarna nu. Som sagt, det är smågrejs i varenda låt just nu. Men smågrejset blir bättre också det. Kör på orkestern imorgon då!
 
 

Demons, Imagine Dragons - Jasmine Thompson

Jag delade en cover på den här låten som Connie Talbot gjort. Ni kanske kommer ihåg det?
Jasmine Thompson gör det grymt hon med! Eller vad tycker ni? Kanske lite till och med att jag tycker att hon gör det bättre. Det är lite mer mjukhet i låten på något sätt.
 

Kommande veckan, roliga grejer

Kommande veckan kommer bli grymt bra. På måndag och tisdag är det cellolektion och orkester som vanligt. Precis som vanligt. Eller kanske inte riktigt som vanligt, för det är sista övningstillfälena innan nästa konsert. Jo, jag kommer öva grymt i veckan. Nästa konsert kommer ju faktiskt vara nästa helg.
Nästa helg är det rep på lördagsförmiddagen i Kulturskolan Hammarby Sjöstad och på söndagen är det en hel del rep och konsert tillslut, efter allt rep. Jag kommer självklart skriva sammanfattning på söndagen. Vanliga rundan efter en konsert. På lördagen blir det såklart en liten sammanfattning. Eller hur? Det låter som en toppen vecka! Bloggen kommer fyllas av ännu en konsert, och fler sammanfattningar, och som vanligt all musik. Först och främst är jag jäkligt taggad inför cellon imorgon. Men jag har slutat att förvänta mig saker, så jag förväntar mig inte att det går jäklig bra. Jag är sval och kall.
 
 

Hearts On Fire, Passenger och Ed Sheeran - Sång, gitarr

 

Say Something, A Great Big World - Connie Talbot

Connie Talbot har varit rätt så aktiv på sista tiden. (Som ni nu märker.) Här sjunger och spelar hon "A great big World".  Lika bra som vanligt. Sen förstår ni kanske det här med att vissa låtar passar bättre och andra sämre för artisten. Det här är en typisk sådan låt tycker jag. Den här låten passar bra för Connie. Fast hon sjunger ju grymt för det mesta. Det var bara något som jag kom att tänka på.
 

Dark Horse, Katy Perry - Connie Talbot

Jag har tänkt rätt så länge att jag ska dela det här med er. Säg nu inte att jag redan delat det här. Jag har så dåligt minne. I vilket fall som helst så tycker jag att det här är grymt gjort. Både sång, pianospel och redigering. Och om allt det sitter där, då måste det ju bara vara något bra!
 
 

Let it go, Frozen - Fiol (Taylor Davis)

Lika grymt som vanligt! Hon är så duktig, Taylor Davis. Och äntligen spelar hon "Let it Go" från Frozen. Tänkte väl att det skulle komma någon gång. Nej, jag har inte så mycket att säga. Men visst räcker det med att beskriva det här som grymt?

Tredje sonaten del 1, Cirri

Det låter väl ungefär så här när jag spelar. Ungefär. Mitt mål är att få det bättre än så här.
Det här är bra. Men kanske lite falskt på något ställe? Nej, jag ska inte säga något, för jag vet inte om jag själv lyckas bättre. Härligt tempo i alla fall, det kanske jag kan ta med mig.
 

