Ler åt cello. Tankar och jobbar. Bra.

 
Ler åt att jag kom iväg på cellon idag. Smile. I vissa stunder känner jag verkligen att jag har utvecklats. Smile. Sådana stunder kan vara som den här veckan. För två år sedan, hade jag inte kunnat C-klav. Men tänk att... Jag faktiskt kan det nu... Visserligen inte stjärna. Det kan ingen vara... Men är bra! Jag är inte dålig på det här. Jag är inte dålig på det jag brinner för. Utan. Skulle vilja säga att det går bra nu! Det går bra.
Lämnar måndagen med alldeles för många tankar. Är glad. Samtidigt som jag inte alls är glad. Brinner av ett leende samtidigt som jag är blöt av tårar. Not smile. Dessa tankar. Är för mycket för mig. Alldeles för mycket. Alldeles för mycket för en liten person. Jobbar mig igenom alla tankar imorgon. Stay strong forever!
 
 

We are the World

"We are the World". Den här låten är helt fantastisk. Hade jag kunnat spela den på cello, då ni. Det hade varit maffigt. Jag menar, det här är en så pass stor låt. En mäktig låt. En häftig låt. Nej men... En stor låt, det låter rätt. Beautiful!!
 

Te deum - Orchestra X2

Jag tror det här är en lite kortare version, och jag tror också att det är den här versionen som vi spelar i orkestern. Jag är absolut inte 100 % säker. Men, det kan vara det, och det är nog också rätt så troligt att det är så. I vilket fall som helst, gillar jag detta bättre än det andra. Lite kortare och lite finare. Lite kortare och lite mer jobb, lite så känns det, om ni fattar...
Cellokramar <3
 

Höstlovet närmar sig!

Visst börjar höstlovet närma sig? Närmare bestämt fredagen den 25 oktober. Det är ju mindre än en måndag kvar tills dess! Det är något alldeles speciellt som händer då, för mig. Det är nämligen så att jag ska vara med i en orkester som arrangeras av RUM och Kulturskolan (tror jag...). Orkestern kallas för Stork och har hållit på några år. Det arrangeras varje höstlov, med fem repetitionsdagar och sedan sen konsert på musikaliska.
Jag är både nervös och nyfiken på hur det detta kommer bli. Framförallt ser jag framemot att få se vilka personer som kommer vara där, och än en gång spela på musikaliska!
Tycker du att det låter intressant, spännande och roligt! - Så varför inte anmäla dig? - Allt från trumpetare till violinister. Du kan anmäla dig, i stort vilket instrument som helst, som du spelar.
http://www.rum.se/viewNavMenu.do?menuID=24&oid=4349 

Sammanfattning (Cellolektion, orkester) - 24, 24 september

Ler fortfarande. Kan fortfarande inte förklara om det är av lättnad eller riktig, äkta glädje. Skulle kanske kunnat förklara annars. Men just nu, kan jag bara inte. På grund av alldeles för många tankar som snurrar runt. Stannar upp resten av veckan och andas, tar djupa andetag och andas.
I måndags så gick det bra! Fick... Kan inte riktigt förklara riktigt, men, kanske kan visa er senare i veckan? Som ni förstod igår, så gick det bra på orkestern också! Jo, sista takten, då menar jag inte sista takten i någon speciell låt, utan sista takten överhuvudtaget, som vi spelade, innan vi avslutade, just den takten skulle bli fel. Helt fel. Fast jag köper inte riktigt det, känner jag. Jag går vidare och... Behöver jag skriva något mer än ordet nöjd? Det räcker väl? Att jag är nöjd.
Cellokramar <3

Ted Gärdestad

Ted Gärdestad föddes år 1956 den 18 februari i Sollentuna, och dog 1997 den 22 juni, i Sollentuna. Ted Gärdestad va en svensk sångare, kompositör. Han spelade även gitarr och piano. Ted komponerade musik själv, som hans bror Kenneth sedan skrev texterna till. De skrev bla "Sol, vind och vatten" tillsammans. Han medverkade i melodifestivalen fyra gånger, och vann en gång, året 1979.
Teds familjs bestod av mamma Margrit och pappa Arne. Han hade även två yngre syskon. Han hade flera kärleksaffärer, blandanat med Lotta Ramel.
Ted har en staty uppsatt i Sollentuna efter sig, till minne av honom. Han medverkade även i julkalendern år 1966, det vill säga "En småstad vid seklets början".
 
