Lisa Nilsson

My Lisa Karolina Nilsson med tilltalsnamn Lisa föddes år 1970 den 13 augusti i Tyresö. Idag är Lisa Nilsson en svensk sångerska. Genombrottet kom med skivan Himlen runt hörnet. Som ung dansade Lisa mycket. Hon gick i Lasse Kühlers dansskola och på gymnasiet gick hon danslinjen i Uppsala, senare började hon på balettakademiens yrkesdansarlinje. Lisa Nilsson har medverkat i melodifestivalen 1 gång med låten "Du" då hon kom på fjärdeplats, året var 1989.
 

Kokiri Forest, Zelda - Fiol

Taylor Davis är ute med något sprillans nytt. Såklart är vi ute tidigt. Underbara Taylor Davis på fiol kära vänner. För skojs skull kan ni alltid söka er tillbaka i cellolivs arkiv för att se vad vi tagit del av tidigare från denna fantastiska violinist.
 

Eine kleine Nachtmusik, Mozart - Fiol, Cello

 

Elgar, Pomp and Circumstance - Orchestra

Det här kom ut när jag öppnade Youtube-filen på datorn. Spännande. Kul med något nytt. Det är så värt att sitta i timmar och leta musik en dag till er, för andra dagen så tipsar Youtube själv om vacker musik. Och jag måste bara nämna havet, folkhavet av människor. Det ser så härligt ut!

Sonja Aldén

Sonja Aldén föddes år 1977 den 20 december i ST Albans i Storbritannien. Sonja är idag en svensk sångerska och låtskrivare. Hon utbildade sig först på Adolf Fredriks musikklasser, sedan gick hon Södra Latins yrkesmusikerlinje. Sonja Aldén har medverkat i melodifestivalen 4 gånger varav hon som bäst kommit till finalen där hennes bidrag "För att du finns" slutade på en sjätteplats.

Eleanor Rigby - Cello

Tina Guo laddade upp en cover på cello på låten "Eleanor Rigby". Vackert spel, och otroligt cool redigering! Det fick mig att tänka på Cellofrossa och storbandsväng. Kommer ni ihåg? Det är ju två år sen nu i höst som det var. Cellofrossa och storbansväng vad ju första konserten ni fick ta del av. Idag delar jag med er denna låten på sång med The Beatles (kan hända att jag delat den versionen tidigare, men det är ju bara kul, dock hoppas vi på att jag inte har det) och en version med lite stråkinstrument. Så, fortsätt bläddra ner!

The Beatles - Eleanor Rigby

Jag hade ingen som helst aning om att The Beatles hade sjungit in Eleanor Rigby. Visste ni det? Men grym musik, eller hur! The Beatles kan ju verkligen sjunga. Sjunga på riktigt! Hör ni instrumenten? Så maffigt det låter.

Eleanor Rigby, Fiol o Cello


Avicii, Wake Me Up - Fiol

Härligt sväng. Härlig rytm. Härligt tempo. Det här är ju en typisk sådan låt som jag delar om och om igen, men saken är ju den att det är olika versioner varenda gång. Det roliga med att se olika versioner av en låt är att jag själv i alla fall tycker att det faktiskt ändå inte blir samma låt. Det är en helt ny version. Och det är klart, spelet förändras ju från person till person. Har för mig att jag skrivit ungefär det tidigare, men, upprepning är bara nyttigt!

Fridha Lundell

Fridha Lundell är en svensk sångerska. Hon släppte en ny singel i januari 2014. Hon medverkade under juli månad i en hyllning till Ted Gärdestad, "Sol vind och vatten". Det var jättesvårt att hitta något om Ftida på wikipedia eller något så jag har inte så mycket att skriva. Jag hittade i alla fall en fin cover med Frida på youtube så jag delar det istället för en massa text. https://www.youtube.com/watch?v=R_x-ejsCQ88 Njut och lyssna!

