Svetlanov Symphony Orchestra

Jag har den här låten på någon skiva också. Gud. Jag tycker alltid att den känns så sorglig. Jag lovar er. Jag har svårt för att gråta om jag gör illa mig, eller om jag hör något som jag tycker är fantastiskt vackert. Men jag kan "gråta inombords" om ni förstår vad jag menar. Jag kanske bara inte visar allt. Det här är ett jättebra e x också. När jag är besviken. Man ser det inte på mig. Jag går och bär på det. Man får fråga istället så säger jag ärligt.  Jag tror på att man måste fråga oftare. Det är just därför den här platsen är så bra i sådana lägen. Jag säger allt.  Som jag beskrev besvikelsen en gång, att bära på en sten, då tror jag bara att man mår sämre och sämre. Men vänner. Fråga och få svar.  Det hjälper alla. Man mår inte bra av att gå och bära på något, det är något jag lärt mig av besvikelsen. Är ni som jag att ni går och bär på saker inombords? Vi kan fråga varandra. Pröva. Nej men. Jag ville egentligen bara skriva att till den här musiken så gråter jag, inombords.
 

Resenärer och smällar, långa dagar och tips

Hej på er! Antalet i besökare har stigit lite idag. Någon av er som har lust att lämna en kommentar? Vilka är ni? Välkomen till en ny vecka i alla fall.
Mina måndagar blir jättelånga nu. Jag har lite annorlunda tider vad det gäller skolan än vad jag hade när terminen började. Nu ser det så ut att jag åker direkt från skolan när den slutar till cellon. Men det funkar. Idag kom jag en kvart innan jag började så då kunde jag så sakta gå ner sen var jag bara tvungen att pausa någon minut innan jag började så jag sjönk ner där lite. En bra sak med dessa måndagar är att jag hinner öva lite under lunchen. Det känns bra. Jag vill väldigt gärna skriva om cellolektionen redan nu men jag ska minsann hålla i mina kliande fingrar till på onsdag.
Ni vet tunnelbanespärrarna, det finns minst en sådan stor spärr vid varje tunnelbanestation. Vid tunnelbanan jag åker till och från är det alltid så galet mycket folk nu för tiden som ska upp och ner och genom dessa spärrar. Alltså att ingen ser. Det är väl självklart, om man går runt med en cello, barnvagn eller en stor resväska så snälla. Kan man inte se och uppfatta läget då. Ta det lite lugnt kära resenärer.
Cellon fick sig en smäll där mitt i den trängseln idag. Den låter rätt så ok fortfarande men stallet har glidit lite. Fan. Får se hur cellon mår imorgon. Tur att det hände nu och inte imorgon då jag säkert inte fått möjlighet att stämma cellon senare. Imorgon är det ju trotsallt orkester så där bar jag med mig turen.
Ja, jag försökte så snyggt hoppa över där till nästa vecka men jag tror jag misslyckades med den snyggingen. Nästa vecka har Kulturskolan Stockholm barnkulturvecka. Kul! Men desto tråkigare att det inte är någon undervisning. Jag kan passa på att nämna det. Efter barnkulturveckan (vecka 41) så är det bara någon vecka kvar till höstlovsorkestern. Höstlovsorkestern börjar vecka 43 på fredagen. Jag får anta att det kommer lie noter innan dess. Jag är nyfiken så det ser jag framemot, väldigt mycket. Musikanter, vänner. Jag avslutar med en fråga. Vad tror ni om veckans musik? Jag har något klipp men absolut inte musik för hela veckan. Med lite tur så hittar jag fler saker i veckan. Kom gärna in med tips!

Zara Larsson - Rooftop


Zara Larsson - Carry you home

Som ni såg så stod det tomt här igår. Jag var iväg och lyssna på Zara Larsson. Det känns lite proffsigare att säga att det var i jobb av celloliv om ni förstår mig, så vi säger att det var så. Det stod tomt här igår för att jag var på jobb. Ja. Videorna är lite sådär. Jag stod rätt så långt ifrån och det var stod en hel del massa folk framför. Men Zara är grym och musik och grym. Lyssna och njut av Zara Larssons "Carry you home" och "Rooftop".
 