 
 

LM.C / PUNKY ❤ HEART

All musik är så olika. Det finns inget som kan slå "What are words". En ny favorit, det är det här ändå. Det är absolut inte som "What are words". Men det här, det är... Just det här går inte att beskriva, och när jag inte kan beskriva något, då vet jag att det är något riktigt bra! Meningen talar. Försök själva beskriva. Vad tänker du på när du hör den här låten?
 

Orkester. Kyla. Höst.

Kylan slår emot mig som tusen isbitar när jag kommer ut. Går och hackar tänder till och från orkestern.
Är glad nu. Kan inte beskriva glädjen. Vet inte vilken slags glädje det är. Om det är sådan där riktig glädje, eller om det bara är lättad glädje. Är glad över att kunna säga att jag är glad. Det gick BRA på orkestern.
Först när vi spelade "Hallucination" kändes det inget vidare vid början av C - Men efter någon gång - Lyckades jag få till det rätt så bra. På "Money Money Money" blir jag lite små sur över de två sista takterna vid A. Figuren kallas tremolo (tror jag) - Vet inte riktigt hur jag ska beskriva hur man spelar det. Det är det enda i den här låten, som "förstör". Sedan är det repris på hela A + B och just idag höll det på att gå helt blä på den reprisen. Men det löste ju jag. På "Menuet" gick det bra på lägena och med det köper jag den låten. Fick en ny orkesterlåt "Te Deum" igår på lektionen. Och den lät ju bra. Nästintill perfekt. Fast perfekt, tänker jag inte säga att den är förrän sista veckan. Förrän veckan innan konserten. Då ska jag sitta jag och skriva att det va perfekt. Nu däremot, säger jag att det finns en del kvar, så kan låten låta bättre. Så är det faktiskt med alla låtar!
Nu blev det någon slags sammanfattning redan idag. Men ni får ta det som att det blir en ännu bättre sammanfattning imorgon!!
Cellokramar <3

Min vän. Min bästa. Min älskade.

 Du och jag Sally, vi två genom allt. Vi två som tillslut vinner. Vi två som skrattar åt allt misslyckat. Vi två som ler. Vi, du och jag. Utan dig hade jag verkligen inte varit samma Hanna som jag är nu. Utan dig hade jag varit en helt annan Hanna. Utan dig... Vet jag inte... Vad, hur, vem, eller om...
Bilden utstrålar precis vad jag känner för cello!
Cellokramar <3
 

Ted Gärdestad - För kärlekens skull

"För kärlekens skull". Får mer och mer respekt för hans låtar, ju mer jag lyssnar på dem. Respekt till dig. Jag är på din sida. Like till dig. Flera tusen like.
 
 
 

Ted Gärdestad - Jag vill ha en egen måne

Om jag inte nu har jättedåligt minne, (vilket jag kan ha ibland) tror jag att jag hörde den här låten en gång på musiken. Vi pratade om låten, om vad han egentligen menade med att han ville ha en egen måne. Tänkte inte så mycket längre då. Nu, tänker jag lite mer. En fantastisk historia, en fantastisk låt...
Cellokramar <3

Cellokonsert i C dur // Celloconerto in C major - Noter

I vissa stunder när jag spelar, kan jag tänka "Hur länge har jag spelat? 2 år eller...?" Innan jag inser att jag faktiskt har spelat i 4 år. Den här tanken, dyker typiskt upp på liknande låtar som denna. "Kan jag spela det där?". Ojoj... Kör den här låten väldigt mycket med skivan (som hör till boken) och, tycker det låter bättre än tidigare i veckan faktiskt. Happy. Börjar få till de där 16-delarna! Kör nu, lördag och söndag, så låter det ännu bättre på måndag!
Cellokramar <3
 
 

Ted Gärdestad - Oh vilken härlig dag

"Oh, vilken härlig dag", men oh, vilken härlig låt! Man vill ju bara gunga med här. Gunga och sjunga med.
Ted Gärdestad, får bara mer och mer respekt för hans låtar. Fantastiska.
Cellokramar <3
 
 
 

