G.F. HANDEL - Concerto Grosso Op. 6, nº 7 in B-flat major HWV 325 -ASMIF-Marriner

Igår fick jag veta att jag kom in på gymnasiet som jag sökt som förstahandsval, Estetiska programmet: Estetik och Media - Foto (spetsutbildning), Xenter/Tumba Gymnasium. Jag kommer få fotografera i skolan och utvecklas som fotograf, hur jag ser på bilder osv? Det betyder så mycket för mig! Cellon, alltså om jag hade vågat hade jag faktiskt sökt till något musikgymnasium också. Jag gick ut med ett B i musik och det är stort för mig! Jag vet att man inte ska säga något innan man gjort det. Vem vet, jag kanske hade klarat det också? Men jag är glad över att fortsätta ha cellon som "intresse", eller cellon är ju mitt liv men ni förstår vad jag menar. Under dessa tre år vill jag också fortsätta att utvecklas med cellon och bli ännu bättre där. Idag är det sista juni, lite sjukt ändå. Det blev ju precis sommarlov? I programmet står det "Concerto Grosso Op 6, No. 7 in B-flat major" av Händel såklart!

Lera Auerbach - Sogno di Stabat Mater

Den här onsdagen inleder jag ett nytt program ur festivalen med ett stycke som heter "Sogno di Stabat Mater" av Lera Auerbach. Inledningen lät ju intressant och sedan när det plötsligt bli svagare och växer igen. Spännande och nyfiket typ. Eller vad säger ni? Lyssna och njut!

Malena Ernman - Lascia Ch'io Pianga

Hade ni en bra midsommar? Jag har varit ute på landet vilket har varit underbart. Men, nu spelar vi musik fram till 5 juli då årets sommarlov drar igång. Vi har kommit till sista stycket i första programmet ur festivalen O/Modernt "Handel and the art of borrowing/Händel och konsten att låna". Det avslutande stycket är av just Händel och stycket heter "Lascia Ch'io Pianga". Väldigt vackert framfört av Malena Erman!

María de Buenos Aires - (3b) Yo Soy Maria with lyrics

Märker ni den röda tråden här, haha med namnet "Maria". Vi har haft flera stycken där namnet har ingått nu och lite såhär, speciell musik i mina öron. Det här är inget programmet som jag skulle välja att lyssna på helt enkelt om jag hade andra val. Stråket i det här stycket var väldigt fint tycker jag! Dagens andra stycke heter "Yo soy Maria" och kommer från "Maria de Buenos Aires" av Astor Piazzolla!

Miriam De Luca - María Va de Antonio Tarragó Ros

Jag startar upp måndagen med ett stycke som heter "Maria va" av Antonio Tarragó Ros!

Terminssammanfattning - Vårterminen 2016

Hej på er! Jag har ju delat en del cello de senaste dagarna och när jag skrev ihop dessa inlägg kom jag också på att jag inte har gjort någon terminssammanfattning ännu. Alltså jag skrev ju att jag skulle göra det flera gånger för några veckor sedan. Men bättre sent än aldrig! Sammanfattning, herregud. Jag såg lite snabbt förra årets sammanfattning från vårterminen och fy så deppig. Jag ska försöka skriva lite positivare idag, haha. Men det är klart, jag hade någon dipp mitt i terminen då jag faktiskt inte kom iväg på cellolektion på flera veckor. Alltså flera veckor - aldrig annars att det händer. Var sjuk om var och varannan vecka och det påverkade såklart cellon och hur nöjd som jag var. Jag kan ju ha mina veckor då jag bara tycker att allt låter så "Falskt" man skitsamma. Just de veckorna var speciellt så och efter det kom jag kanske inte igång hundra procent. Men det är skönt med sommarlov alltså! Jag var väldigt nöjd efter orkesterkonserten och efter spel på skolavslutning som ni nu hört flera dagar. Det var jag nöjd efter. Jag vill ju utveckla ännu mer att kunna spela ett stycke med olika nyanser, svagt, snabbare osv. En låt/ett stycke kan vara en sak att spela men att få till det med ett uttryck? Jag hoppas att ni hörde det i spelet från skolavslutningen och att jag kanske kan få till nästa spel också. Ja just, det blir spel på skördemarknaden så det är det stora övningsmålet att få till det bra! Just nu ser jag framemot ett långt sommarlov samtidigt som jag längtar väldigt mycket efter höstterminen. Kommer såklart att skriva om skördemarknaden också när närmar sig. Hoppas att vi ses igen till hösten också vänner!

