Break of Reality - The Farewell

Jag hittade faktiskt detta genom ett avsnitt om "Nellie Berntsson". Om ni känner till den serien? Det här. ÅH. En sak är säker, det är så svårt att beskriva något riktigt bra. Det är så otroligt svårt att beskriva något som är så bra. Som det här. Jag kan beskriva den här sortens musik som är väldigt bra, men inte TOPP. Vad ska vi då ge det här för slutsats? Det här, det är TOPP.
Cellokramar <3
 

ThePianoGuys - Beethoven's 5 Secrets

Jag tyckte väl att jag kände igen det... ThePianoGuys har ju faktiskt lagt upp den här låten. Fast då ett väldigt annorlunda klipp. Det här är något helt annat. Jag tycker nästan det här är en annan låt. Fast det faktiskt är exakt samma låt. Det här, det slår en del som ThePianoGuys gjort. En helt magisk stämning. Så uttrycktfullt...
Cellokramar <3

Cello-Information!

Med denna glada bilden kommer här lite information. Läs gärna!
Ni vet säkert att jag skaffade mig en Youtube-kanal endast för cello, tidigare? Nu har jag även fixat mig lite andra sidor med just cello som ämne. En sida på Facebook, vid namn Cellister, ett Twitterkonto, där jag heter CelloAllCellist och ett Instagram konto, där jag även också heter CelloAllCellist. Okej, det kanske blir lite enklare om jag länkar till dessa sidor? Jo, så gör vi.
Twitter - https://twitter.com/CelloAllCellist
Instagram - http://instagram.com/celloallcellist
Youtube - http://www.youtube.com/channel/UCE-gKeHTOBxxToz-yGdA92Q
Facebook - http://www.facebook.com/cellister
 
Så det blev lite information idag, men imorgon tycker jag att vi kör vi med fin musik igen!
Cellokramar <3
 

Bach's Cello Suite No. 1 Prelude by Nathan Chan, cellist

Vi har hört honom ett antal gånger. Nu hade jag sådan tur att jag hittade ett litet nytt klipp med honom. Det är ju inte så litet - Utan väldigt STORT. Vissa av låtarna han spelar in, inspireras jag extra mycket av. Som tex det här. Den här låten, visst har vi hört den otroligt många gånger här? Fast tänk att det aldrig är samma version. Det här är verkligen en av de bästa!
Av varje klipp, som är riktigt bra (med cello) känner jag att jag inspireras otroligt mycket. Känner att jag inombords bara blir starkare och starkare. Det läggs liksom på en kloss för varje gång jag hör något riktigt bra. Förstår ni mig?
Cellokramar <3

5 ynka dagar...

Bilden den kommer från föregående helg när jag spelade på skördefesten på kolonin. Vet ni att det faktiskt är vår kära tvärflöjtist Ebba som tagit bilden? Jo minsann!
Som rubriken lyder, "5 ynka dagar..." Till vadå? Tänker ni säkert då. Tills att höstterminen börjar med cellon förstårs. Jo minsann, så fort har sommarlovet gått. Satt jag inte här igår och skrev om senaste konserten? Det känns så. Men det var faktiskt ungefär en månad sedan.
Jag ser så mycket framemot terminen, på många sätt. Dels att sitta här och skriva en sammanfattning varje onsdag. Suck. Det ser jag framemot mest. Att ha något att gå och längta efter varje vecka. Att vakna och tänka att det är en dag mindre kvar till cellon. Att vakna och inse att det är 6 dagar kvar nu - Fast sådär har det ju varit hela sommaren. Att jag har vaknat och tänkt att, "Åh, nu är det bara 88 dagar kvar." Förstår ni mig? Sedan känner jag att börjar bli väldigt nyfiken på vilka låtar som ska spelas med orkestern. Självklart, jag är så nyfiken på vad det ska vara för konserter. Vad tycker ni? Nu kör vi, mot ännu en termin... Ja!
 
