Inner Universe (Ghost in the Shell: Stand Alone Complex O.S.T.) - Tina Guo

Musiken precis där i början var ju riktigt häftig. Den här "rymden" över hela videon känns enkel - men jag gillar det till musiken faktiskt. Jag gillar det här coola ljudet i bakgrunden på musiken också Det passar ihop med den enkla bakgrunden. Tina Guo lyckas göra det riktigt snyggt igen!

Danse de la fée-dragée, Nutcracker, Tchaikovsky - Orchestra

Här är "Danse de la fée-dragée" som vi fick på orkestern i onsdags. Det här precis i början är ju som att cellon frågar och fiol 1 och 2 svarar. Ett liknande ställe vid 1:42. Stället vid 1:42 tycker jag låter så snyggt! Det måste ni hålla med mig om? Det  händer rent tekniskt sett kanske inte så jätte mycket i låten. Många gånger ser det ut ungefär samma i noterna. En hel del E. Men det kanske just är därför vissa ställen låter snyggt? För att plötsligt händer det i alla fall något litet.
 

Celloduet, Kummer - Cello

Jag hittade faktiskt en rätt så bra version (tycker jag själv i alla fall) av veckans läxa. Fram till 0:26 den här veckan (eller förra veckan då) . I och med att jag hittade det här har jag väl i och för sig spelat vidare. Försöker spela till det, vilket går helt ok. Hoppar lite mellan stämmorna också då jag gillar andra stämman mer på vissa ställen. Jag gillar verkligen att öva på det sättet - när jag hittar något som jag kan spela till, eller i alla fall lyssna och följa med i noterna. Fast jag ska försöka rikta in mig på en stämma i taget, åtminstone. En sak i taget. Visst brukar man säga så? Så jag fortsätter öva till det här. Jo förresten jag ska nämna också att mellan 0:12 och 0:17 har jag en annan fingersättning (går upp där) och så har jag lite annat stråk mot vad de spelar i videon på precis första takterna där. Lite nackdel kanske att när jag övar till det här är det lätt att jag vill spela i samma stråk. Ja, nackdel, kanske?

Ellie Goulding - On my Mind

Jag vet inte riktigt om jag delat det här tidigare, antagligen inte - Så här har vi veckans söndagsmusik. Grym låt att varva ner söndagen till och tagga inför ny vecka. Ellie Goulding med "On my Mind". Vilken musik spelar ni under söndagskvällen, till en god söndagmiddag ofc? Kyckling och potatis står på menyn idag och kanske lite mer övning på celloläxa någon gång under kvällen. Det återstår att se vad som händer.
 

Sammanfattning (Celloelktion, orkester) - 22, 23 september 2015

Jag ska börja med att nämna den här nya låten, av Kummer förresten (det nämnde jag inte i videon) .
Precis första takterna är rätt så roliga att spela i första stämman. Andra raden i första stämman som jag nämnde i videon, takt 3-4 där när jag gick upp försöker jag öva upp en del. Framförallt genom att spela det om och om igen. Andrastämman är rätt så enkel rakt igenom, få upp tempo kanske, fast där ligger det nog i helheten,  även i första stämman. I Vivaldi, "Sonata No. 5 in E minor" så vill jag få till takter som mellan 29 och 33 bättre och takt 23. Så där övar jag i den låten. Tänkte att jag kanske kan spela hela i en video nu om någon vecka och börja släppa lite på den i "Hanna övar". Vi får se när det blir av. Jo, och i "Etyd no. 7" så övar jag starten fortfarande, med stråk och så går jag förmodligen vidare lite där i nästa vecka. På orkestern i onsdags fick vi en ny låt. "Dans de la Fée-Dragée" som också hör till Nötknäpparen. Låten är rätt så enkel. Speciellt första takterna fram till Bokstav B där det står "a punto d'arco" - vilket betydde att man spelar det vid spetsen om jag kommer ihåg rätt. Man blir rätt så trött i armen av det (hehe) - så det ska jag öva upp. I "Danse russe Trepak" så övar jag takt 5-8 vid bokstav B. Det går rätt så fort men jag har märkt att det går bättre efter varje gång när vi kör det i orkestern och takter som hela bokstav D är typiskt övningsställe också. I "Bojarernes Indtogsmarsch så vill jag öva upp från Bokstav F fram till sista takterna där. Början går rätt så bra tycker jag. "Horgalåten" behöver jag ju knappt säga någonting om. Vill få till melodistrofen bättre i takt 9 (efter reprisen på första delen) . Från takt 9-16. Den här låten är så pass enkel så det är ju superkul att känna att den blir bättre och bättre liksom. Allt kan alltid bli bättre. Början på "The Lord of the Rings" gick bättre i onsdags ön första veckan. Skönt. Övningsställen i låten är från takt 22 fram till 37. Resten där går helt okej. Fortsatt övning så går det lite bättre på onsdag. Innan jag avslutar det här ska jag nämna att jag har lite STORK-låtar nu så jag tänkte ha en STORK-vecka här andra veckan i oktober typ och avsluta det med en video. Det tror jag blir bra. Ha nu en trevlig fredagskväll!
 

