Lost Boy - Ruth B (Piano Cover) | Gardiner Sisters

I våras spelade jag på Eurovision Village i Kungsträdgården och en av låtarna som vi framförde då var "Lost Boy" av Ruth. Just därför blev jag så glad när jag såg att Gardiner Sisters hade laddat upp en cover på låten nu! Jag gillar "Lost Boy" och jag lyssnade en del på låten när jag skulle spela den. Idag är det soligt, en blå himmel och det ligger faktiskt fortfarande kvar lite snö. Har ju orkester ikväll i några timmar så de skulle vara skönt att komma ut på en härlig promenad i detta väder. Kanske bli lite inspirerad av vädret? Annars har jag planer på en eftermiddag med inspelning, "Hanna övar" och en sista orkesterövning innan konsert nästa vecka. Är dock ganska så säker på att det går mycket lättare och snabbare om jag tar en promenad först. När jag kommer hem ska jag tända min ljusstake som står i fönstret och få inspelningarna gjorda. Dock först lunch, en god varm soppa som passar alldeles utmärkt i detta vinterväder. Juste, imorgon är det första december! Vi får väl se hur december blir här på sidan? Ha något speciellt önskemål? Ge mig tips!

Francesco Taskayali Супер!

Åh jag älskar dessa typer av videos, en musikalisk lek! Det påminner om 2Cellos och The Piano Guys. Fastnar för kreativiteten och uttrycket kanske? Att man faktiskt kan göra så mycket med musiken och med ett instrument. Underbart! Men haha, jag kan erkänna att jag själv aldrig skulle göra något liknande - kanske om jag var riktigt proffsig. Vilken mardröm att tappa cellon?! För musiken denna gång står Salut Salon som gruppen kallar sig. Känns värt att kolla upp mer ju!

Advent och Kärleksvals

Hej! I helgen har det varit första advent. Haha, vid lunchen på söndagen satt vi och pratade om jullåten "Tänd ett ljus" Ni vet... Tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna det är mörkt nu. Men det blir ljusare igen. Vi pratade om hur det skulle vara att prata den här texten. Jag tänker själv att det skulle bli så poetiskt? Estetiskt? Man kan ju säga/berätta det med så olika uttryck. Vackert! Vad tror ni? Det kom snö också i helgen. Så veckan börjar med ett tunt snölager på marken, en klarblå himmel och solen som lyser. En underbar vinterdag helt enkelt!
Tänkte skriva kort om fredagen. Det var en otroligt fin morgon - himlen riktigt brann i eldens färger. Repade igenom "Kärleksvals" i kyrkoklang. Sedan försökte jag spela det bästa när det väl gällde. Det blev fint. Det var över så fort - men förhoppningsvis kan man (kanske?) gå vidare lite enklare efteråt. I minnet känns det både tungt och fint. Vill såklart bevara det fina! Det var fint och det betyder mycket för mig att jag fick vara en del av det. Att jag fick ge min hälsning! Nu efteråt så har jag lyssnat en del på musiken - kanske delar lite med er vid tillfälle, om jag orkar. Idag har jag terminens sista cellolektion. Tråkigt men kanske också skönt? Någon veckas lov låter inte helt fel, det bara för att komma tillbaka på topp. Får se vad som händer på lektionen. Jag hoppas på att hinna spela igenom "Kärleksvals" då jag har uppspel på fredag. Då med pianokomp faktiskt, åh, jag ser framemot att dela musiken med er! Har inte riktigt orkar ta tag i att öva på "Kärleksvals" sedan i fredags. Men det känns ändå bra, och något som redan är bra ska man inte lägga alldeles för mycket tid på. Nej, jag ska öva igenom lite Bach och kanske lite orkester innan cellolektionen. Ha det bäst så hörs vi imorgon med mer musik!