Sammanfattning (Cellolektion, Orkester) - 24, 25 mars 2014

I måndags fick jag en ny låt,
"Tre sonater, del 1" av Giambattista Cirri. (Mer om den låten under veckan)
Kort sagt, en spännande låt. Något ställe att jobba på lite extra, men tycker jag fått upp det lite. Med övning under veckan kommer det låta bättre på måndag. Tisdag igår, innebar orkester.
Hade föreställt mig något helt annat. Men jag orkar inte vara negativ just nu, det för bara med sig ännu mer negativitet. Men jag ska skriva ner det i alla fall. "Phantom of the opera" gick faktiskt väldigt bra ändå. Var inte lika onöjd med bakåtsträckta b:ena som jag varit innan. Dock fick jag inte till sista takten, men den funkar snart också. Vi spelade igenom "March" av Prokofief. Tyckte faktiskt att den låten gick lite bättre än tidigare. Det var lite enklare att komma in vid något ställe. Dock så funkar inte takt 6, just en rytm. Sedan måste jag hålla lite mer, räkna lite, annars kommer jag fel. På något helt annat ställe, som vid takt 23 funkar det inte alls. Men kort sagt, det går bättre. "In Dreams" gick inte alls som förra veckan. Början funkade rätt så bra. Sedan fick jag inte riktigt till B delen. Från takt 23 och framåt till B delen var det bra, men det kanske var lite falskt. Det kändes så i alla fall. "VIva la vida" fick vi ju faktiskt förra veckan, och då gick vi inte igenom hela. Vi spelade igenom första delen som vi spelade förra veckan, och det gick bra. C delen gick betydligt bättre också. Vi fortsatte lite, inte ända till slutet, men lite på E delen. Kan inte riktigt säga att det inte gick bra då det som sagt var första veckan på den E delen. Kort sagt, det gick bra. På "My Heart Will Go on", så tappade jag ett Fiss på slutet, men kom in så snyggt efteråt. Annars brukar det funka men inte då. Lite irriterad över att det inte funkade där igår heller, men att det som sagt funkar annars hela tiden. Basstämman gick bättre. Den sitter där till 100 % och det gör egentligen melodin också. Jag är inte så nöjd som jag önskade, men med mycket övning så går det bättre nästa vecka. Positiva inställningar är bra.
 

Gitarr - River Flows In You, Yiruma

Här är den andra versionen på "River flows in you" som jag hittade tidigare. Här en version på gitarr. Jag trodde nog ärligt talat inte att låten passade så bra för gitarr. Men absolut. Det låter faktiskt riktigt fint på gitarr. Eller hur? För övrigt så tycker jag att det är fint med musiken och miljön i den här videon. Det går ihop väldigt bra.
 

Harpa - River Flows In You, Yiruma

Älskar den här låten. Tidigare har jag delat någon version av den här låten, men det var ett tag sedan. Här om dagen när jag var ute och letade efter en video så hittade jag två versioner till på den här låten. Här är en av videorna som jag hittade. Jag tycker att det här är helt fantastiskt! Låten är verkligen jättefin på harpa. Förundras över hur hon vet exakt vilken sträng/tråd som hon ska knäppa på. Det ser så svårt ut. Men gud så vackert. Jag tycker att låten passar väldigt bra för harpa faktiskt, måste jag säga.
 

Ser noter framför mig

Är helt inne i cellon just nu.
Har suttit vid cellon mycket idag. Låten jag fick i läxa har jag övat på en del, och måste säga att den låter bättre. Nästan så att det kan bli en inspelning till sommaren. Men övar på i veckan.
Satte mig alldeles precis här efter att ha spelat till och från. Det är nästan så att jag ser noter framför mig.
Ja juste jag. Jag har hittat någon lite video med den här låten, dock är jag osäker på om jag ska dela den med er. Jo, kanske.
I kväll är det orkester, det ser jag framemot. Nej, jag har ju inte övat på orkesterlåtarna så speciellt mycket. Men tycker att det har fastnat rätt så bra nu, det går faktiskt rätt så bra nu. Men man vet aldrig hur det går när det väl gäller.
 

Ajde Jano - Ensemble

Vad tycker ni? Fint tycker jag. Dock tyckte jag lite mer om den tidigare versionen jag delade, kanske för att det var mer energi där. Mer energi = Bättre. Det här är ju ändå väldigt fint! Eller hur ?
 

På väg till cellolektion

Jag måste skriva kort om två roliga saker som hände på väg till cellon idag.
 
Man med cykel: Det va en stor gitarr. Är det en cello?
Hanna: Ja
 
Mamma till son: Vet du vad det är i den där väskan?
Son: Ja
Mamma: Vadå?
Son: En gitarr.
Mamma: Fast något större...
Son: En cello.
Mamma: Ja precis.
 
Kort sagt, fick mig ett gott skratt som cellist idag minsann. Gud vad det finns härligt folk.
Dock hade jag nog inte tyckt att det var lika roligt om jag inte spelade cello. Men mer om självaste cellolektionen i sammanfattning på torsdag.

Ajde Jano - Cello, Fiol

Här är en låt som vi spelar i UFiS. "Ajde Jano". Både cellospel och fiolspel + sång hör vi här. En riktig härlig ensemble dessutom. Mycket energi. Väldigt mycket energi rätare sagt.
 

