Justin Bieber - Boyfriend, Piano

Vi fortsätter med Justin Bieber idag. Nu hör vi låten "Boyfriend". Men ser fler tangenter än pianistens fingrar. Men, väldigt bra version. Snyggt redigerad med ljuset och texten + att lila är en riktig Justin Bieber färg, som det är på texten. Sjung med till låten, vet ja, så har förmiddagen plötsligt försvunnit iväg i ett svep! För mig är de här ingen favorit låt på piano, det finns betydligt finare låtar, men för er som gillar Justin Bieber, måste det här vara en av jordens finaste låtar!
Cellokramar <3

Piano, Virginal

Instrumentet virginal tillhör klaverinstrument. Det är ett lådformat instrument, strängarna de går parallellt med klaviaturet, vilket gör att instrumentet är rektangulärt. På svenska kallas instrumentet oftast bara för spinett. Virginalen var vanligast under 1500-talet och 1600-talet.
 

Justin Bieber - Baby, Piano

Jag tror jag var kär i den här låten när jag var yngre, Justin Bieber överhuvudtaget. Nej, alla JustinBieberfans, jag har inget emot honom nu. Det är bara att jag glidit ifrån den tiden. Låten är faktiskt fin, det menar jag verkligen. Till och med finare på piano än när Justin Bieber sjunger låten. Är du ett fan av den här killen, då kommer du gilla det här!
 

My heart is refusing me, Piano

Jag tänkte att vi kunde fortsätta med Loreen idag, så här hör vi låten "My heart is refusing me", som hon tävlade med året innan. Med den här låten blev det inte en lika bra placering, men året därpå, blev det storslaget med "Euphoria"! "My heart is refusing me" är en fin låt det med, jag kan inte riktigt bestämma mig om den är bättre däremot. Hm, det får jag nog fundera lite över...
Cellokramar <3

Euphoria, Piano

"Euphoria",  som jag faktiskt redan delat en underbar version med på just piano. Jag lyckades i alla fall hitta en till bra version. Mindre bra det vill säga... Den andra versionen som jag delade hade mer av ordet känsla som jag gillar. Låten i sig är väldigt bra, jag gillar verkligen låten, både när den sjungs och på instrument. Jag vet en helt fantastisk version, på just cello, som slår alla andra. Jag delade med mig av den tidigare. Hörde ni inte det MÅSTE ni klicka in här: http://celloliv.blogg.se/2013/june/euphoria-cello.html#comment 
Nej, vi har faktiskt piano, men den där länken, det är ett måste. Vi kan ju jämföra dessa versioner. Vilken tycker ni är bäst? Jag måste säga att celloversioner är mycket bättre, den har mycket mer av känsla i sig. Fast, jag vet att det inte går att jämföra något inom musik, allt är så olika.
 

Bourrée, Bach, Piano

Hm, försökte hitta låten "Bourrée" och jag antar att jag gjorde det. Men, tänkte mig snarare att det skulle låta som låten i boken, Cellisten 3. Medan ni njuter av det här, går jag på jakt efter fler versioner. Det måste ju finnas någonstans! Fint spelat, för övrigt!!
Cellokramar <3

The Swan, Piano

Jag kan inte beskriva sådant här. Om jag beskriver så, en enkel förklaring är att jag är liten och det här det är så stort! Jag räcker inte till att beskriva något sådant här vackert. Försök ni, så ska ni se att det absolut inte går. Det enda jag kan säga om det här är, lyssna och känn alla känslor, för känsla, det är en perfekt beskrivning. Ni vet, sådan känsla som jag pratat om tidigare.
 

Mario Piano Medley!

Jag gillar versioner av låtar där det verkligen märks att man faktiskt lagt tid på det. På att jobba ihop det till något bra. Inte bara hullerombuller. Här, har det blivit exakt så. Alltså, i min smak. Sedan hänger det på musiken också, och den här musiken, den ska jag inte säga något om, för då kommer jag alldeles förstöra den här fina "Mariostämningen".
Cellokramar <3

Pachelbel's Canon, Piano

Är ni medvetna om hur mycket jag har delat den här låten på sista tiden? Innan lovet, och jag har ju som sagt femmiljoner versioner till, efter lovet. Helt kär! Låten, den är minst lika fin på piano. Fast jag kan tycka att den låter finare på cello och fiol, det är någon mjukhet, något som gör det till en låt. Det här är också en låt, men här känns det som om pianisten bara spelar på utan att vara medveten om vad han/hon gör. I min öron, ja... Vad tycker ni?
Cellokramar <3