Den blomstertid nu kommer - Cello, Gitarr, Sång

Avslutar dessa dagar med "Den blomstertid nu kommer" vilket såklart är ett måste på en skolavslutning. Fint! Hoppas att ni har njutit lika mycket som jag under dessa dagar och att ni har haft en fin midsommar 2016 vänner. En massa midsommarhälsningar och musikkärlek till er!

Idas Sommarvisa - Cello, Gitarr, Sång

Midsommardagen firar vi här på celloliv med en klassisk sommarsång, "Idas Sommarvisa" och det här det är verkligen barndom med stora bokstäver för mig. Astrid, fina Astrid Lindgren - man kan aldrig tröttna på hennes musik eller filmer. Verkligen stort cred till Astrid!

Kärleksvals, Neuman - Cello

"Kärleksvals". Älskar verkligen den här låten har jag kommit underfund med mer och mer. Den är så fin att spela. Det är nog en av de bästa versionerna som jag fått till också. Andetag och meningar precis som i en berättelsen. Idag är det midsommarafton och jag tycker att låten lever upp till det namnet. Lyssna och njut!

Bourrée, Bach - Cello

Under period spelade jag "Bourrée" väldigt mycket, tillexempel på skördemarknaden på kolonin. Senast jag spelade stycket var väl i kyrkan i höstas på en liten grej som jag var med på. Att spela det här stycket i en kyrka, med den klangen är såklart en helt annan sak och jag minns att jag var väldigt nöjd efter det spelet. Men det var kul att spela det igen nu på skolavslutningen, kanske får nästa gång bli på årets skördemarknad?
 

Ute blåser sommarvind, Alice Tegnér - Cello, Gitarr

Äntligen kan jag dela något med er som jag verkligen längtat efter att dela med er. Den 9 juni hade jag skolavslutning och gick ut ur grundskolan efter ett år extra. I fyra dagar framöver tänkte jag dela den här musiken med er. Innan vi lyssnar till all musik vill jag bara säga att jag framöver i mitt spel vill utvecklas mer med att spela som om cellon talar. Det är en sak att kunna spela en låt/ett stycke men att få till det med olika nyanser, spela på olika sätt osv. Jag hoppas att ni i alla fall kan höra den tanken i mitt spel idag!

Hombre Tango by Marcelo Nisinman

Tänker att jag spelar extra mycket musik idag och även på måndag kan jag redan nu passa på. Det kommer att bli ett litet uppehåll nu över midsommar med annan musik. Så vi har kommit fram till mer Marcelo Nisinman och stycket heter "Hombre Tango"! Det är Blåsarsymfonikerna som har laddat upp videon. Jag delade Tango för några dagar sedan också och nu blir det alltså mer Tango!

IdS (1) - Ninna Nanna - Jaroussky (Pluhar)

Jag hittar inget speciellt på "Ninna Nanna" som det står i programmet idag. Kompositören är Tarquinio Merula. Men det här som kändes om att det passade in, dock har jag ingen aning om det verkligen var det här? Men det var ju fint och det är viktigast tänker jag! Vad tycker ni? Tycker ni att det här passar in i programmet? "Ninna Nanna" verkar i alla fall att vara en godnattsång om jag förstår det rätt. Får se om jag kan leta fram den här låten längre fram Lyssna och njut av det här nu för det är det ändå enkelt att göra!

Susana Baca - Maria Lando - Encuentro en el Estudio [HD]

Det här är väl ingen genre som jag delar här så väldigt ofta väl? Jag kan inte komma på riktigt vad det heter när jag skriver ihop det här heller. Ibland är det kul att upptäcka något nytt, så som den här tisdagen slutar alltså, hm, börjar menar jag såklart. Fint med fiolen som sticker fram och kommer fram på vissa ställen säger jag som cellist och jag gillar verkligen basen i hela låten. Vad tycker ni?