Hanna övar #16

Här är äntligen veckans "Hanna övar". Tar upp någon mer sak i veckans sammanfattning, så läs den. Ska försöka att få till en liten inspelning till måndag på instagram på den här nya grejen. Fortsätter öva på som jag pratar om i videon. Ska sätta mig ner ikväll och försöka få till en övning på lite orkesterlåtar också - så det är övningsplanen idag.
 

Flute Concerto in D - Zagreb Soloists & Micheal Hasel

Vi fortsätter på det här klassiska spåret också den här onsdagen, Flute Concerto in D. Jag förstod inte riktigt vem det var som hade skrivit det här. Ser ni flöjten? Vad är det nu de kallas? Visst är det någon speciell flöjt? Någon av er som vet det? Väldigt fin version i vilket fall som helst som jag skulle kunna lyssna på flera gånger för att komma på en bra beskrivning.

Concerto for 2 violins in A minor (3) Vivaldi - 2Cellos

Det här var jag såklart tvungen att dela med er. 2Cellos har laddat upp 3rd movement i "Concertino for 2 violins in A minor" också. Och de gör ju det så där galet bra också, som alltid. De här "Concertino for 2 violins in A minor" var ju riktigt bra tycker jag. Har vi inte haft mycket Vivaldi under månaden? Inte så mycket i någon annan genre än klassiskt. Ska försöka vi in lite mer blandning som sagt och jag är lite nyfiken på vad det mer finns för versioner på den här "Concertino for 2 violins in A minor".
 
 

Somewhere over the Rainbow - Fiol

Nu var det ett tag sedan som jag delade fiol här på sidan. Så vi startar upp veckan med fiolmusik, en väldigt fin version på "Somwhere over the Rainbow", från kanalen: iMusico på youtube. Jag ska försöka leta upp ännu mer fiol under veckan och rikta in mig lite mer på det strået under veckan. Kul för alla er violinister. Nej men, sidan blir absolut som bäst med en härlig röra utav alla instrument.

Vivaldi Concerto for 2 violins in A minor, 2 - 2Cellos

Jag funderade först över om jag inte delade det här? Innan jag kom på att det stod 2nd movement. Så idag lyssnar vi på vidare på Vivaldi och 2Cellos - lika grymma som vanligt. Jag tror, om jag förstod beskrivningen rätt att de spelar tillsammans med  Zagreb Soloists. Där kanske vi har något nytt och intressant att söka upp under veckan. Eller vad tror ni? Tänkte se vad jag hittar. Ni får fortsätta spela Vivaldi och så hörs vi imorgon igen.

Lord of the Rings, Jazz Medley - Orchestra

Här kommer en version på "Lord of the rings" som vi också ska spela. Våren 2014 spelade vi ju "In Dreams" från "Lord of the rings" i KORK då, då. Minns ni det? Så det ska bli jättekul att spela det här igen! Jag tycker ju att det är så roligt att man kan spela samma låt fast en helt annan version utav det. Jag hittade det här, en lite jazzig, väldigt bra version som jag delar med er idag.

Borgalåten - Helen Sjöholm

Borgalåten var en av de nya låtarna som vi fick i onsdags på orkestern. Svängig, folklåt typ. Så det låter som bra fredagsmusik, och sången står duktiga Helen Sjöholm för. Grymt! Den här låten kan nog bli riktigt bra i orkestern! Vad tycker ni om det?
 

