Trummor, Basket Case

Låten står med i Cellisten 3 alltså då för cello. "Basket Case" passar grym bra för trummor!
 

Upplev konserten // STORK, höstlovsorkestern 2013

ÅH. Den här låten är väldigt fin måste jag säga...
 
Vi spelade 2:a satsen från "Noewegian Dance"...
 
.. Och sats 3.
 
Igår var vi stråkar och altsaxofon på den här låten. Här hör vi däremot låten med altsaxofon och piano.
 
En av mina favoriter. Och en av låtarna som gick bäst...
 
Tyvärr hittar jag endast "Drottningen av Sabas festmarsch" ur Den förlorade sonen. Men vi spelade även "Polka" och "Gånglåt från Leksand".
 
Den här låten är så fin. Speciellt de här mellan partierna när trombonerna spelar.
 
Att spela på musikaliska igen var underbart! Konserten var fantastisk! Skulle velat höra allt det här själv. Nu satt jag mitt i det, och då tänker jag inte särskilt mycket på hur helheten låter. Om ni förstår mig? Laddar om nu, och övar på orkesterlåtarna inför julkonserten. Som det börjar närma sig till så smått...
 
 

STORK, höstlovsorkestern 2013 // Sammanfattning

Dessa dagar sedan den 25 oktober har varit lärorika.
Att spela med så många andra instrument, allt från fioler till tromboner. Att ha märkt att jag lyssnar så mycket efter andra instrument. Det är väl så man klarar sig i en stor orkester? I och för sig, jag lyssnar väldigt mycket andars också... Men det har kommit mer och mer den senaste tiden, och nu, kände jag det verkligen. Som sagt, verkligen lärorika dagar. Mamma sa efter konserten att vi var väldigt samspelta efter så få dagar. Kan stämma. Eller jo, det håller jag med om. Jag menar, i egentligen övar man ju en hel termin inför en konsert. Men nu har vi bara haft några dagar på oss, 5 dagar. Och det lät så bra igår... Bär med mig en maffig känsla resten av veckan...

Konsertbilder // STORK, höstlovsorkestern 2013

Entrén till musikaliska. Det här stället, det är så fint. Det är värt ett besök.
Hela orkestern. Vi var uppåt 50, om inte lite mer...
Dirigenten Johan Larsson!
Ett leende och tindrande ögon efter konserten...
 
 
 
 
 
 
 

Konsertoutfit // STORK, höstlovsorkestern 2013

Tema kläder: Svart och vitt
 
Vit blus: Cubus
Svart klänning: H&M
Strumpbyxor: ?
Skor: Vagabond
 
 

Somebody That I Used To Know, Trummor

Like, like, like... Eller vad säger ni?
 

American Idiot, Drum Cover

Vad tycks? Det bra kommer som sagt när man minst anar något... Det här låter väldigt coolt!
 
 

Dag 4, höstlovsorkestern STORK

Imorgon är det konsert! Jag hoppas verkligen att det läggs ut på youtube så ni kan få hör... Hoppas, hoppas! Idag då? Jo, men jag tycker de flesta låtarna går helt ok. De går inte dåligt i alla fall. Så jag hoppas bara det kan gå ännu lite bättre imorgon. Eller hur? Jo men, det känns bra att ha en sådan här inställning. "Nu ska det gå bra". "Kom igen nu". Förstår ni?
Lovade att skiva om vilka instrument som skulle vara med. Det är ju stråkar, cello, fiol (1:a och 2:a fiol) och altfiol. Såklart blåsare. Fagott, tvärflöjt, oboe, saxofon (altsaxofon), trumpet, trombon, Sedan är det lite fler instrument med, som jag tyvärr inte minns namnet på... Något jag redan nu kan säga, som jag kanske annars skulle ha skrivit i sammanfattningen, är att det är väldigt lärorikt att spela i en STOR orkester. Jag känner liksom att jag lyssnar väldigt mycket. Både efter cello och andra instrument. Det vill säga, jag har öronen med mig väldigt mycket. Å andra sidan. Det har jag i "vanliga" orkestern också. Vart ville jag komma med det där?

