Rudolf med röda mulen - Cello

Vill önska er alla vänner en riktig härlig 1:a advent. Må det vara lite sent men bättre sent än aldrig. Hoppas ni haft en fin dag! Lyssna och njut av "Rudolf med röda mulen" så här på söndagskvällen.
 

Jean Sibelius

Johan Christian Julius "Jean" Sibelius med tilltal Jean Sibelius föddes år 1865 den 8 december och dog år 1957 den 20 september. Han var bror till Christian Sibelius som var en finländsk läkare. Sibelius talade faktiskt svenska som modersmål men blev senare tvåspråkig. Jean Sibelius var en finländsk tonsättare. Han är den mest kända kompositören utomlands av finländska kompositörer. Jean Sibelius komponerade sju symfonier och andra orkesterverk. Hans mest kända verk är Finlandia.  
 

To the end - Yohio

Yohio sjöng när Vällingby City firade 60 år!

Yohio, Vällingby 2014


Jullåtar (6)

Tre timmar lång julspelning nu på söndags kvällen. Lyssna och njut! Vad vet jag? Ta några danssteg till julmusiken så här på söndagskvällen.
 

Why am I crying - Molly Sandén

Molly Sandén sjöng idag i Vällingby under 60 års festen. Måste kolla upp om jag har skrivit om Molly Sandén annars är det något att komma ihåg till december månad. Skulle inte det vara roligt? Lyssna och njut!
 

Freak - Molly Sandén


Jullåtar (5)


Jullåtar (4)

Otroligt vacker sång som jag hittade under julveckan nu. Lyssna och njut av söndagens julmusik!
 
 

Angels Sing on High


Angels Sing on High


Angels Sing on High - Fiol

I veckan hörde jag det här. Hörde genast att det var en jullåt men kan absolut inte komma på vilken. Känner ni igen den? I vilket fall som helst sökte jag upp lite versioner på låten nu ikväll så idag lyssnar vi till "Angels Sing on High".
 

Sammanfattning (Cellolektion, orkester) - 24, 26 november 2014

Godkväll! Jag sitter här och lyssnar på jullåtar och dricker te. Toppen sätt att avsluta en torsdag på.
Torsdagssammanfattning var det ja denna veckan. Oj sådan annorlunda vecka det blev. I måndags var det cello tidigare än vanligt, i tisdags var det ingen orkester, igår slutade jag tidigare än vanligt. (Mycket tidigare) Dessutom var det orkester. För mig är det onsdag idag typ.
I måndags repade vi igenom Lucia. Det gick bra! Dessutom repade vi igenom lite orkesterlåtar.
På orkestern, det vill säga onsdag (igår) så repade vi mest bara snabbt igenom "Julen är här", "Nu tändas tusen juleljus" och "Dotter Sion". Jag tror bara vi repade i 20 min. Vi var många personer. Knappt så vi fick plats. Det var nog precis på gränsen vad orkestersalen rymde. Mycket ljud. *Host, host*. Rätt så mycket ljud. Men det gick bra med repet och det tar vi och lyfter fram!
Jag känner mig så negativ. Tro mig, det gick toppen med cellon i veckan. Hm. Min negativitet har inte alls med cellon att göra... Nu sitter jag och ljuger. Men jag tänker absolut inte sitta och skriva ett helt inlägg om att jag är negativ. Vi skippar den historien och lyfter fram det bra istället. Dock kan ni läsa mer om negativit på gilla sidan på Facebook (CelloAllCellist) . Jag repar på till måndag! Flera kramar! Och fortsätt njut av all jul resten av veckan!

Jullåtar (2)

En timmes jullåtar nu på onsdagskvällen. Lyssna och njut. Och längta lite till torsdagssammanfattningen. Men först. Längta till orkestern idag. Galet spännande att repa med Vus! Om en timme måste jag sticka. Har ingen vidare lust att komma försent idag. Snarare att jag vill vara i toppen tid då jag faktiskt inte har en aning om hur det blir. Kram! Så hörs vi imorgon med mycket mer jul och med en torsdagssammanfattning!
 