Sammanfattning (UFiS) - 23 mars 2014

Dag två på UFiS. Idag var vi färre musikanter, någon var sjuk och någon annan ,vet jag inte riktigt.
Det var spännande. Kom ihåg en del och en del var borta. Vi gick igenom låtarna lite noggrannare i en mindre grupp några stycken, det kändes skönt. Vi skulle fått ljudfiler också, det hade jag inte fått dock. Men det är löst! Fått någon ljudfil nu. Det innebär även att jag kan dela med mig av låtarna här lite enklare, söka upp dem på youtube. Vanliga rundan ni vet. Ser framemot nästa gång. Nästa UFiS är inte förrän i maj.
Lång väntan. Men lång väntan, innebär mycket övning. Det här är kul!
 

Sonic Strings (Orkester) - Pirates of the Caribbean

Visst har jag nämnt många gånger att det är som att dansa fram på strängarna på instrumentet, eller med instrumentet.  Snacka lagom som snacka sist eller något sådant. Igår hittade jag en orkester från Irland som kallar sig "Sonic Strings". Om jag skrev om att dansa på strängarna/med sitt instrument innan, då var det ingeting jämförelse med det här. För här dansar man verkligen med instrumentet, till och med cellisterna. För cellisterna dansar ju verkligen med instrumenten. Med en stor cello (och spelar samtidigt!) .
Att dansa med instrumenten, det gör musiken så mycket bättre. Det gör musiken till musik.
 

Viva la vida, Coldplay - Fiol

Musiken är cool. För att inte tala om redigeringen. Så snyggt när samma person spelar fast utspritt över hela rummet, och olika stämmor. Så grymt gjort. Alltihop går sen så bra ihop. Har ett stort WOW i huvudet.
 
 

Viva la vida, Coldplay - Cello, Tvärflöjt

Hittade det här, och detta är rätt så nyligen utlagt! Vi har ju även haft tvärflöjt så det är ju lite kul att ta upp dessa instrument som vi haft under loven igen. I vilket fall som helst. Visst är det häftigt? Cellon låter så wow, med de där korta tonerna. Korta toner som i den här låten passar för cello, helt klart. Tvärflöjten till blir jättefint. Att melodin ligger hos tvärflöjten passar, och lite bas hos cellon. Bra gjort med videon också, lite spännande att de olika stämmorna sitter i olika fåtöljer. Och så kommer tvärflöjten in där efter ett tag, fast inte i en fåtölj dock då.

Panetoz - Dansa Pausa

Panetoz var med i årets melodifestival, dock inte med den här låten som de släppt tidigare utan med låten "Efter solsken". Men "Dansa Pausa" är ju grymt bra den med. Det har sådan härlig energi så att man verkligen vill upp och dansa. Eller hur?
 

Viva la vida, Coldplay

Som jag skrev igår i sammanfattningen fick vi den här låten på orkestern i tisdags. Låten är bra när den sjungs. För att inte tala om hur det låter i orkester. Så himla maffigt! Kommer inte på någon annan beskrivning än maffigt, i och för sig, coolt är också en bra beskrivning - Men det kanske kommer? Låten sjunger ju gruppen Coldplay. Kanske lite mer om den gruppen snart? Känner att vi måste lära känns Coldplay också, och inte bara låten. Ska försöka hitta något bra med "Viva La vida", dock har jag redan delat mycket, men något nytt måste det väl finnas!? Det återstår att se vad det blir.
 

Yohio - To the end

Vi kan ju dra den slutsatsen att Yohio var en stor favorit i år också. Om jag ska säga det så tyckte jag faktiskt att han låt förra året var bättre. Vad tycker ni? Den här låten passade inte honom lika bra. Inte för att han inte gör låten bra. Han var helt enkelt inte rätt artist för låten. Men grym är han allt!
 