Sammanfattning (Cellolektion) - 16 september

Märker att när jag går till och från cellon, både på måndagar och tisdagar, så blir det mörkare och mörkare för varje vecka. På väg till cellon på måndagar, runt kvart i fem, så är det fortfarande ljust, på väg hemåt börjar det mörkna däremot. På tisdagarna är det halvmörkt när jag går, vid sex. När det bär av hemåt, vid åtta, så är det helt mörkt. Det är rätt så intressant att iaktta. Jag som tycket att det började ljusna precis...
Starten på den här höstterminen har varit sådär. Första veckan kommer jag iväg på cellolektionen men inte på orkestern, andra veckan kommer jag inte iväg på cellolektionen men på orkestern och den här vecken kom jag bara iväg på cellolektionen. Suck...
I vilket fall som helst är jag väldigt nöjd över cellolektionen i måndags. Orkesterlåtarna känner jag mig mer säkra på, så jag hoppas på att det går bättre på orkestern nästa vecka. Känner mig lite mer hemma i låtarna, tex vilka lägen det ska vara. Som ni säkert har förstått fick jag "Cellokonsert i C dur" i läxa. Låten har jag ju redan spelat lite på (såklart), så det kan bara bli bättre!
Cellokramar <3
 
 

Cellokonsert i C dur // Celloconerto in C major

Visst är hon duktig? Inspirerande. Extra inspirerande, när hon är så ung, men så duktig redan.
Måste nämna hennes teknik, jag gillar den. Enkelt något att inspireras över.
Märker att det här, det är stor skillnad på vad vi hörde tidigare. Det här är (nästan) något helt annat. Samma låt, men så annorlunda....
 

Ted Gärdestad - Himlen är oskyldigt blå

"Himlen är oskyldigt blå" med Ted Gärdestad. Här har vi min andra favorit. Fantastisk fin låt. Ju mer jag lyssnar på det här, inser jag att jag inte kan beskriva det. Det här är för bra för mina ord. Mina ord räcker inte till. Skulle kunna börja gråta till hans låtar. Det finns så mycket känsla i hans musik.
 
 

Ted Gärdestad - Sol, Vind Och Vatten

Ted Gärdestad. Själv är jag väl inget stort fan av honom. Men. Jag älskar två av hans låtar. Dels "Sol, vind och vatten" som vi hör här. En helt fantastisk låt. Kanske gillar jag den här låten så, för att jag känner mig så hemma i texten. I naturen. Jag skulle vilja beskriva det här som en historia. Jo, alla låtar är historier. Men här hör man verkligen historien, extra mycket. En liten sak jag vill lägga till, är att hans röst går så bra ihop med den här låten. Glad och ljus röst, glad och ljus text. Perfekt.
Cellokramar <3

Cellokonsert i C dur, Vivaldi

Åh vad jag älskar när jag hittar något som jag spelar just nu. Inspiration. Kanske inte världensbästa kvalité. Samtidigt vill jag inte säga någonting... Så låter det nämligen inte här. Övar på den här låten, med det här i huvudet i veckan. Sedan, kan det ändå bli bättre!
Försök att klura på noterna - Jag lovar er, ni ska få se...
 
 

Georg Friedrich Händel

Georg Friedrich Händel föddes år 1685 den 23 februari och dog år 1759 den 14 april. Han föddes i Halle an der Salle och dog i London. Händel var en tysk och engelsk barocktonsättare. Han blev känd som tonsättare i Italien. Händel var känd för operor, oratorier och concerti grossi. Man märket redan i tidig ålder att Händel var begåvad, och han började redan vid sju årsålder att spela cembali och organist. Hans mamma och pappa hette Georg och Dorothea. Han tog lektioner i komposition och klaverspel för Fredrich Wilhelm Zachow.  Cellokramar <3   

Oh Susanna - Gitarr

Jag hittade ingen speciellt bra version på cello, och inte heller på fiol. Men gitarr. Det här, det får funka, även om det inte är någon kvalité som jag hissar. Musiken? Den låter ju faktiskt rätt så ok!Inget som jag säger att ni måste lyssna på - Om ni förstår vad jag menar. Men dåligt, det är det inte!  