Cello, tider - Höstetterminen 2014

Jag vet nu vilken tid jag får på cellolektion. Nu är det bara väntan (bara mindre än en vecka) kvar.
Kommer ha en tidig  tid i år, spelar redan vid 16.45 så det hoppas jag blir bra, tror jag nog. Det var mest den meningen jag ville få sagt. Tänkte att det är en liten rolig sak ändå att veta. Jo juste, i år under höstterminen kommer jag inte heller spela själv. Så det här ska bli spännande. Lite prirrigt nästan, men jag tror det pirret bygger lite på nyfikenheten. Orkestern kommer rulla på precis som förra terminen, det vill säga på tisdagar från 18.30 - 20.00 . Jag är dundernyfiken på vilka låtar vi kommer spela under terminen? Nej, nu är det bara uppladdning kvar. Ladda, ladda. Och spela mycket i veckan såklart! Så alla musiker, ladda inför terminen under veckan!

Sam Smith, Stay With Me - Harpa

Såg ni noterna där i början? Spännande! Dock förstår jag verkligen inget. Vacker musik, eller hur? Harpa är nog ett av mina favoritinstrument. Så underbart. Hm. Har tappat det här med beskrivningar. Men något jag brukar säga ofta, lyssna och njut.

Upprop cello

Egentligen skulle det varit upprop på cellon idag men stannar hemma. Snart får jag i alla fall veta dag och tid på lektion! Spännande. Och nästa vecka kör vi. Tänk att det bara är en endaste liten vecka kvar nu. Tyckte att sommarlovet började precis? Men jag är glad. Vi har ju en rolig höst att se framemot!
 
 

David Lindgren

Johan David Stellan Lindgren föddes år 1982 den 28 april i Ersmark. Han är idag en svensk sångare och musikalartist. Tidigare studerade David teaterlinjen på gymnasiet och han har efter det varit med i musikaler som Mamma Mia i Tyskland tex. Som sångare har han varit med i programmet Så ska det låta några gånger och även melodifestivalen där han gått till final båda två gångerna han har medverkat.
 

Pomp and circumstance - Flute

Cellolivs tvärflöjtist bjöd på musik också och avslutade där så snyggt konserten. Vår fantastiska Ebba på tvärflöjt!

Bourrée, Bach - Cello

Ser ni den lilla flickan i hörnet? Hur hon klappar händerna. Åh, jag tyckte det var så sött. Musikalisk framtid? Ett klassiskt stycke klämde vi också in mellan allt. Ja, förutom det där lilla felet är jag nöjd. Tycker att jag håller bra tempo genom hela.

Bamse - Cello

För alla barn som lyssnade! Allt för en konsert även för barn. Grattis till er alla som gissade rätt här!
 
 

Ute blåser sommarvind - Cello, Dragspel

Mamma fixade faktiskt till en stämma två på den här, så den klädde vi in så vackert i arrangemanget från Cellisten 2. Jag tycker det blev supersnyggt med dragspelet och cello här på just den här låten, passade snyggt ihop.
 

Skördemarknad - Sammanfattning/bild

Fin dagen till ära. Både firat födelsedag och spelat denna 24 söndag i augusti. En bra dag med trevligt umgänge. Och spelet! Wow, jag är jättenöjd! Framförallt med "Ute blåser sommarvind". I "Bourée" kom jag av mig lite, tyckte att jag lyckades hoppa in snyggt igen förutom att jag hoppade bak två takter (??) . Men som publik så märker man väl inte sådant? Som publik tror man väl att det ska låta så, eller hur? Det får vi hoppas på! Och vi  säger att det är så också så får det va. Jag ska dela all denna fantastiska musik med er så häng kvar!
 
 

Utan dina andetag, Lisa Nilsson

Lisa Nilsson sjunger "Utan dina andetag" tillsammans med Kungliga Filharmonikerna.
Förresten, Lisa Nilsson kommer ni få läsa mer om nästa söndag, så kolla in sidan då!
 
 

Var är du min vän, Lisa Nilsson

Duktiga Lisa Nilsson här med låten "Var är du min vän" tillsammans med Kungliga Filharmonikerna.
 

Valse-Scherzo, for violin in C-major op 34 (Daniel Lozakovitj)

Jag har bestämt för mig att jag delade något med fantastiske Daniel Lozakovitj tidigare i våras. Hm. Kan tänka mig att det var från april och framåt, där någonstans. Dock minns jag inte exakt när. Eller så var det bara så att jag såg det men aldrig delade klippet. Här spelar i alla fall Daniel Lozakovitj med Kungliga Filharmonikerna på/under DN-konserten och han framför "Valse-Schetzo" för fiol i C-dur op 34. Den här låten tänker jag mig att den kan vara rolig att hitta fler spännande klipp på vid tillfälle.

