Noël nr 10, Louis-Claude Daquin - Cello

Årets nyårsvideo blir tvåstämmig med "Noël nr 10" av Louis-Claude. Önskar er alla ett Gott nytt år 2017! Hoppas att ni får en fin, bra och mysig nyårsafton. Njut av det sista timmar på året nu, minns och fånga ögonblick, både nu och under nästa år. Många kramar och spelglädje från mig!

Vivaldi - Double cello concerto in G minor RV531 - Allegro / Nathalie Stutzmann

Nyårsafton 2016 och jag måste såklart dela något speciellt idag känner jag. "Double cello concerto in G minor RV531, Allegro" av Vivaldi är precis så för mig. Måste spela någon gång. Vivaldi är en kompositör som jag också hört en del av, alltså lättare att både känna igen och kanske spela hans musik. Jag gillar mest starten tror jag - som i typ hela stycket egentligen, hör man ju att det växlar. Både stämma 1 och stämma 2 har samma rytm, antingen samtidigt eller efter varandra. Jag tänker på det, nästan sådär självklart, som att stämma ett eller två ger, ger ett svar. Som jag redan skrivit tidigare under lovet om det här så är tempot inte mitt, skulle väl spela det lite långsammare, hoho. Lyssna och njut och så får ni ha en jättebra nyårsafton!

Giovanni Battista Cirri Complete Cello Concertos

Dagen innan nyårsafton, tiden? Vill jag dela Giovanni Battista Cirri Complete Cello Concertos som jag fann och tyckte mycket om. Musik som, tycker jag, låter mer improviserad = Hanna gillar! Det låter nästan lite nyårsstämning över musiken också, eller så kanske det bara är dagen innan det nya året. Har ni musik som ni förknippar med nyårsafton? Lyssna och njut av musiken!

© Camille Saint-Saëns - Cellokoncert nr. 1, a-mol, op. 33 - Sol Gabetta - DR Symfoniorkestret

Camille Saint-Saëns, "Cellokoncert nr. 1, a-mol, op. 33" framförd av Sol Gabetta och DR Symfoniorkestret. Sol Gabetta på cello även igår och ärligt talat minns jag inte riktigt vart jag hörde hennes namn första gången? Det kan också ha varit ett tips, eller på radio? Tja, mitt minne är inget att leka med. Det är roligt när man finner cellister att inspireras av, när man lägger märke till någon och lyssnar på det och känner igen. Eller vad säger ni? Har ni någon förebild för erat instrument? För mig är det här stycket ett sådant som jag nästan i alla fall, haha, känner igen direkt. Hör ni flöjten runt 4:41?   

D. Shostakovich - Cello Concerto No. 1 in E-flat major, Opus 107 (Live)

Jag inser när jag håller på att fixa med lovet att det var ju ganska svårt. Jag hittar mycket, fast många stycken och inspelningar är detsamma - vilket ju också kan vara intressant tänker jag, att dela samma stycke fast med olika cellister. Men vänner, har ni tips på cellokonserter? Kanske någon sådan där cellokonsert som man aldrig hört förr, som man inte tänker på i första hand? Idag hör vi "Cello Concerto No. 1 in E-flat major, Opus 107" av D. Shostakovich!

 

 


Leonard Elschenbroich: Vivaldi Double Cello Concerto

Vivaldis "Double Cello Concerto" är ett stycke som jag hörde för ganska länge sedan nu, men jag är än lika fast i det och tycker om det. Sedan dess har jag också velat spela det, tvåstämmigt såklart, på någon konsert, jajajaja. Jag som pratar om mitt långsamma tempo hela tiden, eller det känns som att jag har nämnt det flera gånger under december. Hanna, den här musiken går ju fort? Trots det så skulle jag gärna vilja spela det här, hm, fast en aning långsammare? Det är ju ändå något extra det här för mig, en sådan där låt som jag vill spela på en konsert innan Kulturskoletiden är över. Bäst!

Gulda Cello Concerto V. Finale Alla Marcia

"Finale" från "Gulda Cello Concerto" och det hörs verkligen att det är finalen vi hör, vilket pompa och ståt det blev plötsligt, även i de lugnare partierna. "Gulda Cello Concerto" blev en ny favorit för mig och en även en helt ny upptäckt. Jag fastnade mest för musiken i den första delen ur "Gulda Cello Concerto", lite mer min typ av musikstil det där. Påminde väl kanske om 2Cellos eller ThePianoGuys? Vad säger ni? Sedan låter det emellanåt så improviserat vilket jag också tycker om!