 
 
 

Wide Awake - Violin - Taylor Davis

Den här låten har jag hört tidigare, men jag har aldrig tänkt på hur ljus den låter. Eller är det bara jag som tycker det låter så ljust? Det här ljusa gör däremot att det blir väldigt fint! Det låter liksom inte så mixtrat, utan väldigt neutralt. Förstår ni mig? Med neutralt menar jag liksom, att det låter så verkligt.
Har jag fel? Nope. Mina tankar om låten. Vad tycker du om låten?
 

Tool - Lateralus (Cello Cover) - Break of Reality

Grymt. Häftigt. En historia. Dessa tre ord, beskriver det här. Sedan vilar det något magiskt över musiken också. En sak jag kom att tänka på. Är de när man tar för sig sådär som det faktiskt låter bäst? Det är inte första gången jag tänker tanken. Jag kan faktiskt tänka så efter vissa videor jag har gjort. För det är i de jag upplever Hanna, på riktigt. Det är där jag spelar som bäst - Och med "som bäst" menar jag, att jag tar för mig mer. Blandanat att jag tar för mig mer med stråken. Ingen aning. För att återgå till dessa tre duktiga cellister - Det här glömmer man väl inte i första taget, eller hur?
Cellokramar <3

Savall suona la viola da gamba

Vad jag förstår, så är det två låtar i den här videon. Säg till om jag har fel.
Ni kanske kommer ihåg att jag delade en låt med instrumentet viola da gamba precis innan pianolovet. Det var ju faktiskt precis efter att jag hade varit och lyssnat på en viola da gamba.
Varför jag just valde att dela det här, den här gången? Jag fastnade för inledningen. Den var lite speciell. Eller egentligen är alltihop speciellt. Speciellt på ett sätt som jag gillar. Nej, jag kan inte säga vad jag menar med ordet speciellt, för det vet jag inte riktigt själv.
 
 
 

The Beatles, Here Comes the Sun - Cello ensemble

Ni vet väl hur noga jag är med kvalité? Mycket noggrannare än när jag startade den här bloggen - Det här, det är absolut inte världens bästa kvalité - Däremot tyckte jag väldigt mycket om musiken här. Cellisterna får ihop det väldigt bra faktiskt. Det går liksom ihop här. Det låter som ett, inte som hullerombuller, som det kan göra ibland. Så med undantag bilden, så låter det ju riktigt bra! 
Cellokramar <3
 

James Bond Skyfall Theme - Violin and Piano

Jag kan känna igen "James Bond" låten lite grann vid vissa tillfällen i låten.
Däremot förstår jag inte riktigt vad Skyfall betyder. Jag vet att det finns en film som bär det namnet, är det kanske det de menar - Filmen? Ingen aning. Men man kan ju gissa? Visst var musiken väldigt fin i alla fall!
Den här Taylor är ju verkligen en jätteduktig fiolspelare!!
Här såg vi än en gång en kombination, det vill säga Taylor och Lara tillsammans. Jag tycker dessa musiker går väldigt bra ihop faktiskt. När jag bläddrade runt där såg jag även att de gjort massa annat fint tillsammans...
 

Spel under morgondagen!

Hej och hå!
Firar 14 årsdagen idag med glädje. Fått många gratulationer - Känner mig allmänt hell nöjd idag - Förutom en dum förkylning  jag dragit på mig lagom till földelsedagen. Typiskt Hanna.
Nej men jag tänkte faktiskt inte skriva om det just nu, utan en helt annan sak. Om ni har läst rubriken kanske ni kan gissa? Jo, som rubriken säger ska jag spela imorgon.
Ni kanske kommer ihåg att jag spelade på en liten sommarfest på kolonin? Jo det gjorde jag ju. Nu är det faktiskt så att imorgon är det skördefest. Och såklart så ska jag spela igen... Andra gången jag spelar i kolonisammanhang. Det här, det är kul!
Övade lite igår faktiskt, och det gick bra. Jo minsann, visst låter det här roligt!? Det tycker jag.
Ska försöka få några inspelningar också, som jag tänkte klippa ihop sedan till något fint. Så ni får höra...
Kan lägga till att jag än en gång får dragspel till!
Har ni sett förgående video länkar jag den här och nu - http://www.youtube.com/watch?v=9n6I5nW-Wt4
 
Nej, jag ska inte dra ut på det här. Men jag måste bara skriva om vad jag kände igår - Kändes som att jag faktiskt spelar mycket bättre tillsammans med andra. Faktum är att jag inte vet om det är sant, med tanke på vissa dagar, men nu tänker jag gå på känsla.
 