Call me maybe, Piano

Första sekunderna låter häftigt, sedan dröjer det ett tag innan jag kommer in i låten ordentligt och kan texten. Den här låten är en av mina favoriter, grymt bra artist som sjunger låten och grymt bra låt överhuvudtaget. Just därför kanske ni får lära er låten nästa vecka? Kommentera om det låter bra, annars kan ni ju bara njuta av det här för jag slår vad om att ingen av oss, nej i alla fall inte jag, kan spela så bra!
Cellokramar <3

Lär er: Blinka lilla stjärna, Piano

Varför inte lära oss lite låtar på piano när vi ändå har pianolov? Här får vi lära oss "Blinka lilla stjärna", som ni faktiskt fick höra igår. Så jag säger, lycka till med spelandet!
- Vill ni lära er fler låtar? Klicka in om en vecka, så kommer en ny låt! -
Cellokramar <3
 
OBS: Dessa videor jag delar kommer från Musikpolen.com på youtube!
 

En stjärna lyser så klar, Piano

"En stjärna lyser så klar", jag tänkte att vi kunde ha lite "stjärntema" här idag. Lyssna och njut!
Cellokramar <3

Blinka lilla stjärna, Piano

"Blinka lilla stjärna" måste vara världens enklaste låt, eller inte... När jag fick den första gången i händerna måste det väl varit en väldigt svår låt. Själv kan jag knappt spela låten på piano, nästan. Men jag lovar er, lär jag mig låten utantill innan pianolovet ska jag spela in låten! Kom ihåg det du, Hanna.
Tänk att en sådan enkel låt kan låta så väldigt fint!

Piano, Cittra

Cittra är precis som pianot ett stränginstrument. Strängarna är avsett för "löst" spel, det vill säga utan att förkortas av fingrarna. Vanligast i Sverige sedan 1800-talet har varit ackordcittran, som det är meningen att man ska spela ackord på. Förutom ackordcittran finns det blandanat konsertcittran. Annars finns det cittror som används mycket till att spela melodier på. Notbladet ligger faktiskt oftast under strängarna på cittran, det visste ni inte va?
- Mer om cittran det finns här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Cittra -
 
 

Hedwig's theme, piano

Det här, kan jag ha delat för länge sedan! Det är en riktig "Harry Potter - stämning" som man känner här. Perfekt! Både spelat och redigerat. Mina ord skulle inte betyda något jämförelse med det här. Det här är inte värt mina små ord, så jag säger. Lyssna, så förstår ni själva!
Det påminner väldigt mycket om droppar där i början, tycker ni inte det? Som vattendroppar som slår mot ett fönster, nästan lite sådär spökligt. Det kanske är meningen?
Cellokramar <3

Born This Way, Piano

Än en gång, det var länge sedan jag hörde den här låten. Nästan så att jag glömt bort hur den lät. Men, snuttar av texten återvänder när jag hör det här. Kanske för att det är en bra version? En så bra version så att jag känner igen låten så pass mycket så att jag minns hur låten lät. Det kanske är så med bra versioner, då hittar man tillbaka till låten. Jag tror det!
 

Last friday night, piano

Som liten tyckte jag mycket om den här låten, då var jag som fast i låten. Nu däremot har den glidit iväg. Fast ibland kan det vara roligt att lyssna på låten, den är ju fortfarande bra. Jag måste erkänna att jag aldrig har hört låten på piano, det här är första gången. Låten var ju väldigt fin på piano tycker jag, speciellt inledningen.
- Har ni tänkt på ljusen, effekterna i versionerna jag väljer? Grått var det i förra och här är det, hm, gammeldags skulle jag vilja säga -
Cellokramar <3

Just The Way You Are, Piano

Oj, det var verkligen länge sedan jag hörde den här låten på piano. Jag kommer inte alls ihåg låten såhär. Senaste pianoversionen av den här låten som jag hörde var med ThePianoGuys faktiskt. Måste erkänna att det lät bättre, påminde betydligt mer om låten. Den här versionen är väl också den bra, även om den är mindre bra. Kände att jag var tvungen att dela den. Gillar det där svartvita över bilden!
- Nu när låten kommit in lite, mot slutet, börjar jag känna igen den. Känner till och med att små textrader dyker upp -
Cellokramar <3