Risifrutti på Ica, lämna en ton

Igår när jag skulle vara tidigare till cellon så tänkte jag att jag skulle testa ett nytt café i Bromma. Sagt och gjort. När jag tittade in genom fönstret blev jag inte särskilt sugen på att tränga mig in där med en stor cello i hand. Det blev en risifrutti inne på Ica. Jag satt och funderade på och tittade upp i taket. Undrade om gula salen ligger precis ovanför där jag satt?
Idag sitter jag här och längtar till onsdag. Orkestern inställd idag = Orkester imorgon. Övning med Vus. Spännande! Men en aning pirrigt kan jag säga. Idag när jag övar hemma prioriterar jag låtarna vi ska spela den 1:a december. Alltså låtarna som vi också ska repa på onsdag. Det blir nog toppen!
Måste fråga er innan jag avslutar. Vad tycker ni om jultemat? Jag har inte tittat särskilt mycket men det kommer väl mer och mer ju närmare julen kommer. Spela på och var rädda om varandra!
Ja, juste! Sett att jag fått över 10.000 visningar på youtube nu, och 20 prenumeranter. Wow! En annan sak jag bara måste nämna. Besökarna här på sidan har ökat. Vilka är ni? Lämna gärna en ton efter er innan ni lämnar sidan.
 
 

That's Christmas To Me - Pentatonix

Vad passar bättre än att inleda en julvecka med lite sång. Titta ut genom fönstret, se stora regndroppar på rutan och sjung med. Fast jag hoppas att ni ser stora snöflingor falla från himlen. Låten kom ut på youtube den 18 november i år. Så här har vi en helt ny jullåt! Härligt!

Julidéer, jullåtar, julspel

Jag var inne och åkte lite på isen vid Kungsträdgården idag. Gick förbi den stora granen. Allt kändes så juligt. Men julen är nära nu! På tal om julen. I veckan tänkte jag ha lite jultema. Tänkt att jag skulle dela lite olika jullåtar på alla instrument vi haft under loven. Bra idé? Det här tänkte jag att det skulle bli återkommande. Alltså kommer jag ha en liten tema jullåtar sista veckan i november varje år. Kul! Jag tänker mest att det är kul för er som inte spelar just cello som jag gör. Att även få in lite annan musik. Sedan tycker jag själv att det är roligt att lyssna mer till ett annat instrument.
Veckan annars då? Den ser faktiskt lie annorlunda ut. På måndag är det lite tidigare till cellolektionen igen. Måste repa en Lucia (Himlen hänger stjärnsvart) någon mer gång, anledningen till att det blir så. På tisdag är det ingen orkester då Kulturskolan så snyggt fått en studiedag. Slappt! Desto tråkigare för oss elever. Dock blir det orkester på onsdag. Ovanligt? Ja! Vi ska nämligen repa med orkestern över oss inför julkonserten den 1:a december. Det ser jag väldigt mycket framemot. Att det blir rep på onsdagen kommer göra att jag tänker flytta fram veckans sammanfattning till torsdagen. Så nu har vi alltså något roligt att se framemot på onsdag och torsdag! Till helgen fyller Vällingby 60 år! Jag tänkte ta och vara där och rusa runt lite med kameran då jag hört att det kommer lite artister. Så till helgen lär vi få lyssna på bra musik! Rolig vecka? Jag kan passa på att avsluta med att jag ska höra med vår kära tvärflöjtist om hon vill spela någon jullåt nu i jul för oss. Jag är i alla fall en av alla som räcker upp handen när ni frågar mig om jag vill ha flöjtspel till julen.
 