All I want For Christmas is You, Trummor

Ojoj. Ni kan säkert snart vänta er en celloinspelning på en jullåt. Snart...
 

Last Christmas, Trummor

Som ni märker, så finner vi väldigt många jullåtar det här lovet. Det är höstlov. Jag vet... Alltså, lite tidigt... Kanske borde vi ta lite sommarlåtar i veckan. Eller vad tycker ni?
 

Dag 3, höstlovsorkestern STORK

Ni vet säkert att klockan ställdes om till vintertid, det vill säga en timme back. Såklart var jag uppe i sommartid. Eller hur? Typiskt sådant som händer när klockan ställs om. Men det var skönt att starta tidigt!! Då kom jag iväg i bra tid! Vi hade stråk-rep endast cello första timmen idag. Och innan lunch övade vi bara stråkar. Toppen. Sista timmarna övade allihop. Det kommer låta bra på tisdag, det vet jag, för det låter bättre nu, än vad det gjorde i fredags. Taggar dag 4 imorgon. Kör bara kör!
 
 

Trummor, m.f.l instrument...

Som ni märker är trummor så vanligt solo. Som tex cello kan vara. Utan trummor hittar vi lite där bakom...
 
 

Dag 2, höstlovsorkestern STORK

Det här är lärorikt. Känner att det fastnar för livet. Det är liksom inte något man glömmer så enkelt. Jo, det här kommer jag ha nytta av sen. Mer och mer nytta av faktiskt. Det kommer bli ett år till, det vet jag redan nu. Om det blir nästa år vet jag inte? Men någon gång lovar jag er att jag kommer sitta här och skriva något sådant här igen.
Vi  hade rep med endast cello, och så spelade vi tutti,  det vill säga alla tillsammans idag. Ni kanske undrar vilka instrument som är med förresten? Det är MÅNGA. Så det tar vi lite enskilt senare. Nu kör vi dag 3 imorgon. Så får vi se vad jag sitter här och skriver imorgon...
 
 

Trummor, Tänd ett Ljus

Såklart en jullåt, det närmar sig ju... Jag tänker lite framåt, som ni märker...
 

Dag 1, höstlovsorkestern STORK

Hej och hå! Idag var då första dagen på höstlovsorkestern STORK! Kul! Måste säga att det var enklare än hemma, sedan finns det sådant som måste slippas på, och sådant som faktiskt var rätt så enkelt. Men något att slippa på, det har jag lärt mig att det finns det alltid! Det började vid 16.30 (ungefär) idag, och slutade vid 20.00. Så då kom jag hem runt 9!! Imorgon är det lite, kortare, eller... Det slutar vid 16.00 då. Jag tänkte mest få mig en skön sömn, upp och hoppa imorgon och köra järnet hela dagen. Så får vi höras!
Cellokramar <3
 

Trummor, Wake Me up

Bjuder på en sådan där populär låt till att börja med. Aviciis "Wake me up". En låt som jag förövrigt varit helt fast i idag... Den här låten är så grymt bra! Speciellt Connie Talbots version. Den är ju bara för grym. Alltså, inte konstigt att jag delar en låt som den här. När den faktiskt är grymt bra, och jag tycker den är något av det bästa!
Kramar <3

Trummor // Trumlovet

Ett trumset, trumkit eller batteri ingår i slagverksinstrument. Dessa slagverksinstrument spelas på med trumstockar. Man kan även använda pedaler till. Instrumentet blev vanligare i orkestermusik runt 1900-talet. Det vill säga, sekelskiftet. Men instrumentet är vanligast inom pop, rock, och jazzband.
Läs mer om detta instrument på http://sv.wikipedia.org/wiki/Trummor !!
 