Violentango - Astor Piazzolla - 90100 Guitar Duo

Det känns som att jag har delat en hel del piano de senaste dagarna. Något jag vet helt säkert är att det inte blivit mycket utav gitarr på ett tag. När det står "Violentango", Astor Piazzolla i programmet hittar jag bland mycket just gitarr. Så den här nya veckan, som också är en midsommarvecka får inledas med gitarr. Summa av kardemumma, det slutar med en gitarrmåndag!

Marcelo Nisinman: Daniel's Tango

Jag letade egentligen efter ett stycke som heter "Hereticus" om jag förstår programmet rätt. Men jag hittade inget på det, däremot hittade jag Marcelo Nisinman som stod framför styckets namn. Här framförs "Daniel's Tango" med kompositören i alla fall. Ingen genre av musik som jag brukar ofta och kompositören är ny, det lyckas ju trolla ihop det rätt så bra ändå. Lyssna och njut!

Joyce DiDonato, "Crude furie degli orridi abissi", Serse, Handel, live on French TV

På något sätt blir ju inte dessa dagar like speciella när det är sommarlov. Förstår ni mig? Om det är cello så längtar jag efter måndagen väldigt mycket vid det här laget. Nu är det nästan så att man glömmer bort vilken dag det är. Jag tror att många känner igen sig. Idag tänker jag heja på Sverige i EM. Alltså sport är inget för mig annars, men det kan vara desto roligare att kolla på. Är ni med mig? Musiken, jag gillar den. Den här musiken kändes mer åt barockhållet igen, alltså den genren som jag fastnat i mer och mer på senare tid. Och så har vi opera igen, visst är det vackert? Precis som att noter är en sak att läsa och kunna spela så är operan som ett eget språk!
 

KASAROVA - FERRANDINI "Il Pianto di Maria" - Helsinki concert [Part 2/5] (June 2012)

Musiken som jag delar med er idag är "II Pianto di Maria" av Giovanni Battista Ferrandini. Vackert! Opera är något jag delar sällan, så det är kul att en ny genre av musik slinker in nu. Som jag skrev igår delar jag alltså musik ur festivalen O/Modernt ett tag framöver. Hoppas att ni tycker att det är lika kul och spännande att höra som jag!
 
 

Georg Friedrich Händel - Saul HWV 53

Jag tänkte att jag under de närmsta dagarna nu i slutet av juni ska jag dela musik från festivalen O/Modernt med violinisten Hugo Ticciati! Tror inte att jag skrev något om det, men jag var på en konsert nu förra helgen, för tredje året i rad faktiskt. Superkul! O/Modernt och Hugo Ticciati är alltid så grymma, härlig blandning av musik och ja. Nu har jag ju ett helt program att dela musik från. Taggade? Nu spelar vi den här spellistan med cred till O/Modernt!

Photograph (Ed Sheran) - Acoustic Guitar Solo Cover (Violão Fingerstyle)

"Photograph" med Ed Sheran, en låt som vi känner igen. Något som jag delade mycket under en period. kul att dela det nu igen när Leandro Kasan laddat upp en gitarr cover. Härligt med gitarr, lite lättare musik typ. Eller jag vet inte riktigt... Lätt musik om gitarren? Förstår ni hur jag menar? Njut av låten i alla fall mina vänner för den är så grym!
 

J.S. Bach - Cello Suite no. 1 in G major: VI. Gigue, sheet music on baroque cello, Emily Davidson

Det här gillar jag, fastnat mer och mer i den här musiken. Just Gigue är min favorit från Cello Suite av Bach. Så lätt och svängig! Kul också att man ser det hon spelar, noterna. Det är verkligen inte alltid, så det är kul att följa med i noterna - även om det var otydligt, hehe. Vad tycker ni?
 

