Over The Rainbow, Saxofon (2)

Jag avslutar månaden med "Somewhere Over the Rainbow"! Bra avslut på månaden?
 
 
 

Over The Rainbow, Saxofon (1)

 

Can You feel the love, Elton John - Saxofon

Vi fortsätter med Elton John, "Can You feel the love tonight"  idag!
 
 

The Last Song, Elton John

 

I Believe I Can Fly, Saxofon

Sista måndagen i juli? Sista veckan ju juli? Nu fixar vi till en grym sista vecka i juli! Inleder den här sista veckan i juli med "I Believe I Can Fly" på saxofon.
 
 
 

Imagne, Lennon - Saxofon

"Imagne" med Lennon. Med samma grupp som vi lyssnade till igår.

We Are The World, Saxofon

Nu lämnar vi det klassiska i några dagar tycker jag. "We are the World" känner vi väl alla igen? Såklart! Grymt att starta helgen så här.
 

Violin Partita No. 3 on saxophone alto, Prelude, Bach - Saxofon

Vi fortsätter med Bach Den här fredagen. Idag med "Violin Partita No. 3". Grymt!
 
 

Prelude from Cello Suite No. 3, Bach, Courante & Sarabande - Saxofon


Prelude from Cello Suite No. 3, Bach - Saxofon (1)

Vi fortsätter åt det klassiska idag. Just idag med "Cello Suite No. 3.". Nummer 3 är nog min favorit ur dessa. Första är fantastisk den med, men tredje. Tredje är dock som bäst på cello (säger jag som cellist) - Det vilar något speciellt över det då tycker jag.
 

Sätt ihop din saxofon (Musikskolan.se)

Nästa steg i att överhuvudtaget kunna spela är såklart att kunna sätta ihop sin saxofon. Så, idag lär vi oss att sätta ihop instrumentet. Saxofonister och alla andra, lärorika små minuter/sekunder här.
 
 
 

Spring I, Allegro, Vvaldi - Saxofon

Såklart måste vi också lyssna till "Våren" nu när vi är inne på "De fyra årstiderna". De här Quintessence Saxophone Quintet verkar vara ett namn på en saxofongrupp. Kul att ha lyssnat till "De fyra årstiderna"! De spelar ju riktigt grymt! Får se om vi också kan fortsätta följa de här lite?
 

Autumn III, Allegro, Vivaldi - Saxofon

Vi fortsätter med "Hösten" ur Vivaldis "De fyra årstiderna" också idag. Lite fel årstid? Men grym musik i alla fall. Jag tycker inte att det här känns så "klassiskt". Klassisk musik låter lugnare på något sätt. Visst kan klassisk musik vara "fart och fläkt". Det här känns mer som klassiskt på ett mer jazzigt sätt, ett lite mer "upp och hoppa och dansa-sätt". Förstår ni hur jag menar? Eller hur skulle ni beskriva det?
 

Autumn I, Allegro, Vivaldi - Saxofon

V

Summer III, presto, Vivaldi - Saxofon

Fortsätter med Vivaldi idag också. Idag lyssnar vi till "Summer III, Presto"!

Summer 1, Allegro, Vivaldi - Saxofon

Vi tar en paus från Bach idag. En mellandag med Vivaldi på saxofon.
 

Cello Suite no 2. in C major, Bach - Saxofon

Jag fortsätter dela Bach på saxofon även idag. Idag lyssnar vi till "Cello Suite no 2. in C major". Lyssna och njut!! Kanske till frukosten? Eller till kvällsteet? Hoppas ni får en fin 15 juli, kanske med Bach, saxofon i lurarna.
 
 
 
 

Cello Suite no 1. in C major, Bach - Saxofon (2)


Cello Suite no 1. in C major, Bach - Saxofon (1)

Tanken på saxofon, eller föreställningen om saxofon känns jazzig. Att då höra/hitta något klassiskt känns lite extra kul. Så den här veckan riktar vi in på lite mer klassiskt spel på saxofonen. Inleder med Bachs "Cello Suite no 1. in C major." - Passande då jag spelar lite på låten under sommarlovet.
 
 

Så här sköter du din saxofon (Musikskolan.se)

Jag tänkte att jag skulle dela lite sådant här lärorikt varje söndag nu i början av lovet i alla fall. Jag tycker själv att det kan vara intressant. Just det här kommer från musikskolan.se på youtube.