Kramar <3

Lara and Taylor play Roxas' Theme from Kingdom Hearts II

Åh, så vackert. Sådant här älskar jag! Det här är nog något av det bästa Lara har spelat in.
I vissa videor vi sett med denna videon har hon spelat fiol, här däremot spelar hon piano. Violinisten heter Taylor. Även hon så duktig! Den här Taylor har även hon en youtubekanal, som jag tänkte spana in nu. Om jag hittar något kanske det kommer upp i helgen? Måste fråga er. vad tycker ni om det här?
Cellokramar <3

Ne-Yo So Sick [lyrics]

Ber så mycket om ursäkt om jag redan delat den här låten. Men är det inte lite roligt med en låt i repris... Låten känns i vilket fall som helst rätt att dela just nu. Jag kan väl egentligen börja den  här beskrivning såhär, jo det blir bra. Jag älskar låtar med känslor. Då menar jag tårar som leenden, sorg som glädje. Oftast sanna låtar, fast de flesta låtarna är väl sanna? I vilket fall som helst, ett ex är "What are words", en låt med så mycket känslor i sig. Låten har inte precis glädje i sig, utan sorg. 1Ds låt "They don't know about us", även där så mycket känslor. Nej, men ni fattar. Låtar med känslor - Det jag ville komma fram till vara att - Om jag känner mig nere någon dag sitter jag och lyssnar på sådana låtar. Blir så mycket starkare då. Som jag många gånger skrivit om, BESVIKELSE efter cellon (vet att jag kan klara det bättre!) så lyssnar jag på "What are words". Hm... Ställer jag för höga krav? Pressar jag på? Ibland kanske. Slappna av Hanna. Ta det lugnt Hanna. Stanna upp och räkna till 10. Du klarar det.
- Förlåt, blev lite sådär "skriver ner mina tankar" inlägg nu. Men jag är inte i världens bästa period just nu. Men snart så. På måndag tar jag förhoppningsvis första riktiga andetaget på länge. OCH DET SKA JAG NJUTA AV! En dag i taget...
Cellokramar <3

Carl Philipp Emanuel Bach Concertos for Transverse Flute

Det här, det är maffigt! Sådan här musik är så skön att lyssna på. Den är så mycket Hanna... Det finns så mycket av mig här. Har ni känt si någon gång, när ni lyssnat på musik? Att den här låten, det är jag.
Anledningen till att jag delar detta är att jag faktiskt skrev om Carl Philipp Emanuel Bach tidigare idag.
Cellokramar <3

Carl Philipp Emanuel Bach

Carl Philipp Emanuel Bach är son till Johann Sebastian Bach. Johann Sebastian Bachs son föddes 8 mars år 1714 i Weimar och dog 14 december 1788 i Hamburg. Carl Philipp Emanuel Bach var en tonsätare, musikpedagog och klaverspelare. Flöjt passar Carl Philipp Emanuel Bachs stil väldigt bra. Sonen studerade juridik från början, men avslutade senare det. Carl Philipp Emanuel Bach komponerade både vokal (sång) musik och instrumental. Carl Philipp Emanuel Bach var som sagt en duktig pedagog. Han hade faktiskt sin egen halvbror Johann Christian Bach som mest kända elev. Han skrev blandanat denna bok för klaverspel. Versuch über die wahre Art, das Clavier zu spielen. 
Carl Philipp Emanuel Bach skrev även en del om sin släkt. Kanske är det något intressant att läsa om? Och denna Johann Christian Bach kanske ni får läsa mer om framåt i september eller oktober?
 