 
 

Sammanfattning (Cellolektion, orkester) - 21, 22 oktober

Jag börjar det så här. Man kan ha motgångar och framgångar. Det är bra med framgånger och motgångar. Visst är det? Att förvänta sig något. Eller snarare, just nu (passar bättre in) att vilja något så mycket. Att vilja att det ska gå bra. Jag ska inte sitta och jämföra det med en massa saker. Men ungefär så här. "Du måste ha alla rätt på provet, annars åker du ut". Så hårt att sedan "förlora" mot det. Lite grann. (Usch vilken jämförelse...) Men, lite som att "förlora" mot sig själv, fast lite hårdare. Jag har haft många veckor som har varit bättre, och några som har varit sämre. I måndags, tyckte jag det lät fel. Precis innan lovet! Skulle det varit en vanlig vecka, alltså cello nästa vecka, så skulle jag bara tänkt "Nya tag Hanna." En positiv sak, (positivahanna) är vi fortsätter med Ted Gärdestad till söndag! Vilken låt då? Igår var det helt okej, men saknades det där som jag skulle behövt efter måndagen. Efter höstlovet kommer jag börja tröttna mer och mer på det här tremolot i ABBA:s "Money Money Money". Det funkar inte just nu. Kör fortfarande med "Nu kör vi, hårt som bara den, efter höstlovet". Och vinner...
Kan tillägga lite kort att imorgon börjar höstlovet här, då vi kör med trummor. Spännande. MEN: OBS. Det kommer slinka in lite cello under lovet. Så håll ögonen öppna under den närmsta tiden, här!
Cellokramar <3

Connie Talbot, Wake me up

Hon är lika duktiga varje gång. Eller. Så är det så att hon blir bättre och bättre. Just det här gjorde hon grymt bra tycker jag! Men, jag kom att tänka på en sak när jag hörde det här... Visst går låten i ett annat tempo när Avicii sjunger den? Jag menar, alltså, sjunger Connie låten i ett annat tempo. Har jag rätt?
 

Robert Schumann

Robert Schumann föddes den 8 juni år 1810 i Zwickau och dog 1956 den 29 juli i Endenich. Han var en romantisk kompositör, musikkritiker, dirigent och pianist. Han var gift med Clara Schumann som var en tysk tonsättare och pianist. Han var son till en författare. Yngsta barnet till författaren. Roberts musikaliska sidor visade sig tidigt , och han fick hemmundervisning först, sedan undervisades han av stadens organist. Robert ses idag som en av de främsta högromantiska representanter. Han spelade/producerade i början mest Symfoniska etyder, Kinderszenen, Kreisleriana, Papillons och pianokonserten som är en av de mest uppskattade. Senare började han med sångcykler och kammarmusik. Annat han har givit ut är symfoniker, och kyrkmusik.
 
 

Elton John - Can You Feel The Love Tonight

Lite kär. Bara lite kär. Magiskt, det ordet passar så bra in här. #Ilovethis
Med den här låten laddar jag inför orkestern. Perfekt. Tänker inte ta ut någonting i förskott, utan ni får läsa imorgon. Lite rädd... Fin musik i alla fall, det var det som var "snackisen" nu.
Cellokramar <3
 

13 år, violinist #Fantastiskt

Hon är 13 år. Men vilken begåvning! Så duktig! Tänkte på fingerfärdighet. Seriöst... Vilken fingerfärdighet! Eller rättare sagt, vilken teknik hon har!
 
 
 

Veckan innan höstlovet, hårt

 Det är veckan innan höstlovet. Det var cello idag som vanligt.
Som ni läst så har jag vart rätt så nöjd de senaste veckorna. Men så pang, så ska det slå ner en sten precis en innan höstlovet. Jag är inte alls lika nöjd som hade önskat. Som jag ville vara så här innan lovet. Det känns för jävligt att inte riktigt le efter idag. Att pressa fram ett leende. Jag drömmer. Jag hopas. Att det går så bra imorgon på orkestern. Efter imorgon, efter orkestern vill jag gå här och le. Jag vill ha ett lov där jag slipper tänka på besvikelse. Jag vill inte att det ska bli som veckan innan sportlovet förra året. Håll tummarna för min skull.
 