Someone Like You, Piano

Adeles låt "Someone like you", den här låten måste jag ha dela innan, om inte, visst är det en fin låt! Lyssna på den bara. Jag funderade på det, jo, jag hörde en annan version precis innan den här. Hur olikt det lät, det lät liksom mycket fortare! Den här farten, den passar mycket bättre till den här låten. Nej, jag måste bli bättre på att bara skriva en rad till varje låt känner jag... Lyssna och njut!
- Måste leta upp den här låten på cello! -
Cellokramar <3

Somewhere Over The Rainbow, Piano

Än en gång, att dansa på en äng, det är vad jag får för bild av det här! Att snurra runt där på en äng, en gul äng. Varför? Fråga mig inte! Låten är helt fantastisk tycker jag, ja, jag är nästan lite kär i låten, det stämmer. Jag gillar början, som påminner mig om att springa nerför en trappa. I mitten av låten, där låter det så underbart. Den här låten, det är verkligen en av mina favoriter på piano, låter som gjord för piano ju.
Jag har märkt att jag använt mig väldigt mycket av orden fantastiskt och underbart när jag beskrivit låtar, och det var inte sista gången idag. Men ordet trappa var ju något nytt!
Cellokramar <3

Pirates Of The Caribbean: The Black Pearl Piano Cover

Jag vet inte om jag just får mörka bilder i huvudet av den här låten, eller om jag ens får pirater i huvudet. För mig är inte "Pirates of the Caribbean" så mörk utan snarare rätt glad. Det kanske vilar någon slags spänning i låten, lite mystisk låt, lite läbbig stämning. Men jag känner inte riktigt så... Nu har ju jag sett filmen, det kanske är lite fusk? Men jag får en bild av en vandrare i en regnskog. En vandrare som gått där väldigt länge. Varför just en regnskog det vet jag inte riktigt. Det känns liksom rätt med en regnskog här. En vanlig tallskog skulle inte känts rätt!
Cellokramar <3

Diamonds, Rihanna, Piano

Rihannas låt "Diamonds" hör vi här på piano. Låten låter fint på piano tycker jag. Jag tänkte på det här, när jag hör det här, att det är sådan skillnad. När man hör låten sjungas och sedan hör man det här spelas på piano. Det är faktiskt en rätt stor skillnad. Tycker ni inte det? Jag vet att jag skrivit det innan, men när jag hör vissa låtar tänker jag tänker jag extra mycket på det. Så som det här, här tänker jag extra mycket på det.
Cellokramar <3

What are words, piano

Eftersom att "What are words" betyder så mycket för mig så känner jag att jag måste dela med mig av den här låten. Ni har hört låten innan fast då en annan pianoversion. Sedan har ni ju hört mig spela låten på cello. Just den här pianisten tycker jag får till det perfekt i början, sådan mjuk början på alla sätt. Det ser så enkelt ut där när hon börjar spela. Sedan kan jag tycka att hon spelar låten lite för snabbt. I mina öron ska låten låta långsammare, nej inte snigelfart, men inte heller så här fort. Annars tycker jag hon är en väldigt duktig pianist!
Cellokramar <3
 

Piano, Orgel

Orgeln är faktiskt en blåsinstrument, även om det, på sättet hur man spelar, påminner väldigt mycket om ett piano. En som spela en orgel, är en organist. Instrumentet är ett av de största. Oftast ser vi en orgel i en kyrka, men ibland kan det hända att vi får syn på en i en större konsertsal. Orgeln delas ofta upp i pipverk, luftverk och regerverk. Ljudet från orgeln påverkas beroende på huset och vart instrumentet står i rummet. Instrumentet har flera klaviaturer, inte bara ett som pianot. Orgeln har också pedaler som man spelar på med fötterna.
- Lite kort om orgeln, men det kommer säkert mer i framtiden, det kan ni vänta er. Till hösten, så håll koll! Annars hittar ni mer om orgeln här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Orgel
 

Skyfall, Piano

Vissa låter har den där speciella känslan i sig som gör att det är så enkelt att beskriva, andra låtar så som den här, är betydligt svårare att beskriva. Dessa låtar saknar liksom den där känslan. Eller det kanske är tvärt om? Att låtar utan... Nej, det tror jag inte. I rubriken här ser ni att det står James Bond Theme, hm, jag funderade lite över varför? Men är det inte ett parti där i mitten som låter lite som just "The James Bond Theme"? Det måste vara därför... Men jag förstår inte riktigt tanken med att det plötsligt ska komma in i den här så fina låten. För mig sänker det betyget en del faktiskt... Grym version för övrigt, och duktig pianist!

