Celloverse - 2Cellos

2Cellos nta video "Celloverse" var ju jättecool. Redigeringen/bilden var ju jättesnygg när de befinner sig i rymden. Hur planeterna snurrar i bakgrunden, och att det hela tiden händer saker i bakgrunden. Nästan lite mysig stämning på något sätt, eller rättare sagt att miljön de "befinner sig i" ser mysig ut. Slutet i den blå "tunneln" när bilden åker neråt. Eller är det en tunnel? Det kanske var rymdskeppet? Jag förstod inte riktigt det. Det här måste man se, inte bara höra för att förstå! Snacka om att kunna leva sig in i musiken då.

Waiting For Love, Avicii - Piano

Jag är sugen på att leta upp nya covers på trombon. Är inte ni sugna på att höra mer trombon? Länge sedan sist. Gitarr är jag också sugen på, men det är ju ett så vanligt instrument. Gitarren hör man ju överallt. Dessutom verkar det vara några låtar som är rätt så poppis nu, som spelats här på sidan ett tag. Hm. Får se hur jag gör - Man ska inte leta inspiration, det kommer då och då, plötsligt. Ungefär så ja. Idag lyssnar vi till Waiting For Love på piano och fiol! Violinisten är en ny musikkanal. Får se hur grymma covers han kan komma med i framtiden.
 

Waiting For Love, Avicii - Cello

Det är Brooklyn Duo som står för musiken! Kul! Tänkte leta fram lite fler covers på den här låten. Så länge med det här i lurarna, grymt! Ska hitta lite nya inspirationskällor också. Jag har för mig förresten att 2Cellos laddat upp en video. Jag får se om jag kan hitta fram till det under kommande vecka.

Waiting For Love, Avicii

Lite permutationer har laddat upp covers på den här låten. Nyfiken sökte upp det. Faktiskt riktigt härlig låt det här! Lätt en låt som kommer spelas i mina lurar under sommaren. Minns ni hur stor Aviciis Wake me up blev? Åh ja, jag älskar fortfarande den låten. Lätt en låt som jag bara sådär kan sätta på om jag har tråkigt, eller när som helst. På vägen till tunnelbanan, till skolan. Det här känns också som en liten sådan låt som kan bli riktigt poppis. Dock finns det inte med på årets sommarhits lista - Eller vilken låt tror du blir årets sommarhit-lista. Any way. Vi får väl se vilken låt som blir årets sommarhit.

Pop Duets for all - Ny notbok!

Jag önskade mig en ny notbok så vi beställde en från notposten. Boken kom i veckan! Den här gången Pop Duets for all. Full med massa duetter/tvåstämmiga arrangemang. Jag ska försöka sammanfatta boken lite i en video vide tillfälle hade jag tänkt. Jag kan säga här att jag tycker att kanske går lite lågt, men det har jag lärt mig att många saker gör. Alla låtarna har ett b:förtecken eller fler. Fyra b är lite utmaning, speciellt när det går så lågt. Så länge. Over The Rainbow är med! Jag gillar ju att redigera tvåstämmigt. Nu har jag nytt att jobba med - Och jag ser väldigt mycket framemot att jobba med det här.Till hösten kanske jag kan få upp något litet här. Regniga sommardagar vet jag ju vad jag kan pyssla med nu och säkert någon solig dag också.
 

Smoewhere Over The Rainbow, Sarah Joy (cover)

Sarah Joy laddade upp det här. Vackert. Möjligtvis att man inte riktigt hör vad hon sjunger ibland. Ljuden dränks lite ibland, att sången dränker cellon och tvärtom. Men i helheten väldigt vacker cover! Passar bra att avsluta torsdagen så här tycker jag.

Rondo in G, Mozart - Kvartett

Nosade lite på det här för ett tag sedan. Rolig låt! Rätt så enkelt i helheten men alltid en utmaning att få ihop någonting stämvis. I orkestern finns det ju flera som har samma sak som mig, flera cellister, flera violinister och så vidare. Där kan man "luta sig" mot de andra ifall man tappar bort det. Här är det väl mer ett sammarbete mellan en stämma var. Förstår ni hur jag menar? Det var enklare när man såg likheter i stämmorna. T ex vid 0:46 så har cello och fiol/viola samma rytm. Där kan alltså de stämmorna ha kontakt. Även de här "svaren." Cello har första tonen vid 1:00 ungefär, så har violan och violinist2 svaren, där kan man också ha ett kontakt. Så, om man hittar sådana ställen i låten blir det enklare.