Sammanfattning, (Cellolektion, Orkester) 21, 23 november 2016

Orkade aldrig skriva ihop någonting i torsdags. Varit en sådan här vecka då jag varit seg med att komma igång med "Hanna övar". Kan bero på fredagen med stort F - dagen med stort D. Nu är det fredagskväll och jag ska försöka skriva några få rader om veckans rep. I måndags hade jag cellolektion och fick spela igenom "Kärleksvals". Kändes kanske lite stressigt i spelet, vilket är lätt att jag får det så ibland. Det är något som jag försöker tänka på när jag spelar "Kärleksvals", inte för stressigt men inte för lugnt heller. Tillexempel genom att tänka på första raden "Som en sträng på gitarren"... Spelade även igenom "Game of Thrones" - ett litet roligt projekt som jag håller på med just nu. Vi får väl se om jag skriver mer om det snart. På orkestern i onsdags märkte jag kortfattat att jag inte hade övat. Lite småstressande såhär i slutet av terminen. Samtidigt försöker jag intala mig att "Kärleksvals" är och har varit prio fram till idag. Ska spela upp stycket nästa fredag också, vilket jag ser framemot. Hm, lär alltså fortsätta att vara fokus nummer 1! Vi spelade i alla fall igenom den här julkonserten (som jag inte finns namnet på nu) av Bach tillsammans med blockflöjt för första gången. Det var roligt och tja, dem roliga/bra sakerna tycker jag vi fokuserar på också. Nästa vecka är sista celloveckan med cellolektion och orkester innan julkonserter. Just nu, efter dagen känner jag mig ganska så rastlös. Har typ två olika sidor av "Hanna mår inte bra". En av dem sidorna är att jag blir mer rastlös, vill göra saker hela tiden. Ibland orkar jag inte ta tag i saker. Vill skriva av mig massa. Och just nu är jag som jag skrev rastlös. Jag vet vad jag ska göra under helgen alltså, celloövning och långa promenader (välbehövligt) På måndag ska jag skriva lite mail - det blir bra. Och så ska jag försöka att inte bryta ihop under helgen, för på ett sätt känns det som att man ska göra det... Ta hand om er!
 
 

Hanna övar #46


Inger Berggren-Kärleksvals. John Kongshaug-Gitarr.

"Kärleksvals" är väldigt aktuell just nu och den har även varit det under veckan. Jag skrev för ungefär en vecka sedan om att jag fastnat för när Inger Berggren sjunger stycket och John Kongshaug spelar gitarr. Jag vet inte hur många gånger jag lyssnade på stycket den fredagen, 18 november. Texten, som jag delade med er igår, är som sagt så himla fin också. Jag är förälskad i detta stycke just nu och jag lär fortsätta vara det ett tag framöver. Åh, jag tror ärligt talat alltid att "Kärleksvals" kommer betyda mycket för mig och vara en favorit att framföra. Vet inte heller om jag skriver mer när jag orkar om hur det var igår? Lyssna och njut av musiken. "Musiken ja den fortsätter förgylla våra liv".

Kärleksvals, Ulrik Neumann (Text: Håkan Elmquist)

Idag vill jag med er dela texten till Kärleksvals. Den är skriven av Håkan Elmquist och musiken av Ulrik Neumann. Jag lyssnar mycket på versionen (som jag delar med er imorgon). Vacker, lätt att fastna i. Just idag betyder Kärleksvals lite extra men under senaste tiden har det även kommit att betyda mer (av en anledning...). Nä, jag vill inte skriva många rader. Mer än att idag vill jag spela ut för dig, leva upp i kyrkoklang och leva ut "njuta", om det nu går att göra i ett sådant här sammanhang. Du såg ut att tycka om det senast därför vill jag spela det här för dig idag, som en sista hälsning. Som du sa senast "Ja musiken fortsätter förgylla våra liv". Det bär jag alltid med mig!
 
Som en sträng på gitarren
Och som tonerna i din visa,
så skälver jag, så lever jag
var gång du håller mina händer
 
Som en sträng på gitarren
sakta dör när du slutar spela
dör också jag, om du en dag
går bort och aldrig återvänder.
 