DN-konsert - Ludwig van Beethoven symfony nr 9 (Tyska)

I förra veckan på söndagen var jag iväg på en konsert. Så jag tänkte att ni skulle få ta del av ytterligare en konsert nu. Det var tidningen DNs årliga konsert vid Sjöhistoriska museet. Årets artist som sjöng med Kungliga Filharmonikerna var Lisa Nilsson, och Lisa är ju riktigt grym. När jag läste i tidningen att Lisa skulle sjunga i år ville jag absolut gå. Här först får ni göra Ludwig van Beethovens symfony nr 9 på tyska faktiskt. Spännande? Testa att sjunga med vet ja. Inte det lättaste nej, speciellt när man inte har någon text framför sig, vilket vi alla hade turen att ha när vi sjöng allsång på detta.

Johan Boding

Johan Boding föddes år 1966 i Södertälje. Han är idag en svensk sångare. Johan har även haft många roller i musikaler, tex "Miss Saigon" eller "Jesus Christ Superstar". Han har varit med i tvprogram som Så ska det låta och Doobidoo. Mellan åren 2003 och 2005 var Johan Boding medlem i gruppen Candy Roxx.
 
 

Rep på torsdagskväll

Hej på er! Dagarna rullar på och jag är så glad för det, snart tillbaka ordentligt i vardagen med cello varje vecka, med andra ord, så börjar snart cellon.
Så länge så spelar jag på. Som ni vet så ska jag snart ha konsert. Ja, på tal om konsert (hoppar lite snyggt här nu) så var jag iväg på rep idag. Repade inför konserten. Låtarna jag spelade på är "Ute blåser sommarvind", "Bamse"-låten och "Bourrée". Det kändes bra tycker jag. Spela ut är nyckeln här. Känner att jag inte riktigt kan beskriva, men förhoppningsvis får ny höra hur läckert det låter på söndag eller efter söndag. Då förstår ni vad jag snackar om när jag säger "Läckert". Men läckert är just vad det är om ni kan föreställa er det i dessa låtar jag nämnde. Ser framemot att dela dessa låtar med er. Jag fortsätter spela på så hörs vi med mer spännande saker imorgon!
 

El Sistema Malmö bygger nya broar

"Vi vill bygga Malmö med musik och sång, vi vill bygga Malmö med sten och betong. Men så behöver vi broarna emellan också, vi kan inte bara ha musiken, sången och husen. Vi ska ha broar, inte mellan husen utan mellan människorna".Jag tycker att det här är så värt att se, att de här 25 minutrena är värt att se. Ta er de här 25 minuterna och lyssna. Sen jag hittade El Sistema har jag beuntrat hela den idén. Speciellt sedan jag hittade just den här videon. Man ser ju här att det hjälper så många barn. Så många barn som kommer minnas det här och ha hjälp av det här hela livet ut. Det är något de kommer sitta och berätta om för sina barn. Barnen kommer ha sådan lycka av det här. Lyssna och ta till er det här!
 

Miley Cyrus, We Can't Stop - Harpa, Cello

Det här dök upp igår för mig när jag lyssnade på musiken ni såg i hörde i föregående inlägg. Så klart blev jag nyfiken och. Vackert, eller vad tycker ni? Applåder i mängder naturligtvis!

Miley Cyrus, We Can't Stop - Harpa

Kom upp under gårdagen. Vackert? Ja absolut! Under senare tid, eller ungefär sen vid hade harplovet har jag nog insett att även harpa är ett otroligt vackert instrument. Dock förstår jag verkligen inte hur man spelar. Det är något jag skulle tycka var jätteintressant att veta, hur man spelar detta instrument. Skulle inte det vara en rolig sak att lära sig? Det är ju i stort sett bara massa strängar som man ska knäppa på, så som jag upplever det idag. Men egentligen är det ju NOTER och TONER precis som på cellon tex.

Master of Tildes - Fiol (Linsey Stirling)

Nytt från Lindsey Stirling kom upp här om dagen. Glad? Ja! Så trogna följare som vi är måste jag såklart dela detta. Som vanligt en stor HISS till den grymma redigeringen. För att inte tala om spelat. Hon är lika grym som vanligt.