Sammanfattning (Celloelktion, orkester) - 14, 16 september

Hej! - idag en sammanfattning igen! Men först tänkte jag ta upp en rolig sak. Igår var jag med i radio, Klassisk Morgon i P2! Önskade "Danse Russe Trepak så den spelades och pratade om övning. Här är en länk: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4425&artikel=6256532 
Det underlättar väl väldigt mycket för mig också att göra dessa videos. Jag får en bild framför mig som jag kan följa, inte bara sammanfattningarna som också det är något. Nu går jag in i det så intensivt med både sammanfattningar och "Hanna övar"-videos och lägger märke till saker, ser saker. Det hjälper mig väldigt mycket i min övning.
Jag kom igenom det mesta i veckans "Hanna övar". Övar vidare på Etyden så kanske det kan bli en liten sån där miniinspelning till Instagram @CelloAllCellist på måndag. Härligt. I "Vivaldi- låten har jag ställen som takt 29-33 ungefär och ställen som takt 33-fram till slutet som jag framförallt vill få upp/få till bättre. Så jag fortsätter mycket som jag pratade om i "Hanna övar". På orkestern igår fick vi två nya låtar. Så jag tänkte börja med att nämna det - "Horgalåten" och "The lord of the rings". "Horgalåten" var väldigt enkel. Kan få till melodigrejen bättre och ja, kanske också kompet där. Allt kan alltid bli bättre. "The Lord of the rings" har jag några takter. Från ungefär takt 20-40 fattar jag inte riktigt. Jag gillade "Gollum" delen i låten. Den är verkligen fin. Sträckningar kanske inte är en stark sida (Två b i kanten) - så där har vi något att rikta in på. Hela början i "Bojarernas Indtogsmarsch" tycker jag låter rätt så bra, fram till E. Sedan från bokstav E fram till slutet är det lite svårare just nu. I "Danse Russe Trepak" tyckte jag att det gick bättre och bättre igår. Det är framförallt slutet, från takt 4 i bokstav D fram till slutet som jag måste öva upp. Tonerna är ju lätta. Men det är så lätt att tappa bort sig där . Det flyter ihop till en enda röra och plötsligt så var låten slut. Jo, jag har också takt 7-8 i bokstav B som går lite fort och så blir det lätt att man tappar bort sig också där. Så där har vi också mer övning - Nu har jag en del att spela på, om allt jag nämnt.
 
 

Hanna övar #15

Vi är redan inne på "Hanna övar" nummer 15. Kul! Jag ska försöka fortsätta öva sådär långsamt "överdrivet långsamt", som jag uttrycker mig i videon många gånger. Verkligen känna på tonerna och ta det långsamt, steg för steg. Även ta det om och om igen som jag säger i videon. Så, så övar jag vidare under fredag, lördag och söndag. Ja, jag tror det kan blir bra till slut med den övningen. Tror jag kom igenom det väldigt bra när jag spelade in videon i alla fall.

Photograph, Ed Sheeran (Cover: Sungha Jung)

Delar idag en cover på "Photograph" med Ed Sheeran av Sungha Jung med er. Härlig onsdagsmusik. "Sungha Jung" gör riktigt bra videos. Fint ljus och grym gitarrist såklart. Kul att följa - och dela med er. Jag delade "Photograph" med er för ett tag sedan - jag har inte lyssnat på den sådär jättemycket sen dess. Men åh, den är ju verkligen så fin kom jag på igen när jag hörde det här. Det är ju något speciellt med bara namnet, alltså för mig som fotograf också. Lyssna och njut!
 
 

PROKOFIEV THE KNIGHT RIDER - DAGAMBA feat Sinfonietta Riga

Men det här var ju ett riktigt härlig eftermiddagsmusk. Låten är ju grym. Jag känner igen det där i början vid 1:13. Vart kommer det ifrån egentligen? Kan ni placera det? Och det här glissandot - så snyggt det med. Så med det här i lurarna taggar vi tisdagskväll. Jag ska spela igenom Vivaldi riktigt överdrivet långsamt och börja redigera veckans "Hanna övar" - så spela på och så fastnar det. Vi hörs imorgon vänner!
 

Spännande vecka 38!

