L. Beethoven: Romance in F Major, op. 50

 

EMMANUEL PAHUD - Vivaldi Flute Concertos COMPLETE

 

J. Ch. Schickhardt - Concerto for flute, 2 oboes, strings & continuo in G minor

 
Flöjt. Visserligen kanske inte tvärflöjt? Säger hon som inte riktigt hör här nu. Oboe och stråkorkester, av Schickhardt. Det är ett roligt tema det här med konserter, tur att det är någon vecka kvar att lära känna flera flöjtkonserter. Vackert!

Michel Blavet: Flute Concerto in A minor

 

Ibert Flute Concerto, Mvt. 3 - Annie Wu, flute

 
Efter att ha spelat Vivaldis Allegro under större delen av vårterminen känner jag att jag börjar känna igen de här "Allegro"-delarna ur musiken. Allegro som betyder glatt, hastigt (wikipedia). Stort cred till Annie Wu som stått för musiken de senaste dagarna, tillsammans med "Flute Concerto" av Ibert. Här passar jag på att länka till hennes Youtube också: https://www.youtube.com/channel/UC-LUuXV-5UzMmfV7r5am9TQ
 

Ibert Flute Concerto, Mvt. 2 - Annie Wu, flute

 

Ibert Flute Concerto, Mvt. 1 - Annie Wu, flute

 
Det var ett stycke av Ibert igår, så under början av den här veckan fortsätter jag med samma kompositör. Jacques Ibert var en fransk tonsättare. Han studerade musik redan från tidig ålder. Häftigt att han också var med om första världskriget, då Ibert fick avbryta sina studier för att vara med i kriget. Inspirerande musiker, flöjtister och musikanter!

Ibert Flute Concerto - Masterclass com Jean-Pierre Rampal - 1976 (In English)

 
Under de senaste loven har jag ju delat masterclass med er. Först funderade jag faktiskt på om jag verkligen skulle göra det i år. Man hör ju bara musiken och diskussionen här. Men, vem vet? Det kan vara intressant också kom jag senare fram till. Jag tycker att masterclass är väldigt intressant och det är i alla fall något som inspirerar mig mycket. Idag på ett flöjtstycket av Ibert!

François Devienne (1759-1803) Flute Concerto n.2 in D Major

 
Ibland kan jag inte hjälpa att ajg lyssnar lite extra till cellon. Men det är väl förståeligt, säger cellisten. Lyssna till cellon i början av det här fina stycket av François Devienne. Flöjten kommer in vid 2:49! "Flute Concerto n.2 in D Major".

François Joseph Fétis - Flute Concerto in B-minor (1869)

 
Alltså jag har en extra kärlek för alla dessa flöjtkonserter med orkester och flöjt. Så mäktigt, speciellt i de stunderna soloinstrumentet (flöjten i det här fallet) och orkestern växer tillsammans. Förstår ni hur jag menar? Känner ni igen det från musiken? Vackert stycke "Flute Concerto in B-minor" av François Joseph Fétis.

Bernhard Molique - Flute Concerto in D-minor, Op.69

 
 

Liebermann: Concerto for Flute and Orchestra, Op. 39

 
 

Saverio Mercadante - Flute Concerto in E minor

 

Peter von Winter - Flute Concerto No.2 in D-minor (1813)

 
Peter von Winter, "Flute Concerto No.2 in D-minor". Lyssna och njut!

Duetto Op 2/1, Reinagle - Cello

 
Kikar in den här måndagen med ett litet live-hej. Hur är erat sommarlov? Mitt är lugnt med böcker och författande. Däremellan lite cello. En dag satt jag ute och spelade in Duetto Op. 2/1 av Reinagle. Ett stycke som jag spelade under våren. Sedan har jag tänkt länge att det skulle vara roligt att få till en video. Jag blev välidgt nöjd också. Så, idag vill jag dela musik av Reinagle med er. Lyssna och njut!