Pirates of the Caribbean - Orchestra

Sen jag spelade den här låten i orkestern första terminen med KORK så har jag alltid gillat den i orkester. Sedan är ju såklart vissa versioner bättre än andra, eller hur? Som det här, det här är bättre än vissa andra versioner som jag hört. Det är så maffigt!

Nutcracker (Nätknäpparen)

Känner ni igen det? Det är ju "Nutcracker" ! Det vill säga nötknäpparen på svenska. I och med cellon har jag börjat märka känner jag igen vissa låtar. Jag kan slå vad om att om jag inte spelade cello så hade jag inte vetat vilket låt det här var. Hade antagligen bara sett ut som ett frågetecken, men kanske tyckt att det var fint ändå? Idag kan jag i alla fall med glädje säga att det är FINT!
 

Imagine Dragons, On top of the world - Harpa

 

Yiruma, River Flows in You - Piano

Behövs det någon förklaring? Bara att jag älskar låten.
 
 

When you wish upon a star, Fiol

Som jag nämnde tidigare under veckan har jag verkligen hittat mycket under lovet. Jag har en grej som jag vill spara till nästa vecka, men då återstår fråga när de andra klippen kommer upp? Lite då och då, dock måste jag leta reda på klippen först bland alla klipp jag har sparat. Lite rörigt. Här är "When you wish upon a star" på fiol. Gud vad jag älskar inledningen. Inledningen är vacker. Inledningen är lite speciellt vacker i mina öron.
 

"Sol vind och vatten" - Konsert Himlen är oskyldigt blå Ted Gärdestad (Johan Boding)


"Sol vind och vatten" - Konsert, I den stora sorgens famn Ted Gärdestad (Sonja Aldén, Johan Boding)


"Sol vind och vatten" - Konsert, Sol vind och vatten, Ted Gärdestad (Johan Boding, Sonja Aldén, m.m)

Som jag skrev igår så får ni idag fortsättningen på konserten i juli. Njut!
 

"Sol vind och vatten" - Konsert För kärlekens skull, Ted Gärdestad (Sonja Aldén, Johan Boding)

 

"Sol vind och vatten" - Konsert Så mycket bättre, Ted Gärdestad (Sonja Aldén)


"Sol vind och vatten" - Konsert Sommarlängtan, Ted Gärdestad (Johan Boding)


"Sol vind och vatten" - Konsert, Oh vilken härlig dag, Ted Gärdestad (David Lindgren)

Tidigare i juli var jag och lyssnade på en konsert med min farmor. Det blev en riktig helkväll med massa olika Ted Gärdestadlåtar. En kväll man sent glömmer kan jag säga. Konserten "Sol vind och vatten" var en hyllning till Ted. Artsiter som stod på scenen denna kvällen var Janne Schaffer, Johan Boding, Sonja Aldén David Lindgren och Fridha Lundell. Artister som ni kommer att få läsa om under de närmsta veckorna. Behöver jag skriva att Janne var grym? Nä. Här idag delar jag första delen från konserten, och imorgon får ni fortsättningen. Njut och minns. En konsert, i alla fall när man satt där sent glömmer som jag skrev tidigare.

Spännande månad!

Åh. Jag är tillbaka, live! Jag är så glad för jag har verkligen saknat att skriva till er. Men visst blev blockflöjtslovet bra? Och någonstans känner jag ändå att jag måste erkänna att det varit skönt att inte skriva. En paus kan vara välbehövlig ibland, tänk på det.
Jag tänkte att det passar bra idag att starta upp med lite information, för det har jag att ge er. I musikaliska äventyr händer det en hel del den här månaden. Hm, en del i alla fall . På min födelsedag blir det spel på kolonin. Om ni minns förra året? I alla fall så är det en skördefest, och som det låter, skördefest.. Alltså det vill säga man säljer (om man vill!) grönsaker som man odlat under året, det brukar vara teater, och lite andra roliga aktiviteter. Förra året var Ebba med och lyssnade, men i år får jag äran att spela med henne då jag bjöd in vår kära tvärflöjtist så snart kan ni vänta er en hel drös med vacker musik. Innan den lilla konserten lär ni vänta er lite rep. Annars har jag en hel drös med musik jag kommer dela med er under månaden. Jag har klipp från en konsert jag var på i juli som jag tänkte att ni ska få ta del av lite. Även så har jag hittat en del annat under lovet som jag bara känt att, "Åh, jag måste dela det med celloliv". Kan ni förstå då varför månaden ser spännande ut? Otroligt lovande. Sedan får vi ju se om det fyller upp till ordet SPÄNNANDE, om det blir bättre eller sämre. Det var all information jag hade att ge er för tillfället. Hoppas att ni vill följa med ytterligare en termin. Det skulle glädja mig innerligt!
Juste, innan jag avslutar. Jag såg att tidigare för någon dag sedan rann antalet i besökare iväg helt. Kanske någon ny som läser här då? Iså fall får du jättegärna skriva något!
 