Godkväll vänner! Jag har varit iväg och spelat idag och på onsdag taggar på orkester igen. Fortsätter öva på Vivaldi och lite så. Tänkte sätta mig ner och spela in veckans "Hanna övar" imorgon. Det blir nog toppen. Tänkte få upp någon till snutt på instagram ur Vivaldi - antagligen mot slutet av veckan. Blir ju så peppad till att fortsätta lägga ut små klipp när jag får sånt här:  I love waking up to your clips. Så enkel mening, men den meningen kan göra en dag för mig. Så på det sättet kör vi vidare där. På onsdag väntas också, förmodligen, något roligt. Mer om den saken då. Kan säga att det skulle vara kul om det var onsdag imorgon. O ja juste. Jag funderar på att få till någon video snart igen - jag vet precis vad jag vill spela in till nästa video så det är bara att öva upp det lite till något inspelningsdatum. Jag ska avsluta med att skriva att det är klart med STORK - det blir 3:e gången gillt på höstlovet. Ja, men nu låter vi veckan rullar tycker jag...
 

Sonata in E minor no 5, (3, 4) - Cello

Jag bläddrade vidare i boken igår - vände blad och då slog det mig att det ju finns ytterligare en. Det hör ni från 2:45. Så det här fastnade jag i nu. Jag försökte hitta något enskilt med bara den, men lyckades inget vidare med det. Jag har för mig att den här också kallades för Allegro. Jag gillar nog mest båda dessa Allegro från "Sonata in E minor no 5" - kanske för att jag tycker att det händer mer spännande saker i det? Jag vet faktiskt inte riktigt varför. Man kan ju om man går in i det lite mer undra varför det finns flera som heter Allegro? Det betyder ju typ livligt, snabbt. Kanske är det just därför jag fastnar för det lite mer, för att det händer något i de när det är livligt och snabbt. Vad tycker ni om Allegro (2) ?

Sonata in E minor, Vivaldi - Cello

Jag fastnade för det här. Fin version med gitarrkompet. Så den här versionen av Vivaldis "Sonata in E minor" står för lördagsmusiken. Andra delen som ni hör från 1:21 är veckans läxa. Så försöker öva på det lite och så kör vi en liten snutt inspelning till måndag på instagam. Kul. Vad tycker ni om andra delen? Jag gillar nog första reprisen bäst, själv. Ha en fortsatt fin lördagskväll vänner - naturligtvis med Vivaldi i bakgrunden.

Hanna övar #14

Här kommer Hanna övar #14 . Jag kom varken iväg på cellolektion eller orkester förra veckan. Vilket kändes segt. Jag gick till tunnelbanan på måndagen men när det typ var sex minuters väntan så traskade jag hem igen. Det känns höstigare i luften nu. Visst gör det? Kallare, men inte sådär jättekallt ännu - Konstigt att vissa tankar bara kan komma över en när man inte tänker på det. När man känner och tänker på ett annat sätt i just den stunden. På orkestern i onsdags orkade jag verkligen inte gå. Så, det gav jag upp rätt så tidigt där. Men så, det känns rätt så bra ändå. Om man är sjuk tar man väl liksom inte in lika mycket som annars? Klart det känns segt, så här andra veckan. Men besvikelsen håller sig bort i alla fall - skönt. Jag vet att jag kan vara så nere om jag inte varit iväg på cellon någon dag/vecka. Och jag vet att jag får mer energi av att spela resten av veckan. Så ja, lite blandade känslor kanske då. Det känns i vilket fall som helst skönt att ha hunnit få till videos. Kolla in orkestervideon också, om ni inte redan gjort det! Så glad fredag på er!

Orkesterövning - 2015-09-09

Hej! Här kommer äntligen orkesterövning, som jag nu pratat om att jag ska dela i en vecka ungefär. Weei, eller hur man nu vill uttrycka det. Kommer på saker som jag gör fel, saker som kan förbättras och så vidare - det ger verkligen något att göra dessa videos. Om jag övade innan så ÖVAR jag nu. Så det här gjorde mig lite vettigare på några orkestergrejer. Skönt! Går orkesterlåtarna mer om någon vecka. Kanske delar upp det lite och tar två låtar i en video, så att jag får plats med mer i ett. Så länge blir det övning på det här. Gnugga på det riktigt mycket. Och kom ihåg att spela det nästan överdrivet lååångsamt från början...

