11. Gavotte - Suzuki Cello 2

 
Jag brukar ibland hitta bra övningsvideos hos music connect (YouTube). Så nu när jag övar in Gavotte av Gossec så tar jag hjälp av det här. Superbra övning! Stycket finns alltså med i bok två av Suzuki-serien. Jag skulle själv vilja ha hela serien, eller fler böcker i alla fall. Jag gillar många av arrangemangen. Den här veckan får jag lyssna på stycket mer för jag ska nämligen ut och åka. Men att lyssna in styckena är minst lika bra övning! Kanske ska jag under tågresan roa mig med att hitta lite nya stycken? Vi får väl se vad jag kommer med för musik i helgen. Ha det så bra, så hörs! 

Mischa Elman plays Gossec's Gavotte

 
Vid den här tiden borde jag inte skriva, för inläggen de blir oftast röriga så här dags. Hej igen förresten! Efter att Ebba hade haft konsert och spelat ett stycke av Gossec så sökte jag upp kompositören lite mer. Jag fann en Gavotte som jag nu försöker spela in mig på, så kanske kan det bli en liten VLåt@celloallcellist under sommaren. Sommarövningstips det där, att leta upp lite enklare melodier på egen hand och öva in. Kul, faktiskt! Inför veckan tänker jag nog också söka upp kompositören. Vi får se om jag hittar något. Just ikväll är jag i alla fall trött så jag ska avrunda innan det här blir alldeles galet. Fast jag brukar ju just alltid säga det - lyssna och njut!

Joshua Bell, Pamela Frank, Nobuko Imai, Steven Isserlis, Marc André Hamelin Franck, Piano Quintet 08

 
Jag är så tacksam över att Instagram finns. Här inspireras jag och hör stycken jag aldrig hört förut. Nu försöker jag komma ihåg ännu mer att spara det jag tycker om - ja så att jag kan dela allting här. Ett stycke som jag hört på senare tid, Piano Quintet av César Franck. Lyssna och fundera över vad ni tycker. Gillar ni det här?

Visa vid Midsommartid, Norlén - Cello

 
Skriver, lyssnar och spelar Visa vid Midsommartid tre dagar i rad. Förutom igår när det stod tomt. Men vilken kompromiss, att komma tillbaka med en sommarvideo. Det är så härligt att sitta och spela utomhus. Jag kommer alltid tycka att det är speciellt. Just därför älskar jag just den här tiden på året. Men vem gör inte det? Och nu när det är varmt, hela tiden. Ärligt talat ser jag framemot en liten regnskur. Snart kanske jag får spela en höstlåt bara för at locka fram regnet. Nej, njut så länge det varar-
Lyssna och njut av musiken. Ta hand om varandra och så hörs vi!

Visa Vid Midsommartid (text)

Glad fredag. För många börjar sommaren nu. På riktigt. Lov. 
Långa, ljusa kvällar och nätter. Den här tiden tycker jag om. Jag vill njuta och fotografera många solnedgångar. Bara vara. Hämta andan och ladda inför hösten. Precis det vill jag göra sommaren 2018. 
Visa vid midsommartidhttps://www.youtube.com/watch?v=0vvgv5tZeBg ) lyssna och njut. 
Och denna finfina texten!
 
Text: Rune Lindström
Musik: Håkan Norlén

Du lindar av olvon en midsommarkrans
och hänger den om ditt hår.
Du skrattar åt mångubbens benvita glans,
som högt över tallen står.
I natt skall du dansa vid Svartrama tjärn
i långdans, i språngdans på glödande järn.                                                                                                                                    I natt ska du skall du vandra vid Mosslunda mor,                                                                                                      där Ull-Stina, Gull-Fina går.

Så tager du ner månen från Gråbergets kam
att ge dig en glorias sken.
Och ynglen som maglas i gölarnas slam
blir fålar på flygande ben.
Inatt skall du vandra vid Mosslunda mor,
där Ull-Stina, Gull-Fina, Ull-Lina bor.
I natt skall du somna vid Svartrama tjärn
där natten och mossan är len.


Visa Vid Midsommartid - Emma Philippa

 
Midsommartider. Snart är det midsommarvecka. Spelar den här låten och tänker mig en ny inspelning till helgen. Visa Vid Midsommartid med en väldigt vacker, sagolik och lite magisk sångtext. Musik av Håkan Norlén och text av Rune Lindström. Delar texten med er i morgon! Fina toner,, och jag har ingen plan på att skriva långt. Stanna upp en stund, lyssna och njut några gånger om. 

Terminssammanfattning - Vårtermin 2018

Hej, nationaldag och terminssammanfattning. 
Trots att det inte varit en bättre termin vill jag ändå skriva några rader. De två senaste terminerna har allting stannat av lite. Under våren har jag också tappat övningsenergi, jag som annars verkligen vill öva. För att jag tycker att det är kul naturligtvis. Grejen är, att när jag inte övar blir jag mindre motiverad. Och jag vet, att övar du bra i vanliga fall så gör det absolut ingeting om övningen är sämre en vecka. Men min övninginställning ser inte ut så, idag. I höst lär jag skriva mycket om övning!
Jag själv känner väl ingen speciell utveckling efter det senaste året. Förutom att när jag väl spelar vet jag att musiken (cellon) alltid kommer att betyda mycket för mig. Och jag vill så otroligt gärna fortsätta utvecklas resten av mitt liv. Jag vill kunna uppskatta instrumentet och den klassiska musiken. 
Min cellolärare tyckte dock att jag spelar renare? Vilket inte är något som jag har reflekterat över. Kanske beror det på att jag tänker mindre på att det låter falskt eller inte, för det tror jag faktiskt att jag gör. Och om det är falskt, struntsamma för det blir bättre! Jag uppskattar nog ännu mer idag att spela för att jag tycker att det är kul. Och den inställningen vill jag bygga vidare på.
Jag ser framemot sommarlovet Framförallt för att jag kan säga att nu, den här sommaren ska jag komma igång med övningen ordentligt på nytt (ingen vila). Så när hösten kommer är jag mer än redo för det. Det är nu det vänder.
Ni får såklart följa med på musikresan, nu när det vänder och utvecklingen i höst. Musiken fortsätter förgylla våra liv. Oavsett hur livet i övrigt ser ut. 
Glad nationaldag vänner, snart är jag tillbaka!

Patrick Gallois Tambourin by François-Joseph Gossec

 
Ebba hade flöjtuppspel förra veckan. Jag gick iväg och lyssnade såklart. Det roliga, förutom att höra en få följa hennes fantastiska utveckling, är att min egen musikrepertoar utökas. Lyssna till Tambourin av François-Joseph Gossec. Jättefint stycke som jag aldrig hade hört tidigare. Men det går fort, mitt tempo? Nja. Desto finare att lyssna till som publik. Vad tycker ni om det här stycket?
Lyssna och njut!
 

RSS 2.0