Can you feel the love tonight - Fiol, cello, piano

Fint. Lite krassligt/rossligt ljud bara. Lite skrikigt nästan. Pianot lät väldigt fint. Det måste jag säga. Lite för mycket fiol kanske... I helheten, och i slutänden så blir det faktiskt väldigt fint. Jag säger like!
Cellokramar <3

Jasmine Thompson - Run

Det här är helt fantastiskt. Lite magiskt, som bara vissa låtar kan vara. Tjejen är så duktig. Jag vet faktiskt inte riktigt om vi har hört den här tjejen tidigare? Men det vore inte så konstigt om så vore. #Magisklåt
 
 

Schumann - Romanzas para Oboe y Piano

15 minuter är det kortaste jag har hittat! Alla sådana här klipp ska ju vara 30 min, eller en timme till och med! So sick. Jag menar, orkar ni sitta och kolla på det? Jaja, det kanske inte skadar någonting när det låter bra? Det kanske får bli lite mer Schumann, och lite längre. Vem har tid? I 1 timme? Musiken, den är ju verkligen fin i alla fall. Nej, den är det ju inget fel på!
Cellokramar <3

Sammanfattning (Cellolektion, orkester) - 14, 15 oktober

Oups... Som ni säkert märkte skrev jag ingen sammanfattning igår. Oj... För jag brukar ju faktiskt skriva sammanfattningen på onsdagar. Men det skadar ju inte att ta sammanfattningen idag!
I måndags, vad jag minns, så tyckte jag att det gick bra. Jo, förutom att det kändes som att jag kom fel. Eller alltså, kommer fel kan man väl egentligen göra nästan hela tiden, men... Äsch, fel helt enkelt. Men det blir bättre nästa vecka!! I tisdags på orkestern hade jag önskat att det skulle gå lite bättre, vi kan säga som så att det saknades lite. Fast jag tycker ändå att det låter bättre och bättre, eller, det låter aldrig dåligt. Rättare sagt, jag blir inte besviken just nu. Det måste ju bara betyda en sak, att det låter bra!
Cellokramar <3
 

The Sense of an Ending, Piano

Får mer och mer tycke för piano genom den här Youtube-kanalen. Fantastiskt fint spelat!
 

Hugo Alfven - Den forlorade sonen - Drottningen av Saba

Ojoj. Någonting helt nytt, även för mig... ALDRIG hört. Fast aldrig kanske är lite att ta i. För jag är nästan säker på att jag har hört det här någon gång tidigare. På något sätt känner jag ändå igen det. Anledningen till att jag delar det här? Det kommer ni märka om någon vecka!
 

LouKo Duo - Danse Macabre

Jag gillar framförallt början! Sedan... Det här är grymt bra för att cellisten och violinisten går väldigt bra ihop. De samarbetar. Instrumentet jobbar ihop *Låter ihop. Det är det som gör duetter till duetter! Att instrumenten jobbar ihop.
 
 

Cradle Song, Robert Schumann

Jag fick en Schumann låt. Om det är den här? Det vet jag inte. Men jag har kommit så långt som till att dela Schumann "Cradlesong". Varken om det är rätt låt eller inte. Mer Schumann kommer i veckan! Och slutet av veckan, då kommer vi känna den här mannen så bra!!
 

Gladare cellist finns inte!?

Jag är glad över många saker, dels över att jag är säker (osäker...) på att jag såg Janne Shaffer. Men också, såklart, för att det var cello idag. Något jag redan vet, som kommer komma upp i sammanfattningen av terminen, är att jag verkligen känner att jag har blivit bättre. Både sedan för fyra år sedan, men också sedan för ett år sedan. Jag har blivit bättre. Jag har utvecklats. Ni anar inte. Det är så stort att säga det till mig själv. Men det bästa av allt, är att jag känner mig så mycket starkare av det här!