Titanum, piano

"Titanum" har ni fått höra innan, blandanat med våra kompisar ThePianoGuys, fast då med cello också. Här hör vi låten endast med piano. Nej, jag ska inte försöka mig på att beskriva det här. Det klarar jag inte just nu. Visst är låten fin på piano? Jag har inte så mycket mer att säga om låten, annat än att den faktiskt är väldigt fin. För mig är låten ingen höjdare. Jo, jag kanske blev lite kär i låten när jag hörde den med ThePianoGuys, men här är den inte lika speciell. ThePianoGuys vann mitt hjärta!
 

Piano — My Heart Will Go On (James Horner)

Än en gång, inledningen. Jag tycker jag har fastnat för inledningen i varje "My heart will go on" version jag delat med mig av. Här tycker jag däremot inte att inledningen är magisk, utan mystisk. Eftre det där lite mystiska, som bara varar i några sekunder, blir det så känslosamt, känslorna flödar verkligen ut! Det här är en historia, nu är det jag som berättar den... Bestämt på just det sätt att pianisten vill förklara att, nu är det jag som spelar, nu är det jag. Inte du eller du. Nu är det min historia, nu får jag tolka den på mitt sätt. Jag får vissa vad jag tänker genom den här låten. Mitt hjärta blir alldeles, upprymt, om det är rätt ord... Hjärta, kärlek (på många sätt) känslor. "Lisa, viskade mamma. Jag kunde inte svara, jag kunde bara blunda. Kunde bara tänka på henne, min syster. Lisa, viskade mamma igen. Jag ignorerade henne. Jag ryckte till av berörringen, men gav inte ifrån mig ett ljud. Det var först då som jag märkte att mina kinder var våta. Grät jag? Jag som hade... Mamma, utbrast jag i viskande ton. Gumman, svarade mamma. Jag blundade fortfarande men jag visste att hon satt på huk framför mig. Hon älskade dig Lisa, hon... mammas röst dog bort. Hon älskade dig, upprepade mamma. Det var då jag bröt ihop..."
 

James Bond theme, piano

Jag tycker att "The James Bond theme" är perfekt att dela nu. Jag menar när jag spelade låten med orkestern både den 21 maj och den 4 juni. Perfekt! Här hör vi dessutom en version arrangerad av just Monty Norman. Just det här klippet fastnade jag för kände jag, det är ju liksom " The James Bond theme" perfekt det här. För det första, det mörka över hela bilden, stämningen, den är ju lite sådär mystisk. Mystisk, precis som det ska vara med "The James Bond Theme". Om jag skulle ta och beskriva det här... Mörkeroch skog. "Jag gick och gick. Kunde inte se något framför mig, eller bakom mig. Nej, ingenstans. Det var som om jag hade hamnat i tomheten. Jag hörde heller ingeting, bara mina egna vettskrämda andetag, vilket inte alls lugnade mig. Snäll, ta mig hem nu, tänkte jag. Jag visste inte hur länge hade gått runt här, tillräckligt länge för att börja undra om det verkligen var en dröm eller om det... En kall hand rörde min axel, jag kunde inte skrika, jag var redan så rädd, utan satte bara fart rakt fram in i den mörka skogen. Längre in i skogen... Jag vaknade med ett skrik, som måste jag väckt hela min familj."
Cellokramar <3

Celine Dion - My Heart Will Go On (Titanic) Piano Cover

Inledningen, den är ju magisk! Till det här vill jag bara blunda och njuta!! Det är så vackert, och när musik är vacker, då vill jag bara blunda, för det är då jag lever mig in i musiken på riktigt. Det är då jag känner att jag är ett med musiken, som jag bara känner vid vissa tillfällen och jag är nästan säker på att det här är sådan musik. Eller, jag är säker. Jag skulle kunna sitta här hela dagen och bara njuta. Det är så ljuvligt (det var ett nytt ord) Ljuvligt, njuta och blunda passar perfekt in på det här!
 