Jag vill le och jag vill dansa
med armarna om din hals
men mitt leende blir tårar
av bitterljuva kärleksvals

Som en sträng på gitarren

skänker tonerna åt din visa,

så lever jag mitt liv för dig

och aldrig får du gå ifrån mig

 

 

 
 

 

 

 


Fantastic Beasts - Newt Says Goodbye To Tina

Såhär i efterhand när jag lyssnar på musiken från "Fantastic Beasts" så har jag fastnat i "Newt Says Goodbye To Tina". Det går ju absolut inte i D-dur, för glatt är det inte. Sorgligt men vackert skulle jag säga. Ett farväl är ju oftast sorgligt! Jag ville inte skriva många rader och fördjupa mig i det här sorgliga så vi kan väl bara lyssna och njuta av dessa minuter... Ha en jättebra dag så hörs vi igen imorgon!

Piano Cover - Fantastic Beasts and Where to Find Them - Main Title

Sa jag igår att jag skulle fortsätta med filmmusik? Det känns i alla fall lite skönt att vila öronen från Bach, haha. Även om jag fortfarande övar på Bach och det lär jag troligtvis fortsätta med under jullovet. På tal om jullovet, så är det inte långt kvar. Men jag tänker att jag kanske ska göra ett enskilt inlägg om lite julinformation. För jag tror nämligen att jag har gjort så tidigare. Den här musiken från "Fantastic Beasts and Where to Find Them" var riktigt härlig. Dessutom är den kort så man kan lyssna på det om och om igen och ta in det ordentligt. Jag är ganska trött, inte förkyld, bara trött så kan ni gissa vad jag gör? Ser om Harry Potter! Fast jag försöker faktiskt göra nyttiga saker emellanåt. Nä, nu ska jag leta fram någonting mer från filmen som jag kan dela med er imorgon. Lyssna och njut av detta så länge!

Trailer Music Fantastic Beast And Where To Find Them - Soundtrack Fantastic Beasts (Theme Song)

I onsdags förra veckan (ingen orkester för min del...) var jag och såg Fantastic Beast Adn Where To Find Them. Jag tyckte verkligen om alla dessa magiska vidunder. Det känns som att filmen hade mycket av den här magiska trollkarlsvärlden kvar i sig, en glimt av hur Harry Potter var under de första filmerna. Ja med det sagt så vill jag säga att jag tyckte mycket bra om filmen. Kanske skulle jag skriva ihop en hel recension, kanske inte, men jag har i alla fall inte någon tanke på att göra det. Tänkte dela musik från filmen med er, vet dock inte om jag hittade något speciellt - mer än detta alltså. Jag lär troligtvis längre fram dela mer musik. Vill ni ha mer Harry Potter-musik under veckan? Jag är taggad på lite mer Harry Potter-musik och även på att se om filmerna! Ett fint onsdagsminne helt enkelt! Har ni sett filmen?
 

Bach on the Roof (Courante No. 1) - Tina Guo

Det kan mycket väl vara så att jag har delat det här klippet med er tidigare. Jag var dock troligtvis inte lika inne i stycket då och inte heller Bach, om jag ens någon gång var så inne i Bach som jag är nu. Grymma cellisten Tina Guo står för lördagsmusiken med stycket "Courante" av Bach. Vinkeln nedanifrån är så härlig tycker jag, det känns som att man är mer med i musiken och det blir mer levande och på riktigt på något sätt!
 

Bach Cello Suite No. 1, III. Courante - Jeff Bradetich, double bass

Tidigare delade jag Bach på fiol och nu spelar vi lite på Kontrabas också. Jag gillar ju att få in allt möjligt här, all möjlig inspiration och inte bara cello. Vilket det känns som att jag varit ganska dålig på att följa senaste veckan. Vad ljust en kontrabas kan komma upp i, okej det kanske kan bero lite på akustiken som stycket spelas i här också. Vilken är egentligen kontrabasens ljusaste ton? Min första föreställning om instrumentet är att det ska vara jazzigt, lite mer pop, rock kanske men inte klassiskt. Dem tankarna la jag nog mer och mer bakom mig för något år sedan, det är klart att man kan spela klassiskt på en kontrabas. Men förstår ni ändå hur jag tänkte då? Jag tycker i alla fall att det här var riktigt häftigt!

