Adele - Hello / Lacrimosa (Mozart) – ThePianoGuys

Känns som att det var evigheter sedan som jag delade musik från ThePianoGuys. Har jag fel eller? Superkul med en ny musik i vilket fall som helst. ThePianoGuys, lika grymma som vanligt och lika bra redigering som vanligt. Min kärlek och inspiration till dessa kommer aldrig ta slut. Härligt att avsluta veckan med inspiration!

Sammanfattning (Cellolektion, orkester) - 25, 27 januari 2016

Ibland kan jag fråga mig själv om jag inte ska lägga ner bloggandet? Men. NEJ. Det skulle aldrig funka - bloggandet, skrivandet är ett sätt för mig att uttrycka mig på genom mina intressen. Jag kan inte uttrycka mig eller prata med någon på samma sätt som här. Den här platsen, bloggarna, skrivandet betyder jättemycket - i vissa perioder får det då innebära att jag också blir sämre på at uppdatera. I alla fall. Veckan som varit. Jag har varit dålig på att sätta mig ner och öva hemma. Men det kanske är en sådan period just nu? Ja. I måndags var jag iväg och spelade igen! Det kändes bra efteråt. Äntligen igång igen. Äntligen något att jobba med varje vecka. Kom igenom en del av "Cello Suite no. 1" och jag kom underfund med några ställen som jag inte tänkt så långt på tidigare, utan spelat fel. Kändes så självklart när jag väl "såg" det. Förstår ni hur jag menar? Så det kändes bra och ändå komma på det. I onsdags kom jag också iväg på första orkesterrepet för terminen. Intensiv start skulle jag vilja säga. Vi repade "Bojarenes inntogsmarsj" och "Hip Hop Medley" med dirigenten som ska dirigera orkester i Berwaldhallen på öppet hus. Så det var ett roligt rep faktiskt! Kändes hyfsat bra med låtarna fortfarande, även om det varit jullov. Öva mer på de snabba takterna i Bojarene sinntogsmarsj och något ställe i mitten/framåt slutet. Hm. Har inte noterna här nu. Likadant med "Hip Hop Medley" - mer övning på slutet där. Ska försöka få till en övningsvideo innan 13 februari på det här. Så mer övning fram till 13 februari! Jag tycker alltid att det är så kul att möta nya dirigenter. KORK, VUS och STORK och nu Berwaldhallen - alla olika dirigenter. I STORK har det varit två olika de två åren som jag varit med. Alla dirigenter jobbar på så olika sätt. Jag kan nog också känna hur jag liksom utvecklas utav att möta nya dirigenter.

Hanna övar #25

Jag fick ner det mesta i "Hanna övar", men jag ska lägga till en sak faktiskt. Jag tänkte på det här med G:na, första, eller första tonen i varje takt liksom - som i grupperna där i början. Jag vill ha det mer utdraget fortfarande. Tycker att det går för fort på något sätt när jag inte får till det, och emellanåt också mer gnissligt. Hm, ja. Försöker öva vidare under söndagen på det. Övning ger färdighet och jag måste säga att jag nästan behöver den meningen själv ibland för att faktiskt komma igång.
 

Shake it Off – Classical style. A From the Top & Time for Three Cover

Delar "Shake it off" från "From the top" på Youtube - för att uppdatera lite här idag och så hörs vi igen imorgon med en sammanfattning, en rätt så spännande sådan I think!

Kummer, Cello - Övning

Vilka videos har jag delat här och vilka har jag inte delat? Jag har några videos som jag tror att jag inte har delat. Men, ärligt talat så minns jag inte riktigt. Delar det nu ändå, så får det väl bli dubbletter av videorna i så fall. Minns ni att jag spelade upp Kummer i julas? Här övar jag på Kummer, i en tvåstämmig version ja. Vissa delar låter bättre och andra sämre. Hoppas ni gillar det i alla fall!

Inte så rostigt längre...

Under veckan som gått har jag faktiskt märkt att det blivit bättre och bättre med "Cello Suite". Precis i början när jag satte mig ner för att öva och spela på stycket kändes det lite rostigt - men så, efter hand så känns det bättre. Har verkligen märkt det här med att "övning ger färdighet" som jag också vet att jag skrivit om tidigare. Det var också mest därför jag ville kika in här och säga det, kanske en liten påminnelse. Känner fortfarande att jag vill i mer flyt. Men, det kanske jag kan ta upp mer av i veckan "Hanna övar". Vill skriva mer om spelet under terminen, förklara och uttrycka mig och rikta in mig mer på de låtar vi spelar - på olika instrument såklart, variation. Någonting för alla finns det alltid. Måste nämna också att sidan fyller 4 år den här terminen! Vill utveckla och bygga på. Är taggad på det här. Nu kör vi en lite bättre vecka än förra veckan, med cellolektion och orkester.