Sammanfattning (Cellolektion, Orkester) - 17, 18 mars 2014

I måndags spelade jag igenom "My hert will go on", både melodi och basstämman. Förundras fortfarande över hur jag kommer ihåg allt som har med cellon att göra. Det är bara så jäkla enkelt där. När vi kommer till andra saker är det en helt annan sak.
Förstod lite mer av "In drems" också. Det var  en rad som jag bara hade stort frågetecken på? Men det försvann. Fick även en ny låt som det säkert kommer mer om så småningom. Låten var "Taminos Area" från Trollflöjten. Och på tal om Trollflöjten så var det ju orkester igår. (Så snygg övergång...)
På orkestern hann vi inte igenom alla låtarna. "Tröstevisa", "In Dreams", "Air från Trollflöjten" och "Colors of the wind" hann vi igenom igår. Jag har mycket alls att skriva om, om varje låt, om takter osv. Kanske för att det går lite uppåt nu igen? Och jag hoppas verkligen att det fortsätter gå uppåt fram till påsklovet, och efteråt. Det roligaste med orkestern igår måste varit att vi fick en ny låt. "Viva la vida", av Coldplay. Det var lite smågrejs, någon paus och lite mer. Gjorde markeringar när jag kom hem och hoppas på att det hjälper. Så jäkla maffig kommer den här låten bli i slutet av terminen, det är jag säker på. Jag har nämnt det så många gånger och måste upprepas här - Att det är det så maffigt att höra en låt (För att inte spela en låt) i en orkester. Jag gillar helt klart "Viva la vida" mer i orkester. Men det kanske jag inte säga riktigt ännu. Men jag tror... "My heart will go on" missade jag någon ton i melodin när vi spelade den i orkestern, men det funkade annars. Kortfattat, basstämman gick bättre.
Gud vad jag börjar längta till konserten med orkestern i år. Jag är så nyfiken så ni anar inte på hur slutresultatet låter. Och jag hoppas så in i hoppsan att ni får ta del av det då. För det är ju då ni hör allt som jag suttit i skrivit på under hela terminen i sammanfattningarna. Nog om konserter för tillfället. Nu är det en ny vecka. Övar på mycket i veckan och hoppas på att det går ännu bättre nästa vecka!
 

In dreams, Lord of the rings

Jag vet att jag delade något liknande här om veckan I alla fall så mycket som att jag delat olika covers på flera olika "In dremas", Lord of the rings, som jag hittat, tex en version med Lindsey Striling. Det kanske ni kommer ihåg? Vi fick den här låten för någon vecka sedan på orkestern, dock var jag sjuk just den veckan så jag fick låten först veckan därpå, men sen spelade vi aldrig igenom på orkestern på tisdagen. Igår spelade vi däremot igenom låten. För att vara första gången tyckte jag i alla fall att det var grymt. Men om det var grymt nu, kan det bara bli ännu bättre. Vet ni vad? Först förstod jag inte alls vad det var låt. "Vadå In dremas? Först igår förstod jag att det var "In dremas", från Lord of the rings.
 

Helena Paparizou - Survivor

Helena var grym i årets melodifestivalen, dock inte bäst! Men bra! Helena kan ju sjunga, eller hur? Hon är erfaren och kan faktiskt. Men hon vann ju inte folkets hjärta i år. Tänkte försöka hitta något mer om Helena. Vi får se hur det blir med det, men håll koll.
 

Sträckt och spänd arm

Jag har varit med om det någon gång. Alltså att jag
fått ont i armen då jag sträckt ut den helt. Detta har hänt båda armarna.
Jag har då tänkt att det berott på att jag varit sträckt och spänd i armen. Men, jag har absolut ingen aning. Men det kan nog bero på det. Sträckt och spänd för att jag då överansträngt armen. Det kan kännas lite när jag spelar också. Dock har det ju bara hänt någon gång och inte hela tiden.
Jag har hört någon gång att man ska "träna", nej men göra övningar och då för att det inte ska bli så (Antar jag då.) Så man kanske borde göra det lite då och då?
Det är ju inte så att jag får ont i armen hela tiden, utan det kommer liksom rätt så plötsligt. Det är rätt så intressant egentligen, eller ja, något som jag tänkt på en del.
 

Arménsmusikkår

Som jag skrev om igår så hörde jag Arménmusikkår i Berwaldhallen då. Som jag också skrev så är det ju en del skillnad mellan en sådan här blåsorkester och en stråkorkester. En rätt så spännande och intressant skillnad faktiskt. Det låter lite mer buller och bång om en blåsorkester, medan en stråkorkester låter mer mjukt. Fast jo, en stråkorkester kan ju också låta buller och bång. Det här buller och bånget kan ändå bli rätt så fint.