Hallucination, Kuroshitsuji - Noter

Här syns det mesta av noterna till "Hallcinationn", som jag spelar på orkestern nu. Första stämman nu. Förra terminen hade jag rätt så mycket andra stämma. Enda låten jag hade första stämman på va "Mamma Mia". I år, ja, i alla fall i det låtar jag fått än så länge, så har jag första stämman. Det vill säga "Menuet", "Money Money Money" och den här. Tror nog även att jag får lite andra fler låtar längre fram, faktiskt, så vi får se om jag får första stämman då också.
För att återgå till dessa noter på bilden. Jag kan medetsamma säga att första takterna vid C är inte de enklaste. Det andra är ju faktiskt hyffsat enkelt, skulle jag vilja säga.
Kramar <3
 

Hallucination Yuya Matsushita

Låten spelar jag den här terminen med orkestern. Otroligt fin, måste jag säga. Det finns någon mjukhet och lenhet i låten som jag gillar!
Det här är inte precis den musiktypen som jag brukar bjuda på här. Detta var alltså något nytt. Som jag skrev, otroligt fin, så den här musiktypen är säkert något som kommer tillbaka. Det vill säga om jag hittar något riktigt bra.
Kramar <3

Firework - Katy Perry - Cello och fiol

Var ut och letade efter "Fireworks" från Harry Potter, men så hittade denna fantastiskt fina version av Katy Perrys "Firework". Fint. Ordet passar verkligen in här. Sedan, måste jag säga att man blir väldigt nyfiken att lyssna på det här när man ser bilden. Eller hur? En tumme upp till bilden!
Cellokramar <3

Sammanfattning (Orkester) - 10 september 2013

Säger till mig själv varje vecka. Varje onsdag och måndag. Kör nu. Kör bara järnet nu. Hur ofta lyckas jag? Då och då. Fast, jag vet. Att med dessa ord, kommer jag långt. Det är därför jag står här nu. För att jag säger så, varje vecka.
Gillar det här, att vara igång igen. Att det har börjat igen. Att få skriva sammanfattningar varje onsdag. Det här, det är bra. Det är så här det ska vara.
I måndags, halvsjuk. Ingen cello. Igår, i tisdags. Halvsjuk och orkester. Älskar det. Kan inte sammanfatta perfekt såhär nu, eftersom att det faktiskt var första orkestern för terminen för mig.
Efter första veckan. "Money Money Money", lät så maffig. WOW. "Hallucination", lät fin. "Menuet", här - Undrar jag över hur det kommer låta i slutet av terminen. Inte maffig, och inte fin. Men jag gillar låten.
Första gången känns allt lite rörigt. Allt känns lite hullerombuller. Vad är det som händer? Satt mitt i det. Då blir det så. Efter någon vecka. Det kommer bara kännas bättre och bättre. Allt kommer gå lättare och lättare - Och tillslut flyger vi fram med vinden. I slutänden. Kommer det låta som någoting, som en låt. Sista veckan. Är det inte hullerombuller. Då är det musik.
Om någon vecka kommer ni märka att det verkligen har börjat. då kommer allt bara rinna ut på onsdagarna. Då kommer jag ha så mycket att säga till om. "Där lät det så". "I takt 28, funkar det bara inte". "Där, i takt 5, funkar det perfekt". Om någon vecka. Vänta och se.
Ja, nu kör vi. Jag är nyfiken och rädd över var vi landar. Men, vi bara kör på. Vi ska landa där det är bra. Vi ska landa där det är perfekt. Vi ska landa, och säga att vi har vunnit.
Cellokramar <3
 

Hogwarts March - Harry Potter - Cello

Det måste vara den häftigaste låten av alla. Wow. Så maffigt. Så grymt.
Låter låten enkel? Det är raka motsatsen. Låten är svår. Att köra med skivan till, i alla fall. Det här blir en utmaning, om det ska bli en inspelning det vill säga. Och ja, inspelning planeras, någon gång. Jag lovar er.
Kan ni se låten i noter? Häng med, så får ni se om ni hade rätt!
 
 

Aura lee, Gitarr

Jag var ute efter "Love me tender". Tillslut, när jag inte fann någon bra version blev resultatet "Aura lee".
Den här låten är ju så väldigt lik "Love me tender". Skillnaden är verkligen pytteliten. Ni måste få se det någon gång!
 