Gulda Cello Concerto IV. Menuet - Andreas Brantelid

Jag hoppas att ni alla hade en mysig julafton igår! Kanske i toner till "Gulda Cello Concerto", kanske inte? Jag som fastnade för "Menuet 2" ur Bach "Cello Suite no 1." borde väl fastna för den här "Menuet"? Tåls att funderas över ett tag - inget sådant där klick känner jag i alla fall direkt. Här har vi också lite tvärflöjt vilket kanske Ebba skulle tycka om? Får ta och skicka musiken till henne! Det är kul när man kan fundera och lyssna på något tillsammans.

Stilla Natt - Cello

Vill kika in här live och önska er god jul! Önskar er alla en riktigt god jul med nära och kära. Ta hand om varandra, var rädda om varandra och så - mot en bättre värld. Gemenskap och att vara tillsammans är ju det viktigaste denna dag. Delar "Stilla Natt" med er, hm inte den bästa inspelningen - men tanken räknas väl? Lyssna, njut och ha en fortsatt bra julafton!

Gulda Cello Concerto III. Cadenza - Andreas Brantelid


Gulda Cello Concerto II. Idyll - Andreas Brantelid


Gulda Cello Concerto I. Overture - Andreas Brantelid

Nästan lite jazzigt, poppigt eller rockigt där i början? Vid 1:13 lugnar det ner sig, i lite mer mitt tempo som jag jämt tar mig fram i. Härligt med en Cello Concerto och en blåsorkester. Händer väl inte jätteofta att man ser och hör något liknande? Tänkte dela fortsättningen under de närmsta dagarna. Lyssna och njut!

Boccherini - 12 Cello Concertos | David Geringas

Jag älskar loven när jag får till en härlig och god smet med kompositörer, jag menar ena dagen Vivaldi och nästa Boccherini? Hur ofta annars lyckas jag med det? Nog om min glädje över detta. Idag koncenterar vid oss på Boccherini. Lyssna och njut!

Vivaldi - Complete Cello Concertos, Raphael Wallfisch

För några veckor sedan var jag och lyssnade på Ebba och Västerorts Kammarorkester som spelade "The Hunt" på julkonsert. "The Hunt" av Vivaldi från "Fyra Årstiderna", som jag själv kämpade med väldigt mycket. Haha, goda minnen. Idag "Complete Cello Concertos" av just Vivaldi. Vilken kompositör tycker ni om att lyssna på såhär i jultider?

Master class: Gautier Capuçon - Dvořák's Cello Concerto - Fondation Louis Vuitton

Jag tycker att det är jätteintressant att sitta och kolla på Master Class. Är det bara jag eller? Hm, det är lärorikt för mig, och jag tar nog till mig en del från dessa Master Class också. Just därför inleder vi veckan med en Master Class på Dvořák's Cello Concerto som jag redan har delat med er det här lovet. Jag kanske delar lite fler Master Class under love, vi får väl se. Nu undrar jag om ni tycker att detta är intressant på något sätt?

Leonardo Leo - Cello concertos (Anner Bylsma)

Här kommer lite ny musik också som i alla fall aldrig jag har hört. Målningen var fin. Jag vet inte hur jag ska tolka den, det är ju finast att tänk att det är uppe bland molnen, vackert med alla moln. Fast man kan ju också tänka sig att det är rök och att det brinner? Musiken är typiskt sådan här musikstil som jag jämt fastnar för mer och oftare. Härlig energi denna söndag!

Jacqueline du Pre & Daniel Barenboim - Elgar Cello Concerto

Jag tror att det var någon som tipsade mig först om Jacqueline du Pre, innan jag också började uppfatta hennes namn på radio mer och mer. Någon gång efter att jag hade hört hennes spela då (På YouTube). Och hörrni det är gammal video, ni vet väl min kärlek för dessa äldre inspelningar? Här spelar Jacqueline du Pre och Daniel Barenboim Edward Elgar's "Cello Concerto in E minor, Op. 85".

