Gamba, Viola da Gamba - Sportlov 2016 (inledning)

Viola da Gamba som det hette från början, men nu endast Gamba är en familj stråkinstrument. Instrumenten är mer släkt med lutan. Av dagens instrument så är kontrabasen mest besläktad med Gamba. På wikipedia står det: "De olika gambainstrumenten var vanliga särskilt under 1500-, 1600- och 1700-talen".  Mer om Gamba hittar ni här: https://sv.wikipedia.org/wiki/Gamba

Melodifestivalen, final - Molly Sandén, Youniverse

Molly Sandén är tillbaka i melodifestivalen i år! Hon tävlade med bidraget "Youniverse" som tog sig till final. Kul! Bidraget "Youniverse" är skrivet av Molly Sandén, Danny Saucedo och John Alexis. Grymt! Jag tror att den här låten kan komma riktigt långt. Kanske till och med ta hem allt? Vad tror ni?
 

Melodifestivalen, final - Frans, If I Were Sorry

Jag såg att de laddat upp bidragen som ska tävla i finalen nu på youtubekanalen Melodifestivalen - All access där jag delat musiken från dessa veckor. Så, jag skulle alltså kunna göra så att jag delar finalbidragen den här veckan så att ni får höra det. Men, jag känner att jag vill vänta med det och göra som jag gjort tidigare. Jag kommer troligtvis sedan att dela all finalbidrag från och med nästa vecka (som gått vidare varje vecka alltså) och sedan vinnaren såklart. Nej, det här blev långt. Frans gick vidare till finalen med låten "If I Were Sorry". Bidraget är skrivet av Oscar Fogelström, Michael Saxell, Fredrik Andersson och Frans Jeppsson Wall själv.
 

Melodifestivalen, andra chansen - Panetoz, Håll om mig hårt

Alltså det är sant att man bara vill upp och dansa när man hör Panetoz, till alla låtar. Här snackar vi verkligen glädje och energi. Ligger man i soffan en lördagskväll framför melodifestivalen och hör det här? Inte konstigt att i alla fall halva Sverige dansar framför tvn tills musiken tar slut. Härligt! "Håll om mig hårt" är skriven av Jimmy Jansson, Karl-Ola Kjellholm, Jakke Erixson, Pa Modou Badjie, Njol Badjie och Nebeyu Baheru.

Melodifestivalen, anrda chansen - Dolly Style, Rollercoaster

Dolly Style var tillbaka i årets melodifestival. Gruppen sprider glädje och visst är de söta? Låten är helt okej. Men det här är ingen favorit för min del. Kul att de gick till andra chansen i alla fall. Vi får se hur långt de går väl där. Ärligt talat är jag väldigt taggad på andra chansen. Kul att se vilka som går vidare till finalen därifrån. "Rollercoaster" är skriven av Thomas G:son, Peter Boström och Alexandra Salomonsson.

Övnings inför konsert - Berwldhallen, februari 2016

Låten jag pratar om i början av videon är då alltså "Konzert" som jag redan delat med er nu. Låtarna är förresten aktuella fortfarande då vi ska spela båda två på musikaliska den 15. Jag ska se om jag kan fixa till en övningsvideo inför musikaliska nu under lovet. Övningsställena är väl typ samma inför 15. De snabba ställena framförallt som jag nämnt så många gånger nu. Funkar ibland och ibland inte - borde egentligen sitta och öva på det i en timme varje dag för att nöta in det. Det får nog bli så lite under veckan. Jag tror att jag kommer fel fortfarande på "Hip Hop Medley" på slutet. Segt och blä - men bara att köra på så går det som bäst på konsert.

Life on Mars - Cello (Practice)

Här är en övningsversion på "Life on Mars" som jag skrivit ett tag att jag ska försöka få till. Kul! Och kom ihåg att det är en övningsvideo så det är ok att det låter falskt osv. Okej? Men ju bättre desto bättre. Oj, vad konstig den meningen blev insåg jag nu. Men ni förstår vad jag menar? Cred till David Bowie ska jag också skriva innan jag lämnar er.

