Ode to Joy, Symphony No 9, Beethoven - Cello

Vi börjar med det lite sämre i videon. Jag tycker att det låter lite gnissligt vid något tillfälle. När jag ser den här startbilden här, så tycker jag också att fingret är lite för "lutande". Eller? Nu var jag nog väldigt petig. Videon har fått 2 likes. Jag var tvungen att nämna det! För mig är 2 likes ändå "mycket", när jag är så negativ om allt. För visst måste det vara ok om några faktiskt gillar det? Superkul!
Imorgon är det söndag. Jag har inte varit särskilt "aktiv" med cellon den här veckan. Tänkt att jag vill öva, eller bara sitta ner en stund. Men, det har inte blivit av så mycket. Förkylning får bli något att skylla på. Jag gillar ju inte ens att skylla på saker. Förresten, något jag märkt när jag väl suttit ned och övat är tremolot i Star Wars. Jag spänner mig i armen vid dem. Vilket blir rätt så jobbigt. Jag minns att i en av låtarna under 2014 års Höstlovsorkestern så hade vi flera tremolon på rad.  Det var nog i Finlandia. Jag försökte, när jag övade innan Höstlovsorkestern, och testade lite under repetitionerna. Men tillslut kände jag att det faktiskt inte funkade. Jag var spänd/blir spänd i armen, och att då sitta och göra flera sådana. Nej, det funkar verkligen inte i längden. Inte när du är så spänd. Jag tror att jag ärligt talat är rätt så spänd i mina axlar. Varför, det vet jag inte. I en av de första kurserna som jag var med i, och även första gången i STORK, så gjorde vi faktiskt någon uppvärmning. Annars är jag nog rätt så dålig på att göra det. Tänk er en linje. Alla människor har en linje. Linjen ändras efter humör. Typiskt sådana här veckor som jag varit besviken har det farit nedåt. Sedan måste du bygga upp det från noll igen. Så går det upp och ned. Vissa kapitel av berättelsen är bättre, andra sämre. Ja, jag beskrev något med den beskrivningen tidigare i veckan också. Men visst var den faktiskt rätt så bra? Jag måste nog säga att min linje sjunker nu, efter att ha varit uppe och lekt bland molnen ett tag.

Brothers (Fullmetal Alchemist) - Fiol

 

Sammanfattning (Cellolektion, orkester) - 26, 28 januari 2015

Tog en liten mellandag med lite nytt från 2Cellos. Nu när jag delat alla orkesterlåtar så passade det bra in. Nu kommer nästa steg, nu ska jag hitta massa andra spännande versioner av orkesterlåtarna. Letar upp, delar och lyssnar. Vilket dessutom ger bra övning i och med att jag lyssnar på låtarna samtidigt. 
Okej. Innan jag börjar med sammanfattningen så nämner jag bara att, precis som jag skrev i måndags/tisdags så känner jag mig negativ den här veckan. Vilket inte är en toppen kombination med positiva/glada Hanna. Det är som 1 + 1. I det här fallet blir det dock negativ och positiva/glada Hanna`= 1 - 1. Vi startar upp med cellolektionen. Spelade igenom någon orkestergrej, kan jag börja med att nämna. Skönt. Nu tror jag mest det handlar om att öva, så får jag se hur det går om någon vecka. Fick en ny låt. Nina av Pergolesi. Låten står med i The Cello Collection Intermediate Level som jag fick julen 2012. För någon vecka skrev jag på gilla sidan på Facebook "Sicken känsla man uppfylls med när man lyckas klura ut någoting på egen hand. Världens största pepp! Det är ju som ett "tecken". Att du kan det. Du kan klura ut det." En liten snutt av vad jag skrev. I måndags blev jag då alltså lite klokare på låten. Med en del saker kände jag mest "Ja, men så ska det förstårs vara". Det kändes rätt så självklart. Att jag inte såg/tänkte på det innan? Men jag tror att jag nog mest varit inne ett tag i en liten jag-lyckades-klura-ut-det-tjoho-bubbla, så jag tänkte nog inte så mycket längre än så. Övar mer på något ställe i låten, lyssnar mycket låten, och spelar till skivan. Förresten! Om man spelade skivan på datorn kan man bestämma hastighet själv. Kanske ska passa på att pröva på det nu innan måndag, Att man kan ändra på, mer bestämma hastigheten själv, det låter rätt så bra. Då kan man mer öva låten i ett lugnare tempo och sedan ta det uppåt därifrån. Under orkestern igår tyckte jag att jag var en aning falsk. Men vi tar det positiva. Först när vi spelade inledningen på "Music from Gladiator" så var jag nog lite långsam på alla dessa långa toner. Andra gången tyckte jag att det gick lite bättre faktiskt. Med räkningen är det inget fel egentligen. Om det var fel på den hade jag förmodligen inte haft något betyg i matte. Det är mer att komma i samma räkning som dirigenten. Vilket är en helt annan sak! Det är matte på hög nivå. Men det är sådan här matte jag ha ork att lära mig, som jag kan och som jag kommer ihåg. Så det ska nog funka alldeles galant till slutet av terminen. När vi spelade "Ballet Suite No. 1", "Lyrical Waltz" så blev jag rätt så nöjd för att bara vara andra gången. Tyckte att jag hängde med mer den här veckan, och då spelade vi inte riktigt hela låten förra veckan. Annars är det mycket småsaker i de flesta låtarna. Men det kan bara bli bättre om jag övar upp det. Jag fortsätter lyssna mycket på låtarna, i komma i tempo och öva mer. Det här är så galet kul!