The Avengers Main Theme (Harp Cover)

Jag delade musik från The Avengers Main Theme igår. Jag såg också att Amélie Guiboux laddat upp en cover på harpa. Vackert! Harpa måste vara ett av mina favoritinstrument. Det är så vackert, tonen blir så fin. Om jag fick möjlighet skulle jag absolut inte tacka nej till att spela harpa någon gång. Häftigt, amazing! Jag vet att jag skrivit något liknande tidigare, men jag kan inte sluta förundras över det här instrumentet.

AVENGERS: AGE OF ULTRON | THEME | Camerata Filarmônica da Granja Vianna

Tycker ändå att det är var lite kul att dela då jag har sett filmerna och ja, om man har en koppling sedan tidigare till musiken så är den förstås intressantare. Jag gillar cellon i början, riktigt snyggt. Eller hur? Ja! Idag ska jag på lyssna på konsert, festival O/MODERNT för tredje året i rad. Kanske får jag massa ny inspiration till resten av månaden. Vi får hoppas på det bästa. Hoppas ni också får en fin kväll!

David Guetta ft. Zara Larsson - This One's For You (Official Audio) (UEFA EURO 2016™ Official Song)

Vi fortsätter med Zara Larsson. Zara Larsson som är sjunger EM-låten. Tänker att det passar väldigt bra idag då EM-inleds. Artisten sjöng låten på invigningen, fantastiskt. Hon är så cool! Tråkigt dock att det var dåligt ljud, lite minus där. Vad tycker ni? Idag hejar jag på Frankrike. Sverige spelar sin första match på måndag - då hejar vi tillsammans vänner!

Never Forget You - Zara Larsson, MNEK (Acoustic Cover) | Gardiner Sisters - On Spotify

"Never Forget You" med Zara Larsson och MNEK känns så somrig på något sätt. Jag tänkte på det nu, någon av er som håller med mig? Det är Gardiner Sisters som vi också hört tidigare som laddat upp den här musiken. Jag avslutar min torsdag med det här i lurarna med sommarfeelings i kroppen. Nu har jag sommarlov, äntligen säger jag faktiskt. Jag är väldigt peppad inför hösten men jag ser framemot ett lång sommarlov först. Njut stunderna så länge de varar vänner, man vet aldrig när det kan ta slut!
 

Fireworks (from "Harry Potter and The Order of the Phoenix") Trumpet Cover

Det här måste vara en av mina favoritlåtar från Harry Potter! Någon av er som håller med mig? Jag har ett arr i en bok på den här och (ursäkta) men den går verkligen jävligt fort. Jag har försökt spela till skivan men det har ju aldrig funkat kan jag då säga. Det är roligt i alla fall att ha den och spela på det, kanske bygga på ett tempo. Övning ger färdighet, det lever jag efter i mitt spel. Åh trumpet! Låten passade ju bra för trumpet, mycket härlig energi som vi lätt kan bära med oss in i sommaren.

Sammanfattning - VUS Nationaldagen 2016, Rålambshovsparken

Alltså nummer 1. Det var trångt, väldigt trångt! Såklart att jag stördes i mitt spel utav det, men det gick bra. Som jag skriver många gånger går det alltid som bäst på konserter och det gjorde det idag också, ja om man bortser från att det var trångt alltså. Spelade ut som jag gör på konserter, som bäst. Vad det nu kan innebära? Det kan ni klura på. Hemlighetsfull Hanna? Hm. Visst vet jag att jag kan spela falskt, men vad gör det? Jag hör inspelningarna och som publik tycker jag som vanligt ändå att det går ut väldigt fint. Jag har skrivit om takt 22 i Lord of the Rings många gånger och nej, det kanske inte var ett favoritställe idag heller. Men som sagt, vi köper alltid helheten och så har jag konsertfeeling i kroppen. Den där känslan är så bäst! Nu bär jag med mig den här härliga konsertfeelingen in i sista skolveckan också, yes. Sommarlovet? Det är långt men efter konserten idag känner jag att jag längtar väldigt mycket till hösten. Längtan? Då går sommarlovet fort!