Mischa Maisky plays Antonín Dvořák's Cello Concerto in B minor, Op. 104, B. 191

Vid min sökning av Cello Concerto på Youtube så är det här klippet det första som dyker upp. Mischa Maisky spelar Dvořák's "Cello Concerto in B minor, Op. 104, B. 191". Hur ofta delar jag Dvořák förresten? Jag tycker mig börja kunna Bach en del, veta ungefär och känna igen hans musik. Men Dvořák är en kompositör som jag inte skulle känna igen tror jag, kanske? Jag tror först cellisten kommer in vid 4:09 och då väldigt snyggt! 1 timme långt, egentligen skulle jag ju verkligen vilja sitta ner i en timme under veckan och bara lyssna på det här, troligtvis om och om igen.
 
 

Mischa Maisky - Haydn - Cello Concerto No 2 in D major

Inledde med Haydn "Cello Concerto No 1 in C Major" och idag kommer fortsättningen, "Cello Concerto No 2 in Da Major". Jag tror att jag gillar den första mer faktiskt. Vad säger ni? Kul att veta! Drillen vid 3:01? Alltså drillar är ju lite kul inslag också tycker jag. Vad sägs om en drill här och var, nej men det lät snyggt!

Mischa Maisky - Haydn - Cello Concerto No 1 in C major

Jag inleder det här lovet med ljuva toner av Mischa Maisky. Under hösten har jag delat en del musik då Mischa Maisky spelar Bachs "Cello Suite no 1". Jag har ju spelat en del från stycket, tillexempel "Menuet", 1 och 2. Inget skulle väl alltså passat bättre än det här? Och Haydn var väl länge sedan också? Lyssna och njut!

Cellokonserter - Inledning

En tid har gått och det är dags för ett nytt lov en tid. Den här gången en längre tid då jullovet är ett de två längre loven, förutom sommarlovet alltså. Superkul! Jag klurade ett tag på vad jag skulle dela med er, tills någon nämnde cellokonserter och sedan dess har det känts rätt. Även om jag i skrivande stund faktiskt inte har en aning om vad jag kommer hitta. Med andra ord så kan det här lovet sluta hur som helst? Jag tänker att jag börjar med cellokonserter, så får vi se nästa år om jag fortsätter på temat, flöjtkonserter, fiolkonserter osv. Skulle det vara roligt? Nä, nu drar vi igång årets jullov!

Terminssammanfattning Hösttermin 2016

Har glömt av hur jag skrivit ihop terminssammanfattningar tidigare? Koden liksom? Jag tänker ändå försöka ge mig i kast med att skriva ihop en terminssammanfattning för hösten. För första gången, nästan, spelade jag ut på Kulturskolan Brommaplan, det vill säga på uppspelet den 2 december. Det var kul att spela och med pianokompet, att man kan göra något tillsammans. Även om jag kom fel en del, så var jag nöjd. Efter att ha spelat in en del videor under hösten så vill jag också konstatera att jag tycker att jag har ett annat uttryck nu. Förmodligen är det så att jag tänker mer på mitt uttryck. Hur vill jag ha musiken? Hur vill jag göra det till mitt? Sedan vill jag också uppmärksamma övningen! Det ger så mycket att sitta en stund varje dag, en halvtimme, en timme. Men också att inspireras av andra, det är en lika stor del i min övning. Julkonserter med VUS har jag ju nyligen nämnt att det inte är min grej ännu. Fast jag spelade faktiskt ut mer än både under hela terminen med orkestern och mot förra julkonserten. Jag kände att jag efteråt blev supertaggad på en ny termin, en vårtermin som jag hoppas kan bli bäst med VUS. Bäst - även på repetitionerna varje onsdag. Summa av kardemumma, haha uttrycket kan ha blivit en favorit, så vill jag säga att jag börjar känna mer uttryck i mitt spel på något sätt. Det är något som jag vill fortsätta jobba med, noga och tänka till. Jag känner kortfattat just det där ordet utveckling. Och jag undrar mest vad ni ser för utveckling? För det är roligast att höra från er som lyssnare! Nu drar vi mot vårterminens konserter och spel. Jag hoppas att ni hänger med in på det nya året och ännu mer utveckling. Imorgon startar lovet här på sidan och jag tänker inte avslöja det ännu, överraskningar är roligast, eller hur. Jag är tillbaka live här igen den 16 januari så ni får njuta av lovet. Jag är ganska nöjd med det faktiskt! Fast troligtvis skickar jag in här på julafton och nyårsafton. Om ni saknar mig finns jag på @CelloAllCellist (Instagram), förhoppningsvis gör ni det lite? Ha det underbart bäst så hörs vi!