Blockflöjtslov över // Sammanfattning

Otroligt snyggt avslut idag på blckflöjtslovet vill jag säga, med "My heart will go on"!
Jag menar som så att jag ju faktiskt avslutade vårterminen tidigare med att spela just den här låten.
Snyggt där! Förutom den tanken, så var det ju underbar musik, och det var ju också otroligt snyggt med så grym musik som avslut på allt. I en månad och lite mer har ni nu fått ungefär en låt varje dag. Har ni lärt er något om blockflöjt av all musik? Att blockflöjtsmusik är otroligt vacker? Jo juste, jag delade ju också lite andra lärorika saker med er. Såg ni det? Den här videon om hur man gör en blockflöjt tycker jag själv var väldigt fin tex. Jag tror nog också att just den videon kan vara otroligt lärorik och intressant om man ska börja spela blockflöjt. Tipsa alla blockflöjtister hör ni!
Hänger ni med till nästa lov (höstlovet 2014!) ? Det är klart att ni gör!
 
Glöm inte! Ni kan uppleva alla lov på kategorin lov (den här kategorin) . Alla lov, så som blockflöjt, trumpet, fiol och så vidare, kommer igen så småningom!
 

My heart will go on, Titanic - Blockflöjt X1


Canon in D - Blockflöjt X2

 

Canon in D - Blockflöjt X1

 

Cellosuite nr 1, Bach - Blockflöjt

Jag fortsätter lite på det äldre materialet idag. Det äldre materialet i musik kan faktiskt vara otroligt fint!
Ibland kan jag få lite intryck av att vissa tycker att bara för att det är äldre så är det dåligt. Men va? Just därför tycker jag att ni ska passa på och lyssna på det här nu när ni har det framför er. Lyssna njut, och inse. Det äldre är underbart!
 

Telemann, Fantasie nr. 3 - Blockflöjt

Telemann är ju en man som vi väl känner till nu. Här något (vad det verkar som) väldigt gammalt, men otroligt fint. Underbart blockflöjtsspel!
 

Pompa y circunstancia, Edward Elgar - Blockflöjt

Jag hittade själva låten för något år sedan bara, i samband med att jag sökte efter någon annan låt säkert. I alla fall, så har det här varit en stor favorit sedan dess. Tror nog att den skulle vara så maffig i orkester, eller vad tror ni? Eller bara enstaka på cello, cellosolo på det här. Vad tror ni!?
 

Can you feel the love tonight, The lion king - Blockflöjt

 

Pirates of the Caribbean - Blockflöjt

Inleder den här sista blockflöjtsveckan med "Pirates of the Caribbean". Tycker inte ni att det är grymt?
Just den här låten spelade jag ju precis första terminen (hösten 2012) då jag startade upp celloliv, så det är lite extra kul ju!
 

Super Mario på blockflöjt?

Så här med en vecka kvar av blocklflöjtslovet så får ni ta del av "Super Mario" på blockflöjt. Ja, lär er spela låten på blockflöjt!? Det kanske är lite tidigt, men det är ju ett perfekt avslut på blockflöjtslovet att lära oss en låt!
 

Mer lära på blockflöjt!


Vibrato på blockflöjt?

Visste ni att man faktiskt kan göra vibrato på blockflöjt? Såklart inte på samma sätt som på stråkinstrument, men, ja, lyssna och se. Jag undrar om det är så här på tex tvärflöjt också? Vad tror ni!? Vi kanske ska fråga vår kära flöjtist om det till hösten? Kan vara rätt så intressant att veta! Men i alla fall, lyssna på det här. Ni kommer säkert förstå det här med vibrato bara genom att lyssna.
 
 

RSS 2.0