Upplev konserten - VUS Nationaldagen 2016, Rålambshovsparken


Upplev konserten - VUS Nationaldagen 2016, Rålambshovsparken


Upplev konserten - VUS Nationaldagen 2016, Rålambshovsparken


Upplev konserten - VUS Nationaldagen 2016, Rålambshovsparken


Konsertbilder - VUS Nationaldagen 2016, Rålambshovsparken

Härliga konsertbilder den här gången ändå! Jag älskar verkligen bilden i mitten, det blev en ny profilbild för @celloallcellist på Instagram. Det känns så jag, hehe, eller hur? Och fina orkestern som faktiskt stod i fokus, bilden i motljus. Men visst kan ändå motljus vara fint. Upplev konserten? Ja såklart!

Hello (Adele) - Acoustic Guitar Solo Cover (Violão Fingerstyle)

"Hello" med Adele här en cover från Leandro Kasan. Och med ett "Hello" inleder jag veckan. En måndag som var en ledig dag (känns som att det är söndag?). Nationaldagen 2016. Spelade med orkestern i Rålambshovsparken, vilket jag såklart kommer att skriva om. Resten av dagen har varit seg. Ska ta tag i det här med fotograferingen igen när sommarlovet börjar, så smått alltså under veckan. Jag skriver även terminssammanfattning till helgen tror jag. Ett hello/hej som är det enda vettiga jag får ur mig idag. Ha en fin måndagskväll!

Freddie Wadling - Fattig Bonddräng - På Spåret 2011 - HD

Ännu en stor artist har gått ur tiden, Freddie Wadling! Fina artister som försvinner, som går och plötsligt är ur tiden. Freddie Wadling var aktuell i Så mycket bättre som skulle börja spelas in nu också. Sorgligt att han går ur tiden, men programmet uppmärksammar ändå det här med att ha en hel dag med artistens sånger. Cread ill Så mycket bättre!! Här är en inspelning för några år sedan från programmet På spåret år 2011. Vackert! Och "Fattig Bonddräng", den låten är ju så barndom för mig, hehe. Jag kan fortfarande sitta och kolla på Emil i Lönneberga och tycka att det är bra. Astrid, åh Astrid, hon är alltid bra. Igår var jag faktiskt i Eskilstuna hela dagen, anledningen till att jag inte skrev något. Imorgon spelar jag och jag skriver självklart om det efteråt! Många och varma kramar!

He Who Desires - Sad Magic Fantasy Music | Severus & Lily

Sad vet jag inte, men absolut Magic-stämning. Känns som en bra söndag med lite magi, haha, eller hur? Åh, jag älskar bilden, otroligt vackert!! Jag är imponerad säger mitt fotografiska sinne. Ibland blir man ju lockad av bilden, inte bara rubriken. Videon kommer från kontot Peter Gundry | Composer på YouTube. Jag vet att jag har delar musik tidigare från honom, han är grym!

Classical Music Fails Vol. 2

Nej men Hanna, vad har du nu hittat? Jag såg det här igår och blev nyfiken. Känner mig nästan lite taskig när jag delar det här med er. Många som glömde byta sida på noterna (piano) som ni kanske såg. Pinsamt och fail på det precis som rubriken lyder. Det här något nytt, jag tror inte att jag har delat något liknande tidigare. Men alltså ärligt, som sagt, vem gör inte fel ibland? Kanske lite roligt ändå att se, stötta mig snälla ni på den punkten annars känner jag mig bara ännu mer taskig... Vi kör på en rolig musikfredag helt enkelt. Det låter bra då fredagar ska vara roliga tycker jag! Fredagar måste ju vara en av de bättre dagarna ändå på hela veckan, speciellt när man vet om att man har sommarlov om mindre än en vecka. Ha en superbra fredag vänner och skratta mycket!