Titanium, Sia/Guetta - Saxofon (1)

Inleder helgen så här! Med "Titanium" - Blir en toppen start på veckan! Jo - Det finns otroligt mycket mer på en låt, så många olika covers, så vissa låtar kanske jag kommer tillbaka till senare under lovet. Ha en fin lördag!
 

Chandeiler, Sia - Saxofon (2)

Jag hittade det här på "Chandeiler" också. En kvartettversion på låten!

Chandelier, Sia - Saxofon (1)

Kul med noterna nere i bilden - Tror ni saxofonister att ni kan spela till det? Jag vet inte riktigt om det går lågt. Ibland i notböcker som jag beställt hem så har låtar/stycken gått rätt så lågt. Supertråkigt! Men det handlar väl så småningom mycket om att jobba med transponering. Vilket är superkul att göra med enklare låtar! Vad tror ni? Här hörs i vilket fall som helst "Chandelier", Sia. Grymt!

Hallelujah - Saxofon (3)

Fortsätter även idag med Hallelujah. Som jag nämnt flera gånger. Så kul att komma tillbaka till olika låtar lov efter lov fast med nya instrument. Hallelujah är väldigt fin var fin på saxofon. Just den här covern/duetten med två saxofoner lyckades väldigt bra. Snyggt med filmen i bakgrunden!

Hallelujah - Saxofon (2)


Hallelujah - Saxofon (1)

 

Lorde, Royals - Saxofon

Och där var vi igång med musikinspiration. Det här lovet med saxofon. Jag ser framemot att få till ett (lite mer än en månad) långt lov med saxofon. Är ni taggade? Som det ser ut just nu (28 maj) så har jag inte hittat så mycket inspiration. Men det kommer så småningom. Men jag inleder det så här!!
 

Saxofonlov - Inledning

Saofonen tillhör gruppen träblåsinstrument bland blåsinstrumenten. Instrumentet hörs ofta i jazzmusik. Från början tänkte man mer att instrumentet skulle vara orkester och militärmusik fullt ut. Det finns sopransaxofon, tenorsaxofon och barytonsaxofonen bla. Det finns även kontrabassaxofon.
Mer finns här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Saxofon
 

Värme, cellospelande och luften räcker?

Värmen får en helt utslagen. Lätt att ett dopp i vattnet står högst på listan. Idag har jag spelat en del cello i alla fall. Hittade "Jurassic park theme" i en bok. Gissa om jag blev sugen på att göra en inspelning på den? Men det får bli till augusti. Kanske lite försmak på det på instagram (@CelloAllCellist) Hann med att spela in en video också. Känns skönt att ha det gjort! En hel dags cellospelande var skönt. Efter middagen blir det dock en kvällspromenad.  
Hur mycket spelande blir det annars nu under sommarlovet? Lite olika från dag till dag. Tänker ju i början av sommarlovet att jag ska spela lite varje dag. Sen så blir det väl så att vissa dagar blir segare och andra mindre sega. Orken till att sätta sig ner och spela blir vissa dagar inte lika stor. Okej. Jag har lite fler idéer på låtar som jag vila dela vidare. Men, det får bli under augusti månad. Imorgon blåser vi igång lovet här på sidan. Fram till 10 augusti blåser vi på. Hoppas luften räcker... Ja, det blir ett blåinstrument i år. Vilket, det får ni se imorgon! Jag kommer tillbaka hit den 11 augusti live. Då med en grym augusti månad!
 

Nightmare, Miley Cyrus - Fiol

Det var faktiskt det här som gjorde mig nyfiken på vad "Nightmare" var för låt? Jag tycker att låten är bättre utan sången. Sången talar såklart för mycket. Men jag känner inte att jag saknar särskilt mycket här när musiken hörs. Riktigt duktiga musiker, spelar så bra så att orden liksom inte behövs. De sjunger ut tillräckligt melodiskt med bara instrumentet.

Jurassic Park Theme, John Williams - Harpa

Jurassic Park Theme var ju aktuell tidigare här, för inte så länge sedan, eftersom att jag såg filmen. Precis där vi midsommar - Juste så var det! Så nu när Amélie Guiboux laddade upp låten på harpa så kände jag att det måste jag ju dela med er också. Låten är så fin. Just melodiskt, med instrument, på cello, på harpa osv. Text behövs liksom inte, eller orden behövs inte, de finns redan där i melodin från dessa instrument.

RSS 2.0