The Swan - Cello


The Swan - Cello


The Swan - Cello

Åh vad svårt det var att hitta nya versioner på "The Swan". Den här låten har jag delat så många gånger tidigare, så jag vet inte riktigt hur många versioner det blir tillsammans. Men det är några stycken i alla fall. Jag tycker mig bara komma till samma versioner. Nej men, ni får väl kolla tillbaka i arkivet om ni behöver det. Okej? Jag ska själv kolla tillbaka i arkivet någon dag så får vi väl se vilka versioner jag tidigare har delat på detta. Njut och lyssna i vilket fall som helst av musiken!

Överraskning! - Höstlovsorkestern 2014

Jag kan lova er att jag säkerligen har hållit på att spricka av längtan att berätta om det här för er. Ni har antagligen läst rubriken (förmodligen) eller så sitter ni och väntar spänt på vad jag menar? Jo. Ni minns förra året, eller hur? Då var jag ju med i höstlovsorkestern Stork under höstvlovet. Jag minns inte riktigt vilka datum det var under men ni förstår när jag skriver höstlovet.
Det är nämligen så att jag kommer vara med i höstlovsorkestern Stork i år med. Jag har gått här och väntan på att få berätta detta för er, och jag kan svära på att jag sitter och dör av längtan fram till höstlovet.
Första dagen är på fredagen den 23 oktober (Kulturskolan Högdalen). Sedan fortsätter det i Kulturskolan Högdalen fram till söndagen. På måndagen och tisdagen sen vecka 44 så är det på rep båda två dagarna på Musikaliska. Jag har sett att det är konsert både den 27 och den 28, alltså både på måndagen och tisdagen. Galet kul.
Jag brukar säga att Konserthuset, det var maffigt, och det kommer alltid vara något av det absolut bästa jag varit med om. Konserthuset känns störst men musikaliska känns ändå ännu lite maffigare och häftigare. Musikaliska var så vackert.
Jag tänkte att jag kunde dela lite information om konserterna. Så jag delar länken till konserterna, eller som det står på Musikaliskas hemsida "Höstlovsskull på Musikaliska. 27-28 oktober." Jag är alltså med på två av dem aktiviteterna med Stork. Dels "Instrumentresa med Margareta och höstlovsorkestern" på måndagen 14.00 men också avslutningskonserten på kvällen 19.00 den 28 oktober (tisdagen!) . Klicka in på länken så hittar ni mer.
 
http://www.musikaliska.com/hostlovskul-pa-musikaliska-27-28-oktober/

Connie Talbot - I have nothing (cover!)

Äntligen. Connie Talbot är ute med något nytt spännande! Jag älskar inledningen här. Så grymt. Den inledningen fick hon minsann till. Eller hur? Och de här höga tonerna som hon får till ibland. Där det hörs att hon tar i. Det är rätt så grymt det med.

Camille Saint-saëns

Camille Saint-Saëns var en fransk tonsättare och pianist. Han levde nästan under hela romantiska perioden. Han föddes år 1835 den 9 oktober i Paris och dog år 1921 den 16 december i Alger. Camille har arbetat som musiklärare och kyrkoorganist. Tidigare hade han studerat komposition för tonsättaren Jacques Halévyy och orgespel för  François Benoist. Senare, efter det att han hade arbetat som musiklärare så arbetade han mycket som kompositör, pianist och vid vissa tillfällen dirigerade han också. Camille dirigerade endast sina egna verk. Visste ni att Camille Saint-Saëns har komponerat Uruguays nationalsång? Jodå, det gjorde han. Visste ni att han en var en av de första som skrev film till en film?
 
Mer om Camille Saint-Saëns hittar ni på Wikipedia: http://sv.wikipedia.org/wiki/Camille_Saint-Sa%C3%ABns