Sammanfattning, (Cellolektion) 14 november 2016

Den här veckan blir det såklart också lite tankar och funderingar kring pianorepet i måndags. Något som jag konstaterade direkt efteråt (kollade på klockan när jag kommit ut ur rummet) var att det blev en lång cellomåndag, då klockan visade 20:02. Cellolektionen: Spelade igenom "Menuet 1" först, vilken jag egentligen har mer övning på än "Menuet 2" Borde ge den första fler övningstimmar, men jag tycker ändå att det har blivit bättre! "Menuet 2" tycker jag bäst om, vilket märks när jag övar skulle jag tro. Det är lätt att man övar på ett stycke som man gillar mer, istället för att ta det som går sämst. Någon av er som förstår vad jag menar? Jag ser verkligen framemot att dela en övningsvideo på "Menuet 2" på Instagram! Fick ett nytt stycke vilket jag kommer att dela med mig av mer under helgen. Nytt stycke är i alla fall "Courante" av Bach. Börjar man tröttna på Bach vid det här laget? I hur många veckor har jag inte skrivit att Bach är kompositören? Faktum är att man sträcker på sig lite när folk frågar "Vad spelar du för något?" och du svarar "Just nu är det mycket Bach". Den känslan! Efter lektionen hade jag som sagt pianorep också då jag spelade igenom "Sonatina" först, det var mest kul att vara med på det och höra och spela hur det var med piano. Med andra ord en erfarenhet rikare, tja, lite rikare helt enkelt. Spelade igenom "Kärleksvals" av Neumann också vilket kändes väldigt bra faktiskt! Ska spela stycket som jag spelade den förra hösten i kyrkan vid Bromma, alltså samma arr (typ). Jag gillade det arrangemanget väldigt mycket, ett plus är självklart kyrkans klang men det får jag klara mig utan, hehe. Pianomusiken var väldigt vacker! Det är fint att det växlar mellan pianot och cellon. Jag (cellon) får alltså vila lite emellan, vilket känns fint som helhet. Fram med det vackra pianospelet! Idag har jag spelat igenom all Bach-musik och nu medan jag skriver har jag lyssnat om och om igen på "Kärleksvals". När man inte övar på stycket en dag, så får man istället lyssna igenom det. Fastnat för en inspelning då Inger Berggren sjunger och John Kongshaug spelar gitarr. Vackert! Morgondagens övning och fokus kommer ligga på just "Kärleksvals" och så ska jag skriva ner lite nya noter - hm, mer om det under nästa vecka. Av "Kärleksvals" kommer ni också få mycket nästa vecka. Skriver snart igen, ta hand om varandra och ge en helgkram och/eller ett helgleende till någon!
 

Hanna övar #45


Bach - Cello Suite No.1 iii-Courante

Nytt stycke för veckan är "Courante" från "Cello Suite", Bach. Känslan när man sitter en onsdagsförmiddag, skriver här och lyssnar på Bach. En rätt så svårslagen feeling! Som alltid med ett nytt stycke går det långsamt och låter kanske inte alls som "Courante" i början. Det här går väl inte jättefort, men mitt tempo är ändå inte i nivå med detta, ännu. Jag tror på långsamt och snabbare och snabbare just den här gången. Förresten så borde jag verkligen ge cred till cellisten Mischa Maisky som står för det mesta av Bach-styckena här. Vilket ni kanske lagt märke till, det känns alltså inte mer än rätt att ge cred! Onsdag, men just denna vecka blir det ingen orkester för mig. För idag ska jag gå och se Fantastiska vidunder och var man hittar dem, vilket jag tycker är en lika bra onsdag. Under dagen ska jag sätta mig ner och spela in "Hanna övar" (vilket inte blev av igår) och även repa en del på orkesterstyckena. Även om det inte blir någon orkester en vecka, så håller jag minsann igång övningen. Gissa vad? Ni kan absolut vänta er mer filmmusik till snart!