Applause by Lady Gaga for 5 Cellos

Det låter lika bra som vanligt! Jag gillar den här cellisten! Inspiration kallas det!!
 
 

Janne Shaffer

Med det här, ställer jag mig frågor. Har jag blivit galen? Ser jag i syne? Har jag hög feber? Har Janne Shaffer en exakt kopia? Eller såg jag Janne Shaffer? Om jag såg honom. Det är svårt att förstå att man har sett Janne Shaffer. Av alla ställen, i Brommaplan. Det här är riktigt musik!

To Zanarkand - Final Fantasy X - Fiol

Fantastiskt, fint, vackert och helt enkelt underbart. Som vanligt. Som det brukar låta om den här tjejen. Lika bra varje gång. Eller kanske bättre för varje gång?
Cellokramar <3
 
 

Heartbreker - Justin Bieber - Piano

Här talar vi om musiken - Kvalitén på filmen är kanske inte bäst - Den här låten är en av Justins bästa, enligt mig. Tänkte att vi skulle fortsätta på den här låten en tid. Ni kanske undrar hur den låter på fiol tex? Eller på cello? Eller hur det låter när andra pianister spelar den här låten? Det ska vi ta reda på. Men först det här. Om låten är bra när Justin sjunger den, är den grym när vi hör den på piano!

ThePianoGuys - Kung Fu Piano: Cello Ascends

Jag är kär i ThePianoGuys. Jag har seriöst någon slags kärlek till den här musiken. Kärleken den går däremot inte riktigt att förklara. För jag vet nämligen inte själv vad det är för slags kärlek? Det är en obeskrivlig kärlek.
 

Superman March

Gillar låten. Älskar låten. Spänning. "Vad är det som händer här egentligen?" Det här är något att gilla. Jag vill följa med på det här äventyret! Vill inte ni det? Jo såklart. Kom nu, nu åker vi!
 

Filmharmonic, theme for Superman

Jag hörde den här låten tidigare idag på radio. Det är "Star wars", tänkte jag förstårs. Men nej. Det här, det är "Superman"! Men visst påminner det om "Star Wars, lite grand i alla fall! Den här låten kommer ni få se mer av, det kan jag lova...
Cellokramar <3
 

Nyckelharpa, Pirates of the Caribbean

 
Det var ett tag sedan vi såg något med Julia Frölich. Så hittade jag detta idag. Självklart var jag tvungen att dela det här. Jag menar, den här låten, har vi ju hört rätt så mycket här, i olika versioner och Julia Frölich undslipper ju inte den här bloggen. Speciellt inte när det är något riktigt bra. Det är precis vad det här är. Något riktigt bra!

J S Bach, Sicilienne

 
Jag har inte så mycket mer att säga än. Fint. Fint spelat. Ingen favorit. Men verkligen inte dåligt!
 

Cellokonsert i D-dur sats 3

Den här låten har ni fått höra nu. Kunde ni gissa er till att noterna såg ut så här? Ungefär kanske? Jag lovar er. Låten är inte svår, men inte heller enkel. Precis där mittemellan.

Firar 1 år #Grattis

Att cellon betyder extremt mycket för mig. Det har ni säkert lärt er just nu. Att den här platsen betyder mycket för mig. Det kanske jag däremot aldrig har skrivit ut... Cellon är mitt allt. Det är genom cellon jag klarar mig igenom mörker och tårar. Utan cellon, hade jag varit rätt så svag, faktiskt. Den här platsen har blivit mer och mer speciell för mig för varje dag. Speciellt, dessa dagar med besvikelse. Sådana dagar. Då är det här min räddning. Eftersom att jag alltid går och tänker miljoner saker. Så är det så skönt att skriva här. Att skriva ner allt. Jag vet absolut inte om ni tar till er mina ord, och all musik! Men, det känns som att, åtminstone en person av flera miljoner, faktiskt läser allt. Att en person läser mina ord. Det betyder, jag lovar er. Det gör min dag att du läser min text, och att du lyssnar på musiken. Att du tar till dig allt.
Jag blir så stark av cellon. Jag blir stark av att sitta här och skriva varje dag. Och tillsammans, så blir i bara ännu starkare! Tillsammans klarar vi i genom oss allt. Tillsammans. Klarar vi det. Nu ska vi ha ett nytt år. Vi ska klara ett år till. Vi ska vinna. Tillsammans. Du, du, du, ja och du, du och du... Alla. Allihopa.
Cellkramar <3