Wake me Up, Avicii - 2Cellos

Sedan 2Cellos kom ut med den här covers på "Wake Me Up" så är jag helt fastklistrad framför dessa cellister. Det här är definitivt det bästa 2Cellos har gjort i min öron. 2Cellos med "Wake Me Up" har gått om och om igen. Av alla 1 841 240 visningar är säkert 1000 av visningarna mina. Nja. Men när jag säger så förstår ni vad jag menar va?

Live And Let Die - 2CELLOS & LANG LANG


Dance of the Tumblers, Rimsky-Korskakov - Orchestra

Dance of the Tumblers låter helt så svängig och härligt. Helt klart någoting man blir glad av. Om man inte redan är glad sitter man snart där och ler. Efter att ha lyssnat på det här ett par gånger måste jag säga att stället vid 3:31 är något som fastnar i mitt huvud. Roligt ställe att spela vid också. Vi har inte spelat igenom låten i orkestern ännu så det återstår fortfarande att se vad jag säger då. Men så här lång så ser mina tankar ut så här!

Dance of the Tumblers, Rimsky-Korskakov - Orchestra

 

Dance of the Tumblers, Rimsky-Korskakov - Orchestra


Shostakovichs, gripande, glädje i tonerna!

Jag nämnde i tidigare inlägg att jag hade Shostakovichs "Polka" från "Ballet Suite No. 1" i huvudet just nu.
En annan låt som cirkulerat ett tag nu i mitt huvud är "Cello suite no.1 in g major". Jag kan sitta och knäppa på starten en bra stund i början av varje övning. Ja, faktiskt! Det roligaste är att knäppa det. Kan ha att göra med att det låter lite gnissligt med stråke än så länge. Men det får jag väl helt enkelt öva upp. Jag har hittat noterna på nätet. Har det framför mig på mobilen, väldigt suddigt bör nämnas, så jag sitter där och chisar. Sen tar jag ut det efter det. Ännu lyckas jag få till första 2 raderna och 2 takter. Om jag får säga det själv tycker jag att det låter rätt så bra med pizzicato. Längre än så har jag ännu inte kommit. Nu får det komma "pö om pö. Jag är superglad över att jag klurat ut starten. Tjoho! Skulle det vara roligt om jag la ut den här delen jag klurat på på "Cello suite no.1 in g major" på gilla sidan på facebook? 
Den här veckan känner jag mig rätt så negativ. Ni vet dessa veckor då jag klagar på allt? "Det låter falsk" och ja, allt vad nu påstår. Just den här negativitetomgången kanske inte är så mycket så att jag sitter och klagar på allting. Nja, inte riktigt sant. Det kan bero på att jag inte har något att klaga över just nu. Skönt? Cellon gav mig en hel del energi igår i alla fall! Det är typiskt sådana här veckor som jag bär med mig "Brinn för din cello! Tror på dig! Humlan du spelade? Hör den ser den...".
Har ni sett det här programmet som går på SVT nu "Rakt in i hjärtat"? Jag tycker att det är så gripande och sorgligt, på något sätt .Ordet sorgligt kanske ingår i ordet gripande. Ordet gripande talar i sig om mycket. Något gripande kan både vara något sorgligt men också lycka och glädje. Säg mig, är det inte så? Bär med mig en känsla av #jävlanegativaunge den här veckan. Det är så jag känner den här veckan. Varje vecka har sin berättelse att ge. Livet berättar historien. Och ja, just det här kapitlet är lite sämre. Men sidan ska inte bli negativ bara för det! Jag har så mycket spännande att dela med mig av den här veckan, så min negativitet, det är något jag får stå ut med själv. Ungefär som en stor sten  tung sten. För att faktiskt avsluta positivt. Skulle det vara roligt om jag la ut den här delen jag klurat på på cello suite no.1 in g major på gilla sidan på facebook? Glöm inte. Ni får ösa in med glädje i tonerna den här veckan. I alla A, B, G, E ni har. Så glöm inte lämna en ton.