Polka från Bälaryd, Folklåt - Cello

Jag har varit sugen ett tag på en ny inspelning. Här är Polka från Bälaryd, en folklåt från Småland. (finns med i Cellisten 2) . Enkelt arrangemang, men alltid lite kämpigt att få ihop saker tvåstämmigt. Kul är det i vilket fall som helst! Skärpan när första stämman syns i bild, precis i början och i slutet, blev suddig. Och så blev bilderna lite skillnad mot varandra. Men vad tycker ni? Jag är nöjd, med musiken! Ni får (blunda) lyssna och njuta!

Take Me To Church, Hozier - Cello

Nytt snyggt och fint material från StringedKeys. Vissa låtar verkar vara återkommande här. Jag skulle vilja hitta lite mer variation, hitta lite nya fina saker. Igår satt jag ner och letade efter saker i alla fall. Ska försöka göra det lite då och då, och variera lite mellan instrument.
Igår stod det visst tomt här? Jag kommer inte ihåg vad jag gjorde då? Varför blev det så? Igång nu igen, efter en dags uppehåll. Ta hand om varandra så hörs vi under veckan.

Jurassic Park Theme, John Williams

Jurassic World har ju nyligen kommit ut. Igår såg jag Jurassic Park. Så, jag tänkte att det här passar bra in här idag. Instrumentet vet jag inte riktigt vad det är för instrument. Någon av er som vet vad det är för instrument? Här på startbilden ser det lite ut som en "liggande" gitarr om ni förstår hur jag menar då. Jag kom underfund idag med att det är John Williams som gjort musiken till filmen. Det hade jag faktiskt missat. Applåder... Tycker ni att man känner igen stilen på musiken. Vilar det liksom något "John Williams" över musiken? Och ja, jag måste se Jurassic World nu!

Photograph, Ed Sheeran - Cello

Behövs det någon förklaring? "Photograph" på cello måste jag dela. Lätt. Brooklyn Duo är grymma. Supersnygga pizz i låten tycker jag. Många, och snygga! Är lite sugen på att få ner en del av melodin här. Får se om jag kan ägna mig åt det en regnig dag. Sveriges sommarväder verkar ju inte vilja ändra på sig. Innan jag avslutar så ska jag önska er en riktigt fin midsommar!
 

Photograph, Ed Sheeran - Piano

Jag hittade en annan pianoversion igår, men så såg jag det här idag. Ja, lätt! Det här måste jag missat i flödet, då jag också följer kanalen. Här är "Photograph" på piano.

Photograph - Ed Sheeran

För ett tag sedan så laddade en av de jag följer upp den här låten. Så idag sökte jag upp låten. Vi lyssnar till låten idag, så kanske jag hittar lite mer fint på det här. "Photograph" med Ed Sheeran. Väldigt fin film, inte bara musiken, utan filmen också, så jag tycker verkligen att ni ska se på filmen/videon samtidigt som lyssnar till det.

Bad Blood, Taylor Swift - Cello

Kort efter att jag hört "Bad Blood" på harpa (eller om jag hörde låten på harpa senare) - I alla fall så var det en annan video som dök upp då också var från "Brooklyn Duo". Åh såklart måste jag dela det - "säger Cellisten".  Jag tycker låten var väldigt fin på harpa faktiskt. Det här "knäppet" på harpan passade bra in på låten tycker jag. Ur cellistens perspektiv så är det såklart väldigt fint på cello med. Cellisten i "Brooklyn Duo" är fantastiskt duktig, och lyckas ofta gör det så snyggt.

Bad Blood, Taylor Swift - Harpa

För musiken på harpa står "Amélie Guiboux" på youtube. Det var ett tag sedan jag delade harpmusik här nu. Så lite extra kul. Det var först det här klippet /musiken som jag såg på "Bad Blood" och gjorde mig lite nyfiken på låten.
 

Bad Blood - Taylor Swift ft. Kendrick Lamar

Vi kör lite Bad Blood idag och imorgon. Har lite spännande/grymma klipp på det här som youtubekanaler jag följer har laddat upp. Jag har själv inte lyssnat på låten/hört den så mycket. Så jag tänkte inleda idag med att lyssna på hur låten låter. Jag tror jag att jag delat Taylor Swift här tidigare. För något år sedan lyssnade jag mer på artisten. Speciellt lyssnade jag då till "You belong with me" och "We Are Never Ever Getting Back Together". Jag kan känna igen det lite från tidigare. Fast, detta är ju en helt annan låt.
(Uppehållet nu i några dagar var inte planerat - Dock tillbaka nu med grym musik!!)
 