W.A.Mozart Flute Concerto No.2 in D Major , K.314 -Yeojin Han -

 

Johann Wilhelm Wilms - Flute Concerto in D-major, Op.24 (c. 1813)

 
På Wikipedi står det inte mycket om Johann Wilhelm Wilms. Men jag kan säga så här, att vi reser från Italien till Nederländerna. En "Flute Concerto in D-major, Op.24" får söndagen att bli fantastisk. Lyssna och njut!

Pergolesi Flute Concerto G major

 
Här kommer mer musik från Italien med Pergolesi och "Flute Concerto G major"!

Mendelssohn flute concerto op. 64, Karl-Heinz Schütz. NKO. Shalev Ad-El

 
Mendelssohn var en tysk kompositör och dirigent. Han började tidigt spela piano. Men, idag står flöjten i fokus.  "Flöjtkonsert op. 64". Något som jag också läser om Mendelssohn var att han som dirigent återuppväckte Bachs musik. Det var ju värt att få med här också. Häftigt!

C.P.E. Bach Flute Concerto in D minor, Jean-Pierre Rampal

 
 

G.P. Telemann Flute Concertos, Jean-Pierre Rampal

 
En flöjtkonsert av Telemann färgyller den här onsdagen. Lyssna och njut! Lovet har nu varat i en hel vecka, vad tycker ni än så länge? Ska jag skriva ännu mer om kompositörerna kanske? Eller ibland kanske det är kul att bara höra musiken, utan att läsa något. Så kan jag tänka ibland i alla fall. Lyssna och njuta, det är ändå det som jag känner jag att jag är bäst på. Både att göra och skriva, visar det sig!
 

Friedrich Witt - Flute Concerto in G-major, Op.8 (1807)

 
Lyckan när man hittar en ny kompsitör och det visar sig att han var cellist! Förutom cellist var Friedrich Witt också en kompsiör. Jag skrev om att kan kunde höra Italien i ett stycke tidigare. Är det så att man hör, kan föreställa sig Tyskland i det här stycket då? Tyskland därifrån Friedrich Witt kom. Vad tycker ni?

BPYO: CHAMINADE Concertino for Flute

 
Jag hörde den här flöjtkonserten av Chaminade första gången i STORK där vi spelade den. Sedan dess har jag kommit ihåg stycket, det något som fastnade. Jag tror att, eller det var ganska roligt att spela ändå. Fast nu några år senare måste jag ju säga att jag vill spela stycket igen! Ni vet när man spelade ett stycke första gången, och sedan känner att man har utvecklats sedan dess. Precis så känner mig med det här! Visst är det vackert? Lyssna och njut!

Nielsen Flute Concerto Ulla Miilmann

Musik från norden och danmark med Carl Nielsen! Visste ni att han faktiskt brukar kallas för danmarks nationaltonsättare? I Sverige har vi Alfvén som vår nationaltonsättare. Eller Sibelius känner vi igen från Finland. Så idag bjuder Nielsen på en flöjtkonsert, med flöjtisten Ulla Miilmann!

Mozart - Concerto for Flute, Harp, and Orchestra in C major, K 299

 
 

Cesare Ciardi - Flute Concerto in D-major, Op.129 (1859)

 
"Flute Concerto in D-major, Op.129", Cesare Ciardi. Nya kompositörer är alltid speciellt att få med. Cesare Ciardi var en italiensk flöjtist och kompositör. Man hör ju Italien i hans namn också tycker jag. Musiken kanske känns lite italiensk på något sätt också. Redan när jag lyssnar på starten fastnar jag för delen mellan 1:05-1:15, och delen som kommer därefter. Jättevackert!

Vivaldi: Flute Concerto "La notte" / Pahud · Marcon · Berliner Philharmoniker

 
Under nästan hela vårterminen skrev jag om Vivaldi. Ett stycke som jag ändå gillade, så det var roligt att spela på det och höra det flera veckor i rad. Men jag tänker att lite Vivaldi under lovet gör väl inget då? "Concerto for transverse flute, strings and continuo in G minor R. 439, La notte". Cred till Emmanuel Pahud och grymma Berliner Philharmoniker!