Young Hilary Hahn plays Bach (Gigue in d minor)

Hade tänkt ut något jag skulle dela med er, men sedan kunde jag inte dela klippet. Istället blir det fioltisdag och det funkar lika bra! Hilary Hahn spelar "Gigue in D Minor" av Bach. Vilken naturbegåvning! Det är så häftigt att man kan lära sig något utantill och som hon spelar dessutom. När jag spelar (försöker spela) utan noter så känns det friare på något sätt och sedan kan jag tänka mer på hur jag uttrycker mig. Samtidigt så är det kul att kunna noter, att bara kunna plocka fram ett par noter, lättare eller svårare och kunna spela. Jag tror på att världen blir mycket större med flera olika perspektiv, rättare sagt världen känns mycket större. Med de sagt vill jag också länka till Klassisk Morgon, ni hittar diskussionerna på Facebook också: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4425&artikel=6560172 och http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4425&artikel=6562490 . Intressant är det i alla fall att följa tycker jag och det kan även tålas att tänka vidare på! Vad tycker ni? Och vad tyckte ni om musiken?

Johann Sebastian Bach - Cello Suite No. 1 - Minuet II

Igår kväll fastnade jag i celloövningen. I det här sammanhanget är nog fastnade helt fel ordval. Jag älskar att "fastna" i celloövningen. På det där sättet att tiden inte finns längre. Om jag bodde själv skulle jag nog bli en nattuggla som satt och spelade halva nätterna, minst. Kanske inte världsbäst övningsstil, men ändå mysigt! Nu sitter jag här och lyssnar om och om igen på "Menuet 2" från "Cello Suite No. 1" som jag har övat på under veckan, riktigt intensivt från i fredags. Förra måndagen när jag spelade igenom stycket var det så krångligt med stråket, haha - men nu kan jag i alla fall spela det flytande och jag är nöjd med utvecklingen på en vecka. Jag skulle vilja spela "Menuet 2" i en kyrkas klang. Kan ni föreställa er det? Hemma har vi pratat lite om takt 2. Jag vill ha det, hm, lite som en avfrasering bara, medan andra menar på att man ska få vila i det, tillexempel med ett andetag mellan D:et och A.et. Ni hör det vid 0:09-0:10 ! Även ett andetag mellan takt 4 och 5, jag ska försöka förmedla det bättre i "Hanna övar". I musiken vi hör här gillar jag hur flödigt det är och låter, dock kanske jag själv tycker att det går en aning för fort. Jag vill absolut ha det flödigt osv när jag spelar men inte för fort? Ja, det är kul och intressant hur olika vi alla kan tolka musiken, det är något utav det bästa med det här språket.

Bach - Cello Suite No.1 v-Menuet

Nu börjar äntligen all Bach-musik så smått komma, som jag nu faktiskt skrivit om ett tag. Ni lär alltså vänta er mycket mer Bach under veckan som kommer! Här hörs faktiskt både Menuet 1, som jag hade i läxa fram till i måndags och så Menuet 2 som jag har börjat öva på nu. Åh, vad jag vill ha in ännu mer uttryck och att musiken ska skilja sig vid olika ställen. Vid något ställe är det lugnare och vid ett annat ställe är det mycket mer energi. Jag vill ha musiken, när jag spelar, mer framåt också. Man kan ju dela upp musiken i fraser, fram till en viss takt då det ska gå från Piano till Forte. Jag ska ta upp mer om det här i nästa veckas "Hanna övar". Dessutom nu när jag är inne en del på det här med att spela utan noter, så tänker jag också mycket mer på uttrycket. Under kommande vecka ska jag försöka sätta mig ner och öva i vardagsrummet utan notställ, bara för skojs skull, kanske också lite för övningen. Testa ni också, känner ni någon skillnad att spela utan noter och med noter?