Berwaldhallen igen

Det blev en till tur till Berwaldhallen den här söndagen. Berwaldhallen två dagar i rad! Men jag är nöjd. Det är ju i sådant sammanhang som jag trivs som bäst. Idag för att lyssna till Arménsmusikkår.
Jag Det var lite skillnad, för att inte tala om stor jämförelse med igår. Nej men, det går inte riktigt att jämföra. En blåsorkester än en sak, och en stråkorkester är en annan.
Musikkåren var i alla fall helt grymma! Det är verkligen något ni kommer få ta del av om jag hittar något bra klipp.
Efter helgen har jag fått lite musikinspiration att inspirera er med till veckan/framtiden. Det är bara att hålla utkik här.
Efter att ha sett orkesterar två dagar i rad är jag nu så in i hoppsan orkestersugen, men det är först och främst cellolektion som väntas imorgon. Ja, jag får väl nöja mig med det så länge. Men det gör jag så gärna! Musik i fulla drag, mer om melodifestivalen och sammanfattning väntas till veckan, och juste ja! På söndag (om en vecka!) är det dags för UFiS igen, men mer om det då.
 

Hallucination, Kuroshitsuji - Orchestra

Här är det julkonsert "Stringendo och KORK firar jul" 2014. Här spelar vi hela orkestern (Det gjorde vi som sagt inte på Menueten ni hörde tidigare.). Jag hade första stämman här, och det hade jag på de flesta låtarna den terminen. Första stämman hade melodi lite in i låten, ni hör det vid 1 minut och lite till. Ja, om ni har bar musiköra hör ni nog när cellisterna har melodin. Kommer ihåg att vi övade så mycket på det här med att stanna och ta ner stråkarmen när dirigenten tog ner sina händer den terminen. Oja, vi övade en del på det då! Förresten, här var ju första terminen vi hade med kontrabas i orkestern. (Så länge jag har spelat i orkestern i alla fall) . I början av terminen tyckte jag nog den här låten var lite krånglig faktiskt, men trots det en av mina favoriter mot slutet! Övningen gav resultat till konserten.

Öppet hus Berwaldhallen

Ni kanske vet om att det brukar vara öppet hus på Berwaldhallen då och då. Såklart kände jag för att sticka dit i år. Kanske för att jag aldrig varit där. Nej, helt enkelt bara för att det lät kul! Det var ett sammarbete med Kulturskolan. Man kunde prova på instrument så som fiol cello, slagverk och massa fler instrument. Man kunde prova dirigera en orkester, sjunga i kör, träffa radioapan, fika, lyssna på öppna repetitioner. Ja juste ja, det var en avslutande konsert. Under konserten kunde man höra Sveriges Radios Symfoniorkester, Söderdraget/No strings, Stockholms Ungdomssinfonietta, Västerorts Ungdomssymfoniker och Stockholms Ungdomssymfoniorkester. En spännande konsert med fin musik. Kanske lite musikinspiration hit? Det lär ni märka!
 

Menuet, Telemann - Flute

Vi var någonstans mitt i programmet, då en tvärflöjtist fick spela solo på en låt. Ja, ni hör ju att tvärflöjten står i centrum här. Eller hur? Vi var dock några som kompade. Två cellister som hade 1:a stämma, två som hade 2:a stämma, två fioler som hade 1:a respektive 2:a stämma. Jag fick andra stämman just här. Andra stämman hör ni tex på den där "nergången" eller vad man ska säga i början av låten.
 

Visa vid vindens ängar - Orchestra

Det här var sista låten vi spelade på "Jorden runt"-konserten. Från början skulle vi nog inte spelat den här låten, utan det bestämdes när vi repade. Nu i efterhand tänker jag att det kanske var för att vi skulle landa i Sverige igen. Fast jo, det kan ju inte alls vara sant. Men jag tror. Det skulle liksom ändå vara rätt så rätt. Eller? Jag hade spelat den här låten tidigare, när jag spelade i Stringendo också, fast då inte på någon konsert så jag tog det här med denna låten lite som en revansch, att kunna spela låten betydligt bättre. Ja, jag tycker nog att jag lyckades med det också.
 

JEM - Love trigger

JEM. Gruppen sökte från början, var och en enskilda till Xfactor då det sändes i Sverige. Dock vann de då inte tävlingen. Dem sattes ihop som en grupp av juryn. Och gud vilken grym grupp detta blev!

The James Bond Theme - Orchestra

Det här var andra låten vi spelade på "Jorden runt"- konserten. Från början var det nog egentligen tänkt att vi bara skulle spela den här låten och "Telemann Sinfonia", men det blev lite ändrade planer. Jag hade även här andra stämman, det mörkaste ni hör i låten i stort sett. Jo, men så blir det väl. Jag kommer mycket väl ihåg att jag i början tyckte låten var krånglig första takterna, men när det var konsert gav jag järnet och det gav resultat!
 