 

One Direction - Best Song Ever

Början här är så irriterande, att de liksom inte börjar sjunga förrän vid 2:30 minuter. IRRITERANDE! Men förövrigt så gillar jag faktiskt låten. Nej, hrm, jag är inget 1D fans. Fast... Måste erkänna att jag gillar de bättre än tidigare! Kanske pga av vissa vänner? - Känner att sådana här låtar går inte att beskriva riktigt, så frågar istället er. Vad tycker ni om låten?
Cellokramar <3

Cello och Tvärflöjt

Jag ber tusengånger om förlåtelse om jag redan har delat det här. I vilket fall som helst, kände jag bara för att dela med mig av lite cello och tvärflöjt idag. Så hittade jag detta, och var tvungen att dela det. Det här låter, så svängigt och glatt. Man blir ju så glad av det här! Så om du haft en dålig dag, då är det här något för dig... Ja, en annan anledning till att jag delar det här idag kan vara att jag faktiskt inte känner mig så nere, utan faktiskt rätt glad!
 
 

Pachelbel's Canon, Cello och Harpa

Kom nu inte här och säg att jag skulle ha sparat det här till Harplovet! Det här var ju så fint, så jag var ju bara tvungen att dela det! Fantastiskt fin musik.
Sedan gillade jag ljuset väldigt skarpt, det var... Det gjorde musiken magisk på något sätt. Förstår ni mig? Eller är det bara mina ögon och det där speciella ljuset som gillar varandra.
Jag har skrivit det tidigare, men jag känner att jag måste upprepa det just nu - Jag är kär i Pachelbels Canon. Mina ögon tindrar till den här låten.
Cellokramar <3

One Direction - One Thing

One Direction eller 1D som man också säger. Just det där med 1D... Tidigare hade jag absolut ingen aning om vad det stod för. Innan jag kom på att 1:an står för One och D.et står för Direction. Lite knäppt va? Hur svårt är det att fatta det liksom?
Anledningen till att jag egentligen lade upp det här var för att jag ville säga att, ni kanske kommer få läsa om den här gruppen snart - Jag menar One Direction är ju ett så pass stort band. Så hur tycker ni det låter?

Glad cellist!

Bilden känns så självklar - Det här det är jag!
Kände för att bara sitta ner och skriva idag, jag har ju som vanligt så mycket spännande att berätta.
Hösterminen med cellon börjar igen första veckan i september. På ett sätt är jag rädd, fast ytterst lite, rädd för ordet besvikelse. Men, samtidigt har jag hämtat upp allt som jag tappade dessa dagar, så nu är jag tipptopp.
Framåt höstlovet har jag något spännande på G, fast det kommer jag först skriva om i september. Antingen i början av september eller i slutet.
Först och främst tar vi nästa helg, då jag både blir 14 år på lördagen och på söndagen är det kolonifest. (Igen) Kanske lite mer höstfest nu. Man kan bla köpa grönsaker. Nej, men vet ni vad man mer kan göra på den här kolonifesten? Lyssna på en cellist, och inte vilken cellist som helst, utan mig. Ja, det stämmer, jag spelar lite olika låtar med lite dragspel till. Förhoppningsvis blir det lite inspelningar som jag sedan fixar ihop till någoting.
Lite plus i kanten sådär, som jag känner att jag måste lägga till innan jag avslutar är att jag nu har skaffat en kanal på youtube där jag endast kommer lägga upp videor där jag spelar - Så under de närmsta dagarna ska jag redigera ihop första videon till youtubekanalen - Och såklart kommer den komma upp!
- Vet ni? Imorgon tycker jag vi tar lite mer musik! -
Cellokramar <3
 

Diamonds - Rihanna - Piano, Cello

Åh, vilken grym redigering. En riktig magisk redigering. Redigeringen får mig att tänka på en stjärnklar natt, det är fullt av stjärnor den här natten på himmeln. De tindrar där uppe. Vet du varför de tindrar? Stjärnorna tindrar för dig. Just för dig. För dig bakom dataskrämen - Fråga mig inte varför jag tänker på detta.
Jag frågar istället er, vad tänker ni på när ni hör det här/ser redigeringen?
Cellokramar <3