Sammanfattning, (Cellolektion, Orkester) - 7, 9 november 2016

Hej och förlåt! Jag har inte orkat uppdatera på några dagar nu, dels för det jag fick veta i måndags. Känner mig fortfarande lite avstängd ibland. Men också för att jag under de senaste dagarna blev har blivit förkyld. Funderade på om jag skulle spela in en "Hanna övar" tidigare i veckan men orkade aldrig ta tag i det då, förrän igår. Igår spelade jag in en "Hanna övar"! Det har blivit lite varannan-dag med övningen under veckan, i måndags hade jag cellolektion på tisdagen övade jag inget, orkester på onsdagen, övade inget på torsdagen och nu igår spelade jag först igenom orkesterstyckena och sedan spelade jag in en kort "Hanna övar". Jag tror i alla fall att det är bättre övning än under höstlovsveckan, vilket är positivt det kan ju bara betyda att det blir bäst nästa vecka! Här kommer några rader om veckans lektioner också: I måndags spelade jag först igenom "Kärleksvals" av Neuman faktiskt. Det kan vara på G att spela upp "Kärleksvals" på ett Öppet hus en 2 december, med pianokomp alltså, vilket ju också var en idé som jag fick efter att ha lyssnat på Ebba när hon var med och spelade senast. Jag gillar ju låten och jag har spelat upp den många gånger. Spelade igenom "Menuet 1" av Bach och jobbade lite med den, innan jag skriver något helt galet ska jag faktiskt ta upp stycket i nästa veckas "Hanna övar". Nytt för veckan blev, tja, gissa vad? "Menuet 2" av Bach. Det var lite stråk som var kämpiga, haha, första veckan. Nu när jag spelat igenom stycket några gånger som börjar jag i alla fall komma in i det mer och mer. Redan idag tycker jag att det låter bättre än igår. Härligt! Lagom till första orkesterlektionen efter lovet blev det snökaos så i onsdags var det inte en stor orkester. Men, det var både lärorikt och skönt att vi var så många! Trots allt så spelade vi igenom allt och jag kände mig ganska så petig. Tyckte att jag kom fel hela tiden, typ, nästan. Vilket är förståeligt när man inte övat orkesterstyckena på en hel vecka? Det kändes bättre och bättre ju mer vi spelade! Jag har inte noterna bredvid mig medan jag skriver just nu så jag tänker att nästa vecka, när jag också är lite mer "varm i kläderna" förhoppningsvis så ska jag skriva ner så mycket funderingar som jag bara kan. I "Hanna övar" pratar jag lite i slutet om att spela ett stycke/en låt utantill, så vi får väl se vad jag gör åt den funderingen. Det sista som jag vill säga är att jag har en sådan härlig och bra känsla i kroppen just nu inför varje orkesterlektion och jag hoppas att jag kan få ut den känslan, den feelingen ännu mer!

Hanna övar #44


March, J S Bach - Cello

Min eftermiddag igår blev seg, är troligtvis fortfarande lite "ur fokus" efter måndagens händelse. Idag har jag varit ute och tagit den där, väldigt efterlängtade vinterpromenaden. Även om jag får erkänna att det var ganska jobbigt att ta sig fram i snön, lägg därtill att det snöade en del så man fick gå och titta ner i marken. Med det i huvudet kan vi ju bara tänka på hur det blir ikväll när jag ska ta mig ut igen med en cello. Hur ska det gå? Det har varit uppehåll en stund i snöandet men nu började det minsann snöa igen. Stora flingor som faller till marken. Idag kör vi lite inledning till Bach-veckan som börjar från och med fredag och framåt. För det var ju såklart "March" av Bach som jag spelade in på måndagen. Försökte tänka framåt och låta det växa, tillexempel från svagt till starkt på vissa ställen. Det kändes som att jag fick till musiken! Faktum är att jag också har lyssnat igenom två gamla inspelningar (den senaste från 2014) och också med det i huvudet så skulle jag vilja säga själv att jag har ett bättre uttryck idag. Att jag har utvecklats helt enkelt! När det låter bra, ska man avsluta - det är ju så man brukar säga. Lyssna och njut av musiken!
 

Orkesterövning - Oktober 2016

Ojoj vilken lång övning, haha, men förhoppningsvis var den nyttig. Det brukar alltid kännas bra efter att jag har spelat in en övningsvideo. Nu ska jag dock erkänna att jag inte har övat orkesterstyckena på flera dagar. Hm, det var ju höstlov... Det är något som jag ska ta tag senare idag! Det är bara fyra orkesterrep kvar nu, hela november. Jag är laddad och taggad inför orkesterlektionen imorgon, känslan säger att det kommer gå bra. Njut, och fundera på övningen. Kanske får ni själva lite inspiration till att gå iväg och öva en stund?