Animals, Maroon 5 - Piano


Animals, Maroon 5 - Harpa

 

Animals - Maroon 5

Maroon 5. Kan vara rolig att skriva om. Har ingen aning själv om vem/vilka det är. Spännande grej att komma ihåg i framtiden. Tänkte försöka hitta lite covers på den här låten till december. Lite fler spännande versioner på instrument också. Inleder dock med detta så vi får lära känna den lite. Musiken i de två tidigare inläggen står youtubekanalerna Miri Lee och Amélie Guiboux för. Lyssna och njut!

Jacques Offenbach

Kompositören Jacques Offenbach föddes år 1819 den 20 juni i Köln. Han dog den 1880 den 5 oktober i Paris. Köln ligger i Tyskland där Offenbach föddes. Han flyttade senare till Paris där han levde. Offenbachs pappa var en kantor Kölns synagoga. Det vill säga så var hans pappa en person som tog hand om kyrkomusiken Man upptäckte tidigt Offenbachs musikintrisse och talang. Fram till 1837 så tog han studier vid Musikkonservatoriet i Paris. År 1837 fick Offenbach dock anställning vid Opéra-Comique. Senare blev Offenbach kapellmästare vid Théàtre Français. Offenbachs slog igenom som kompositör med "Orfeus i underjorden" år 1858.
 

Shake if off, Taylor Swift - Fiol

Tjena! Läget? Bra? Lördagen har flugit iväg. Jag har varit på bio och sett "Tjuvarnas jul, Trollkarlens dotter". Spännande film! Tipsar starkt om den filmen till er alla barnfamiljer som känner att ni vill se en familjefilm nu i jul. Helt klart värd att se. Jag satt vid cellon ett tag under eftermiddagen. Det hann jag nämligen aldrig under fredagagen. Men det är ok att vila någon dag. Gillar ni lördagsmusiken jag bjuder på idag? Lyssna och njuta tycker jag att ni ska göra i alla fall! Ha det så bra så hörs vi imorgon. Jag tänkte att jag skulle skriva lite längre då. Min fingrar kliar efter att få skriva lite längre. Det kanske märks på mig idag? Kramar!
 

Hideaway, Kiesza

 

Connie Talbot - Mr. Blue Sky

Connie Talbot kom ut med en ny video här om dagen. Ja, till och med en ny låt från hennes nya Gravity EP. Jag tycker att det var grymt! Vad tycker ni?

Dragon Age - Lindsey Stirling

Ny video från Lindsey Stirling kom upp i tisdags. Hon är så jävla grym. Som vanligt. Vad mer finns det att säga? Lyssna, njut och inspireras!

Sammanfattning (Cellolektion, Orkester) - 17, 18 november 2014

I måndags fick jag fortsättningen på Ave Maria. Det är lite jobb så jag ska försöka öva igenom det mycket i veckan. Jag förstår i alla fall vad det ska vara nu och det känns i alla fall som ett steg i rätt riktning.
Vad det gäller orkesterlåtarna tycker jag att helheten är bra. Helheten låter toppen! Om man lägger ihop alla låtarna liksom. Sedan finns det självklart annat som jag tänker kan bli bra. Och så finns det de här smågrejs. Smågrjes som jaga märkt är lite återkommande. I "Ring ring" så är det takter som 27 som jag är lite osäker på. Jag tror att det blir rätt men det låter lite sådär halvknas ändå. "En stund på jorden" låter bra. Kanske få in rytmen en aning mer vid D och bli lite säkrare vid C. I "Julen är här" så är det ett ställe vid C som det är lite krångligt att komma in vid. Vid bokstav B i samma låt fattar jag inte om vi ska komma upp eller ner. Det känns bäst att komma ner. Alltså att starta ner direkt vid B. Men det blir feligt i slutänden. I "Epistel nr 2 till fader berg rörande fiol, Nå skruva fiolen", är det krångligt att komma in igen vid I efter att vi har knäppt. Hittar inte rytmen i de två första takterna. Samma sak vid början av J. Enda som jag har att klaga på lite i "Serenade in G, "Eine kleine Nachtmusik" är precis takten innan bokstav E. Kommer aldrig in rätt där! Dock kommer jag in till E igen. "Nu tändas tusen juleljus" hann vi aldrig spela igenom igår under orkestern. Det kändes så där eftersom att det här på sätt och vis var sista övningen innan konserterna. På sätt och vis. Vi har någon övning till som tur är. Inte för att låten är svår eller så, det hade liksom bara känts skönt att höra hur den lät. I "Solemn March" har jag "fastnat" i något läge som jag hittat på. Det blir så att jag gör det automatiskt nu. Liknande med "Eine kleine Nachtmusik". Men det är galet spännande att ta ut lägen lite så. Men i vilket fall som helst. I veckan övar jag på. Försöker öva mer för jag vill verkligen sitta här och skriva att jag är nöjd efter konserterna. Sköt om er så hörs vi i veckan! Glöm inte. Spela på nu innan jullovet!