March of the nutcracker, Tchaikovsky - Orkester

Jag tycker själv att det händer mer i "Russian Dance Trepak" - men jag ska försöka komma in i det här också. Det första som slog mig, just när jag skrev den första meningen - Vid 0:25 efter knäppen (hör ni knäppen?) , det som ligger i blåset där, det gillar jag. Och jag gillar 1:26, med de här snabba triolerna som går över typ hela stråket. I "Russian Dance Trepak" tyckte jag att det hände mer saker - det här tycker jag i jämförelse med det känns rätt så lätt (?) eller någoting åt det hållet. Skickar över en fråga till er. Hur skulle ni beskriva det här? Vad tycker ni om det?

Russian Dance Trepak, Tchaikovsky - Orkester

Det här har jag konstaterat är min favorit ur orkesterrepetoaren just nu. Den går ju himla fort dock! Öh... Ja. Men det tempot ska jag nog komma upp i, så småningom bör tilläggas. Jag lyssnar mycket på det och försöker spela till det - med ett leende på läpparna över att det går för fort. Det här är rätt så kort, så det tar ju slut rätt så fort, ja, i det här tempot i alla fall. Det kanske just är därför det gör att det låter så snyggt? För att det går fort och det forta är ju som gjort för denna låt. Men det hade varit lite kul att höra någon version som gick så långsamt mot det här tycker jag, bara för att se om lät lika snyggt?

Einzugsmarsch der Bojaren, Halvorsen - Orkester

Jag gör så att jag inleder veckan med att dela vad vi fått i orkestern. Så måndagsmusiken får bli "Einzugsmarsch der Bojaren" som på engelska blir "Entry march of the Boyars". Jag vet inte riktigt vad Bojaren/Boyars är. Jag tänker på trumsolot där vid 1:28 - då min lillebror precis börjat spela trummor, så fastnade jag lite där, hehe. Och där kom hon inte så mycket längre i beskrivningen. Den här låten verkar framförallt vara vanlig att spela i blåsorkester, så jag tänkte att jag skulle dela lite blåsorkestet-musik med er på det här. Jag tycker ju själv att musiken för stråkorkester/symfoniorkester låter snyggast. Får se i vilka instrument man hittar stämmorna hos blåset. Vi kan klura på det under veckan...

Air on the G string, Bach - 2Cellos

Så lugnt och avkopplande. Många gånger tycker jag att 2Cellos fyller rummet av dans och glädje - det här var ju motsatsen. Ska hitta något annat på den här låten i veckan. Har för mig att "Air on the G String" har mer fart och fläkt, lite mer framåt. Men åh! De är i alla fall lika grymma som vanligt! Eller hur? Jag tycker att stämningen passar bra in på vädret vi har utanför fönstret. Regn och "Air on the G string" i långsamt tempo - det var en bra söndagskombo.

Sonata no 5 in e minor, Vivaldi

Det blir Vivaldi den här lördagskvällen! I läxa den här veckan har jag första reprisen från 2:47. Förstår ni vad jag menade med studsigt nu, kanske? Och dessutom så snabbt. Gahh. Så lyssna och njut nu. Önskar er en fortsatt fin lördagsmusik med Vivaldi.

Hanna övar #13

Hej! Glad fredag på er allesammans! Här är första "Hanna övar" för hösten. Weei! - som jag uttryckte det. Så jag tror att jag fick med det mesta som jag ville. Jag ska försöka öva det lite långsammare, och snabbare och snabbare och så ska jag öva som stråket, med bågarna det vill säga fram till måndag. Jag tänkte få till en video på orkesterlåtarna till måndag, fast gärna innan måndag. Vi får se när jag lyckas få till det. Hoppas ni får en fortsatt fin fredag!