Sammanfattning (Cellolektion, orkester) - 22, 23

Skrev på gilla sidan direkt efter orkestern igår. Nej, jag tänker inte kopiera det direkt av för det känns fel.
Efter cellon i måndags så kan jag säga med ett leende att jag var väldigt glad. Man kan inte säga att jag är ovanligt glad när det gäller cellon. Men vi kanske kan säga för en gångs skull att jag var ännu lite gladare än vad jag brukar. Hm. Om det ens är möjligt?
Fick hela "Skinny Love" då jag bara hade refrängen innan så det vart kul. Sen hade jag självklart övat lite på det innan. Man kunde spela till musiken. Ni minns det jag delade med er tidigare? Så det har jag suttit och gjort föregående vecka och nu fortsätter jag alltså med det denna vecka.
Som ny låt fick jag "The swan". Den här känslan när man får något man tidigare känt att "Den som kan spela det där måste vara proffs.". Åh vad ja älskar den känslan. Vid ett tillfälle kommer man själv kunna spela på det. Det är så jävla grymt för då vet man att man utvecklats och den som kan få fram en sådan känsla. Applåder. Men jag måste passa på att säga. Kulturskolan har alltid varit grym på att SE sådant, se allt. Applåder. Jag tror att jag kommer sitta med cellon dubbelt så mycket under veckan än vad jag brukar. Verkigen sitta där i en timme och öva.
Igår i orkestern gick det  bättre i många låtar. Kände mig lite säkrare på vad jag gjorde vid C i "En stund på jorden", "Eine kleine" gick bättre från början. Förra veckan var den låten ett stort rörande mos första gången vi spelade den och så kom man liksom in mer och mer. Den här veckan funkade det bättre redan från början. I "Epistel nr 2 till fader Berg rörande fiolen" gick det lite bättre får jag väl lov att säga. Både Mozart och Bellman låtarna är röriga men jag tror nästan att jag tycker att Bellman är rörigare nu. Men märk väl, det är enkelt att spela, men det kan vara en utmaning att få ihop det. ABBA:s "Ring ring" kan bara bli bättre. Det är någon takt, någon figur, men den är det bara att öva mer på. Jag skrev efter orkestern att jag saknade något. Det är sant. Det saknades något och jag kan absolut inte sätta ord på vad men fan vad ja är nöjd ändå. Å ja jag bestämmer att här får man svära om det är i ett bra sammanhang för jag har skapat sidan. När jag var yngre på dagis sa jag alltid "Fan vilken god mat det var idag". Jag tror att om man vet att övning ger färdighet så är det klart att man övar mer = det blir så också! Jag tror att vet man inte att övning ger färdighet så sitter man där vecka ut och vecka in och less på allt för att inget funkar någon gång. Ja, jag lovar er jag försöker verkligen att inte kopiera vad jag skrev igår ibland blir man lite nöjdare med en text och då måste man bara ta en del av det. Men musikanter och alla kära vänner, violinister, cellister och alla. In och läsa vad jag skrev på gilla sidan facebook: CelloAllCellist. Jag säger som jag ofta brukar avsluta det på onsdagar. Öva, öva, öva. För det ger fan resultat vecka ut och vecka in!

Kortfattat nu: Imorgon, torsdag alltså så kommer en spännande överraskning och mer om en kompositör (och lite musik naturligtvis) och resten av veckan från fredag och framåt lyssnar vi på "The Swan".
 

Lisa Ajax - Idol 2014


Lisa Ajax - Idol 2014

Lisa Ajax har jag hört vi några tillfällen tidigare. Jag tror att jag hittade henne först på youtube någon gång 2011. Sedan 2012 var hon med i Lilla Melodifestivalen och nu idol! Wow! Hon har berättat att hon har varit med i många tävlingar, så det här är hon van vid. Jag kan helt klart sammanfatta hela idol nu, eller så som jag tror att det kommer se u. Lisa Ajax och Matilda Gratte kommer stå i finalen. En annan tjej som det verkar som att många håller på är Mollie Lindén. Om Lisa eller Matilda av någon märklig anledning skulle åka ut så skulle jag verkligen heja på Mollie.
 

Matilda Gratte - Idol 2014


Matilda Gratte - Idol 2014

Matilda Gratte. Solklar favorit hos mig i idol i år. Hon kommer ta hem det konstaterar jag. Om jag inte har rätt är jag sämst på musik. Men hallå?? Vem som helst hör att hon kan sjunga! Har ni någon favorit i år?

Oväder, solsken och utveckling

Under eftermiddagen och kvällen har det regnat. Det har öst ner regn. Tidigare åskade det också, men det försvann efter ett tag. Fy, vilket oväder!
Imorgon skiner i alla fall solen igen. Det är ju cello igen. Härligt. Jag har övat men har känt av det här i armen igen. Som jag tror så är det att jag är sträckt och spänd. Är lite begränsad just nu. Kan inte dra ut armen fort/snabbt. Jag försöker vila lite så hoppas vi på att det blir lite bättre. Eller hur? Det brukar oftast gå över bara så där. Plötsligt så är det bara över.
Jag ser mest framemot orkestern denna vecka. Jag är nyfiken på utvecklingen. Det är spännande faktiskt att se och höra all utvecklingen. Hm. Tror jag tänker lite extra på det under denna termin. På utveckling. Det är intressant att se utvecklingen. Speciellt när man verkligen tänker på det = märker av det.
Ser framemot veckan i sig annars. Tror det blir en rätt så bra vecka.
Imorgon och fram till onsdag så lyssnar vi på musik från idol. Skrev jag inte typ något liknande för någon vecka sedan? Hm. Men vi tar idol nu. Jag lovar den här gången!
 