Såg snön yra omkring i solskenet, i ett vackert vinterlandskap... Och en Bachvecka!

Hej vänner, nu är jag tillbaka live igen. Jag hoppas att allt är väl med er! Världen stannade upp ett tag ett tag idag då jag fick veta en sorglig dag. Tänk att det kan gå så fort, att något kan slut plötsligt. Borta. Hösten som försvann tillexempel. För några dagar sedan så lyste det gult i en guldig nyans utanför fönstret. Idag satt jag vid mitt skrivbord och såg snön yra omkring i solskenet, i ett vackert vinterlandskap. Jag var iväg på cellolektion och kom igenom en del då, då jag var själv på en halvtimme idag. Det var skönt och välbehövligt! Under veckan lär det bli en hel del Bach, som jag kommer öva på denna veckan och kanske också lite Kärleksvals, som jag nu troligtvis kommer spela upp den 2 december. Det var någonting som jag funderade på att spela upp efter att ha varit och lyssnat på Ebbas på Öppet hus. Jag har spelat Kärleksvalsen många gånger och jag tycker väldigt mycket om stycket så jag vet att det kommer bli fint. Kanske betyder stycket lite extra för mig just nu. Nästa vecka blir det rep med piano och jag hoppas att vi kan spela det på samma sätt som jag gjorde när jag var med och spelade i en kyrka förra hösten. Jag gillade nämligen hur det blev den gången! Kanske hinner spela igenom Beethoven "Sonatina" också på måndagens pianorep, mest för skojs skull. Vi får väl se hur det blir nu med den, men jag har nog lite idéer där. Det känns bra som ett stycke att spela upp vid tillfälle. Lyckades spela in en ny video idag också vilket var kul, så det är på G. Bach såklart. Juste, jag ska dela en orkesterövning med er också. Nu ska jag ta en kopp te innan jag ska försöka sova. Känner mig lite off förtillfället, men det lär nog bli bättre efter en morgonpromenad imorgon. Ta hand om varandra och ge varandra någon extra kram!

Eufonium - Avslut

Så det blev ett blåsinstrument det här höstlovet. Tänk att jag lyckats komma på olika lov sedan hösten 2012 då jag skrev ihop det första lovet vilket var fiol. Japp, så kreativ var jag minsann på den tiden. Från cello till fiol, ett otroligt stort steg? Fast tänk då från cello till eufonium. Då tycker jag minsann att celloliv har kommit långt i sin utveckling! Hur tycker ni att det här lovet har varit? Jag tycker i alla fall att det blev en härlig liten blandning! Egentligen är ju höstlovet, sportlovet, osv alldeles för korta tycker jag. Snart är det jullov vänner! Tack för att ni har lyssnat på lovet och jag hoppas att ni har tyckt att det varit lika roligt som jag att få en glimt av ett nytt instrument. Många och stora musikkramar!

David Childs - Flight of the Bumble Bee - Euphonium

Vad var det nu igen som jag sa? Jo jag tycker att vi behöver lite energi som jag vi kan ta med oss fram till julen. Idag hör ni "Flight of the Bumble Bee" på eufonium och härlig energi va? Det är nog bara förnamnet! För mig är det här ett sådant stycke som jag vill lära mig någon gång, tänk vad häftigt! Om man säger så, så är jag inte så snabb av mig så jag dock inte hur detta skulle gå. Ärligt talat så gjorde jag en låt som jag döpte till "Humlans Promenad" och ungefär i det tempot hade nog "Flight of the Bumble Bee" varit om jag spelat. Minns det när jag skriver om hur jag kämpar med att lära mig stycket, haha!

Concert Polka, Euphonium Solo - Ken C. wood

Kanske behövdes det lite ny energi efter de senaste dagarnas ganska så lugna musik? En härlig "Concert Polka" spelad på eufonium och orkester. Vilka fina, (graciösa?) dräkter dem alla hade!