Sammanfattning (Celloelktion, orkester) - 31, 2 augusti/september

Hej på er!
Äntligen tillbaka med sammanfattningar varje torsdag. Jag har redan lite nyfiket letat upp mer om låtar som jag tänkte börja  dela med er från och med imorgon. Men - veckans läxa är i alla fall "Sonata no 5 in e minor". Jag kan skriva lite kort där. Jag spelar mest efter stråket i boken då jag trivs bäst med det, men jag får väl ta tag i det andra stråket med. Får se om jag kan få in en bild och visa er vad jag menar fram till måndag. Jo förresten. Jag upptäckte en sak. I boken jag har jag ett A i takt 14 medan det på pappret jag fick på lektionen står ett G? What? Ja, jag ska förklara bättre i veckans "Hanna övar". Nya orkesterlåtar har vi fått också. Första veckan är ju jämt lite rörig, vilket det var på något ställe i varje låt - Jag vet ju vad jag måste öva mer på i låtarna om man säger så. Försöker lyssna mycket på låtarna och spela till lite. Jag tycker absolut att "Danse russe Trepak" var roligast. Början är rätt så enkel. Det gäller att vara rätt så på i takter som 5-8 (finns liknande ställen) Melodisnutten vid bokstav B är rolig att köra.  Märkte igår när jag gick ner i något läge att jag kom lite fel, så det vill jag öva upp. Ungefär i mitten av bokstav B är det någon snabb grej som jag vill få upp lite. Och typ takter som i ungefär hela bokstav D vill jag också få till bättre. "March of the nutcracker" är rätt så enkel faktiskt. Snabbare på knäppet typ, så där blir det lite övning och takter som 49 vill jag få upp mer också. Jag försökte spela till musik på "Marsch of the nutcracker" och "Danse russe Trepak" från måndagen-onsdagen. Dels är det kul att göra, sen tror jag också att det är en rolig grej att göra. Jag tror förresten dessa två låtar kommer från samma grej som "Danse des Mirlitons" som vi alltså spelade i Höstlovsorkestern förra året. Kul i så fall! En sista låt som vi fick igår på orkestern var "Bojarernes Indtogsmarsch", Johan Halvorsen. Början där var rätt så enkel. Vill få upp tempot på det som ska gå snabbare. Det är två b i kanten också - vilket gör det till lite mer tänka till. Vid D vill jag ha lite bättre tempo och från E (som vi inte spelade just igår) - så vill jag öva upp det. Någonstans där går det också över till tre b i kanten. Jag bara "Åh neeej".. 4 b i "Frozen" i Höstlovsorkestern i höstas var ju dock värre. Usch... Någon gång lovar jag er att jag ska få till en lovvideo (skala) på någon skala som går så lågt. Så där bara första sammanfattningen för terminen. Rörigt? Absolut! Jag ska sätta mig ner och få till veckans "Hanna övar" - men det blir nog ikväll, för hoppningsvis. Vi får se när det kommer upp. Sköt om er så hörs vi snart igen! 
 
 

Body On Me Instrumental by The Mad Violinist - Rita Ora feat. Chris Brown

Grymt härlig onsdagspepp - för visst känns musiken riktigt härlig och peppande. Så att man skiter i att det regnar och så vidare. Så ska det vara. Bara hoppas på att vädret vänder med musiken. Grym musik = Bättre väder! För musiken står The Mad Violinist & SCO. Jag tycker alltid att de gör så coola covers!

Sommarpsalm - Cello, Gitarr

Med "Sommarpsalm" avslutar vi från konserten/skördemarknaden i söndags. "Sommarpsalm" var också en sådan här låt som blev till ett extranummer. Det går litet fort ibland och lite långsamt ibland. Men det blev ok. Hör ni förresten att det är någon som sjunger i bakgrunden. Så fint det låter mot cellon. Jag trodde faktiskt först att det var cellon som lät. Fin tanke att cellon sjunger kanske?

Jag vet en dejlig rosa - Cello

Jag missade sista tonen. Tror att det blir en 2:a istället för en 3:a som jag spelade? Grr. Men resten satt ju där. För att inte ha repat det tidigare - det blev nämligen två små extranummer. Här "Jag vet en dejlig rosa".

Ute blåser sommarvind - Celllo, Gitarr

Spelade "Ute blåser sommarvind" två gånger. Andra gången med gitarrkomp. Jag själv gillar framförallt versionen med dragspel. I det här tycker jag själv att det bygger på mer solo, medan jag i den andra versionen spelar en komp stämma en gång. Det här mig verkligen att tänka på hur olika man kan spela en låt från gång till gång. Häftigt!

RSS 2.0