Telemann Sinfonia - Orchestra

Åh så kul att dela "Telemann Sinfonia" här igen. Jag hittade inget speciellt nytt, men till slut så fastnade jag ändå för den här kvartetten. Fint avslut på fredagen och veckan!

Sammanfattning (orkester) - 24 februari 2016

Ingen lektion i måndags för min del - men kolla in veckans "Hanna övar" så ser ni ändå lite funderingar. Mer tillkommer nog där under helgen. "Bojarernes Indtogsmarsch" gick lite segt i de snabba takterna vid A efter någon vecka borta. Från nergången - ska försöka gå igenom det i en övning inför konsert (Musikaliska) . Men det är det enda, så det blir mer fokus på det under lovet. Det enda övningsstället i "Hip Hop Medley" är slutet från bokstav G - där har vi också fokus. I onsdags var det väldigt roligt att spela igenom "Konzert" oboekonserten av Marcello. Jag har lyssnat på den en del, så det blev inte som en helt "ny låt" om ni förstår hur jag menar. Den låten ser jag framemot att få till ännu bättre och öva mer på. Vi fick en ny låt! "Telemann Sinfonia" och det här är så kul. Minns ni att jag spelade den på en vårkonsert med KORK? Har säkert skrivit massor funderingar kring "Telemann Sinfonia" våren 2013, tror jag att det var. Är lite sugen på att gå tillbaka och läsa vad jag tänkte då. I onsdags i alla fall, så gick den bra. Lite segt och så tappade jag bort mig vid takt 30 fram till 45. Men jag spelade det - och vad jag minns så spelade jag inte de takterna förra gången. Haha, utveckling! Kändes som att vi hade ett rätt så högt tempo? Men, jag vet inte riktigt, jag kan ha fel också. Spelade igenom "The Lord of the Rings" också. Takterna från takt 22 fram till 41 är fokus i övning. Långsamt och snabbare och snabbare - det är något jag kommer använda mig mycket av i övningen under sportlovet.

Hanna övar #29

Haha, det är nu jag ska jag som rubrik "Som att Sally pratade". Jag vet att ni blir nyfikna "Va, Sally pratade?". Nej men, jag kallade och jag gör det faktiskt fortfarande ibland min cello för Sally och då kan ni ju själva förstå att det blev som att "Sally pratade". Eller vad sägs om den här rubriken: "Det kan låta som en ko". Snacka om att locka till sig läsare. Igår när jag satt och redigerade det här slogs jag av hur glad jag är över att ha det här sättet att uttrycka mig på. Att inte uttrycka mig med ord genom att prata - eller egentligen kanske det är just det jag gör i dessa videor, uttrycker mig med ord dubbelt så mycket mer än annars. För att inte tala om när jag skriver här, hur mycket jag går in i saker, hur mycket jag tänker och är HANNA. Om jag är Hanna utanför bloggarna så är jag HANNA här. Vill du lära känna mig? Läs www.kalejdoskop.blogg.se och http://bokstverberttelser.blogg.se/    Jag vet att jag skrivit om det här många gånger innan, men ibland slås jag bara mer av det. Många funderingar i dagens "Hanna övar", speciellt mot slutet kanske - så jag tycker verkligen att ni ska kolla in det.

Hanna övar #28

Jag kollade tillbaka tidigare i veckan i arkivet och jag tror även att jag skrev det att jag laddade upp en "Hanna övar" förra veckan, men däremot ingen sammanfattning. Så upptäckte jag nu att det var "Hanna övar #27". Alltså, får jag fråga en sak? Hur smart får man egentligen vara?? Men jag har kommit av mig helt med det här. Efter lovet blir det bättre, förhoppningsvis. Här kommer då äntligen "Hanna övar #28". Vilket var förra veckans "Hanna övar". Lät det där krångligt? Lite, kanske? Ja. Lyssna och ta till er av mina funderingar nu.