Stay - Rihanna - Cello & Piano

För vissa saker är det så svårt att hitta ord. Som tex här. Jag hittar verkligen inga ord för det här! Ordet tårar finns i mitt huvud. Men tårar är väl fel ord? Jag beskriver något med tårar när det finns mycket känsla i det - Alltså - Finns det mycket känsla här! Pianisten och cellisten verkar så säkra här, något man inte hittar i alla musikerna enligt mig. Jag menar som, åh, starkt är ett bra ord. Musikerna vågar spela ut, de vågar ta för sig´. Lite som "Jag skäms inte för det jag gör!" Sådana musiker gillar jag, som står upp för det de valt att göra! Nu i slutänden kom vi ju fram till att låten beskrivs med tårar och starkhet.
Cellokramar <3
 

Lady Gaga - Applause

Lady Gaga har jag aldrig skrivit om här, jag har aldrig delat en låt med henne här, och hon som är så stor!
Så här kommer första Lady Gaga låten som jag delar med mig av - Och detta är faktiskt en ny låt som hon kom ut med bara här om dagen, så jag tyckte det passade väldigt bra! Själv är jag verkligen inte ett särskilt stort Lady Gaga fan - Men du kanske är det? Däremot tycker jag den här nya låten är väldigt bra. Grymt mixtrad, fixad och trixad med. Jag säger bara like, like, like! Ibland kan jag försöka mig på att göra en beskrivning men, jag menar Lady Gaga är en så stor artist. Hennes låtar går inte att beskriv! Fast, jag lovar er, någon gång ska jag göra det - För vet ni? Det finns grymt mycket mer Lady Gaga där ute!!
Cellokramar <3

Wake Me Up - Avicii ( Willi Czuch & Band Music Video Cover )

Jag delade med mig av låten "Wake me up" här om dagen, och i samband med det sökte jag även reda på lite covers på youtube. Suck. Jag hittade ingen alls, förutom den här. Jag hade ju väldigt tur då skulle jag vilja säga med att det fanns en cello med! Däremot har jag som vanligt lite smått och gott att säga om musiken. För det första skulle de ha kunnat skippat sången, för den var inte den bästa, allt hade varit mycket bättre utan sången. Det här påminner mig ärligt talat om bandet One Direction, fast det är ju lite fler personer med här...
Cellokramar <3

Star Wars Medley - Lindsey Stirling & Peter Hollens

Våran favorit fiolspelare! Lindsey Stirling har vi hört en antal gånger nu, fast det var ett tag sedan sist nu, så jag tyckte vi kunde få höra henne idag också! Den här covern på "Star Wars" är väldigt ny. Videon lades upp här om veckan bara faktiskt och gissa vem som blev väldigt glad då? Lindsey Stirling är ju precis lika bra som vanligt! Jag skrev att ThePianoGuys gjorde en historia av varje låt, och den här tjejen får till det perfekt hon med. Det är ju därför dessa människor är så otroligt grymma på det de håller på med!

Titanium Starships, Guitar, Cello and Piano

Gitarr, Piano och cello är en så fin kombination! Jag förstår det bättre och bättre, ju mer jag lyssnar på sådana klipp. Ofta har jag beskrivit låtar med ordet kär. Jag blir extra kär, när musikerna är ute i naturen och spelar. Som jag skrev igår, så mycket känsla som finns i musiken då. Tänk vad alla fåglar tänker på när de plötsligt ett celloljud? "Vad är det här för ljud?" "Den nya katten som de skrivit om i skvallertidningarna kanske?" Hm... Eller vad tror ni?
Ibland kanske man fixar och trixar så det ser ut som att man är ute och spelar, fast man egentligen sitter inne i en studio, och det är ett minus. Det här däremot, är ju verkligen verkligt, och det är ett stort plus!
 
 

Let Her Go - Fiol, Cello, Gitarr - The BRG

Här om dagen satt jag och sökte på låten "Passenger let her go" med cello. Jag fick fram lite olika klipp, blandanat det här. De gör en grym version av låten. Helt klart något att inspireras av! Så fint att de dessutom är ute i naturen och spelar - Det gör att de får mycket mer känsla i låten. Och känsla, det är ju något jag gillar. Musikerna får till låten väldigt bra men det här är lite för, hm... Jag kan beskriva viss musik med bilder, men det här är lite för torrt för att jag ska kunna beskriva det.
Jag passade på att klicka in på deras kanal för att se vad de mer hade gjort för spännande covers, och jag kan avslöja att jag hittade en del. Något som jag kanske delar med mig av. Så vi kanske snart får se dessa musiker igen? Det kan ni ge er på!
Cellokramar <3
 