Taylor Swift, Shake it off - Fiol

 

Let it go, Frozen - Fiol

 

Let it go, Frozen - Fiol

Jag har hittat några nya versioner av Frozen. Blev lite pepp på att söka upp det efter Höstlovsorkestern tror jag. Eller efter att jag hört denna version nu tidigare i veckan. Alla versioner är på fiol. Jag försöker söka upp nya cellocovers också med jämna mellanrum. Det är inte alltid jag lyckas hitta något. Men musik som musik. Vad gör det? Om musik är grym. Så fine. Vi kör på det! Ha en fortstatt trevlig tisdag! Glöm inte kolla in gilla sidan på Facebook. Den uppdateras under dagen. 

Ants Marching/Ode To Joy - Cello, Piano

ThePianoGuys kom ut med en ny video nu i förra veckan. Åh. Jag kommer alltid vara ett fan av deras redigeringar. ThePianoGuys kommer alltid vara min inspiration. Min inspiration till så grymma videos. Sådan utveckling det hade varit på sidan!

Open Up the Sky - Sång, Kontrabas, Fiol Gitarr, Harpa, Maraccas

 

Ave Maria, Gounod/Bach - Cello

Avslutar veckan lite snyggt här med Ave Maria som jag spelat på under veckan. Får se hur det låter imorgon på lektionen! Annars? Vad tycker ni om avslutet på veckan? Och ja, vad tycker ni om veckan?

Ave Maria, Gounod/Bach - Cello, Harpa


Ave Maria, Gounod/Bach - Cello, Harpa, Tvärflöjt, Fiol


Peter Iljitj Tjajkovskij

Peter Iljitj Tjajkovskij föddes 7 maj 1840 i Votkinsk . Han dog 6 november 1893 i Sankt Petersburg. Tjajkovskij hade en stor familj. Han hade 5 syskon. Hans pappa hette Ilja Petrovitj Tjajkovskij och hans mamma hette Alexandra Andrejevna Tjajkovskij. Tjajkovskij var en rysk tonsättare. När han var ung fick han först börja i de förberedande klasserna i Juridiska skolan. Föräldrarna gillade inte hans musikintresse. Det var därför först år 1862 som han började på det nygrundade konservatoriet i Sankt Petersburg. Tjajkovskij har komponerat många verk. Svansjön, Törnrosa och Nötknäpparen är bara några få nämnda av alla hans verk. 7 symfonier, 11 operor, 3 stråkkvartetter, sånger, stycken för piano och tre sagobaletter.

Låt till far - Pers Erik

Jag måste nämna instrumentet vid sidan där. Som hon i blått sitter vid. Visst är det en Viola da Gamba? Det var länge sedan vi hörde det instrumentet. Jag har för mig att jag skrev om det instrumentet lite i samband med att jag varit på en konsert förra året, nämligen. Mycket fin version detta på "Låt till far" i vilket fall som helst.

Låt till far - Pers Erik

Låt till far av Pers Erik. Låten skrevs faktiskt av Pers Erik samma dag som hans pappa Pers Olle skulle ha fyllt hela 100 år.