Beethoven Flute Concerto Op. 61 (originally for the Violin) - Karl Heinz Schuetz, NKO, Shalev Ad-El

 
Musiken som jag direkt får syn på och som jag känner får inleda sommarlovet är Beethoven, fantastiska Beethoven. Flöjtkonsert Op. 61. Här skriver jag att det blir ett lov med flöjtkonserter. Men det här orginalet kommer är för fiol. Om jag minns det ska jag komma ihåg att dela konserten med fiol i augusti. Lyssna och njut!

Flöjtkonserter - Inledning

Jag älskar den här årstiden. Hur kan man gilla värmen, samtidigt som man nästan längtar lite efter regn? Jag tror väl mer och mer på att min sommarkärlek beror på att jag fyller år i augusti. Det måste väl vara därför? Sedan är det superkul att ha sommarlov på celloliv. Ett långt lov med ett tema. Jag skulle kunna skriva att det kan hända att vi får e blåsig sommar. Ett ganska dåligt skämt med andra ord? Den här gången blir det flöjtkonserter i flera veckor. Jag längtar efter att dela det här lovet med er och jag hoppas att ni är med mig. Lyssna och njut nu!

Ett hej mellan musikloven...

Hur tycker ni att O/Modernt dagarna har varit? Jag är jättenöjd, ser framemot, lyssnar och njuter vidare. Jag längtar ju lite måste jag säga efter att höra all sommarmusiken i slutet av augusti. Men först väntas flöjtkonsertlovet. Visst har jag inte nämnt att det blir flöjtmusik i år? Och jag vet nog att det blir riktigt njutningsbart! Annars övar jag vidare inför Skördemarknad senare i augusti, men det skriver jag mycket mer om då, vilket säkert gör att slutet av sommarlovet blir fantastiskt här. Nä, jag tänkte mest att jag skulle skriva några rader idag. Hoppas att ni har en fin sommar med mycket musik, och att det blir ännu mer musik. Glöm inte att stanna upp, lyssna och njuta. Så får ni ha det så bra, vi hörs!

Seth MacFarlane - Ain't That a Kick in the Head

 
Okej, jag erkänner att jag faktiskt hittade en hel del bra musik i det här programmet också. Vad säger det? Säg aldrig något innan det faktiskt kollat igenom det, ta inte ut saker i förskott. Jag avslutar O/Modernt dagarna med "Ain't That a Kick in the Head" av Jimmy van Heusen. Härligt en måndag, sådär så att man för förhoppningar om ytterliggare en bra vecka. Men, det kommer faktiskt mer musik från O/Modernt i augusti. Det är något att längta efter ändå tycker jag. Så länge, stort cred och tack till O/Modernt!
 
 

Ramin Karimloo - The Music of the Night - Phantom of the Opera 25th at the Royal Albert Hall

 
Alla ni som är experter på opera får gärna skicka den bästa inspelningen av "The Music of the Night" och det bästa från Phantom of the Opera! Vi spelade Phantom of the Opera i KORK, vilket jag minns som att jag tyckte var svåårt på den tiden. Men det var ju ett ganska enkelt och roligt arr ändå. Söndagscred till bästa Andrew Lloyd Webber!

Claude-Michel SCHÖNBERG: I Dreamed a Dream (Les Misérables)

 
 

Gustav Holst: Nunc dimittis - Voces8 06.08.10

 
Jag har varit lite dålig på att skriva ut konsertnamnen men jag gör det nu. Den här konserten heter Två sidor av samma mynt. Ett program som verkar bestå mycket av körmusik. Nja, inte riktigt i min musiksmak. Men för skojs skull tänkte jag ändå få med någon musik härifrån också. Jag känner igen namnet Gustav Holst. Han var en brittisk kompositör. Holst är mest känd för orkestersviten Planeterna. Men idag blir det ett annat stycke "Nunc dimittis"!

RSS 2.0