Ballet Suite No. 1, Polka - Shostakovich

Shostakovich står för tisdagsmusiken idag. Jag har den här polkan i huvudet just nu. Toppen! Då får jag ju in rytmen när jag övar. Det är inte så att jag går och nynnar låten hela tiden precis, men ungefär. Jag har snarare låten mer som en evighetsmaskin i huvudet. Det är väldigt härligt sväng i låten dessutom! Det gillar jag. Nästan så att man känner så att man vill studsa upp och ner i takt med musiken. Men det skulle se rätt så knasigt om ut om man gick och studsade upp och ner till detta hela tiden? Hm. I vilket fall som helst så tycker jag "studsa upp och ner i takt med musiken" (som någon som fått studssjuka!) är ett väldigt bra betyg.

Ballet Suite No. 1, Polka - Shostakovich

 

Ballet Suite No. 1, Lyric Walts - Shostakovich

Vi börjar veckan med lite Shostakovich! Hur toppen start på veckan är inte det? Säg det musikvänner. Och hur är det nu man brukar säga? Ny vecka, nya tankar, nya leenden och så ja, vi börjar om på nytt med en ny vecka. Oja, jag måste nämna också. Jag tror inte att jag har skrivit om Shostakovich. Skulle den här mannen var rolig att läsa om nu någon gång den här terminen? När vi nu ändå spelar Shostakovich i orkestern. Lyssna och njut! Antingen på väg till skolan eller under måndagskvällen. Under plugget? Vad vet jag. Det här är härligt!

Cécile Chaminade

Den franska kompositören Cécile Lousie Stéphanie Chaminade föddes den 8 augusti 1857 Hon den 13 april 1944. Cécile började väldigt tidigt studera musik. Det var då hennes mamma som undervisade henne. Céciles pappa gillade inte dotterns intresse för musik och studerandet för det. Därför, när hon senare fick studera för t ex Benjamin Godard, så studerade hon aldrig officiellt. Cécile var den första kvinnliga kompositören tilldelad Hederslegionen. Hederslegionen är en fransk orden. Det är Frankrikes förnämsta statsorden. Hon spelade sin första konsert vid 18 årsålder.

Hungarian Dances No. 5, Brahms - Orchestra

Vi går från filmmusik till klassiskt idag! Idag Hungarian Dance No. 5 Ja, det finns ju mycket mer i den här! Men jag tänker mig lite att när vi kommit in ordentligt i terminen. Nästa vecka kanske? Så kan jag dela lite andra spännande versioner av orkesterlåtarna. Jo, vi har ju en hel termin på oss. Så jag startar upp med att dela låtarna i orkesterversioner så här. Det slog mig också att Brahms har jag aldrig skrivit om? Det för oss också vidare till nästa punkt. Några söndagar nu under våren ska jag försöka skriva om kompositörer. Jag skulle även vilja försöka hålla kategorin "artister" vid liv. Men det ska nog lösa sig med det. På onsdagar kanske? Skulle det vara roligt? Äsch, nu gled jag ifrån den här vackra musiken. Men ni kanske lyssnat medans ni läst! Själv har jag i alla fall lyssnat medans jag skrivit.