Himlen hänger stjärnsvart

Så idag har vi haft lite jultema här. Äntligen hittade jag denna låt jag övar på inför konserten den 9:e. Kul! Jag lyssnar på denna låt om och om igen. Allt för att komma in i låten ordentligt. Sen är det bara att öva. Funderade ett kort ögonblick på om man kanske kunde testa att spela till något av detta? Föra att få in rytmen menar jag. Pröva kan man alltid. Som ni såg delade jag också låten på tvärflöjt. Tänkte direkt när jag hittade den versionen att det skulle vara roligt då vi ju faktiskt haft tvärflöjt här tidigare. Lite för tidiga julkramar till er! Öva på vänner så hörs vi.
 

Himlen hänger stjärnsvart


Himlen hänger stjärnsvart - Tvärflöjt

 

Sammanfattning (Cellolektion, orkester) - 10, 11 november 2014

Jag sitter här och lyssnar på jullåtar. Kom på precis också att det ju bara är en månad kvar till Lucia. Kul!
Till cellolektionen i måndags skulle jag vara extra tidig denna vecka. Vi repade igenom en låt vi ska spela upp den 9:e. När jag övat låten hemma så tycker jag att jag kommer fel ibland på Fisset. Ibland blir den en aning för hög och ibland en aning för lågt. Det resulterar så klart i att tonen därpå också blir fel då. Men det är mänskligt. Bara att öva mer på det. Och tro mig, jag har mina sätt att öva mer på det. Vi fick en ny låt, "Ave Maria". Kom senare på att juste, den var ju med i boken. Jag har redan sökt upp lite klipp på denna låt så i veckan får vi lyssna på lite fin musik. Fortsätter också spela på "Låt till far". Den låten skulle varit häftig att hitta något roligt på. Får se vad jag kan göra åt den tanken. På orkestern i tisdags så fick vi en ny låt. "Nu tändas tusen juleljus" som vi dock aldrig hann spela igenom. Det var lite synd. Skulle känts skönt att spela igenom det. Men låten är enkel så det går bra att öva på den. Att det skulle varit skönt att spela igenom det i orkestern hade varit för att höra hur det lät. Men jag får gå lite på känsla. Vet ni vad? Hemma har jag testat lite för skojs skull att spela med lite olika lägen i orkesterlåtarna. Jag testade lite smått lägena i "Solemn March". Åh herregud. Mitt hjärta bankade så in i hoppsan efter det. Hallå? Bara för att jag "tog ut det litet", bara för att jag spelade lite annorlunda. Det var nästan så att det var läskigt, ärligt talat. Vi spelade igenom Mozart låten innan paus. Efter pausen ville dirigenten att vi skulle ta den igen innan vi gick vidare. Jag märkte där andra gången vi spelade låten att jag utan att tänka gick upp i lägen jag testat på och övat lite med hemma automatiskt. Men det var roligt! Jag tror att det är otroligt lärorikt att testa ta ut lägen i låtar. Att komma på det själv. Dessutom känner man sig otroligt duktig när man lyckas klura ut ett läge som funkar hyffsat. Haha, sedan kanske jag är lite på den nivån att jag blir otroligt glad då, men ni förstår min tanke bakom det va? Spela på och vara rädda om varandra!

Black Orpheus - Cello, Fiol, Gitarr


Listen, Beyonce - Connie Talbot

Connie Talbot är tillbaka med en ny cover! Så denna tisdag får ni lyssna på Connie Talbots nya cover av Beyonces "Listen. Lyssna och njut!
 
 

G-klav och julstämning

Oj så spännande. Det är lite roligt för det är "första" gången jag ser G klav i noterna om man tänker ur cellolektion perspektiv. Däremot har det varit lite G klav i Stork. Testat att spela lite på det hemma men det har gått så där ärligt talat. Kommer ihåg att jag testade spela i G klav på en gammal låt också som jag fick när jag spelade i Stringendo. Ja, jag kanske ska ge dessa G-klavar en ny chans? Kan vara något lite roligt att testa på i veckan. Vet ni vad? Jag har någon version nu på låten jag övar för fullt för inför den 9:e. Åh, nu kan jag äntligen dela denna låt med er. Så denna vecka får ni äntligen lyssna till den låten. Vi får alltså lite julstämning här på sidan i veckan!
 