Sammanfattning (Orkester) - 1 juni 2016

Ingen cellolektion i måndags då det var sista för terminen förra veckan. Igår hade jag även sista orkestern för terminen, kul! Eller ja tråkigt, beroende på hur man nu vill se det. Jag tänkte när vi spelade sista låten "Lord of the Rings" att det flöt på just igår, med just den låten liksom. Vi spelade igenom den några gånger också, men sista gång kändes det rätt så bra. Den här konsertfeelingen som jag skrev om igår? Kanske var det just den som speglades lite i alla fall i spelet igår. Har fortfarande de snabba takterna vid takt 22 (tror jag att det är?) så kan övas mer på fram till måndag. Men de känns helt okej ändå. Som helhet känns det absolut bra! Det enda som jag i onsdags tänkte mer på som övning fortfarande var "Sakta vi går genom stan". Nä, usch, gillar inte den versionen (haha). Vi kanske kan konstatera att Hanna och för många b inte går hand i hand. Precis som synkoper får de gärna byta låt/stycke. Så det kan vi ju bestämma? Så där ligger fokus i övning till konsert. "Persischer marsch" känns nog bäst av allt och så har vi "Zirkus Renz" som också den känns som bäst. Kommer troligtvis inte lägga ner ligga mycket energi på det som är lättare utan fokusera på "Sakta vi går genom stan" tillexempel. Vi fick veta programordningen också i onsdags så jag ska spela igenom det i ordningen. En rätt så bra ordning att öva i också då det börjar enkelt. Så, jag tror inte att jag har något mer att ta upp. Det var sista sammanfattningen för terminen? Om det funkade hade jag ju gärna spolat tillbaka ett par veckor igen. Vad tycker ni om det här? Jag skriver såklart om konserten nästa vecka och en terminssammanfattning kommer upp till nästa helg troligtvis. Ska försöka spela in en övning på orkesterlåtarna inför konserten också, det vill säga innan måndag. Men vi får se när det kommer upp, innan måndag ska jag försöka få till det. Ingen "Hanna övar" dock den här veckan. Ha det så bra så hörs vi igen imorgon. Åh juste, det är juni, första sommarmånaden och mindre än 100 dagar kvar tills att cellon börjar igen!

Sammanfattning - Sommarkonsert med KORK och Stringendo

Det är något med den här kyrkan och min stackel. Lyckas alltid ha för högt stackel? Hur går det till egentligen? Har ni hört stycket ännu? Annars tycker jag att ni ska göra det. Visst låter det fint tillsammans, som helhet. Jag är nöjd när jag hör hur det låter. Jag som enskild stämma kan känna att jag kanske inte är lika nöjd, hehe. Men vi köper det som helhet ändå för att vara positiva. Positivitet förlänger ändå livet! Kom fel i början och när jag kommer fel/falskt så blir jag osäker och när jag blir osäker blir jag försiktigare. Men det kändes i alla fall som att det blev bättre och bättre mot slutet tror jag. Som sagt, det låter fint i helheten. Jag måste ju också såklart skriva något om synkoperna nu när jag pratat om det vecka ut och vecka in. Synkoperna gick segt i början men på andra synkopstället så gick det bra. Tumme upp, godkänt. Fick vara med och spela på sista stycket också, "Tema ur Våren" av Vivaldi vilket var kul!! Jag skulle sammanfatta igår som att det är inte är en av de bättre konserterna, men jag är nöjd som helhet när jag hör hur det låter. Och jag tar det som att det framförallt var kul att spela igår! Idag har konsertfeeling i kroppen. Älskar den här känslan, haft en konsertfeeling efter de senaste konserten, det är något nytt. En energi som jag gillar. Jag hoppas att jag kan leva upp till den feelingen på orkestern idag, sista orkesterrepet. Skriver såklart imorgon i en sammanfattning som vanligt! Lyssna och njut av konserten och upplev den gärna genom celloliv.

Upplev konserten - Sommarkonsert med KORK och Stringendo


Konsertbild - Sommarkonsert med KORK och Stringendo

Lite dålig kvalité då jag fotograferade av datorskärmen. Haha, jag ser alltid så allvarlig ut när jag spelar. Måste nog öva på det här med uttryck? Det är svårare än vad det låter som att le när man spelar. Kanske något att öva upp under sommaren? När jag sitter hemma och övar kan jag ju ta för mig och ha ett bättre uttryck kan jag tycka. Ja, jag vet inte? Kyrkan har jag spelat i två gånger tidigare fast på julen. Nu kände kyrkan mer ljus och vårig. Mysig stämning ändå!
 

RSS 2.0