 

E-Moll - Skala, Tersskala, Ackordgång

Äntligen jullovets/lovets video. Inte alls försenad? Va, vad pratar du om? Bättre sent än aldrig är ett uttryck som jag använder mig rätt så ofta av, ärligt talat. Men det blev bra, det tycker jag faktiskt. Jag måste nämna videon jag la ut igår, alltså "Hanna övar #24" - upptäckte idag att det blev helt fel i redigeringen. Nu känner jag bara, äsch, det får helt enkelt vara så och så låtsas vi inte om det. Men kolla gärna in videon vänner!
 

Hanna övar #24

Bara en dag försenad, och rätt så fort gick det att få till det. Applåder! Övar då på "Cello Suite no. 1 prelude" av Bach den här veckan. Försöker få till det mer med G:na. Är småirriterad på det då jag inte tycker att jag får till det som jag tänker mig, eller vill. Bläää. Försöker korta ner på videorna men samtidigt få med mycket den här terminen. Taggade på nästa? Lite mer om cellon då. Grymt! Vårterminen ser rolig ut ska jag säga - jag själv är supertaggad och jag hoppas att ni fortsätter följa det.
 

Army/Love Me Like You Do, Ellie Goulding - Cello, Piano

Jag känner att jag vill uppdatera idag - vill komma igång ordentligt nu i början och inte låta det stå tomt. Ingen cellolektion och ingen orkester blev det den här veckan. Vi säger att det är en toppen bortförklaring till att det inte kommer upp någon "Hanna övar" idag. Jag råkar nämligen veta vad jag har för celloläxa den här veckan ändå. Tyst, säg inget. Jag ska sätta mig ner och ta tag i det. Kul! Nästa vecka blir roligare, jag lovar. Lyssna och njut av grymma Brooklyn Duo nu!

Om mindre än en månad är det konsert...

Hej på er! Äntligen back, live. För jag har inte varit uppe vid sju varje dag, hehe. Jullovet tog slut för ett tag sedan och i måndags körde egentligen cellolektion igång också. Men, jag är sjuk. Idag tänkte jag i alla fall sticka iväg till orkestern. Det är ett vanligt rep den här veckan och nästa vecka blir det annorlunda, så det känns viktigt (på ett roligt sätt ofc) att komma iväg. Även om jag har huvudvärk och känner mig allmänt förkyld helt enkelt - det hindrar inte idag. Tanken på att komma iväg känns seg, men det får funka så idag. Om mindre än en månad är det konsert så nu kör vi. Jag skriver en lite sammanfattning imorgon och så ska jag försöka komma igång ordentligt med videos! Vi hörs imorgon, kram!
 

Jullov 2015 - Dirigentlov / Avslut

Lovet är redan över? Var tog det vägen? Jag började skolan 7 januari och igår började cellon. Tiden går fort. Men okej. Lovet. Hur tycker ni att det blev? Bra? Jag är nog halvnöjd. Men visst har vi lyssnat till fantastisk musik - ABSOLUT. Det har lätt varit det bästa, musiken. Om man ser till namnet, dirigentlov. Blev det mycket av det? Eller skulle man kanske kunna säga orkesterlov? Hehe, nej men ni förstår vad jag menar. Vi har sett 3 dirigenter och som jag skrivit några gånger så tycker jag det är så väldigt fascinerande från dirigent till dirigent hur olika de dirigerar. Att de dirigerar ett stycke på så olika sätt. Häftigt? Ja! Så, det fascineras jag fortfarande av - lite mer kanske till och med? Men det här lovet ska jag helt klart försöka bygga vidare på i framtiden, på framtida lov.
 
Vill ni återuppleva något lov? Kolla in kategorin lov!

The Beethoven Project - Paavo Járvi in Bremen - Part 4 | In Focus

Här kommer då alltså sista delen i den här serien, projektet. Jag hoppas att ni sett på alla delarna igår och idag. Otroligt intressant!

The Beethoven Project - Paavo Járvi in Bremen - Part 3 | In Focus

 

 


The Beethoven Project - Paavo Járvi in Bremen - Part 2 | In Focus

 

The Beethoven Project - Paavo Járvi in Bremen - Part 1 | In Focus

Det här är jätteintressant och jag tycker verkligen att ni ska lyssna på det och se vad det var. Fortsättning följer. (Det här är då 1.)
 

Bartók - Concerto for Orchestra - Paavo Järvi (live recording)

Lördag och Bartók. "Concerto for Orchestra" och dirigerar gör Paavo Järvi såklart. Härligt men den här äldre svartvita bilden - mysigt på något sätt nästan. Eller hur?