 

 


Melodifestivalen, Final - Lisa Ajax, My Heart Wants Me Dead

Lisa Ajax vann ju idol förra året! Superkul tycker jag att hon gick direkt till final nu. Låten var ju väldigt fin också tycker jag. Lisa Ajax har även tävlat i Lilla melodifestivalen. "My Heart Wants Me Dead" är skriven av Linnea Deb, Joy Deb, Anton Hård af Segerstad, Nikki Flores och Sara Forsberg. Grymt team det där!
 
 

Melodifestivalen, Final - Oscar Zia, Human

Oscar Zia tävlar med bidraget "Human" som är skrivet av honom själv, Victor Thell och Maria Smith. Oscar Zia har varit med i tävlingen två gånger tidigare. Kul att han gick till finalen!
 

Melodifestivalen, Andra chansen - SaRaha, Kizunguzungu

Jag tror ärligt talat att den här låten passar väldigt bra i andra chansen och därifrån kanske den har någon chans att gå vidare. Dock tycker jag att vi nu har ganska så starka bidrag i andra chansen. Den här låten är skriven av Anderz Wrethov, Sara ”SaRaha” Larsson och Arash Labaf. Kul att se hur långt den går!

Melodifestivalen, andra chansen - Boris René, Put Your Love on me

Jag gillar det här, men nu i efterhand kan jag faktiskt hålla med om att den var värd att gå till andra chansen. Först trodde jag egentligen att den skulle gå till finalen och det var också så jag tippade. Okej, jag gillar det här mer än Oscar Zia - men det är inte riktigt sådant här jag brukar lyssna på och det faller mig inte riktigt in i smaken. Låten har Boris René själv skrivit tillsammans med Tobias Lundgren och Tim Larsson.

Galliard - Guillaume Morlaye (Michael Lucarelli, guitar) Renaissance

Gitarr, ett instrument som jag delat alltför lite här de senaste veckorna. Micheal Lucarelli är riktigt grym och får stå för den äran att återuppliva gitarrmusiken på celloliv. Jag gillar klassiskt på gitarr tror jag, och har nog aldrig varit ett fan av ackord som vi lärde oss i slutet av lågstadiet och mellanstadiet på musiken. Alltså om man spelar cello så är greppen på gitarr så svåra, haha, speciellt om man har så små händer som jag. Men klassiskt, tänker er typ Bachs "Cello Suite" på gitarr - Där har vi like och love.

Sportlov nästa vecka och förkyldningar

God kväll världen!
Det är måndag och skulle egentligen varit cellolektion - men det missade jag. Förkylningar till och från har gjort att lektioner och orkester har gått bort nu i början av terminen. Tidigare ville jag ofta komma iväg och spela även fast jag var sjuk, det vill jag såklart fortfarande men - jag kan också känna att de är okej att jag blir hemma en gång eller två. Något har förändrats där. Efter sportlovet kör jag. Ja, juste sportlovet börjar ju nu nästa vecka. Ärligt talat så har jag ingen idé ännu på vad jag ska dela under lovet. Jag får klura lite på det under veckan och trixa till det till senast helgen. Taggade? Yes. På onsdag är det sista orkesterrepet innan lovet också. Det ska jag i alla fall försöka komma iväg på den här veckan då jag missade orkestern förra veckan. Ja ni hör ju, så här har det sett ut till och från under början av terminen. Men efter sportlovet ska det bli bättre med det här. Efter sportlovet förresten, så har jag endast en orkesterlektion och veckan efter det så är det konsert på tisdagen. Så det känns viktigt att komma iväg och repa nu sista repen innan det. Delar såklart någon övningsvideo inför det. Liten sammanfattning som vanligt på torsdag! Kram och må så gått så hörs vi under veckan med mer musik! Förröesten, såg att jag inte skrev någon sammanfattning förra veckan? - däremot en "Hanna övar". Har helt kommit av mig med sammanfattning i och med konserten där och förkylningar. Sorry.