Piano, Klavikord

Klavikordet sägs vara en utveckling på monokordet. Instrumentet är en enklare typ av klaverinstrument.
Strängarna går kors och tvärs, nej, men de går vågrätt och vinkelrätt mot tangenterna. Tangenternas så kallade metalltunga slås mot strängen, ifall en tangent trycks ner. Metalltungan används också som ett stall. Metalltungan är i kontakt med strängen så länge som tangenten hålls nedtryckt. Det går faktiskt att göra ett vibrato på ett klavikord. Hur då? Jo, genom att trycket på den anslagna tangentet förändras. Det går inte bara att göra ett vibrato, utan också ett diminuendo och crescendo. Instrumentet är rätt tonsvagt. Instrumentet var faktiskt det största till just vårat piano uppfanns. Det var runt 1700-talet som klavikordet slog igenom på riktigt, men det har fortsatt så smått men blivit mer avlägset.
Cellokramar <3
 
 

Hallelujah, Piano

Vad jag älskar den här låten! Hela låten är som en historia, det är väl alla låtar jo, men... Ärligt talat vet jag inte riktigt vad jag fick det där ifrån. En känsla, av att det här, det vill just mig någonting. Låten är helt fantastisk på piano! Den är inte mjuk, som vissa låtar kan vara, utan snarare stark och "Här är jag!". Hela låten utstrålar just ordet känsla tycker jag. En känsla, hm, det jag vill komma till är att jag själv blir alldeles fylld av känslor när jag lyssnar på det här. Som om allt jag går och tänker på störtar upp och blir extra starka, som att jag skulle kunna ställa mig mitt i gatan och skrika ut allt. Upprymdhet, är det inte så det kallas?
Cellokramar <3

Andante av Haydn, Piano

Ännu en ung talang, en yngre talang faktiskt, endast fem år gammal. Det här är väl egentligen rätt enkelt, inte det första man får... Men kan ni tänka er hur det måste kännas för en femåring att spela det här? Det måste ju vara väldigt stort! "Mamma, kolla vilken svår låt jag fick!"
Tycker att jag känner igen det här, jag är inte säker på att jag haft det på cello, men däremot måste jag hört det tidigare i ett klipp. Ja, vad skulle jag annars känna igen det här ifrån?
Cellokramar <3

Preludie i c-moll, av JS Bach

Det så inspirerande när man hör dessa små unga talanger. Som det här, åh, man måste ju vara född till något inom musik! Det är ju vad man börjar tro när man hör något så fint av en nio åring!! Vilken fingertekning man måste ha för att klara av något sådant här, det låter ju så snabbt! Som om det är 110 kilometer i timmen, grymt. Här tycker jag att det märk att träning/övning, det ger färdighet. Jag menar, hur mycket/ofta, tror ni inte han har övat inför det där?
 

Piano, Cembalo

Cembalo är ett klaverinstrument, likt spinett och virginal. Ordet cembalo är italienskt. Namnet cembalo kom till Sverige under 1900-talet, tidigare, runt 1600-talet och 1700-talet kallades instrumentet för klavicymbal eller klaver. Cembalon var som störst under barocken, 1600-talet till 1750-talet (ungefär). Man såg/hörde oftast  en cembalo i stora salonger och offentliga lokaler. Ett av det första instrumenten som Mozart spelade på var faktiskt just en cembalo sägs det. Strängarna på cembalon knäpps av små stift som tillverkas av Delrin, för tillverkades de av vingpennor från fåglar. Stiftet sitter i en liten trälåda, som i sin tur sitter på tangenten, en aning rörligt monterade, så att de kan knäppa strängen.
- Mer om cembalo? Klicka in http://sv.wikipedia.org/wiki/Cembalo !!
Kramar <3

Äldre pianomusik!