 

Jasmine van den Bogaerde (Birdy)

Birdy (Jasmine van den Bogaerde) föddes 1996 den 15 maj. Hon är en ung engelsk musiker.
Birdy vann tävlingen Open Mic UK år 2008 som tolvåring.
 

Skinny Love, Birdy - Cello, Gitarr, Sång


Skinny Love, Birdy - Cello, Sång

Åh så häftigt det ser ut när hon knäpper på det där sättet eller slår mot strängarna kanske passar bättre. Så galet snyggt!
 

Skinny Love, Birdy - Gitarr, Cello, Sång


Skinny Love - Birdy

Birdys "Skinny Love". Antagligen har ni redan spruckit av nyfikenhet, eller så kollade ni in låten när jag skrev vad det var för låt tidigare. Ni anar inte hur mycket inte hur mycket jag har lyssnat på låten de senaste dagarna. Allt för att komma in i den. Sen tyckte nog också den var lite bra. Jag tycker nästan att låten är lite sorglig. Men sorglig på ett fint sätt! Jag har hittat några klipp så jag tänkte att det delar jag imorgon, och mer om Birdy på lördag!

Sammanfattning (Cellolektion, Orkester) - 15, 16 september 2014

Vänta vänta vänta, va? Vi är mitt i månaden redan?
Snart har en månad av terminen rusat iväg. Jag känner att vi har kommit igång med allt nu. Veckorna rullar på. Cellolektioner och orkestern går så fort. Ja, precis som det ska vara.
I måndags så fick jag en ny spännande låt. Inser att jag beskriver varje låt nästan med spännande men det är väl en bra beskrivning? Se själva om ni backar till de senaste sammanfattningarna. Spännande. Låten heter "Skinny Love"  av Birdy. Då vet ni det, så nu kan ni om ni är riktigt nyfikna in och söka på Youtube. Jag kommer annars dela mer om denna låt från imorgon och resten av veckan (ungefär) .
Sedan fortsätter jag också spela på låtarna jag fått de första veckorna nu.
På Mozart låten igår gick det bättre för var gång vi spelade det tycker jag. Kom in mer och mer i låten. Kändes likadant med Bellman låten. Kom in mer och mer i låten. Tillslut gick det rätt så bra ändå tycker jag. De andra två är ju fortfarande betydlig, ja i alla fall lite enklare. Lite "hullerombuller" med alla ljud vid bokstav C i "En stund på jorden". Men det funkar. Jag tror att det mesta handlar om att få ihop det med resten av orkestern. Åh, vet ni? När orkestern var över i tisdags vid 20.00 så var det mörkt och rätt så kyligt. Välkommen höst!

Blink's Sake, One Piece - Fiol

Såg när jag letade mig fram till det här klippet att det finns flera stycken andra versioner av den här låten så den är helt klart något vi kommer lyssna mer på i höst. Så vi får se var vi landar? Och Taylor Davids, applåder, alltid lika grym.
 

Övning och pizzor

Det går framåt med rensningen! Jag har ungefär 1 år kvar att rensa. Man det är går rätt så fort beroende på hur mycket tid jag har. Varje månad för sig går rätt så fort.
Jag har övat under eftermiddagen. Åh, ny spännande låt den här veckan . Från torsdag och framåt i veckan kommer jag dela så mycket jag bara hittar om den här låten. Är ni nyfikna och absolut inte orkar vänta till torsdag kan ni kolla Facebook gilla sidan. Lyssnat på låten ett antal gånger redan. Tror på det sättet att lära sig. Lyssna, lyssna , lyssna om och om igen. Det är lärorikt för då fastnar låten i huvudet och man lever sig in i rytmerna och så vidare på helt annat sätt än vad man gör när man bara spelar .
Tänkte hinna med att spela igenom orkesterlåtarna innan orkestern. Får se om det går bättre på Bellman och Mozart. Det var trots allt första veckan vi spelade de låtarna förra veckan. De två andra låtarna gick ju bättre förra veckan, ja i alla fall lite, men de visste jag hur de lät. De spelade vi ju redan första veckan. Någon gång efter höstlovet vill jag i alla fall att jag ska kunna känna att allt låter lite bättre för min del. Hemmagjord pizza innan orkestern. Det slinker helt klart ner. Vem tackar nej till pizza, hemmagjord dessutom? Inte jag i alla fall. 
 