Weezer, Say It Ain't So - Cello

Break of Reality har jag delat musik från tidigare här. Här är de tillbaka på celloliv nu - grymt! Jag gillar sådan här typ av musik. Det är liksom inte lugnt, men inte heller för mycket. Förstår ni hur jag menar? Musiken känns spännande och intressant. Man blir på något sätt nyfiken på vad som händer så man måste liksom lyssna klart på det.

Never Forget You, Zara Larsson - Cello, Piano

Åh så kul att Brooklyn Duo laddat upp "Never forget you" som Zara Larsson sjunger. En låt som jag faktiskt kan känna igen och relatera till då jag lyssnat till den många gånger. Superkul! Så idag får Brooklyn Duo stå för musiken tillsammans med Zara Larsson.

Connie Talbot - Shut Up (Move On) MV

Under en period delade jag så mycket musik från Connie Talbot - men det var ett tag sen nu, eller hur? Så när jag såg det här och efter att jag lyssnat igenom det så gör jag en tumme upp och delar det med er fredagen till ära. Riktigt grymt! Connie Talbot är ju otroligt duktig fortfarande och snygg video (om man tänker bild/film, redigering) . Härligt sväng och pepp i musiken, passande för en fredag dessutom.
 
 

Konzert D-moll, Marcello - Orchestra

Det här är en utav de nya låtarna som vi ska spela på musikaliska i mars. En oboekonsert av Marcello. ÅH. Jag är kär. Vet ni hur många gånger jag har lyssnat på det här sen jag fick pappret i lördags? Inte jag heller, men många gånger. Barockmusik kan fånga mina öron mer ibland! Jag tror att vi bara ska spela den första, som ni hör fram till 2:55. Lyssna och njut!

Humoresque, Dvorak - Cello

Ja äntligen lite musik här igen. Idag delar jag "Humoresque" av Dvorak med er. Den här låten fick jag ju i läxa förra veckan och den här veckan fortsätter jag med den. Just det här är dock en annan version verkar det som. Samma melodi, men lägre? Eller någonting, jag vet inte riktigt. Om ni har sett "Hanna övar" så vet ni att jag spelar lite annorlunda i alla fall. Vacker musik! Härlig onsdagsmusik!

Hanna övar #27

Förra veckans "Hanna övar", äntligen! Minns inte riktigt när jag satt ner och spelade in det, men jag tog tag i redigering igår och avslutade det idag. Så tisdagen ser ut såhär. Jag ska ut och lufta mig och försöka vara lite kreativ med kameran innan och så är jag förmodligen tillbaka här snart igen med någon ny video. Ja, den här veckan ska jag försöka få till en sammanfattning också - det är ju så kul att skriva ihop sammanfattningar och dela vad jag tänker här också. Jaja. Vi hörs snart igen med nya spännande inlägg! Förresten, gillar ni att jag delar med melodifestivalen i år?

Melodifestivalen, final - Wiktoria, Save Me

Wiktoria tävlar med bidraget "Save Me" som är skrivet av Jens Siverstedt, Jonas Wallin och Lauren Dyson. Wiktoria är endast 19 år gammal och debutant i melodifestivalen. Numret är riktigt snyggt gjort tycker jag med olika specialeffekter. Läs det här: http://www.svt.se/melodifestivalen/wiktorias-outfit-i-melodifestivalen-2016-specialeffekter Coolt? Eller hur?
 

Melodifestivalen, final - David Lindgren, We are Your Tomorrow

Från deltävling två var David Lindgren en av de två som gick vidare till final. Låten "We are Your Tomorrow" som David Lindgren tävlar med är skrivet av Anderz Wrethov, Sharon Vaughn och Gustav Efraimsson. År 2013 var David Lindgren senast med och tävlade i melodifestivalen.