Lucia, Så mörk är natten - Cello

En del traditioner är roliga att bevara, som att spela in videos till speciella dagar. Precis som förra året på Lucia vill jag också detta år dela med mig av en lucialåt eller jullåt nu. Den 13 december 2016 vill jag dela "Lucia, Så mörk är natten"... Ja, kan ni texten? Jag tycker luciasånger är så fina och mysiga. På morgonen idag åt jag frukost och en lussebulle med kaffe när jag lyssnade på Lucia. Jag tycker att årets luciafirande var riktigt fint. Här är en länk: http://www.svtplay.se/video/11507122/lucia/lucia-sasong-6-avsnitt-3

Sammanfattning, Julkonsert med VUS - 7 december 2016

Tänkte att jag skulle skriva några rader om konserten. Direkt efteråt konstaterade jag att det absolut inte var min bästa konsert. Tror till och med att uppspelet på Brommaplan den 2:a december kändes bättre (även om jag kom fel då några gånger). Spelade inte ut sådär härligt som jag gör hemma hela tiden, eller tillexempel som i repet innan (övningsvideon). Å andra sidan spelade jag ut som vanligt och lite med vibrato (då och då) vilket är bäst med orkestern på hela terminen. Dessutom bättre än förra julkonserten i Stadshuset. Summa av kardemumma så är jag ändå nöjd! Trots att julkonserter tillsammans med VUS ännu inte varit min starkaste sida. Njut av konserten, musiken friends!

Upplev konserten, Julkonsert med VUS - 7 december 2016 (Del 2)

Och vi avslutade såklart med "Nu tändas tusen juleljus". En fin jullåt och ett arr som jag spelat de senaste julkonserterna. Fast det är fint så jag har absolut inget emot det. Vad tycker ni nu då om årets julkonsert? Gillade ni musiken? Jag kan inte annat än lyssna om och om igen (som vanligt efter en konsert helt enkelt) och tycka att orkestern är grym och bäst!

 


Upplev konserten, Julkonsert med VUS - 7 december 2016 (Del 2)

"Sleigh Ride" har även varit rolig att repa på och spela varje vecka. Jag tror att jag nämnde för flera veckor sedan att ja trodde att programmet på årets julkonsert skulle bli väldigt bra? Vilket det också blev tycker jag. Jag gillar verkligen blandningen, mixen med någon jullåt, "The Beatles Forever" och filmmusik!

Upplev konserten, Julkonsert med VUS - 7 december 2016 (Del 2)

"How To Train Your Dragon" har varit ett av mina favoritstycken också att spela under hösten och i kyrkoklang så blev den ju riktigt bra. Jag skrivit om takt 14 (tror jag det är) som ni hör vid 00:46 och takt 22 som hörs därefter. Melodin som också återkommer senare. Alltså hur bra blev inte det här?

Upplev konserten, Julkonsert med VUS - 7 december 2016 (Del 2)

En fagottkonsert vilken jag gillade! Även om den kunde kännas seg ibland med samma toner om och om igen, eller med samma spel hela tiden. Ni vet. Fast visst är den fin ju ändå!

Upplev konserten, Julkonsert med VUS - 7 december 2016 (Del 1)

Och därefter spelade vi lite Bach, "Kleines Weihnactskonzert" med två blockflöjtister! Härligt musik!
 

Upplev konserten, Julkonsert med VUS - 7 december 2016 (Del 1)

Från Larsson till "The Beatles Forever". Det här har hela tiden också varit en favorit att spela, kanske för att den är väldigt rolig spela. Arr av VUS dirigent A-K Wigren! Grymt härligt blev ju detta!

Upplev konserten, Julkonsert med VUS - 7 december 2016 (Del 1)

Liten Marsch som jag också skrivit en del om under terminen. Siffran 3 som jag nämnt många gånger hör ni vid 1:09. Och melodin som kommer hos olika instrument i orkestern hör ni kanske också? Den har jag kämpat med en hel del också. Lyssna och njut!