 

Avicii - Wake Me Up

Sommarplåga 2, år 2013!
"Wake me up" har väl alla hört? Jag har hört den här låten (nästan) varje gång som radion stått på. I början tyckte jag nog inte låten var så speciell egentligen. Men låten har för mig blivit en glädje stöttare genom livet under sommaren. Det här är en låt med mycket känslor, precis som med "What are Words". Alla låtar är historier, men i vissa låtar känner man det extra mycket, som här - Det jag vill komma till är att, den här låten lyssnar jag på när jag känner mig nere. För då sitter jag snart där och sjunger med.
 

ThePianoGuys, Swedish House Mafia - Don't You Worry Child

Låten är grym! ThePianoGuys är grymma! Hm... Som ni vet brukar jag vara ett rätt stort fan av ThePianoGuys. Eller hur? Men det här? Utan sången, rösten hade det varit grymt som vanligt. Men med rösten, så blir det väldigt annorlunda, och det är väl roligt, men det här känns inte som ThePianoGuys!
Jag känner ändå att jag måste dela det här, för ThePianoGuys berättar som vanligt sin historia. De gör något eget av låten, och det är just därför de är ThePianoGuys. Jag skrev i början att det här inte känns som ThePianoGuys, och ja, det menar jag, på så sätt att den här stilen av sång är inte ThePianoGuys.
Vad tycker ni, är det här ThePianoGuys?
Cellokramar <3

Penetoz - Vissla med mig

Den här låten måste alla ha hört i år, det är ju en av två sommarplågor!
Hela låten är glädje, ja, videon överhuvudtaget är glädje. Känner man sig nere någon dag, ska man verkligen lyssna på den här låten. För jag lovar dig, då studsar du snart runt i ditt rum som en galning.
Beskrivning:  GLÄDJE, LEÉNDE, SKRATT!
Bild: Jag befinner mig på en strand (självklart) med härligt umgänge. Vi skrattar åt något roligt skämt som någon sa precis. Sommaren, den är perfekt!
 
 
 

Rachael Lander - 'Get Lucky' (Looped Cello Cover)

Ni kanske kommer ihåg cellisten Linnea Olsson? Hon gör exakt samma grej. Spelar in sig själv med den där manicken. Jag tycker det är så coolt med detta! Varför är det coolt? Man måste vara så säker på det man gör! Att spela till sig själv, den tanken är rätt cool faktiskt. Men jag undrar hur det är att spela till sig själv? Måste vara både roligt och svårt. Fråga mig inte vad jag menar med svårt, för det vet jag inte riktigt själv. Roligt för att, oftast spelar man väl med andra. Hur många därute spelar till sig själv? Det skulle vara grymt att prova det här någon gång. När då Hanna? Aldrig...
Det här mörka, svartvita i bilden, det gör att videon känns väldigt gammeldags. Jag undrar vad personen som redigerade ihop det här tänkte när hen valde att ha svartvitt. Det kanske låter gammeldags också?
Cellokramar <3

Pianolovet, sammanfattning!

Hej! Vet ni? Ni kan säkert gissa er till det... Pianolovet är över, jag har skrivit om piano i hela
en månad och lite till. Helt otroligt! Men det har varit väldigt roligt att skriva om ett annat instrument (igen).
Det känns lite tråkigt faktiskt att pianolovet, är över, blandanat för att det finns så väldigt mycket mer piano därute på youtube, .Äsch, jag får väl ta och dela lite piano lite då och då. Jag har njutit så av pianolovet måste jag säga. Jag vet inte om jag har lärt mig något så speciellt, eller ni kanske skulle säga att det är speciellt. Jag har lärt mig att en låt kan låta på ett sätt på när den sjungs, eller på cello, men på ett helt annat sätt på piano. Allt låter så olika, beroende på vilket instrument som används. Jag har aldrig tänkt så mycket på det som jag gjort under det här lovet. Det finns så många ord för det, men jag skulle framförallt vilja säga fantastiskt! Jag försökte dela lite "populära" låtar, ni vet låtar som man känner igen, hoppas jag lyckades med det enligt er. Tusen tack för att ni lyssnat på allt! Tack för att ni häng med även det här lovet!! Det har varit så otroligt roligt att ha delat all den här musiken med er!
Många kramar till er alla musiker <3
 