You raise me up - Sång, Piano, Nyckelharpa

)
Lite nytt med Julia Frölich! Den här gången låten "You raise me up". Gillar speciellt delen med nyckelharpan.

Sammanfattning (Cellolektion, Orkester) - 10, 11 mars 2014

Ännu en sammanfattning.
I måndags var jag äntligen iväg och spelade igen. Fick två nya orkesterlåtar, en gammal låt och "My heart will go on", som jag ju nämnt tidigare, ska var utantill tillslut. Det gick bra i vilket fall som helst.
Igår var det orkester. Jag har för mig (märkligt nog...) Att jag tänkte något i stil med att dirigenten var sjuk någon dag innan, eller ja.., något åt det hållet, och så visade det sig att han var det. OUPS. Nä, Hanna kan inte läsa framtiden. Jag har faktiskt inte särskilt mycket att skriva, jag fick ner det mesta igår (Som ni kanske läste då?) och jag är rätt så tom nu faktiskt. Nej men , jag har helt enkelt inte mycket ord alls att tillägga, utan det var så det var/är den här vekan.
Men då jag alltid är lika positiv någonstans så - Ny tag! Nästa vecka är en ny vecka! Att öva mycket, det ger resultat, det vet jag, för (oftast) så känns det faktiskt så för mig har jag kommit fram till.

Cellohelg i april

Äntligen! Jag har sett framemot att skriva om det här så länge!, Ni anar inte... I början av april, den 5, 6 april händer det massor av saker. Lördagen den 5 april är det repetition i Kulturskolan Hammarby Sjöstad från 9-5tiden till 10-tiden. Det är lördagens stora händelse, och på söndagen, då händer det massa mer. På söndagen är det rep vid 9-tiden till 11.00 och efter det är det paus mellan 11.00 och 14.30. 15.00 är det rep igen lite, och vid 16.00 drar allt igång.
Konserten har namnet "Den vilda jakten på ringen". Det kommer vara både stråkelever, sång och dans med. Jag ska spela "My heart will go on " (Filmtema för stråket!) med en massa andra. ag tror vi skulle köra spela låten två gånger, och första gången spelar vi "som vanligt", nej men melodin  och andra gången en stämma. Låten ska spelas utan noter (!!) . Ja, ni kommer förstå mer när helgen kommer. Jag håller på att dö av längtan redan, men vet ni vad!? Det är mindre än en månad kvar! Nu har jag skrivit ner det mesta, men om ni klickar in på länken här så finns det lite mer. Jo juste, vet ni var konserten utspelar sig någonstans? I Konserthuset i Stockholm (Woooow!)
Mer om konserten: http://www.konserthuset.se/Default.aspx?PageId=16&Sida=Kalender&ConcertId=64343&Konsert=Den+vilda+jakten+p%C3%A5+ringen&leftpanedate=2014-04-01

Linus Svenning - Bröder

Linus Svennings låt berörde tyckte jag. I alla fall om man verkligen förstod vad den handlade om. En fantastiskt fin låt, fylld av känslor. Var ute och sökte på Linus på youtube för jag hörde att han hade en youtube-kanal, se de fann jag den. Detta blir nog alltså inte första gången Linus får vara med här, utan honom kommer vi få se mer av!

Försök att pränta in

Cellon kommer alltid ge mig styrka. Den där styrkan gör så att jag sen orkar mig igenom resten av veckan. Styrka, men också någon glädje som jag bara känner då, då när jag spelar. Och glädje, det är något av det viktigaste för att lyckas! Det där ordet gör mig svag. Eller "den där känslan" kanske låter mer rätt. Så här... Cellon är mitt liv, cellon bygger på mitt liv, försök pränta in det. Det är då du förstår mig. Med att "cellon bygger på mitt liv" menar jag att. I stort se...tt så menar jag att jag skulle falla ihop utan cellon. Kanske inte. Det låter nog bättre så här, att jag helt enkelt inte har några krafter utan cellon. Idag kan jag säga att jag inte vet vad jag skulle göra utan cellon, och det tänker jag inte på så mycket...
Jag vet att jag kanske skriver alldeles för mycket här om tankar. Men den här platsen betyder så mycket för mig. Och det betyder så jäkla mycket för mig att skriva här. Det bästa av allt, tror jag, är nog att det känns som att ni lyssnar.

Positiva Hanna...