I mina öron låter det här som lite äldre pianomusik, det kanske ni håller med om? Det låter inte precis so, 2000-tals musik. Sedan står det ju dessutom 1969 i rubriken. Hm, det missade jag... Det låter nästan äldre än 69, fast jag är ju ingen expert på det där. Jag kan tänka mig att sådan här musik skrevs under 1959-talet men inte 1949 faktiskt. Det här är mina tankar alltså... Om jag var pianist, notskrivare, hade jag inte kommit på en sådan låt under 49, det var dit jag ville komma. Vad tror ni? :-)
 

Vatten.Regn.Droppar

Låten får mig att tänka på vattendroppar, som regn. Inte tårar precis, för låten känns inte precis ledsen i mina öron, i sådana fall arg. "Rutan var full av vattendroppar som klistrat sig fast. Regnet öste ner utanför mitt fönster, jag kunde höra hur det smattrade mot rutan och hur det slog i marken där nere. Lisa, det är mat, ropade mamma från köket. Jag kunde känna lukten av köttbullar ända in till mitt rum. Jag kommer, ropade jag tillbaka. Jag hade suttit i fönsterkarmen med fönstret på glänt från tio imorrse och bara tittat på regnet. Mina kompisar brukade fråga mig om jag kände mig ensam. Men, jag kunde inte känna mig ensam när jag hörde regnet smattra mot rutan... Jag kände att det var fullt av liv utanför mig. Nej, jag var absolut inte ensam!"
 

Wilmas tema, skärgårdsdoktorn, piano

 
Åh, jag blir så kär när jag hör vissa låtar. Det är så underbart och så vackert! Jag skulle säga att dansa, äng, sommar och värme är nyckelord till det här... "Jag snurrar runt igen. Jag vet inte hur många gånger jag har snurrat runt nu, men jag vet att det är många, för jag känner mig nästan lite yr i bollen. Jag sa till mamma att jag skulle gå en promenad, vart då hade hon frågat. Nej, det visste jag inte svarade jag. Eller kanske visste jag det? Det var hit jag ville gå, hit till ängen. Kanske visste jag det hela tiden. Det vare en vindstilla, alldeles ljummen kväll. En perfekt sommarkväll! Plötsligt blinkar jag till, åh. Där borta, i gläntan står det, hästen. Jag, börjar jag. Hon gnäggar. Du är inte som andra. Jag sväljer, både av lycka och va rädsla. Inte av vanlig rädsla utan av någon alldeles speciell rädsla..."
Kramar <3
 

Piano, Hackbräde

När jag sökte upp Piano på wikipedia så fann jag väldigt många intressanta ord, saker snarare, så påminner om pianot. Som pianot härstammar ska jag nog skriva. Så jag tänkte dela med mig av några saker nu. Jag börjar med hackbrädet. Hackbrädet tillhör stråkinstrument. Hackbrädet påminner mycket om cittratyp. Ett hackbräde är en stor låda med strängar spända över. På cellon och fiolen använder man bara fingrarna (+stråke) för att spela på en sträng, på ett piano är det bara fingrarna, på ett hackbräde däremot så använder man hammare. En hammare i vänster hand och en i höger hand. Med hammaren slår man alltså på strängen man vill få ton i. Under medeltiden var hackbrädet ett vanligt högreståndsinstrument, det var först under 1600-talet som det blev bättre. Det var Pantaleon Habenstreit som gav idén under 1700-talet till hammarklaveret, som alltså blev en utveckling av hackbrädet. Instrumentet är fortfarande populärt i England, där det är mest känt inom folkmusik.
 
 
 
 

Just give me a reason, Piano

En favoritlåt i repris, för den här låten känner ni igen väl? Varje gång jag lyssnar på den här låten känner jag det som en samhörighet. Som att jag hör ihop med låten, som att jag vet vad den betyder. Jag vet vad låten betyder för mig... På något sätt kopplar jag den här låten till cellon, en av anledningarna till att jag gillar den så. Jag kan inte sätta fingret på vad som för mig att koppla låten till cello. Hm. Underbar version på piano, en aning ljus bara kanske, men det kanske är kameran? Bilder jag får upp i huvudet av låten, en stor cello, ett stort rum, ett leende, kärlek, tårar "Jag blundade. Jag älskade det här, jag kände alltid att det här var mitt liv. Alltid. Det var det här jag var född till, det var det här som var mitt liv. Jag kramade henne. Du och jag. Jag brinner med dig och du brinner för mig. En tår trillade nerför min kind. Hon ville få bort den, det kände jag. Nejdå, det är lugnt, sa jag, men lade ändå ner stråken och torkade bort tåren med fingret. Jag strök av fingret på de redan blöta byxorna. Sluta nu, andades hon. Förlåt, jag kan inte hjälpa det, svarade jag. Samtidigt insåg jag hur verkligt och hur sant, hur allt stämde i den här minuten. Det var så här det skulle vara, alltid. Nu kör vi, sa hon till mig och vi log mot varandra."
 