- Vill ni återuppleva fiollovet, kontrabaslovet, trumpetlovet, tvärflöjtslovet eller pianolovet så är det bara att klicka in på kategorin lov! -
 
 

I don't know how to love him, Piano

Jag vet inte om ni kommer ihåg det, men det gör jag, för jag fick ju den här låten i våras. Låten är underbar på cello, är det inte likaså på piano? Helt fantastiskt! Vid vissa tillfällen har jag nämnt ordet tårar som beskrivning och jag beskriver det här med samma ord. TÅRAR, det är ett ord som beskriver det här för mig. Vad finns det annat för ord för det här? Det är nästan så att det ligger en liten pöl framför mig av salta tårar. I och med ordet tårar så har jag nästan alltid tänkt ordet "hjärtkärande",  fast det har jag aldrig nämnt, kanske för att det känns helt fel, men hur kan det vara fel när jag hela tiden får det i huvudet? Svara mig på det.
Cellokramar <3

They don't know about us - One direction, Piano

Den här låten är en av mina absoluta favoriter, just för att den påminner så mycket om "What are Words". Den här låten kan jag lyssna på om jag känner mig alldeles nere en dag. Om ni kommer ihåg de där riktiga besvikelsedagarna med cellon jag hade i våras, de dagarna kunde jag sitta och lyssna på den här låten om och om igen. Precis som med "What are Words". Sedan är ju låten överhuvudtaget en väldigt bra låt! Den är minst lika fin på piano som när den sjungs. Ni förstår vad låten betyder för mig av mina första ord va? Väldigt mycket...
Cellokramar <3

What makes you beautiful - One direction, Piano

Den bästa versionen av den här låten som jag hört det är med ThePianoGuys, och den versionen har jag ju redan delat, annars skulle ni fått höra den idag. Det här är ju ingeting jämförelse med det. Men det är ju väldigt roligt ändå att höra det här, när det inte är en massa fix och trix utan bara rätt på, lite grand som "Ja, nu kör vi!". Jag tycker det lyckas rätt bra med det, fast de där lite speciella versionerna där det märks att man verkligen jobbat med det en del, de har mer känsla i sig måste jag säga. "What makes you beautiful" är ju en grymt bra låt. Jag har skrivit några gånger att "den här låten är som gjort för piano!", här tycker jag nog mer om låten när den sjungs.
Cellokramar <3

Wake me up, piano

Låten hörde jag precis innan jag började med pianolovet. Om det var första gången det vet jag inte, men jo, jag måste ha hört den innan. Låten är ju väldigt lång, uppåt 4 minuter, det tänkte jag faktiskt inte på när jag hörde låten sjungas. Nu däremot, på ett instrument, känns låten väldigt lång. Fast vad gör det att låten är lång, när den är så fin! Fin och fin, hm, jo det är den, men jag skulle snarare säga bra. Den här låten saknar känsla lite grand, och utan känsla kan jag tyvärr inte beskriva en låt. Försök ni att beskriva låten!
Cellokramar <3
 

Piano, elpiano

Elpianot tillhör klaviaturinstrumenten. Det mest kända exemplaret av elpianot är FenderRhodes. Klangen från instrumentet påminner om vibrafon, klockspel och några andra instrument. Flygen liknar också elpianot.
- Väldigt kort om elpianot här, men vill ni veta mer? Så är det bara att klicka er in på länken: http://sv.wikipedia.org/wiki/Elpiano -
 