Åh. Har ett stort jäkla bultande troll i huvudet. Oj, oj. Vilken beskrivning! Eller hur? Bultande troll brukar man ju inte precis ha i huvudet... Nä. Jo jag vet att jag ALLTID säger att "musik är medecin". Men oj! I just den här stunden är det så jäkla fel, faktiskt. Just får vi tänka om, och tänka motsatsen till det. Jaaa, jag försöker vara positiv mitt i ett "kaos" just nu. Frågan är ju bara om jag lyckas hålla mig positiv. Haha, det återstår att se resten av veckan.

Telemann Sinfonia - Orchestra

Här är det vårkonsert, eller jag kanske borde säga sommaravslutning. Konserten var på något som heter Sankt Jacobi, där jag faktiskt spelat innan denna konserten också. Fick en så, hm... Att det liksom var så häftigt/roligt/coolt att spela på samma ställe, fast att känna att jag var bättre den här gången. Att jag faktiskt hade utvecklats sedan sist. Konserten bar namnet "Jorden runt", och jag tror att tanken bakom det vara tt låtarna kom från lite olika platser. Det var första gången här också som jag verkligen kunde känna efter en konsert att jag utvecklats under terminen. Åh, den känslan, tanken var så grym då. Jag säger ju det, man utvecklas hela tiden fast man inte har en aning om det!
 

Sanna Nielsen - Undo

Sanna Nielsen. Hon har tävlat i melodifestivalen 7 sjunger. Hon har kommit tvåa som bäst. Men i år tog hon ett steg uppåt, hon vann melodifestivalen 2014 och får nu äran att representera Sverige i Eurovision Song Contes i maj. Såklart hejar vi på Sanna och Sverige! Mer om Sanna Nielsen sen kanske? Det återstår att se så småningom...
 

Och lite...

Efter en veckas sportlov och en veckas sjuk så kom jag äntligen iväg till cellon idag. Glad och lättad känner jag mig nu. Det är något med cellon som får mig att känna mig piggare och gladare, och faktiskt friskare. Nej, kom nu inte här med besvikelse. Det är något annat. Något som kommer över mig och bara vill förstöra. Fick en ny grej, fast mer om den senare... Dessutom fick jag två nya orkesterlåtar och så glad jag blev då. Så detta ska jag spela på nu... Tagga orkester imorgon! 

#Melfest2014 9 mars 2014

Gissa!? Internet funkar inte. Ni lär märka när det är funkar igen, för då blir inläggen "som vanligt". Igår fick vi veta vem som vann melodifestivalen. Såg ni det? Självklart kommer det mer om mello, det vill säga när internet är igång igen. Jag har massa om mello. Det ni. Dessutom fortsätter orkestergrejer ploppa upp då! Spännande!! 

Beauty and the beast - Orchestra

Det var vårkonserten i maj år 2013. Vi var någonstans mitt i allt här, i mitten av "programmet". Jag hade andra stämman. Vi cellister (inklusive första stämman) hade melodin någonstans. Tredje raden. Ni hör väl tydligt det i videon antar jag? Speciellt om du är en cellist som sitter bakom datorskärmen och läser. Jag minns klart och tydligt att det här var en av mina favoritlåtar under den konserten.

Mamma Mia, ABBA - Orchestra

Det var (min första!) vårkonsert med orkestern. Våren 2013 i maj. Det var öppethus på Kulturskolan Brommaplan med allt från musik till teaterföreställning, och juste, fika. Kommer ihåg hur jag hade gått och längtat sen jag fick veta att vi hade konsert då. Beskrev det sen som att "Krypa ihop i min egen värld" eller något liknande, före konserten. Det här var sista låten vi spelade på den konserten. Jag spelade andra stämman på de flesta låtarna den terminen, dock hade jag första stämman just här. Första stämman hade melodi på första och nästsista raden (Det ni hör i början och slutet ungefär i videon.) Fast första stämman hade mycket melodi, tror, om jag kommer ihåg rätt, att det hade blivit lite fel.
 
 

Pirates of the Caribbean - Orchestra

"Pirates Of The Caribbean" spelade jag med orkestern julen 2012. Det var första konserten man kunde läsa om här. Julen 2012 var det "Stringendo och KORK firar jul", vilket alltså innebar att även Stringendo spelade då. Dock minns jag inte vad de spelade... Det här var min första konsert med Västerortskammarorkester. Tídigare (Det vill säga innan celloliv började) spelade jag i Stringendo.
 