Gabriellas sång, piano

Åh, jag älskar den här låten! Jag tror ärligt talat att jag alltid är lika när att börja gråta till det här. Fantastiskt!
Hela låten utstrålar en sådan känsla, speciellt när vissa musiker spelar det, som det här. Vilket gör det enklare för mig att beskriva vad jag ser framför mig just nu. Tårar, eftersom jag själv är nära till det, ett hav, en ängel, ett himmelsrike, en blå himmel, fåglar, fågelljud, en äng, något mjukt, så som en säng.
"Jag vaknar med ett ryck, drömde samma dröm igen. Samma underbara dröm. Åh. Scenerna spelas upp framför mina ögon igen, som om jag befinner mig i drömmen. Jag låg i det där härliga sommargröna gräset och tittade på mot en alldeles blå himmel, en sommarhimmel där fåglarna flög omkring - Där fåglarna så glatt dansade omkring och sjöng sina sommarsånger för mig. Avlägset, bortom mitt drömmande hör jag havet. Havet som slår in mot stranden. Det är sommar nu... Först efter en stund blir jag medveten om att jag ligger i min mjuka säng med sköna dunlakan. Lakanen som jag fått av min mamma på kvällen. Nu kommer du drömma sött, hade hon sagt med en glimt i ögat. Jag suckar lyckligt"
 

Pianolov!

Pianot tillhör klaverinstrument och stränginstrument. I noter för pianot är det G klaven som gäller, men också Basklaven. Om det var G för vänster och basklaven för höger, eller tvärt om. Pianot kan också kallas för pianoforte, namnet betyder att man både kan spela svagt och starkt. Pianot har hela 88 tangenter. Det finns två olika sorters pianon (hm, flera säkert!) dels ett vanligt stå piano, som kalls för upprättståendepiano eller kammarpiano och ett (mekaniskt) större (liggande) piano kallas för flygel. Ett piano idag har mycket skillnad från förr, som från Mozarts tid, nästan så att det är olika instrument. Pianon från äldre tider kan kallas för hemmarklaver.
Det var först under mitten av 1700-talet som pianot började bli mer populärt, när många tonsättare bidrog. I början av 1800-talet fortsatte det, det var nämligen då som pianotutövandet satte igång. På den tiden var mindre pianostycken mer populära att framföra.
- PANG, där gick STARTEN på pianolovet! -
 

Idas sommarvisa, piano

Med låten "Idas sommarvisa" säger jag att jag älskar sommar. Den här låten, den är så fin på piano! Visst får man verkligen sommartankar, sommarkänslor av den här låten. Det är ju det sommarlåtar är till för, men jag menar med vissa låtar så får man det extra mycket, och just det här, det är en sådan låt!
Cellokramar <3

Viola da gamba, Loves Farewell

Igår tog mamma med mig på en liten konsert. Även om vi missade lite av början, så tror jag nästan att vi fick höra det bästa. Den här låten måste jag säga att jag tror jag är kär i. Skulle jag beskriva med ord, bilder och historier vet jag inte vad det skulle bli. Något stort och långt, något som aldrig skulle ta slut. Nej, det här, det är inte värt mina ord. Det är mycket mer än mina små ord! Någon gång lovar jag er att försöka beskriva det här, men inte just nu... Visst ser det ut som en cello lite grand, men vet ni? Det är faktiskt en Viola da gamba. Nej, det är musiken som är "huvudpersonen" just nu. Lyssna och njut! Vad kan ni annat göra? Jag sitter här och är verkligen nära till att börja gråta och det av många anledningar, blandanat av all underbart vacker musik <3
- Imorgon börjar pianolovet och jag har lyckats fixa tidsinställda under hela tiden, fram till den 10 augusti alltså. Det betyder att jag får sommarlov nu från bloggen, så jag säger, glad sommar och så ses vi den 11 augusti med flera tusen celloklipp! (Viola da gamba, är verkligen ett instrument ni kommer få läsa mer om framåt hösten)
Cellokramar <3
 

Rolling in the deep, cello

När jag ändå redan delat med mig av Adeles "Someone like you", så kan vi ju lika gärna fortsätta på Adele idag, så här får ni höra låten "Rolling in the Deep". Jag känner inte att han får fram den där känslan till 100 hundra procent, som jag vill ha där. Det saknas lite. Annars, gör han en grym version! Det är så roligt när man använder fantasin till videosar, och det märk att han gjort det, kolla bara.
Cellokramar <3