March in D major - Bach, Piano

Den här låten måste väl alla känna igen! Jag fastnade för just det här klippet eftersom att så fort jag fick syn på de där blåa händerna så var jag ju tvungen att dela det här. Sedan hade jag ju väldig tur med kvalitén på det här. Mörker, mörker och mitt i allt ihop ser man ett par blåa händer spela på pianot. Roligt att man verkligen ser pianistens händer. Ni vet, jag tänker väldigt mycket på vinkeln i videon, så att man ser det på ett bra sätt. Låten är väldigt mycket fart tycker jag. Fart och vind!
Försöker jobba mig framåt med den här låten just nu med cellon faktiskt, så att det kanske kan bli en inspelning till hösten. Lycka till, Hanna! Tack, tack!
Cellokramar <3

California Girls - Katy Perry, Piano

Har ni hört "California Girls" med Katy Perry? Det var väldigt länge sedan jag gjorde det. Nu i och med pianolovet sökte jag upp låten på piano, och se här, resultatet hör vi här. Det var det här fina jag hittade! Låten är (än en gång) som gjord för piano!! Jag vet inte riktigt om jag kan säga att jag kan sjunga med, men jag känner igen det mesta, det gör jag faktiskt.
Cellokramar <3

Gangnam Style, Piano

Den här tjejen har vi hört spela förut, fast då fiol. Jag undrar inte till och med om vi hörde henne under fiollovet? Här hör vi Lara spela låten "Gangnam Style", och den här låten måste väl alla känna igen. Alla måste väl hört den här populära låten någon gång? Jag vet, jag har inte delat med mig av låten ännu. MEN det blir framåt nästa vecka... Jag måste säga att, jag nästan älskar låten på piano, den är så cool på piano! Jag kan inte annat än säga att jag är imponerad av låten, och av pianisten. Om jag hittar noter till det här lovar jag er att dela det. Jag kan inte beskriva vad jag får för bilder av det här, det är alldeles för svårt att beskriva. Jag frågar istället er vad ni får för bilder?
Cellokramar <3

Katjusha, Piano

Jag delade med mig av "Natt i Moskva" i igår, en av låtarna som jag spelade på konserten "Jorden runt" i juni och idag delar jag med mig av "Katjusha", en annan låt som jag spelade under samma konsert. Vet ni? När jag sökte på den här låten med cello och fiol hittade jag knappt någon version alls, däremot med piano. TUSEN versioner. Vad ger det för svar? Låten verkar vara väldigt mycket mer populär på piano. En riktig pianolåt, jo, det kanske det är. Den passar faktiskt väldigt bra på piano måste jag säga, kanske till och med bättre än på cello. På piano känns det som att låten låter ljusare medan på cellon att det lät mycket mörkare eller en fylligare ton kanske jag ska säga.
 

Natt i moskva, piano

Kommer ni ihåg konsert jag hade den 4 juni, Jorden runt? Om ni gör det, känner ni säkert igen den här låten. Ja, precis! Det är ju "Natt i Moskva", fast här på piano. Åh, så fin den här låten är! Det är säkert inte alls det låten handlar om, men jag får bilder utav olika årstider i huvudet. Vinter, vår, sommar och höst... Vinter: En kylig vinterdag på en promenad. Vår: En riktig vårdag, så man nästan märker att sommaren vill komma nu. Sommar: Mitt på en blomsteräng, och plockar blommor till den där vasen som ska stå på köksbordet. Höst: Man tittar ner och så ser man flera löv, man tittar upp och så ser man fler löv. Löv o alla färger, orange, gul, grön. Vad ser ni framför er?
Cellokramar <3

Nu grönskar det, Piano

Låten "Nu grönskar det"... Ja, jag delade ju med mig av en jullåt igår, så därför passar det ju väldigt bra med en sommarlåt idag. Den här låten har ni fått höra tidigare på piano, fast en annan version. Jag säger så här, sjung med och njut så länge sommaren varar. Njut av att det fortfarande är sommar medan ni lyssnar på det här!
Cellokramar <3

Jullåt, Nu tändas tusen juleljus, Piano

Det är mitt i sommaren, det är jag väl medveten om, men jag känner att, någon jullåt får vi väl lyssna till när vi har pianolov. Just den här jullåten är ju dessutom så väldigt fin! Förresten, jag både spelar och sjunger jullåtar redan och har nog gjort det i en månad. Sådan är jag... ;-)
Cellokramar <3

RSS 2.0