Smooth Criminal, Michael Jackson - Fiol, Cello

Det här en av de grymaste covers på "Smooth criminal" som jag har hört. Ärligt! Så häftigt, coolt och galet bra helt enkelt. Lyssna och njut. Välkomna denna nya vecka med ett leende vänner med detta i öronen!

I´m yours, Jason Mraz - Stråkkvartett

 

Fiol, Cello Trummor - Clocks and Clouds

 

Madness Muse - Epic Fiol, Cello,Trummor


Billie Jean, Michael Jackson - Cello

 

Bohemian Rhapsody - Cello

När man inte tittar på klippet så är det enklare att leva sig in i musiken. Medan jag skriver dessa rader lyssnar jag, och det blir plötsligt mycket enklare att hitta ord än när jag sitter och stirrar på skärmen och försöker hitta orden. Orden finns där, du behöver inte leta för att hitta, skriv bara och de flyger ut.
 

Carl Micheal Bellman

Carl Micheal Bellman föddes år 1740 den 4 februari i Stockholm och dog den 11 februari 1795 i Stockholm. Bellman var en svensk skald, eller med andra ord poet. Han kallades ofta för Sveriges nationalpoet och kallades även för nordens Anakreon. Bellman skrev både dikter, visor, ordensparodier och psalmer. Något av hans kändaste verk är diktcyklerna Fredmans epistlar och Fredmans sånger.
 
Mer om Bellman finns att läsa på Wikipedia! Han en stor och grym man. Amazing. Hm. Menar att det finns otroligt mycket text! Här är ett urval av allt som står bara.

Blackbird, The Beatles - Gitarr, Cello

Åhh, så jag hittade mycket musik igår! Nu är hela helgen här färdig! Musik, musik och musik. Jag lovar er, ni kommer älska det. Jag inleder med denna musik och lite Bellman. Spetsa öronen och läs lite om Bellman ( inlägget ovanför!) .
 

Massive Attack, Teardrop - Cello

Det här känns avancerat samtidigt som det känns otroligt lätt. Tror han använder samma apparat som Linne Olsson. Oj vad jag sett mycket av den aparaten de senaste dagarna. Men åh, jag vill ju också ha en sådan. Tänk att göra coola inspelningar och spela mot sig själv? Vi talar om HÄFTIGT!

Pumped Up Kicks - Cello

 

Sammanfattning (Cellolektion, Orkester) - 8, 9 september 2014

Jag kan börja med att säga att gilla sidan på Facebook CelloAllCellist är uppdaterad.
Men hej! Jag är naturligtvis mer förkyld idag. Jag är bara glad över att jag kom iväg på cellon denna vecka. Fått en bra start på terminen, för jag har kommit iväg och kommit igång med låtarna. Det känns skönt. Nu känns det mer ok att bli hemma med en förkyldning någon gång.
Jag fick fortsättningen på låtarna jag hade förra veckan. Kändes så märkligt att sluta "mitt i" på ena låten så jag anade nästan att det var en sida till. Inte så svårt att lista ut egentligen .
På orkesterlåtarna så spelade vi igenom alla låtarna vi fått, inklusive de vi fick förra veckan, de två som vi aldrig spelade då. Måste ta ner tempot lite på den ena låten "Epistel nr 2 Till Fader Berg rörande fiolen, Nå skruva fiolen" och på Mozart-låten måste jag TÄNKA till. Den låten kommer jag nog säkerligen lägga ner mest tid på under terminen Jag är så glad över att det inte är konsert någon av de närmsta veckorna ärligt talat. På låtarna vi redan spelade förra veckan "Ring ring" och "En stund på jorden" så gick det bättre. Hängde med bättre där. Konstaterar att de är enklaste låtarna, de två låtarna jag kommer lägga ner minst tid på. Menar inte det bokstavligt men jag tror att ni förstår mig! Nej men, jart jag vill komma med veckans sammanfattning? Jag är nöjd. Imorgon: Grym musik. Jag kan lova att medan jag suttit och skrivit detta har jag hittat lite och på fredag en ny kompositör!