Someone Like You, Cello

Här hör vi inte bara cello utan piano också, vilket passar perfekt när vi börjar med pianolovet i övermorgon. Varför jag tog just det här? Jag fastnade för bilden, den innehåller så mycket känsla. Musiken, den innehåller även den mycket känsla. Ljudet är dessutom väldigt bra!
- Jo, jag har märkt att jag har tänkt på det mycket  under de senaste versionerna jag delat med er, att ljudet ska vara okej, annars blir det en annan version... -

Zara Larsson - Love Again

Jag är säker på att jag inte har skrivit om Zara Larsson. Men Hanna då! Det får bli till efter pianolovet. Så länge, delar jag med mig av det här, som faktiskt kommer från Zaras officiella youtubekanal. Så om ni har youtube, kan ni passa på att följa henne där. I vilket fall som helst ska ni njuta av hennes fantastiska röst!
 

Pachelbel's Canon, orchestra

Som sagt, helt kär... Här hörs en version med en väldigt duktig orkester. Wow! Det absolut bästa med den här låten det är inledningen, det är nog där jag bli kär på riktigt. Jag måste få upprepa ordet MAGISKT som beskrivning på inledningen. Den där djupa tonen hos cellon, hm, det är nog det som får mig att älska låten.
- Jag har femmiljoner versioner av den här låten till, blandanat en med gitarr och tvärflöjt, det ligger här och väntar till augusti. -
Cellokramar <3

Pachelbel- Canon in D major

Jag skulle säga att låten är som en magnet till mig just nu. Det är något med låten som drar mig till den. Jag tror att jag bokstavligen är KÄR just nu. Allt handlar om kärlek till låten. Jag har ingen aning om hur mycket jag lyssnat på olika versioner av den här låten de senaste dagarna. Otroligt mycket, det vet jag! Just här hör vi en version med fiol och cello..
 

Så mycket!

På nu endast fyra 3 dagar har jag mycket fint med just cello och jag är så glad för det! Men jag är inte säker på att jag kommer hinna med att dela med mig av allt, för det inte precis lite som jag har, så i sådana fall, så får jag väl fortsätta med dessa fantastiska celloklipp i augusti. För vet inte, om ni inte kommer ihåg det, så är det ju pianolov snart. Det börjar faktiskt nu den 5 juli och kommer hålla på ända till 10 augusti. Det ska bli väldigt kul att skriva om piano, det kan jag redan nu säga och jag har mycket på G till dess. Nu är ni nyfikna, det vet jag... Pianolovet kommer faktiskt bli den längsta lovet hittills, med mer än en månad. Åh, det kommer kännas så konstigt att inte se en skymt av cello under en hel månad här. Så konstigt! Fast det kommer också bli roligt. Jag tycker faktiskt det är väldigt roligt att ha blandad med musik här, inte bara cello utan tvärflöjt, kontrabas, fiol... Ja, jag skulle idag vilja säga att jag lär mig väldigt mycket om vad det finns för musik ute i världen av just den här bloggen. Nej, jag känner att jag ska passa på att njuta av att kunna skriva om cello till den 5 juli. Att njuta av vacker cellomusik!
- Pianolovet har ju också sina fördelar. Jag kommer ha tid till att hitta massa spännande nya klipp med cello till augusti, och ni kommer kanske till och med hitta ert nya favoritinstrument. Nu kör vi tycker jag! -
Cellokramar <3

Ung talang...

Det är så enkelt att bli inspirerad av en sådan ung talang. Just för att jag är äldre och han är yngre men redan så bra. Som cellist inspireras jag lika mycket varje gång hittar något sådant här med en nio åring, yngre eller äldre. Övning ger färdighet, det märker man helt klart på det här, lyssna bara! Så mycket man måste öva inför det här. Jag menar, de flesta nio åringar vill väl mest springa omkring och leka eller hur? Hur mycket måste han inte ha lagt på cellon istället för att springa omkring och leka med sina vänner. Jo, det är val man gör. Men... Jag vet inte, jag ska inte säga något. Grymt bra, han är värd era öron! Man kan inte annat än njuta av det här.
 

RSS 2.0