En stark vindpust.

Drömde om att det skulle se annorlunda ut nu. Drömmar är bra. Men inte för höga drömmar. Att drömma om att allt funkar. Om att allt är perfekt. Inget kan vara perfekt, Hanna. Drömma om glädje när inget känns som det funkar.
Att ställa krav kan vara lite för mycket känner jag. Om jag ställer krav på mig hela tiden? Ja, det gör jag. Att säga att. "Åh, idag kommer det gå så bra." Positiv. Positivitet är alltid bra.  Men inte för positiv. Att vara beredd på motgångar. Att vara beredd på ett kolsvart mörker. Att vara beredd på att bli instängd i ett rum, utan fönster och knappt någon luft. Det är också bra. Att vara bredd.
Sätter absolut inte upp några korta mål nu. Sätter däremot upp längre mål. Att sista veckan le. Så enkelt. Det kan vara otroligt svårt att le, har jag insett på sistone. Att bara pressa fram ett leende. Det kan vara så falskt och så fyllt av smärta. Jag menar ett riktigt leende. Sådana där leenden som bara kommer automatiskt. Jag, kan säga att jag vissa veckor förra terminen tänkte "Nu ska jag le sista veckan!" Jag kan säga att det funkade. Andra veckor. Orkade jag knappt. Tog ändå de där stegen. Och vilken väg fann jag? Glädje. Den här terminen. Sätter jag upp samma mål. Fast ett mycket längre mål. För nu tänker jag kämpa från början. Visst motgångar är bra. Jag blir väl bättre av motgångar också. Med detta mål går jag vidare.
Jag kan tänker aldrig ge upp. Jag kan inte säga hur mycket jag skulle ångra det. För det vet jag inte förrän det är gjort. Jag tänker kämpa mig igenom alla tårar som rinner efter BESVIKELSE.
Jag klarar det. Jag vet att jag kan. Jag vet att jag är mycket mer än vad jag visar.
Älskar. Älskar att uttrycka mina tankar genom den här bloggen. Precis som att jag inte hade orkat utan cellon. Utan den här platsen hade jag inte orkat. Vi är tillsammans. Vi är ett lag. Tillsammans vinner vi över alla andra. Kör bara järnet.
Det känns så stort att säga. Jag är glad. Kan inte riktigt förstå det än. Det har inte riktigt fastnat ännu. Ja, jag ska njuta så länge det varar. Jag ska försöka hålla kvar resten av veckan. Till måndag.
Tusen kramar <3
 
Jag har skrivit det tidigare. Det betyder otroligt mycket att ni läser mina tankar som det här. Att ni läser mina ord.

Words and tears.

Vilken annorlunda början på terminen jag hade tänkt mig. Det skulle ju inte bli såhär... Jag hatar att förvänta mig något så mycket. Men, så blir det tvärtom. Raka motsaten till det där förväntandet. Varför?
Jag har inget svar.
Det kanske påminner lite om veckan innan sportlovet förra året. Jag förväntade mig att det skulle gå bra, jag ville att det skulle gå bra och såg så mycket framemot det. Men så rasade allt ihop. Eller kanske inte. Det här, det kanske är en helt annan sak.
Nu har jag byggt upp tornet under sommarlovet. Men redan nu faller det bitar. I måndags förra veckan kände jag mig stark. Nu, är jag så svag.
Om ni inte har upplevt att inte kunna andas någon gång, då förstår ni mig nog inte. Det här, det är som att ha syrebrist. Som att luften försvinner.
 

Love me tender, Elvis Presley

"Love me tender" som jag delade med mig av i söndags. Här är en version med Elvis Presley. Jag kommer inte ihåg om jag hörde låten för första gången när jag spelade den på konserten. Däremot, om jag inte har helt kasst minne, minns jag att vi sjöng låten på musiken i skolan just precis då. Jag är nästan säker, eller jag vet, att jag tänkte "Åh, den här låten kan jag på cello!".
 