Sweet Dreams, Eurythmics - Cello

 

Rensning, kompositörer, musik

Jag är mitt uppe i en rensning i cellolivs arkiv. Det finns videoklipp som jag delat med er som av vissa anledningar har försvunnit, dessa inlägg som videoklippen är ju bara där då helt obegripliga när inte musiken är kvar så de rensar jag bort. Då vet ni det.
Under eftermiddagen har jag fått en rinnande näsa och en jobbig hals. Fy. Men iväg och spela det ska jag. Är nyfiken på om övning gett resultat den här veckan. Jag har ju övat en hel del på orkesterlåtarna under veckan. Å andra sidan kan jag nu vara helt "borta" idag om jag dragit på mig en förkyldning nu. Det är jag helt medveten om och dessa "Allt" vad det innebär när jag inte är nöjd. Men ja, vi får se!
Förresten jag har hittat en version av låten jag fick i läxa förra veckan (fortsätter med samma låt även den här veckan) - Dock kommer jag inte dela det tyvärr! Men musik så det räcker kommer ni få i alla fall under veckan, dessutom mer om någon spännande kompositör. En sak jag känner att det jag måste skriva här. Det börjar bli mörkt nu när jag går till cellon. Jag nåde gillar det och inte alls. Det är på ett sätt skönt att det är mörkt redan vid 8 men samtidigt är jag inte särskilt förtjust i att sitta på en tunnelbaneperrong i ca 9 minuter varje tisdag. Ja, även om det är i bästa sammanhang! (Cello = Bästa sammanhang på hela veckan!) . Vi fortsätter under veckans sammanfattning, musik och kompositörer! Dessutom ska jag trolla ihop något spännande inlägg till er, det kanske jag kan börja klura på redan i pausen i orkestern idag.

Svar på frågor, musikers språk

I sådana vardagliga stunder som att ta en cykeltur med fart (Skulle velat beskriva på ett annat sätt men i alla fall) går en promenad, sitter med en bok osv så kommer jag på. Det bara ploppar upp och så vet jag plötsligt vad jag ska skriva, och med vissa saker är det bara så att man måste skriva ner så då går man och tänker på det så att man inte ska glömma bort det. Vet ni att man kommer så mycket längre av att tänka lite längre? Stanna inte på ett trappsteg, fortsätt uppåt. Det är så lärorikt att sitta och tänka så här...
Jag satt och läste här om dagen i en bok och läste då följande "Musiken är mitt hjärta, sa Gunnvald till Tonje en gång. Utan min fiol hade jag varit stendöd" - från Tonje och det hemliga brevet av Maria Parr. Jag brukar säga att cellon är mitt liv, att jag andas genom cellon. Lägger till nu att cellon är mitt hjärta. Jag vet inte om jag hade varit stendöd/död utan cellon dock...
Jag såg en markering i en av låtarna på en not som jag inte fattade ett dugg av i veckan när jag spelade. Frågade via Celloallcellist på Instagram och fick ett svar, "As 8th notes for the duration of those beats", ärligt talat gjorde inte svaret mig så mycket vettigare. Det gjorde i alla fall mig väldigt glad när jag såg att någon svarat. Det är coolt med denna kommunikationen över hela världen. Att jag får ta del av den kommunikationen. Tack vare er får jag ta del av den. Tack vare er får jag befinna mig i en här världen. "Internet världen". Jag minns att jag fick en fråga en gång om vad man ska göra om man får hat? Går det att anmäla? Du ser en IP-adress, den lämnar du ut varje gång du skriver här, och på andra sidor går det att anmäla och få det utrett. Men jag är inte rädd. Jag trivs här. Jag älskar den här platsen. Jag fortsätter för att jag älskar det. Att någon från en helt annan plats, från ett helt annat land svarar mig. Men noter är ett språk som många förstår och kan kommunicera genom. Ett språk fast utan ord. Men egentligen är det ju ord. Det är det  som är så häftigt. Om du är arg, ledsen, besviken så kan du utan ord beskriva det. Men egentligen beskriver du visst de allt med ord. Att tala med en känsla är att finna ord och få ner ord, det är det som är musik och det är ett språk. Att jag får ta del av allt det här. Nej, jag fortsätter inte för att jag älskar det, jag fortsätter för att CELLON ÄR MITT LIV.