Hungarian Dances No. 5, Brahms - Orchestra

 

Hungarian Dances No. 5, Brahms - Orchestra

 

Music from Gladiator, Zimmer - Orchestra

Vi fortsätter med filmmusik. Idag med musik från filmen Gadiator. Har ni sett filmen? Jag visste inte ens att det fanns en film med det namnet. Och namnet får mig förresten att tänka på det här programet som går på tv4. Heter inte det Gladiatorerna? Jag gillar inledningen här. Att sitta mitt i det är en annan sak. Det är en hel del långa toner då jag verkligen måste räkna. Annars tappar jag lätt bort mig. Och när jag väl räknar måste jag komma i rätt tempo. Sedan börjar det hända saker vid 1:54. Så plötsligt går tempot ner ungefär vid 2.44. Åh! Cellisterna har melodin där en bit. Den där första snutten av melodi är helt fantastisk. Jag kan ju bara försöka ha det som "förebild", eller hur man ska uttrycka det när jag spelar. Jag har förresten suttit en lång stund och försökt hänga med i noterna både här och i versionen jag delade innan denna. Det går bra att hänga med så här. Så vi får väl se om jag lyckas få in den här rytmen och stilen när jag spelar. Fått en hel del inspiration till övningen imorgon!

Music from Gladiator, Zimmer - Orchestra


The Empire Strikes Back Medley, Star Wars - Orchestra

Musik från Star Wars fredagen till ära. Lyssna och njut! Har ni förresten sett filmen? Vi fick för något år sedan en box med flera stycken. Jag kommer ihåg att vi såg filmerna då, sen så såg jag om filmerna efter ett tag. Nu var det dock ett tag sedan. Kanske dags att se om filmen/filmerna nu när vi spelar låten i orkestern.

The Empire Strikes Back Medley, Star Wars - Orchestra

 

The Empire Strikes Back Medley, Star Wars - Orchestra


Sammanfattning (Cellolektion, orkester) - 19, 21 januari 2015

Igår hade jag tänkt mig att jag skulle hinna skriva lite i skolan, men så kom jag inte in på skolans nätverk. Så segt. Får se hur jag fixar det nästa vecka. Antagligen lägger jag ihop övning + bloggning på onsdagseftermiddagarna. Det borde ju vara så enkelt som 1 + 1  = superenkelt! Ja, vi får se. Nu kör vi terminens första torsdagssammanfattning i alla fall. Cellolektion i måndags. Fick "Kärleksvals" vilket ni säkert redan förstått av inledningen på veckan. Fick även orkesterlåtar, vilket var väldigt skönt. Så under större delen av tisdagen och onsdagen, under ledig tid, körde jag på med orkesterlåtar. Vi fick två nya låtar på orkestern även. Fortsätter gå på "Övning ger färdighet", i slutänden, under terminen. Det är helt klart det bästa man kan intala sig för att lyckas. Och i slutänden går det faktiskt toppen! Så resten av veckan spelar jag på. Försöker fokusera på orkestern. Ja, jag tror att det blir så nu i början av terminen. Fokuserar på orkestern. Det finns självklart en del som jag kände i onsdags som var lite bara "Ehm, hur ska jag göra här?". Under resten av veckan kör vi på orkesterlåtar. Roligt!

Kärleksvals, Neumann


Kärleksvals, Neumann


Kärleksvals - Carola

Jag inleder den här musikveckan med Kärleksvals. Veckans läxa får bli lite tema nu idag och under morgondagen. Jag börjar med att dela det här med er. Om jag blev nyfiken när jag såg cellon? Ehm, ja. Carola sjunger ju så vackert här också. Det här faktiskt från Allsång på Skansen år 2009. Jag fastnade för sången. Visst är den fin? Ska söka upp texten och bara läsa igenom den i veckan tror jag. Jag har ingen aning om det här går i samma tonart som det jag fick. I vilket fall som helst så funkar det att spela till. Det var det viktigaste, då jag gillar det sättet att öva på. Att få in låten genom att lyssna och försöka spela till.

Som vanligt igen + Mini-Info!