Harry Potter - NOTER - Glad

Dessa böcker, ja, där i finns det sådant där som man går efter i musik när man spelar. Det börjar på N. N-o-t-e-r. Boken med färg, där i finns det endast pianonoter, (komp) och utan färg, cellonoter. Jag är väldigt glad över denna just nu, måste jag säga. Det här är något helt annat jämförelse med det jag fick i julas. Det här, det är så mycket enklare. Det som kan vara svårt här, i vissa låtar, är rytmen. Men lägena, är för det mesta i första läget, så där har vi något bra med detta. Varför är det bra då? Jo, för första läget, det sitter ju där rätt så bra. Jag kan ju tillägga, att jag tycker att jag i alla fall (hm, ja...) kan hitta de flesta lägen hyfsat. Är ni nyfikna på vad finns för låtar här i? Då får ni följa med i veckan!
 

G. F. Handel: Aria från "Rinaldo", Noter

Äntligen, ser vi låten jag fick i måndags i noter. Ser det ut som ni förväntade er efter all musik ni fått höra? Det som jag tycker är svårt med det här är att få rätt på tonerna i lägena. Då menar jag inte i första, utan i de andra. Sedan, kommer inte jag ihåg vad den andra noten i takt 31 är för något. Just den kommer tillbaka i takt 33. Det gör det lite svårt... Låten är väldigt fin förövrigt! Det låter speciellt fint med skivan till, dessutom är det då jag får till det som bäst, tror jag...
Cellokramar <3
 

G. F. Handel: Aria from "Rinaldo" on classical guitar

Jag ska skriva kort till detta, om det ens går... Jo, det är klart det går... Men att beskriva musik, det är så roligt, så det blir oftast flera rader längre än vad någon människa orkar läsa. Å andra sidan. Det kanske blir desto roligare att sitta och läsa det här medan ni lyssnar på musiken? Men tänk om musiken tar slut och det fortfarande är fleratusen rader kvar att läsa. Det är ju oftast så det blir? Det är ju så det blir när jag hittar något riktigt bra och bara måste beskriva det. Det är just vad det här är, något riktigt bra!
Cellokramar <3

Händel "Lascia ch´ io pianga" Aria, Fiol

Den här gången hör vi låten på fiol. Tidigare har vi hört låten på cello och sjungas. Jag har en version som jag hittade på gitarr också, nyfikna? Sedan tycker jag att det börjar bli dags för noterna. Vi har mycket att se framemot!
För att återgå till musiken. Jag tycker att låten låter minst lika fint på fiol som på cello. Jag har ju en och annan anledning till att jag spelar cello (om ni förstår mig...) Eller hur? Jag menar, jo det är ju så... Nej, det tar vi en annan gång. Men ni förstår vad jag vill beskriva det här med, va? Väldigt fint, minst (nästan) lika fint som på cello. Jag kan tillägga att kvalitén, ni vet ju hur jag är, inte är hundraprocentig, men musiken, den är hundraprocentig!
Cellokramar <3
 

Sammanfattning (Cellolektion) - 3 september

Bilden redigerade jag faktiskt i något så enkelt som Instagram. Om jag däremot får vara lite självisk, så tycker jag att bilden ser väldigt proffsig ut. Alla cellister, ser ni vad det är? Det är såklart skuggan av stallet på cellon. Uttryck det på ett bättre sätt själv...
Det var ett tag sedan jag använde ordet "sammanfattning". Vet ni hur glad jag är över att just använda ordet igen. Väldigt glad. Visserligen, hade jag tänkt mig en lite annorlunda sammanfattning den här onsdagen. Men, ser du, jag hade sådan otur att jag blev smått sjuk igår. Så, jag missade ju såklart första orkestern för terminen. Jag skulle haft så annorlunda tankar om det nu skulle varit så att det skulle ha varit sista orkestern för terminen igår. Men, nu var det ju raka motsatsen. Något jag kan säga ändå, är att jag just nu ändå sprudlar av glädje. Varför? För att jag har orkesternoterna i mina händer... (Var tvungen att lägga undan noterna, annars hade det här inlägget aldrig blivit till.) Om jag ska skriva ner några ord om cellolektionen i måndags då? GlädjeX3 (Glädje, glädje, glädje.) Fick Aria, ur "Rinaldo" som ni redan har hört. Räcker det med den beskrivningen? För, ni förstår väl mycket väl vad jag menar med GlädjeX3?
På ett sätt sitter jag här och tänker att det kanske var bra att jag inte kom iväg igår. Men, det visar sig inte förrän nästa vecka... Resten av veckan bär jag med mig GLÄDJE!
Cellokramar <3