Mendelssohn: 4. Sinfonie (»Italienische«) ∙ hr-Sinfonieorchester ∙ Paavo Järvi

Fredag och Mendelssohn. Jo jag ska passa på att nämna en sak idag, medan ni lyssnar till musiken. Ni kanske har märkt att jag endast (oftast) delat/delar ett klipp per dag nu under hela jullovet? Anledning till det? Jo, alla klipp är så långa - så det skulle väl antagligen nästan bli tråkigt med två klipp varje dag. Bättre att lyssna noga på en sak? Så där har vi en liten förklaring till det.

Bruckner: 8. Sinfonie (2. Fassung) ∙ hr-Sinfonieorchester ∙ Paavo Järvi

Idag dirigerar Paavo Järvi Bruckner - bättre förklaring behövs inte. Jo förresten - Bruckner är ny för detta lov. Så lyssna lite extra noga här.

Schostakowitsch: 1. Sinfonie ∙ hr-Sinfonieorchester ∙ Paavo Järvi

Jag vet inte riktigt om det står på finska i rubriken/titeln? Av det här: Schostakowitsch kan vi ju i alla fall kanske konstatera att det är Schostakovich (stav?) som vi hör. Lyssna och njut i vilket fall som helst.

Gustav Mahler: Symphony No. 2 "Resurrection" (Lucerne Festival Orchestra, Claudio Abbado)

Och vi kör på lite musik från "Symphony No. 2" också nu när vi ändå är igång. Mahler är grym och jag tror att måndag minsann är räddad. Listen and enjoy!

Gustav Mahler: Symphony No. 1 (Lucerne Festival Orchestra, Abbado)

Måndag igen och Mahler. "Symphony No. 1". Lyssna och njut!

Claudio Abbado speaks about Beethoven

Det får bli en Beethoven-helg den här helgen. Här pratar dirigenten Claudio Abbado om Beethoven. Intressant, så jag tycker verkligen att ni ska lyssna till det här!

Vivaldi "LE QUATTRO STAGIONI"- Claudio Abbado-Gidon Kremer(violino)

Vivaldi har vi inte lyssnat till ännu, förrän idag. Lyssna och njut! Ofc - och kanske lite extra happy över att skolveckan, "redan" är slut. Själv så började jag igår. Men, först en hel skoldag innan jag tar ledigt och helg. Sköt om er så hörs vi under veckan med mer härlig orkester musik och dirigenter!

Carmen에게의 헌사Claudio Abbado & Berlin Phi97 A Tribute to Carmen

Åh, Carmen. Det här är ju lätt en sådan här grej som vi alla känner igen, på första sekunderna liksom - aa. Carmen får stå för torsdags-musiken!

Claude Debussy: La Mer (Lucerne Festival Orchestra, Claudio Abbado)

Debussy hörde jag någon gång under hösten tror jag. Jag fastnade då för en låt som jag inte riktigt kommer ihåg namnet på nu så här utantill. Här hörs i alla fall "La mer" av Claude Debussy.
 

J.S. Bach Brandenburg Concertos 1 - 6, Claudio Abbado

"Brandenburg Concertos  1 - 6", av Bach . Lyssna njut och blunda!

A Russian Night - Claudio Abbado, Hélène Grimaud (New Upload - Full HD 1080p)

Ny vecka. Nytt år också = Ny kör vi ny dirigent. Claudio Abbado. Får se om jag hittar en del med den här mannen under veckan. Lägg märke till också hur olika varje dirigent dirigerar! Daniel Harding dirigerar på ett sätt och Claudio Abbado på ett helt annat sätt...

KCO - Interview met Daniel Harding

Ännu en intervju. Lyssna och ta till er. Intervjuer är intressanta nu under lovet har vi väl redan konstaterat? Det har blivit några stycken nu. Jag hoppas att ni kollar på det!

MusicEmotion 2013: Daniel Harding, Wagner Extract

Wagner. Ja, till Wagner lyssnar vi också det här lovet. Alltså, det finns så otroligt mycket vacker orkestermusik. Men, jag måste ändå säga - eftersom att det ändå är dirigent-lov så tycker jag att ni ska försöka kolla på vad dirigenten gör också. Det är faktiskt intressant!

Extra BWH - Daniel Harding & Ray Chen

Lite mer, lite extra. Titta gärna på första klippet först! Och så får ni ha en grym första januari-dag.

BWH - Daniel Harding & Ray Chen

Jag startar upp januari månad med Daniel Harding och violinisten Ray Chen - ett klipp från Berwaldhallen!
 

RSS 2.0