Serenade in G major, Eine kleine Nachtmusik, Mozart - Orkester


Serenade in G major, Eine kleine Nachtmusik, Mozart - Orkester


Serenade in G major, Eine kleine Nachtmusik, Mozart - Orkester

Jag tror bestämt att jag delade någon versioner precis någon dag innan orkestern i förra veckan och så får vi låten? Fast egentligen är det inget märkligt. Jag menar, det här är så pass stort. Det är klart att man någon gång spelar det och naturligtvis har jag delat låten massvis med gånger. Ljuv musik i trötta öron efter helgen. Välkomna kommande vecka med detta (och en god nattsömn) Njut av musiken jag delar i inläggen ni ser ovanför!
 

Nå skruva fiolen - Bellman

Så skön låt! Det är som en historia som man satt sång på. Okej, så är det med alla låtar, men jag tänkte på de lite extra här. Bellman förresten. Honom tror jag inte vi har skrivit om? Ska kalla upp det, om inte så blir det en ny kompositör till kommande veckan! När vi ändå är inne på kommande veckan kan jag så snyggt passa på att nämna att vi kommer få lite musik från Idol nästa vecka tänkte jag. Spännande va? Jag menar ju att vi måste vara lite inne i vad som händer i dagens musikaliska tävlingar. Idol är ju typiskt något sådant också som jag tror att många av er är intresserade av. Nog om Idol, känns ju som att det inte passar in så bra här egentligen (Snyggt??) så jag avslutar lördagen med att säga: Lyssna och njut!
 

Nå skruva fiolen - Bellman

Om det inte finns någon annan version eller något så har vi här hamnat på ännu en låt vi spelar i orkestern under höstterminen. Som låtrubrik/namn i orkesternoterna står det "Epistel nr 2 Till Fader Berg rörande fiolen, Nå skruva fiolen". Mycket vacker version det här tycker jag.

Sammanfattning (För kärlekens skull - Svenska artister hyllar Ted Gärdestad)

Här var det lie krångligt att hitta låtar från skivan. Men vad tycker ni om det ni fått höra?
Jag kanske ska börja med att nämna Sara Zacharias (Himlen är oskyldigtb blå) som faktiskt också är Ted Gärdestads dotter.  Bakom skivan står EVA Records (med flera). Skivan är utgiven år 2014.
Artister som är med på skivan är Laleh (Sol vind och vatten) Tomas Andersson WJI (För kärlekens skull) Darin (Öppna din himmel) Håkan Hellström (Äntligen på väg)
Bo Kaspers orkester (Sommarlängtan) Sara Zacharias (Himlen är oskyldigt blå) Lisa Miskovsky (Gitarren och jag) Noonie Bao (Come give me love) Ola Salo (Satellite) Lisa Nilsson (I den stora sorgens famn) Pontus & amerikanerna (Jag vill ha en egen måne) Ane Brun (Ge en sol) Niklas Strömstedt (Eiffeltornet) Frida Öhrn (Ett stilla regn) Janne Schaffer (The Reason) . Tänkte försöka dela lite mer om var och en av alla dessa artister fram till nästa skiva. Innan jag avslutar så vill jag bara nämna att, mina favoriter, det var ungefär de jag lyckades hitta och dela. Fantastiska artister, stora artister, grymma artister = Grymmaste skivan! Och en stor man, för det var han ju, Ted Gärdestad.
- Den här kategorin kommer vi som sagt utveckla, så som ni säkert förstår kommer vi få bättre och bättre sammanfattningar! I början är ok att det ser ut som det gör nu.

Laleh, Sol vind och vatten (För kärlekens skull - Svenska artister hyllar Ted Gärdestad)


Äntligen på väg, Håkan Hellström (För kärlekens skull - Svenska artister hyllar Ted Gärdestad)


Janne Schaffer, The Reason (För kärlekens skull - Svenska artister hyllar Ted Gärdestad)

 

Darin, Öppna din himmel (För kärlekens skull - Svenska artister hyllar Ted Gärdestad)

 

En stund på jorden - Laleh

Roligt att jag hittade just den här versionen! Ser ni cellisten? Det är Marika Willstedt som brukar sitta vid pianot i Så ska det låta. Vi har även sett henna bakom Jessica Andersson i melodifestivalen år 2010 med låten "I dit it for love". Jag har för mig att jag delat något klipp tidigare? Kolla tillbaka i arkivet vett ja!
Som ni förstått redan så är även det här en av låtarna vi spelar i orkestern under terminen. "En stund på jorden" med Laleh. Har en rätt så enkel stämma. Långa toner i större delen av låten. Hm. En rätt så slapp och mjuk stämma. Stämma 2 har det ännu mjukare och slappare! I stämma 1 får vi lite fart vid något tillfälle ändå.
 