YOHIO - Our Story

Yohio (vann) kom 2:a i årets melodifestival. Anledning till att jag skriver vann inom parantes? Yohio fick svenskarnas röster, Robin däremot (fick väl också det, till en viss del) - Men det var de utländska rösterna som avgjorde. Kom ihåg det! Jag menar, det är faktiskt Sveriges melodifestival, inte någon annans. Självklart, i Eurovision så är det väl klart att de andra länderna får rösta. Men snälla rara, vänta tills dess. Det är meningen att Sverige ska skicka sitt bidrag, Danmark sitt, Frankrike sitt, osv. Räknas det överhuvudtaget som att Sverige skickade sitt bidrag i år? Det tycker inte jag. Vi kan säga så mycket som att Sverige var med och röstade fram sitt bidrag, men inte att det var "vårat" bidrag som vi skickade. För, det handlar om de där utländska jury. Det är inte vårat bidrag när de är med och röstar. I år, skickade vi alla ett bidrag tillsammans
När jag tänker på detta, så tycker jag att Yohio är så grym, som står upp mot det. #YohioTeam!
Jag har absolut inget emot de utländska jurygrupperna eller Robin. Däremot är jag emot de svenska röstningsmetoderna (När det gäller våran melodifestival, som vi håller i.) Vad tycker du om det här? Är du för eller emot? Dina åsikter räknas också!
 

Pirates of the caribbean - 4 hands piano

Sedan förra året på julkonserten när jag spelade den här låten med orkestern är jag, fortfarande, helt fast i låten. Det är inte så att jag lyssnar på låten hela tiden, men jag kan sitta här och slå upp "Pirates of the Caribbean" som sökord på Youtube och... Alltid så hittar jag något nytt... Vilket jag alltså har gjort nu, som ni hör. Den här versionen av låten är så, wow, kanske för att pianisterna spelar låten fyrhändigt, och det är så häftigt när pianister spelar fyrhändigt tycker jag. Det är en helt annan sak jämförelse med tvåhändigt. Dessutom tror jag faktiskt aldrig att jag har hört just den här låten fyrhändigt. Nu när vi ändå hör fyrhändigt, tänkte leta upp lite fler sådana klipp. Spännande.
 

Handel Aria F major from the opera "Rinaldo"

Upprepar ordet vackert. För det är just vad det här är. Jag älskar sådant här, för det finns så mycket känsla och så mycket uttryck som vill fram. Att uttrycka något på sitt eget sitt, när en musiker gör det, då är det riktigt bra. Det kanske är just därför det här är så bra? För att det här är precis som jag beskrev.
Låten fick jag i celloläxa igår, som jag skrev då. Här hör vi nu låten på cello. Just det här är inte samma version som står i boken (Cellisten 3) men det här är en minst lika fin version tycker jag!
Cellokramar <3

Bach Arioso Cantata 156, Cello

Någon att inspireras av, så alla cellister, kolla hitåt ett ögonblick. Lyssna på den här musiken, så ska ni se, att det är så... Vackert. Vackert är väl ändå rätt så fjuttigt? Hanna, nu när du fick till ett ord till en låt...
Kanske för att cellisten och pianisten har så gammeldags kläder på sig? Men när jag blundar får jag en bild av något på 1700/1800 talet. En scen från slutet av 1700-talet början av 1800-talet: Jag ser två balettdansöser som dansar fram över scenen. De övar inför någoting. Vad vet jag inte...
Fint. Lyckades få till en beskrivning. Det är så, jag finner de där beskrivningarna när jag lyssnar på musiken om och om igen. Vilket jag har gjort här. Fast, jag lyssnade nog mest på det här om och om igen för att det var så vackert.
 
 

Cool version / Alfons Åberg (Band)

Supercool version av Alfons Åberg som jag delade med mig av igår på cello. Coolt är bara ett ord, faktiskt väldigt fjuttigt för det här. Coolt X 1000! Jag älskar att beskriva musik, men när det är så maffigt. Det vill säga, när det är så svårt. Då är det, extra roligt att beskriva någoting, men samtidigt extra svårt. Det här, det är precis så!
 

RSS 2.0