Studiedag och cellolektion på samma dag. Jag tror inte att det kan bli så mycket bättre. Fick en del orkesterlåtar idag. Känns skönt. Nu blir det inte helt nytt på onsdag. Men mer om allt i veckans sammanfattning. Det ör så skönt att vara igång igen kan jag bara kortfattat säga nu dag. Okej. Jag har suttit en stund och hittat lite klipp nu kvällen. Den här veckan blir det lite låtar som vi spelar i orkestern. Med andra ord, lite orkester-tema. Jag nämnde onsdag här tidigare. Jo i år, eller från och med nu rättare sagt kommer jag ha orkester på onsdagar. Jag har därför bestämt att jag kommer bytta sammanfattningsdagar den här terminen till torsdagar. Alltså kommer vi från och med nu kunna läsa om cellon i torsdagssammanfattningar. Jag hoppas det kommer funka galant. Det tror jag. Nu blev det en kort lite uppdatering så här på måndagskvällen. Förmodligen blir det bättre de gånger jag inte har studiedag. Tur att det inte är studiedag varje vecka vänner. Eller hur?
 

Västerorts Ungdomssymfoniorkester, VUS

Som ni ser har jag ändrat lite i beskrivningen här i sidan. Det har ni säkert redan lagt märke så uppmärksamma som ni är. Jo, det är så att ni har ju följt mig i KORKK (Västerorts kammarorkester) sedan jag startade upp celloliv. Det vill säga så har jag spelat i KORK sedan hösten 2012. Men nu tar det slut. Nu i vår ska jag gå vidare till VUS (Västerorts Ungdomssymfonikorkester) Det ska bli så väldigt spännande det här. Så nu, nu får ni alltså följa med in i VUS också. Jag är så glad över det här! Ni vet sådär
håller-på-att-spricka-glädje.

Overture Carnival, Dvořák - Orchestra


Hedwig's Theme from Harry Potter and the philosopher's stone - Orchestra


Öppethus på Konserthuset, 2015 (Filharmonins dag)

Hej alla musikanter, vänner och alla ni andra! Så roligt att vara tillbaka live igen tycker jag! Jag tänkte inleda idag med lite från förra helgen. Förra helgen var jag  nämligen iväg på öppet hus på Konserthuset Stockholm, eller Filharmonins dag. Kulturskolan Stockholm var där, så man kunde pröva på en hel del instrument, oboe, piano, fiol, cello med mera. Kungliga Filharmonikerna uppträde under dagen. Man kunde kolla in i Notbiblioteket på Konserthuset, vilket jag tycket var väldigt spännande.
 
 
 

Gitarrlov sammanfattning

Hela jullovet? Hallå? Vart tog du vägen? Vi har lyssnat till gitarr i lite mindre än en månad.
Jag tycker det har varit jätteroligt, igen, att lyssna mer till ett annat instrument. På något sätt är det också väldigt skönt att komma bort ett tag. Jag tror man behöver det.
Under gitarrlovet som gått har jag hittat en hel del gitarrister. Superkul! Så under våren kommer det förmodligen slinka in en del gitarr emellanåt. Ni märkte väl att det inte kom några sommarlåtar nu? Min tanke är att som sista veckan i november delade jag ju lite jullåtar på alla instrument vi haft under loven. Jag tänkte göra samma sak fast ungefär slutet av maj/slutet av juni någon gång. Skulle det vara en rolig sak att göra? Kom gärna med åsikter.
Gillade ni gitarrlovet? Är ni taggade på ett nytt instrument under sportlovet?

Wake me up, Avicii - Gitarr

Idag har vi så snyggt avslutat gitarrlovet med tre covers av "Wake me up". Grymt tycker jag!
 

Wake me up, Avicii - Gitarr


Wake me up, Avicii - Gitarr


Clean Bandit, Rather Be - Gitarr

Jag vet att tidigare i höstas delade jag en del olika versioner/covers av "Clean Bandit". Jag hittade nu låten på gitarr och tänkte då förstårs genast att den måste vara med under gitarrlovet. Toppen! Om ni hittar texten på nätet kan ni ju sitta och sjunga med. Det är i alla fall vad jag gör!
 

Rather Be, Clean Bandit - Gitarr


Rather Be, Clean Bandit - Gitarr


Tears in Heaven, Eric Clapton - Gitarr

En till vacker låt idag. Eric Claptons "Tears in Heaven".
 