Sammanfattning (Cellolektion, orkester) 1, 2 september 2014

Första sammanfattningen hösen 2014. Känns coolt, häftigt och roligt att sitta här och skriva igen. Celloliv bara växer och växer.
I måndags var det lite annorlunda tider jämförelse med i våras, men det funkade också tycker jag. Dessutom spelar jag inte själv i år! Fick galet spännande låtar. Egentligen vill jag ju söka upp dessa låtar och dela med er, men och jag lovar er att jag försökt hitta något också, men attans vad det var krångligt. Spännande noter är det i alla fall, precis i min smak. På orkestern igår fick vi en hel drös med notblad. Eller det känns mer än vad det är då en av låtarna hade tre notblad! Vi fick två fyra låtar men vi spelade endast igenom två av de. Jag antar att det var de enklaste, för jag fattar inget av de andra. Jo en hel del egentligen, men vissa saker är som ett stort frågetecken. Ett frågetecken det är de mesta förresten. Men de låtarna vi spelade på igår i orkestern måste jag säga var rätt så enkla ändå, det gäller bara att få ihop det med resten. De två, där har vi nog det som jag kommer få jobba "minst" med om ni förstår mig? Energi läggs i första hand på det krångligare. (En enkel låt kan vara en bra uppvärmning dock musikaliska vänner!) Egentligen är det nog likadant med de två andra återstående låtarna. Ni kanske är nyfikna på vad det är för låtar? Jag var sprickfärdig av nyfikenet innan och jag tror nog att de flesta i min omgivning förstod det. ABBA:s "Ring, ring", "En stund på jorden" (Laleh) , "Epistel nr 2 Till fader Berg rörande fiolen" (Bellman) och "Serenade in G" Eine kleine Nachtmusik (Mozart") För att göra det klart för oss så spelade vi aldrig igår de två låtarna jag nämnde där på slutet. Antagligen alltså för att de är lite krångligare gissar jag. Ser så mycket framemot att öva in och spela på dessa låtar och självklart hoppas jag på att vi kanske får något mer så småningom. Dock tror jag ärligt talat att jag nöjer mig med att öva på dessa så länge. Försöker hitta spännande versioner på dessa låtar under resten av veckan!

Let it be + Viva La Via - Cello, Fiol


Titanic, My heart will go on - Piano

En sprillans ny uppladdning på Youtube. Från början tänkte jag dela något idag som jag hittade igår, men det får vackert vänta. När jag såg och hörde det här tänkte att jag såklart att det var perfekt, jag menar som så att vi avslutade vårterminen 2014 med "My heart will go on" och vi inleder nu snyggt även med "My heart will go on". Dock drog höstterminen igång igår men ni förstår var jag ville komma. Orkesterstart kör vi idag. Resten av veckan väntas: Sammanfattning, vi riktar in oss på låtarna de här första veckorna som spelas på under terminen med orkestern, starten går för den nya kategorin "Skivor" (på fredag!) och en hel del massa fler låtar. Oja, jag måste nämna idag att det endast är 1 fjuttig liten månad ´, som lär gå rätt så fort, fram tills vi firar 2 år. 2 år? Men mer om det så småningom!

Höstterminsstart! 2014

Jag tror att de flesta att förstått at cellon börjar idag i min omgivning som jag upprepat mig. Jag är lite pirrig, lite nyfiken och, ja en härlig kaka av allt. Skönt att komma igång igen med nya låtar varje vecka. Som sagt ser det lite annorlunda ut under terminen, förutom att jag spelar på samma dag. Får se hur det blir! Imorgon börjar även orkestern. Åh, jag som längtat så efter att se vilka låtar vi ska spela med orkestern under terminen. Nu är det äntligen dags! På onsdag skriver jag terminens första sammanfattning. Jag har minsann saknat att sitta ner och skriva sammanfattningar. Men än en gång, nu är det dags!
 
 

RSS 2.0