Melodifestivalen, andra chansen - Isa Tengblad, I will wait

"I will wait" med Isa. Isa tävlade förra året med låten "Don't Stop" i melodifestivalen. Här har vi ännu ett nummer som jag tycker är så snyggt gjort med skuggorna i bakgrunden. Fantastiskt! Och Isa är ju så grym i år också. Låten är skriven av Anton Hård af Segerstad, Joy Deb, Linnea Deb och Nikki Flores. Alltså, jag gillade ändå att Molly och Isa gick till andra chansen så att jag fick möjlighet att dela dessa bidrag med er. Så grymma båda två!

Melodifestivalen, andra chansen - Molly Pettersson Hammar, Hunger

Veckans mellouppdatering, eller förra veckan - Alltså, lördagens, andra deltävlingen. Jag tippade på att bidragen som gick till andra chansen skulle gå vidare till final, men så blev det tvärtom. Molly Pettersson Hammar med låten "Hunger". Bidraget är skrivet av Joy Deb, Linnea Deb, Lisa Desmond, Anton Hård af Segerstad och Molly Pettersson Hammar. Är det bara jag som tänker på Hungerspelen av den här låten?

Berwaldhallen, Öppet hus,13 februari 2016 - Sammanfattning

Jag sitta och titta tillbaka och känna att jag faktiskt satt där - det var ingen dröm. De snabba takterna i slutet på "Hip Hop Medley" gick dagen till ära faktiskt bra. Det enda som sumpa sig lite var de snabba takterna i "Entry March of the Boyars", precis i nergången. Men, jag måste säga att i helheten är jag nöjd. När jag hör hur det låter kan jag undra om jag är med i det? Alltså som publik så låter det ju väldigt bra - och därmed försvinner liksom de där små felen. Förstår ni hur jag menar? Jag måste nämna också att jag varit lite halvdålig med att öva till det här och med det i baktanke så är jag jävligt nöjd. Men, det är okej att de gångerna kommer också. Som alltid tittar jag tillbaka på konserterna, blir spelsugen/övningssugen och blir taggad på nästa konsert. Nu råkar det också vara så att om en månad, den 15 mars så kommer nästa konsert. Så jag laddar upp, försöker öva lite mer och kör. Nu ska jag sätta mig och ta tag i lite videoinspelningar. Hoppas ni återupplever konserten i filmer och videos!

Berwaldhallen, Öppet hus,13 februari 2016 - Upplev konserten (3)

"Entry March of the Boyars" spelade vi faktiskt också i julas - fast då hade jag ingen inspelning att visa er på den. Jag tycker att det här stycket var väldigt kul att spela ändå. Det här är ju en helt annan gener än "Hip Hop Medley" - kul med två så olika stycken. Roligt att spela på olika sätt! Den här gick rätt så fort i vissa delar, men det är väl kul med lite högre tempo också.

Berwaldhallen, Öppet hus,13 februari 2016 - Upplev konserten (2)


Berwaldhallen, Öppet hus,13 februari 2016 - Upplev konserten (1)

Alltså "Hip Hop Medley" är så häftigt att spela. Det blir så stort och maffigt ljud också. Wow är det enda jag kan säga! Eller vad säger ni?

Berwaldhallen, Öppet hus,13 februari 2016 - Bilder

Igår spelade jag i Berwaldhallen med orkestern. Öppet hus på Berwaldhallen. Grymt! Det var flera orkestrar med, Stockholms Ungdomssymfoniorkester, Söderdraget/No strings, Sinfoniettan och så vi, Västerorts Ungdomssymfoniker. Alla orkesterar spelade med Sveriges Radios Symfoniorkester. Alltså, jag tror att man kommer att ta med sig det här i fortsatta spel. Man kanske inte märker det först - men så småningom. Jag kommer ta med mig det här och låta det "växa" med mig när jag spelar. När jag uttrycker mig med cellon. Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Bilderna får tala för sig.
 