Swan Lake Theme, Tchaikovsky - Fiol


Swan Lake Theme, Tchaikovsky - Gitarr

I veckan har jag försökt hitta någon version på veckans celloläxa, med andra ord Swan Lake. Sagt och gjort. Hittade jag något? Tillslut så. Lyssna och njut!

Stay with me - Cello

Det här är så fint. Nästan lite sorgligt. Läs gärna beskrivningen till videon också!
 

Alexandr Porfirjevitj Borodin

Alexandr Porfirjevitj Borodin föddes år 1833 den 12 november. Han dog år 1887 den 27 februari. Borodin var en rysk kompositör. Borodin föddes som en oäkta son till en georgisk furste. Från början fick han pianolektioner. Det var först år 1863 som han fick kompositionslektioner. Det var den ryska kompositören Milij Balakirev sm antog Borodin som sin elev. Några år senare, år 1869 så dirigerade Borodins första symfoni. Borodin var också professor i kemi.

The bells of notre dame - Fiol

Jag har suttit större delen av den senaste timmen och tittat på julkonserter som ligger ute på youtube. Spelat på "Julen är här" trots att jag verkligen inte gillar första stämman där. Får se om jag kan få andra till på tisdag. Hoppas. Jag hittade ett jättefint klipp även idag. Ååååh. Men jag tänker lite att något roligt får vi ju spara på till helgen. Jag kan avslöja här på fredagskvällen att det händer mycket roligt i helgen. Så kolla in bloggen i helgen! Spela på och var rädda om varandra.

Julinformation 2014

Jag har tänkt länge att jag ska ha en liten julinformation idag. Snön föll så snyggt under dagen. Vilken taiming! Så idag har vi lite julstämning här. Jag tänkte ge er lite info angående kommande konserter.
Nu till den 1:a december så är det en julkonsert. Den julkonserten har vi tillsammans med orkestern en nivå över oss. Spännande! Kommer ni ihåg när jag hade julavslutning förra året i skolan? Ja, vi ska spela i samma kyrka. Nu blir det första gången som jag spelar i kyrkan med Kulturskolan. Kul! Jag kan inte riktigt hjälpa att jag sitter och tittar tillbaka på vad jag spelade då. Veckan därpå, tisdagen den 9 december så är det en till julavslutning. Då med endast Kork och lite små spännande inslag av annat också. Då spelar vi det vi spelat på under hösten. Det var lite kort info. Självklart kommer jag även skriva om konserterna precis som jag brukar. Det längtar vi till! Eller hur?
 

Silent Night - Sång, piano, fiol

Tyckte att det var en aning tidigt men kom på att det faktiskt trots allt passar väldigt bra då jag tänker ge er lite info angående kommande konserter idag . Lyssna och njut (Och tänk på julen!) .