Haydn Cello Concerto in D Major, 3rd Mov

Förutom den där mikrofonen mitt i allt. Jo, den kan vi väl tänka bort. Det klarar vi. Musiken. Den är fantastisk. Jag skulle däremot inte kunna beskriva det här som att dansa med ett instrumentet. Nej, det går inte riktigt här. Det saknas lite för det, känner jag.
 

Sammanfattning (Cellolektion, orkester) - 29, 1 sept/okt

Utan dig. Ger jag upp. Finns inte Hanna...
I måndags på cellolektion fick jag lite jobb. Haha. Nej, men jag fick lite låtar. Tycker bara att jag får (kanske lite) svårare och svårare, men samtidigt mer roligare och spännande låtar. Ni kanske redan förstått en av låtarna jag fick? Precis, "Cellkonsert i D-dur" av Haydn. Tredje satsen. Så i veckan, riktar vi in oss lite mer på Haydn-låtar. Bla den här låten.
På orkestern känner jag att jag har det rätt så bra för tillfället. Ingen skymt av riktigt hemska besvikelser. Usch. Så skönt. Det kallar jag att kunna andas. Att slippa befinna sig i ett sådant mörker. Det svåraste på orkestern är den här tremolon"i "Money Money Money". Den gillar jag inte. Just med tanke på den, känns det bra att det fortfarande är flera veckor kvar till konsert. Annars fick vi ju en ny låt igår på orkstern, ja i alla fall några av oss! "Menuet" av Telemann. Så det blir även det något ni kommer vi se mer av i veckan!
Cellokramar <3
 
 

Haydn cello concerto in D part III

Det är roligt att se sådana här musiker. Det ser ut som att musikern och instrument dansar fram genom låten tillsammans. Han dansar ju verkligen med cellon. Både när han spelar och emellan. Det kallar jag riktig musiker.

Harry Potter Medley - Violin

Så fantastisk musik. Och ja, för att inte tala om redigeringen. Supercool redigering, med alla bilderna. Wow. Jag inspireras inte bara av musiken utan också av redigeringen här. Och än en gång, ja, så är det för det mesta. Redigeringen är grym. Och musiken, den är topp.
 
 

Du och jag.

Än en gång. Känner mig så stark efter cellon. Efter orkesterlektion. Så stark. Stark som jag bara kan vara när jag får göra det jag älskar. Stark som jag bara kan vara när jag andas. Stark. Att vara stark innebär, för mig, denna glädje. Som jag älskar. På ett sätt kan jag samtidigt känna något, rädsla? När jag går därifrån. Att inte veta hur det kommer gå nästa vecka. Att inte veta om jag kommer går runt med besvikelse efter nästa vecka. Att inte veta om tårar kommer rinna... Att inte veta. Just på den punkten känner jag mig jävligt svag. Svag.
Cellokramar <3

Telemann, Menuet

Ni kanske kommer ihåg "Telemann Sionfonia", som jag spelade med orkestern i våras. I år kör vi på Telemann igen. En tvärflöjtist som får spela solo, med komp till. Vi är 4 cellister och lika många violinister som kompar. 2 av cellisterna har första stämma, och två har andra stämma, och likadant hos fiolerna. Den här gången är det en "Menuet", och jag vet inte om det är just denna, så det ska jag inte säga. Men, visst är låten fin! Idag fick vi spela detta, vi stråkar. Vi provade alltså detta, och visst, det lät fint!
 
 

RSS 2.0