Upplev konserten, Julkonsert med VUS - 7 december 2016 (Del 1)

Vi inledde med två stycken av L-E Larsson och nummer 1 i programmet var "Epilog ur Vintersaga". Ett vackert stycke som har varit väldigt kul att öva på. Så här blev det fina slutresultatet alltså!
 

Konsertbild, Julkonsert med VUS - 7 december 2016

Bild? Jadå en mysig bild med härlig julstämning från julkonserten i onsdags (7 december). Hela orkestern som det lät så bra om också. Visst är vi många cellister förresten? Åtta stycken, vilket är riktigt härligt också! Kyrkan som årets julkonsert gick av stapeln i var Abrahamsbergskyrkan.
 
 

Orkesterövning - 7 december 2016

Det blev en del övning innan konserten den 7 december. Min övning har ju varit ganska seg den senaste tiden, hm, jag behöver helt enkelt jullov nu! Men, idag får ni denna övningsvideon så kommer det komma upp en konsertsammanfattning under helgen. Idag har jag varit ute och gått en långpromenad, superhärligt. Imorgon lär vädret bli dåligt så då kanske jag ska ta tag i att sätta in höstterminens stycken i pärmen och sedan spela igenom lite Bach, jodå det lutar åt det hållet. Såhär i julkonserttider hade jag ju själv gärna gått snöpromenader, fast regnpromenader kan inte vara helt dumt heller. Ha en mysig fredagskväll så hörs vi med konsertuppdatering imorgon!

Happy Christmas - John Lennon - Instrumental with Choir

Igår var jag och lyssnade på Ebbas julkonsert (med gamla orkestern KORK). Fick härlig julstämning så nu känner jag mig mer än redo för dagens spel med orkestern VUS. Julkonserten igår var i S:ta Birgitta Kyrka och alltså det är något speciellt med julkonserter i kyrkor. Ni får lyssna på musiken senare under veckan på @CelloAllCellist på Instagram där det kommer upp någon liten snutt. Synd bara att snön inte kommit så här till julkonserterna, det hade ju varit något alldeles extra med lite snö vid dessa tillfällen. För att komma in ordentligt i julstämningen sitter jag nu och lyssnar på en cover av "Happy Christmas" av John Lennon som TheLellefix laddat upp. Snart ska jag ut och ta mig en promenad innan det blir en eftermiddag med rep, innan genrep innan konserten. Åh, jag hoppas på en massa inspelningar som jag kan dela med er. Och känslan inför konsert? Den är bäst, som vanligt! Fick nog en hel del konsertfeelings och laddande under gårdagen när jag satt i publiken. Har ni någon favoritjullåt? Ha en härlig onsdag (kanske med lite snö?) och så hörs vi imorgon igen, då med en konsertsammanfattning!

Amazing cello talent - Philipp Schupelius (13 yo) and Keiko Tamura Tchaikovsky Rococo variations

Idag ska jag iväg och lyssna på konsert. Ebba, flöjtisten som blivit så grym! Och även orkestern som jag spelade i tidigare. Det blir kul och mysigt sådär på kvällskvisten. Jag älskar den här tiden på året då julstämning börjar komma och både syns och hörs överallt. På söndag är det redan tredje advent liksom? Imorgon har jag själv konsert. I min övning så ingår både att sitta i publiken och lyssna och ta till sig något, men också att själv spela. Låter helt enkelt som en helt perfekt start på veckan! Denna tisdag vill jag dela "Tchaikovsky Rococo variations". Ett väldigt härligt stycke som jag själv känner att jag skulle vilja spela någon gång. Jag har mest fastnat för början när cellon kommer in, den melodin kanske jag till och med skulle kunna ta ut? Ja, jag har ju ett helt jullov på mig att ha kul med sådant. Så grymma Pjotr I. Tchaikovsky och duktiga 13 åriga cellisten Philipp Schupelius! Pianokomp: Keiko Tamura.