Sammanfattning (Cellolektion, orkester) - 3, 4 november

Är fortsatt trött. Trötta Hanna och nöjda, glada, på topp Hanna går inte ihop. Det funkar inte. Det känns inte bra att vara så trött. Antingen så har jag slitit ut mig helt eller så är det bara en tid då jag är trött. Samtidigt vill jag bara helt sluta ut mig. Måste komma ut på en cykeltur nu innan snön faller. Då får jag slita ut mig när jag går genom snön lika hög som skorna. Men jag ser framemot att pulsa fram genom vinterlandskapet då snön dalar ner över mig och smälter p...å jackan. Om jag skulle utveckla ordet trött? Seg. Orken är borta och jag har ingen energi alls.  Tro inte att jag säger att jag är onöjd med vad jag spelat den här veckan! På cellon i måndags fick jag två nya spännande låtar "Låt till far" och "Swan Lake". Vi fick två nya låtar på orkestern, Julen är här och Solemn March och det var enkelt. Julen är här spelade vi ju förra året också. Minns ni? Nu över jag dock på cello 1. Hm. Jag tror att jag trivs bäst i andra stämman. Men jag ska inte säga något förrän vi haft konserten. De andra låtarna känns bra. Jag tror att det kommer små, små utvecklingar på låtarna nu. Knappt så att det märks. Jag kommer märka helheten vid konserterna. Jag kände vid något tillfälle att det var som att jag satt där men samtidigt var någon helt annan stans. Såg allt men hörde inget. Läskigt. Men jag säger däremot att jag trött. Sådär trött som inte Hanna brukar vara. Sådär trött så att jag blir onöjd med varenda sak jag gör - Onöjd med både spelande och annat smågrejs. Tycker att allt låter fel? Men ååh. Hallå? Allt låter fel! Jag tror att man måste fråga sig ibland vem man är. Om någon skulle fråga vem jag var nu så skulle jag svara, trötta, negativa, nedstämda Hanna. Om någon frågade hur jag mådde hade jag svarat trött. Eller så hade jag bara enkelt svara "Läs www.celloliv.blogg.se !". Något jag lärt mig är att ett leende inte alltid stämmer. Om du säger att du mår super så kan du mena motsatsen. Kära läsare. Fråga vänner, barn, barnbarn, farmor, farfar, mormor, grannen. Fråga personer du träffar hur de mår. Eller. Läs helt enkelt bloggen. Positiva Hanna är som bortblåst. Jag vet att jag skrivet negativt och jag tänker ärligt talat inte sitta och be om ursäkt för det. Jag säger det att jag är negativ. Okej.  Sorry. Men jag är helt nere för tillfället.

Rather be, Clean Bandit - Fiol, Sång

Gardiner Sisters har kommit ut med en ny låt. De är lika grymma som vanligt. Just den här filmen tyckte jag också var otroligt fint gjort. Jag gillar scenen där vid 0:55 när fåglarna flyger. Vackert.

Violin concerto in A minor, Bach - Glas

Det här är så häftigt. Att han lyckas göra sådan musik på glas? Att han lyckas göra så fin musik på glas!? Wow! Det här skulle jag kunna lyssna på flera gånger om utan att förstå det. Min hjärna snappar liksom bara upp att musik är så vacker.
 

You raise me up - Harpa

Igår kände jag mig trött. Helt enkelt lite nere. Onöjd med allt och typ bara #villbarasjunkaigenomjordennutack . Men okej. Idag är det tisdag. Lite piggare? Längtar till orkestern. Undrar om vi får någon mer låt idag? Ska öva upp orkesterlåtarna innan också hade jag tänkt. Igår lyssnade jag på denna låt hela dagen. Låten har jag hört massvis med gånger, dock aldrig på harpa. Vackert! Eller hur? Jag fortsätter lyssna på detta medan jag laddar inför orkestern. Kram på er, så hörs vi imorgon!
 

Thriller, Micheal Jackson - Fiol

Jag hörde den här låten någon gång under höstlovet. Jag kommer inte ihåg om jag delade det dock. Jag kanske bara tänkte att jag skulle dela det? Titta tillbaka vet ja. Kul att lyssna på "samma" låt igen nu fast på fiol.
 