Positiv och negativ

Negativ: Kom inte iväg på cellon veckan efter sportlovet.
Positiv: Nya tag. Nästa vecka kör vi. Dessutom, då jag inte kom iväg, kom jag istället på hur jag kan ladda upp orkestermusik/från konserter, utan att någon som inte vill/får synas på internet behöver göra det. Lyckades redigera. Vissa saker är faktiskt enklare än vad man tror! Nu har jag spännande videor till veckan minsann...
 
 

Sherlock Medley - Fiol

 

Orkester??

Det står fortfarande lite som ett frågetecken om jag kommer iväg på orkestern idag. Som jag skrev igår. Jag drömmer fortfarande om det. Men det märker ni imorgon, om jag kom iväg eller inte. Annars blir det antagligen ingen sammanfattning, i alla fall ingen vanlig sammanfattning. Vid 6 måste jag i vilket fall som helst sticka om jag ska iväg. Hör ni, håll tummarna, för min skull! Har en ovisad/oberättad låt att skriva/visa mer om. Så det kommer i veckan. Nej, vi hörs imorgon alla musikanter!
 

Vart jag än går, Stiftelsen - Sång

Lyssnade på den här låten under sportlovet, och delar med mig av den nu. Helt grym låt! Eller hur? Riktigt härligt sväng i hela låten! Och det är så roligt att bara sjunga med i låten. Kan jag inte hjälpa att jag sitter och småsjunger på låten lite liksom - Det här är en typisk sådan låt!

Efter sportlovet

 Hej på er! Så här efter sportlovet taimar jag det inte särskilt bra. Idag blir det ingen cellolektion. Det kanske ni redan lyckats klura ut? Om det skulle varit cello skulle jag ju varit iväg nu och spelat. Imorgon är det i vilket fall som helst orkester, så jag hoppas att jag kan komma iväg då. Jag drömmer om orkestern imorgon.

Frozen, Let it Go - Fiol

Jag har hört väldigt många versioner på den här låten, för det mesta på just fiol. Under lovet var jag faktiskt och såg filmen också. Filmen var grymt fin måste jag säga. Både sång och bild. En av mina favorit disneyfilmer tror jag. Hörde ju då "Let it go" fast på svenska. Kanske delar det senare i veckan? Innan jag avslutar måste jag ju nämna det som vi hör i videon. Superfint! Dock har jag fortfarande en favorit...
 

Klarinett slut

Vet ni vad? Lovet är över för den här gången, vilket även innebär att Klarinettlovet är över.
För mig känns det i alla fall som att varenda lov rusar iväg. Man hinner knappt blinka, så är det över.
Oboelovet kändes väldigt kort. Men så småningom kommer "repriser" på loven eller på instrumenten vi haft under loven, så då kommer ett helt lov med oboe igen. osv... Jag vet inte. Men då kanske oboen kommer på sommaren, vilket betyder att det blir mycket längre .
Det kommer även komma upp mer om oboen nu , lite när som helst helt enkelt, när jag hittar något. spännande. Precis så som det blivit med de andra instrumenten vi haft här.
Nästa lov är påsklovet och det är inte långt kvar tills dess. Ni får tåla er lite för jag tänker inte tala om vad det blir för instrument då. Men ni kan ju alltid gissa?
 

Rolling in the deep, Adele - Klarinett

Från Miley Curys till Adele. Fast det går inte att jämföra så. Det här det är bra på ett annat sätt. Detta är bra på ett helt annat sätt än det vi hörde av Milyes låt. Eller hur? Jag säger, grym cover här med!

Wrecking Ball, Miley Cyrus - Klarinett

Här är Miley Cyrus låt "Wrecking ball". Jag minns inte riktigt om jag lade upp den här låten tidigare. Det kanske jag gjorde, fast då en annan version? Grymt bra i alla fall!

Martin Fröst - Klarinettist

Anders Martin Fröst, med tilltalsnamn Martin, föddes år 1970 i december. Martin är en svensk klarinettist och dirigent. Han jobbar med dirigenter och orkestrar över hela världen, alltså inte bara i Sverige. Han har två bröder, som också de jobbar med musik. Som musiker började han sin karriär vid Härnösands folkhögskola, därefter Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Martin är även konstnärlig ledare för Mora Vinterfest och Stavanger International Chamber Music Festival.

RSS 2.0