Sammanfattning - Öppen scen, Kulturskolan Brommaplan, 2 December

Sammanfattning? Jag vet att jag kom fel på några toner, jag vet också att det är ställen som jag har övat mer på. Men vet det, jag var medveten om det. Jag skulle ändå vilja sammanfatta spelet som det bästa på Kulturskolan Brommaplan. Jag spelade ut precis, nästintill, som jag brukar göra hemma! Vilket jag faktiskt sällan gör där... Konserter, när det väl gäller då smäller det till också. Arret med pianot blev väldigt fint också! Tidigare har jag ju också spelat med samma arr, förra hösten i kyrkoklang och nu fick jag äntligen göra det igen. I reprisen när det växlar mellan pianot och cellon, det är så snyggt! Sedan tycker jag väl också att det blir väldigt bra att pianot får komma fram en del, när jag missar någon ton, hehe. Nej, men förstår ni hur jag menar? Det blir mer lika då på något sätt, att det höjer mitt spel också kanske. Jag vill bara få ner att jag är jättenöjd med låten och spelet som helhet! Missar någon ton, men skitsamma. Jag var nästan mer nöjd med repet innan och den känslan tar jag också med mig. Man lär sig och utvecklas av att ha konserter också, av att få spela upp! Kan inte hjälpa att man sträcker på sig lite efteråt... Ha det bäst så hörs vi med en grym musikalisk vecka även denna vecka!

Upplev Konserten - Öppen scen, Kulturskolan Brommaplan, 2 December

 

Konsertbild - Öppen scen, Kulturskolan Brommaplan, 2 December

Konsertglädje med fint sällskap, på typ en av världens bästa platser, Kulturskolan. Dessutom en fredagskväll i december. Hur mysigt låter det inte? Ebba gjorde mig sällskap, vilket kändes skönt och trevligt. I oktober var jag ju och lyssnade på Ebba när hon spelade upp på öppen scen. På fredagen slutade det med en fin konsertbild på oss två, fina!
 