Med små inlslag av glädje

När jag gick från tunnelbanan till skolan på morgon idag så ville jag i stort sett bara lägga mig ner och sova. Så har jag känt hela dagen. Jag har verkligen varit så trött hela dagen. Det är inget vidare kul att vara så trött så att man bara vill lägga sig ner. Jag hoppas verkligen att det bara var tillfälligt och att det inte håller i sig. Jag tror att hur man mår gör mycket i hur nöjd man blir t e x med ett prov. Det hör liksom ihop. Det känner jag av nu. Förstår ni vad jag menar? Men jag ska inte sitta ner och skriva tiotusen ord om det. Att vara positiv mitt i allt förlänger livet. Jag hoppas på en lite piggare Hanna imorgon kort sagt. Annars så spelar jag på. Jag fick en spännande låt som vi får höra mer på senare i veckan. Mer om det i sammanfattningen på onsdag! Vet ni vad? En väldigt rolig sak. När jag var inne i stan här om dagen så hittade jag på Kulturhusets Bibliotek några notböcker. Så nu under november testar jag lite smått på nya låtar. Spännande att leka med när den tiden ges. Det kryper liksom in i stacken emellan allt. Vänner! På fredag nästa vecka är det en konsert som alla som var med i Höstlovsorkestern kan få fribiljetter till. Hur bra låter inte det? Här har ni en länk till denna konsert http://www.musikaliska.com/events/omodernt-kammarorkester-2/ Så nu har jag något att se framemot. Jag tror att man behöver dessa saker att se framemot för att kunna kämpa. Jag kämpar på ett helt annat sätt när jag vet att det, ja nu som e x är konsert den 1 december. Då vet jag ju att jag måste klara av varje dag. Inget blir ju bättre av att jag ligger hemma och dör av längtan till dess? Jag har sådan korta små mål som det ser ut just nu. Varje vecka måste klaras av. Tiden går inte fortare av att ligga hemma? Tiden flyger iväg om jag verkligen kämpar på i veckorna. Och pang och bom så är måndagen och tisdagen där. Idag kan jag också säga att cellon ger mig sådan styrka varje vecka. Vad skulle jag vara utan den styrkan? En liten svag en på våran jord? Jo, jag skulle vara jävligt svag utan cellon. Sedan är det en annan sak med allt jag skriver hela tiden att cellon är mitt liv, mitt hjärta, att jag andas genom cellon. På det sättet hade jag också varit svag, men nu ville jag inte komma in på det spåret idag. Okej. Jag är nöjd och glad men i vissa stunder vill jag bara skrika ut dessa ord så att någon förstår. Stå och skrika mig hes för att få folk att kolla hitåt. Hallå. Cellon är mitt liv. Hanna finns inte utan cellon. Sådana dagar som idag.

Trombonlov sammanfatning

Hej på er vänner! Är ni nöjda med lovet som har gått? Det är i alla fall jag. Jag tycker att vi fick lyssna på rätt så maffig musik där. Sen är det då klart att t e x höstlovet, påsklovet osv, de loven är lite kortare och vi hinner inte riktigt lyssna på riktigt lika mycket som under jullovet och sommarlovet. Men jag hoppas att ni har förståelse med det! Roligt med lite annorlunda mot vad vi brukar ha här i alla fall! Det är alltid så kul att gå in lite mer i ett annat instrument under loven. Innan jag avslutar helt kan jag passa på att nämna att jag har lite planer på G fram till slutet av denna månad. Spännande, eller hur? Dessa planer hör då alltså ihop med loven.
 
- Vill du återuppleva något lov? Fiollovet, kontrabaslovet, trumpetlovet, tvärflöjtslovet, pianolovet eller trumlovet, oboelovet, blockflöjtslovet eller trombonlovet. Klicka in på kategorin lov! -

LSO Master Class - Trombone

Minns ni tidigare i veckan att jag delade ett liknande klipp? Klicka gärna tillbaka dit efter att ni sett detta. Det kan vara en rolig grej att göra. Titta och jämföra.
 
 
 

Game of thrones - Trombon


El Trio del Trombon - Take Away Show "wave"


James Bond - Trombon


Pirates of the Caribbean - Orchestra

Jag måste nämna att det är första november. 1 månad kvar till den där julmånaden idag? Redan?
Dagens trombonvideo hittade jag bara någon vecka innan trombonlovet. Så häftigt att se trombonen från det hållet liksom. Om man vanligtvis tänker sig att man sitter där ute som cellist t e x. Eller till och med som publik. Det här var en ny spännande vy.

RSS 2.0