My heart will go on - Gitarr

Jag slinker in lite här den här onsdagen med "My heart will go on" på gitarr från Sungha Jung på Youtube. Så väldigt vackert. Får mig att tänka en del på april när vi spelade låten på Kulturskolans vårföreställning på fina Stockholms Konserthus. Det är fortfarande december när jag skriver det här (hela gitarrlovet) . Om jag skulle ta ut ett ögonblick från år 2014 som varit bäst skulle jag enkelt ha svarat att Konserthuset var bäst. Att sita där som cellist och inte publik. I något som Konserthuste. Wow. Det är inget som man "Pang bom" glömmer bort. Det här skulle jag ju skrivit om på nyårsafton men nu får ni lite om detta idag medan vi lyssnar till det vackra gitarrspelet.
 

Pirates of the Caribbean - Gitarr

 

Pirates of the Caribbean - Gitarr

Lyssna till en mer rockig version av "Pirates of the Caribbean". Snyggt lirande men inte min still av musik som jag nämnt tidigare under lovet. Vad tycker ni? Gillar ni denna lite mer rockiga version?
 

Pirates of the Caribbean - Gitarr

Vi fortsätter med "Pirates of the Caribbean" idag också tycker jag! Idag står gitarristen ChihabEK på Youtube för musiken.
 

Pirates of the Caribbean - Gitarr

Den här måndagen åker vi in på ett nytt tema. Så snyggt från Beatles till "Pirates of the Caribbean". Applåder. Framförallt till gitarristerna!
 

Here comes the sun, The Beatles - Gitarr

Jag måste snabbt slinka in och säga att jag verkligen borde bli bättre på att skriva vilka kanaler videorna jag delar kommer från. Det känns taskigt, dumt, eller om det finns något ännu bättre ord för det, att inte gör det. Det är ju folk som spelar! Jag som musiker vill ju i alla fall att folk skriver att det är Hanna Sjögren på youtube som spelar t e x. Ja, ni förstår. Men ni får supergärna kolla in sidorna på youtube!

Here comes the sun, The Beatles - Gitarr


Here comes the sun, The Beatles - Gitarr


Here comes the sun, The Beatles - Gitarr

Idag fortsätter vi med The Beatles låtar. Under söndagen med "Here comes the sun"!
 

Eleanor Rigby, The Beatles - Gitarr

Idag inleder vi ett litet nytt tema under gitarrlovet. Jag tänkte att från idag och någon dag framåt går vi över till The Beatles. Lyssna och njut! Och in med åsikter. Vad tycker ni?
 

Let it go - Gitarr (3)

Här en till lite lugnare version av "Let it go". Versionen jag delade innan denna var lite mer rockig och ösig. Jag måste erkänna att jag gillar den lite lugnare versionen mer. Men snyggt var det! Det är bara inte min typ av musik om man säger så. Vad tycker ni?
 

Let it go - Gitarr (2)

 

Frozen medley - Gitarr

Vi hoppar från ABBA till Frost. Snyggt där! Lyssna och njut!

Dancing Queen - Gitarr

Även tisdagsmorgonen startar vi upp med lite ABBA. Lyssna och njut!
 

Waterloo - Gitarr


SOS - Gitarr

I det här var det riktigt sväng! Jag känner att jag beskriver mycket av gitarrmusiken som svängigt. Men gitarr kanske är ett sådant instrument? Vad tror ni? Hur skulle ni beskriva gitarrmusik?
 

The winner takes it all - Gitarr (3)

Idag lyssnar vi vidare på ABBA och vi startar upp dagen med att ta en till version på "The Winner takes it all". Under dagen står David Hansson på Youtube för musiken. Fantastiskt!
 

The winner takes it all - Gitarr (2)


The winner takes it all - Gitarr (1)

Vi fortsätter lite på ABBA-tema även den här 4 januari 2015 tycker jag.
 

Mamma Mia - Gitarr (3)

Idag står Gabriella Quevedo på Youtube för musiken. Hon gör "Mamma Mia" så grymt!
 

Mamma Mia - Gitarr (2)

Jag hittade "Mamma Mia" på gitarr: Superkul tyckte förstårs jag då jag ju spelat låten i orkestern tidigare. Vad tycker ni? Riktigt grymt tycker jag!
 

Mamma Mia - Gitarr (1)


Marsch Militaire

Den här 1 januari 2015 står FbgKulturskolan på Youtube för musiken. Lyssna och njut! Jag blev så väldigt glad när jag såg att lagt ut denna nu tidigare i december. Kände så klart igen låten från julkonserten i december då Vus spelade låten. Grymt! 
 

RSS 2.0