 

Melodifestivalen, final - Robin Bengtsson, Ace Wilder

Från första deltävlingen gick Robin Bengtsson och Ace Wilder vidare till final. (Tyvärr verkar inte de bidrag som går vidare till final finnas ute ännu) . Robin Bengtsson tävlar med bidraget "Constellation Prize" som är skrivet av Bobby Ljunggren, Henrik Wikström, Mark Hole och Martin Eriksson. Ace Wilder tävlar med bidraget "Don't Worry" som är skrivet av Joy Deb, Linnea Deb, Anton Hård af Segerstad, Ace Wilder och Behshad Ashnai. Jag tycker att numret var riktigt snyggt gjort. Har ni sett det? Ser framemot att dela det här så ni förstår vad jag menar.
 

Melodifestivalen, andra chansen - Albin och Mattias, Rik

Om man lyssnar på "Rik" och samtidigt försöker sjunga med i "Din soldat". så hör man att det är ungefär samma melodi, om man tänker bort texten alltså.  Man slås speciellt av det när man kommer till refrängen. Har jag fel eller? Den här låten tycker jag nog ändå är härligare är "Bada nakna". Jag skulle lätt hoppas på att den här låten går vidare till final, istället för "Bada nakna". Rätt så härligt sväng ändå!

Melodifestivalen, Andra Chansen - Samir och Viktor, Bada Nakna

Jag vill ju ha en härlig blandning av musik här så jag tänker att jag ska dela lite melodifestivalen nu varje vecka. Jag har aldrig lyckats hålla det 100 % - men vi gör ett försök. Gillar ni melodifestivalen? Hade ni någon favorit i lördags? Här är Samir och Viktor som gick vidare till andra chansen med låten "Bada Nakna". Alltså, ny sommarplåga? Jag skulle tro att många unga röstar på dessa - eller jag vet inte om det fångar äldre också så jag ska inte säga någonting. Visst, jag kan tycka att det var en härlig låt, men inte så att det drar igång och inte så att jag kommer minnas den.

Sammanfattning (Cellolektion, orkester) - 1, 3 februari 2016

Jag skriver ihop en liten kort sammanfattning från förra veckan. I måndags fortsatte vi på "Cello Suite" en del. Mycket teknik tror jag att jag körde? Så ja får se om det blir mer av slutet kanske idag? Vi får se hur det blir. Jag har inte suttit ner så jättemycket i veckan. Jag är en period då jag är så dålig på att ta tag i saker. Ja. Jobbade mycket med slutet i veckans "Hanna övar" och det vill jag egentligen fortsätta öva lite på - och sen har vi också att det låter gnissligt fortfarande. Blä. I onsdags var jag iväg till Berwaldhallen och repade. inför den 13. Det funkar ibland och ibland inte på de här snabba. Känns ändå helt okej i helheten tycker jag. Och just nu orkar jag inte gå på så mycket mer än helheten. Det ska nog bli bra. Ska försöka få till en video/övning på det. Bra? Ja, det tror jag. Ser framemot lördag - men jag måste erkänna att jag är lite småspänd inför det. För första gången? Kanske? Usch. Men jag ser framemot det. Jag tror att det här kan vara nyttigt i framtiden och jag kommer lätt ha med mig det och bygga vidare på det efteråt. Vi hörs senare i veckan! Skriver så snart jag har tid att kika in igen. Kram!

Hanna övar #26

Det blev visst ett uppehåll, inte planerat alls. Här har vi veckans "Hanna övar". Kändes lite rostigt i fredags när jag spelade in det här och kom fel på ett par ställen. Segt. Idag har jag tagit tag i det sista i redigeringen. Ska försöka ta tag i lite videos och övningar redan nu i början av veckan. Men jag lovar inget. Veckorna blir som dem blir. Inget att göra åt just nu - det får vara så.

Hello, Adele - Trombon

Längesen som jag delade något på trombon så idag avslutar jag tisdagen med lite trombonmusik. Kul! "Hello" med Adele här framför på Trombon av Christopher Bill. Med det önskar jag er också en toppen onsdag så hörs vi imorgon igen!

RSS 2.0