RHAPSODY FOR EUPHONIUM(JAMES CURNOW) - EUPHONIUM - OTONIEL DOS SANTOS

Jag kom plötsligt ihåg jag har spelat en "Rhapsody" men så undrade jag vad det nu igen betyder? För vad betyder egentligen "Rhapsdoy"? Jo, det betyder "musikstycke i fri form". Fri form tolkar jag som mer improviserat. Vad tolkar ni det som och hur tycker ni att det låter? Jag ska försöka hitta lite fler exempel på olika "Rhapsody" efter lovet. Idag hörs en "Rhapsody for euphonium"!

David Childs - Gabriel's Oboe - Euphonium

För ett tag sedan så delade jag "Gabriel's Oboe" på tvärflöjt, cello och piano. Som meningen alltså att jag skulle hitta det här, om man nu tror på sådant? I vilket fall som helst var "Gabriel's Oboe" väldigt fin på eufonium. Ibland så säger jag ju at ett stycke/en låter extra fint med ett instrument? Det här stycket kanske passar bäst för eufonium. Dessutom kan något låta så olika från instrument till instrument, samma stycke, samma låt kan låta på så olika sätt beroende på instrument och framförallt vem det är som spelar!

Kort cellouppdatering! STORK med mera...

Här vänner kommer en liten cellouppdatering! Som ni säkert har lagt märke till skrev jag inget om Höstlovsorkestern och det ska jag nu förklara för er. Jo, jag var iväg på fredagen och spelade, hela lördagen och typ halva söndagen innan jag kände att det stod stopp. Var så trött och började bli förkyld så hela dagen därpå (måndagen) satt jag och läste. Kan säga att jag inte har läst sedan dess, måste smälta allt det jag läste. Boken jag läser är Glassvärdet av Victoria Aveyard! Vi kan fatta det lite kort som att det helt enkelt blev för mycket vilket också kan vara bero på en kombination mellan att jag inte var 100 % och situationen, Igår, tisdagen (konsertdagen) så var jag ändå på konserten och lyssnade, vilket var väldigt fint att höra allt som publik. Jag fick också en väldigt fint kväll med trevligt sällskap! Så nu är min plan att ladda inför julkonserter i december! Fått färdigt orkesterövningen-videon men den kommer upp efter lovet och så ska jag även försöka spela in lite musik till er lagom till att vi drar igång. Tänkt några gånger att det kanske är lite väl ambitiöst att få till videos på allt vi gått igenom sedan terminsstarten så det lutar just nu mer åt att jag får till sådana videos till jullovet. För jag gillar absolut tanken, det är ju ett sätt att hålla igång allt och inte tappa det. Resten av höstlovet ska jag fokusera på Beethoven, Bach och orkesterstycken! Hoppas att ni har gillat lovet än, fortsätt att njuta av det så hörs vi nästa vecka. Många kramar!

You Raise Me Up - David Werden, euphonium

Känns inte jätteproduktivt att sitta och jobba ihop det sista utav lovet så här en fredagskväll runt halv 9. Jag har nyss varit och lyssnat på konsert på Kulturskolan Brommas Öppet hus vilket var ett väldigt fint och mysigt avslut på veckan, (som det är denna 21 oktober) så egentligen har jag fortfarande Star Wars i huvudet. Men här sitter jag nu och lyssnar till "You Raise Me Up", vilket faktiskt är en gammal favorit. Låten lät väldigt fint på eufonium dessutom, känner att jag slappnade av ännu mer. Härligt med ett musikaliskt avslut på en dag!

Pirates of the Caribbean-Euphonium Quartet

Även filmmusik med Euphonium Quartet, "Pirates of the Caribbean". Det här är väl perfekt musik att inleda sista höstmånaden med också. Jag sitter själv här och nynnar med medan jag skriver och kom att tänka på att jag själv spelat musiken från "Pirates of the Caribbean". Är det inte sådan här musik som kan inte riktigt kan hjälpa att man dras med i? Jo, lite så är det nog!

RSS 2.0