Om Sommaren Sköna - Malena Ernman (HQ)

 
Tänk att det är augusti på onsdag? Jag går i lite inspelningstankar och övar just nu på "Om Sommaren Sköna". Tänker som vanligt mycket på uttryck. Hur vill jag att musiken ska låta? Gårdagskvällens kvällsövning sa mig att jag vill att musiken ska gå framåt och växa. 
Just nu handlar övningen annars om att lära känna den här låten bättre och känna mig säkrare på den. Fast jag var nog lite för petig innan jag började testöva i går för jag tycker att jag kom in i musiken ganska snabbt. Njut av fina sommartoner, "Om sommaren sköna" med Malena Ernman! 
Annars är väl den största tanken att börja komma in i bra övningsrutiner på nytt. Jag lär skriva mer om celloövning och cellospelet framöver och hösten blir förhoppningsvis rolig!

Igor Stravinsky : Le Sacre du Printemps (Orchestre philharmonique de Radio France / Mikko Franck)

 
Åh, Våroffer måste vara ett av de finare styckena av Stravinsky. Det är så vackra, och enkla inledande toner av fagotten. Jag kan lyssna på den delen om igen ett antal gånger. Och ja hela stycket, mest för fagottmusiken. Lyssna på fagotten vänner! Många delar däremellan går definitivt mer framåt i musiken. Men tänk på tonerna i början då, att det inte alls behövs mycket för att spela uttrycksfullt? Igor Stravinsky och "Våroffer". Vad finns det att säga om stycket? Musiken talar i kväll tror jag... 
 

Libertango (by Astor Piazzolla) for Cello & Orchestra - Metamorphose String Orchestra

Sommaren går. Jag kommer ofta i säng runt midnatt och äter frukost vid 10-tiden. Värmen gör en helt utslagen, typ. Det här har nästan blivit som en ond cirkel! Här kommer lite dramatisk sommarmusik i form av "Libertango". Vackert och så bra! 
Ärligt talat längtar jag en aning efter kalla och regniga höstdagar, för åh vad jag ska ut och gå då. Egentligen hade jag tänkt dela något sommarlovstema under några veckor. Men jag kan kanske dela lite höstinspirerad musik istället snart? Kan ni inte dela musik som får er att tänka på hösten. Hur låter sådan musik undrar jag? Tillsammans kan vi säkert locka fram regnet! 
Lyssna och njut - "Libertango" av Astor Piazzolla! 

RSS 2.0