Sammanfattning, (Cellolektion, Orkester) 28, 30 november 2016

Hej! Här har jag inte orkat skriva, dagen efter konserten blev jag så trött och ingen sammanfattningen orkade jag skriva ihop heller. Jaja, det här blir bra det med! Först och främst vill jag säga att det är sista sammanfattningen för terminen. Runt den 13 december ska jag försöka skriva ihop en liten terminssammanfattning också vilket jag längtar efter att göra. Nu var det ju ett tag sedan som jag hade cellolektion och orkester. Vi kan ju börja med "Kärleksvals" som jag hade uppspel med i fredags! I måndags fick jag spela igenom låten. Som jag nämnt tidigare så tycker jag väldigt mycket om att spela "Kärleksvals" och låten betyder mycket för mig, vilket jag hoppas och vill få ut i musiken också. Vi får väl se vad ni tycker om spelet. Något jag i alla fall vet efter fredagen är att jag väldigt gärna vill spela upp "Kärleksvals" fler gånger med pianokomp. Superkul! Spelade också igenom "Courante" av Bach på sista cellolektionen. Känns som att jag har skrivit om Bach mycket under senaste veckorna? Under jullovets övning så lär det bli ännu mer Bach tänker jag, för att hålla igång spelet och styckena som jag fått under hösten. Om orkestern vill jag säga att det låter bra som helhet! Sen vet jag också vilka ställen jag har som kan övas upp mer fram till 7:e december, några ställen som jag kanske kommer lite fel på osv. Jag börjar med Bach, "Little Christmas Concerto from Cantata BWV 142" som stråket spelar tillsammans med två blockflöjtister. De senaste två veckorna har vi repat i slutet ungefär en halvtimme på det här stycket. Jag tycker mycket om det! Det är kul att vara mer ett komp ibland och inte bara melodi. Inte för att cello har melodi hela tiden i orkester men... Förstår ni hur jag menar? Jag tror att det är bra övning att kunna spela lite allt möjligt, i flera sammanhang och att liksom lyssna på olika sätt också. Ser framemot att hör hur stycket låter i kyrkoklang. Det är ju ett väldigt blandat program, en julkonsert med lite filmmusik också. "How To Train Your Dragon" kommer säkert bli väldigt häftig, i en kyrka också? Ser framemot att dela den med er och jag längtar själv efter att höra allt. "How To Train Your Dragon" är en favorit, vilket alltså också betyder att den går lite bättre. Dock, under de senaste veckorna när jag känt att övningen blivit lite slapp (i slutet av terminen så här) så är det nåra ställen som låter halvkassa då och då. Jag vet ju att med övning håller jag mig ganska så nöjd. Jag pratar om takt 18, som då ändå går bättre än i början av terminen. Takt 22 och framåt. Tycker att jag kommer fel i takt 24 när jag går tillbaka till första läget eller så är det jag som är petig. Jag ska gnugga delen vid takt 22, både bättra på och komma rätt men också i karaktären. Tidigare har jag nämnt att cello har melodin tillsammans med trumpetare, så lite i den stilen kan ni föreställa er. Ett liknande ställe vid takt 43 och därefter så har vi takt 53. Tycker att jag kommer fel i fjärde läget i takt 55 och vill jag kanske ha det mer flytande på något sätt. Just takt 53 kan egentligen också vara lite uppmärksam på. "Liten Marsch" också väldigt kul egentligen. Har takt 8 som kan övas upp mer, även takt 15 och fram till takt 21. Gnugga, gnugga och gnugga. Siffran tre har jag skrivit om innan och det stället går absolut mycket bättre! Uppgången i takten innan siffran 4 missar jag alltid. Den går fort och jag är kortfattat ingen snabb person, haha. "Epilog ur Vintersaga" är ett av mina favoritstycken också. Det här stycket är både kul och vackert att spela - vill höra inspelningen på det här! Övning? Bara spela melodin om och om igen, spela ut med hela stråken. Och gissa vad? Vi fick "Nu tändas tusen juleljus" också, jullåten som jag har spelat, jag vet inte hur många gånger. Spelade låten sista terminen i KORK, hösten 2014 (på två konserter), sedan förra året i Stadshuset och nu igen. Man kan ju låten vid det här laget så jag får helt enkelt spela ut det bästa någonsin, haha. Det kan alltid bli bättre än senast! "Sleigh Ride",  en favorit! Kul att spela, går bättre. De senaste veckorna har jag kommit in mer i rytmen från takt 111, 112. Missar nästan jämt pausen i takt 109? Uppmärksam! Början av bokstav F går också lite bättre. Läge i takt 75, 76 och 77? Det låter alltid halvbra/dåligt just där. Ska väl öva mer också på melodin i takt 19, 20 fram till konserten.  "Fagottkonserten" av Mozart, den är lång att öva på själv hemma, haha. Den är fin med fagott, lite seg att spela. Vill spela ut som jag gör hemma på konserten, då hade jag varit nöjd ändå med stycket. Fagottmusiken är jättefin! Det sista stycket som jag har är "The Beatles Forever". Olika låtar, "Lady Madonna", "Michelle" och "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" och olika karaktärer. "Michelle" är min favoritlåt, spela ut och tja. Underbart! De andra låtarna är väl lite mer åt det hållet som jag som person inte är, snabbare och mer fart. Fast "The Beatles Forever" är rolig att spela! Sammanfattning: Jag är nöjd som helhet med allt. Jag hoppas och vill spela ut som jag gör hemma på konserten vilket jag vet att jag kommer göra då, då när det väl gäller. Det är en sak att försöka skriva om allt varje vecka, vilket jag känner är en bra övning för mig också, det har kommit att bli något som ingår i min övning varje vecka. Men sen är det en annan sak att få dela all musik med er, att dela det som jag, väldigt rörigt, skrivit om.  Längtar ni efter att höra allt? Jag längtar i alla fall jättemycket!

Hanna övar #47


The First Noël (String Quartet) - Arr. by Lowell Hohstadt

Jag kikar in här och lämnar lite julspår så här första december med "The First Noël" (String Quartet) - Arr. by Lowell Hohstadt som Sarah Joy har laddat upp. Jul, ja... Jag såg precis första avsnittet av julkalendern och precis som jag trodde så kommer den nog bli en riktigt magisk saga! Filmskaparna från Tjuvarnas Jul, och även den var en liten favorit. Vad tror ni om årets julkalender? En tradition som jag nog alltid kommer bevara är att se på julkalendern, små fina traditioner helt enkelt. Denna första december 2016 ligger snön också kvar, må det vara lite, men det är ju ändå så här denna månad ska starta tycker jag. Lyssna och njut av musiken!

RSS 2.0