Sonata for two cellos in G minor, Opus 2, No.8, Händel

God morgon! Delar med er idag lite klassisk musik. Åh, jag tror att jag är lite inne i period då jag hittar massa klassisk musik att dela här. Startar upp den här lördagen med att lyssna till "Sonata for two cellos in G minor" av Händel. I våras spelade jag ju tvåstämmigt - Jag måste erkänna att när jag hör det här blir jag ännu mer sugen på att spela mer tvåstämmigt till hösten. Vi får väl se. Det här lyssnar vi till idag i alla fall. Kanske ute i det vackra vädret. Och vi kan ju alltid hoppas på att den här musiken trollar bort regnet som väntas imorgon. Hoppas! - Lyssna och njut!
 
 
 

Fly Me To The Moon, Bart Howard - Piano, Cello

Snygg, lite jazzig nästan, version på "Fly me to the moon". Vackert! Håller ni med om att det lät lite jazzigt det här? Speciellt när cellon är tyst, och pianot har solo vid 1:32 och en bit framåt, ungefär Från kanalen: StringedKeys på Youtube.

Jurassic World Sonata, 65 Million Years In The Making - ThePianoGuys

Jag har fotograferat Ebba med såpbubblor första dagen på sommarlovet (även lov från skolan nu) - Och avslutar den här torsdagen med ny musik från ThePianoGuys!

Den blomstertid nu kommer - Cello, Gitarr, Sång

Det låter så annorlunda när man blundar och lyssnar. Lätt att jag kan känna att jag "lever i det" mer på något sätt när jag blundar och hör det. Jag något ställe i "Wilmas Tema" som först slog mig. Ett bess som blev till ett b? De tre höga tonerna vid 0:51 kan möjligtvis ha låtit bättre än i maj. Positivt? Utveckling? Jo, de kan vara så att de låter "fel" mot b:et eller hur? Så att det i själva verket lät rätt mot bess:et? Missade något D på A:strängen också. Spelade ut mer (vibrato) , vilket jag inte gjorde i maj. Så det slutgiltiga resultatet där exploderar cellisten ("Wilmas Tema" på årets skördemarknad i augusti med dragspelskomp) (hoppas!) ) Tappade väl något E i fjärdeläget också, t e x i "Idas Sommarvisa". Säkert något i fjärdeläget överlag som inte satt där. Nu när jag lyssnade på "Nu grönskar det" insåg jag att jag missade hela reprisen på första raden. Hur tänkte jag där? Snacka om att vara så inne i spelet... Men, jag ser på helheten på ett helt annat sätt när jag sitta här och blundar och lyssnar till det. På ett år tycker jag att jag har utvecklat att spela med mer sångbarhet, eller melodiskt. Jag vill jobba ännu mer med sångbarheten och det melodiska i framtida spel och utveckling. Det sångbara och melodiska är nästa steg för utveckling - Jag vet precis vad jag vill fortsätta utveckla i spelet. 

Wilmas Tema, Skärgårdsdoktorn, Stefan Nilsson - Cello, Gitarr

 
 

Idas Sommarvisa- Cello, Gitarr


Nu grönskar det, Bach - Cello, Gitarr


Fjäril vingad syns på Haga, Bellman - Cello, Gitarr


Cello Conertino in B minor, Op. 104, 1-3 mvt - Dvorák.

Jag hade kort skoldag  så här dagen innan skolavslutning så hem och leta musik till sidan. Just det här sökte jag i och för sig upp för någon vecka sedan. Så nu när solen skiner kan man ju ut och promenera med Dvorák i lurarna. Grymt! Härlig eftermiddagsmusik. Lyssna det tycker jag absolut att ni ska göra, om inte annat vid tillfälle!
 

Fjäril vingad syns på Haga, Bellman - Symfoniorkester, Kör

Vi inleder veckan med lite eget material. För musiken i Hagaparken på nationaldagen stod Kungliga Hovkapellet, Kungliga Operans kör, Solna Kulturskolan med flera. Toppen! Efter konserten kom solen. Så vi fick lite sol när vi tog en promenad i parken efteråt.

Habanera, carmen, G Bizet - Symfoniorkester, Katija Dragojevich

 

Summertime, Progry and Bless, G Gershwin - Symfoniorkester, Katija Dragojevich

 

Elastic Heart, Sia - Gitarr

Den här låten vet jag att vi lyssnat till många gånger tidigare i olika covers. Så när jag såg att Peter Gergely på youtube laddat upp en cover på låten tänkte jag att det kunde vara lite kul. Kul med lite enklare saker ibland! Jag menar mot vissa andra saker så känns det här så enkelt med "bara" gitarren. Förstår ni hur jag menar? Enkelt, men snyggt. Lyssna och njut. Vi hörs under veckan med ny grym musik!
 
 

Terminssammanfattning - Vårterminen 2015

Terminssammanfattning. Tredje sammanfattningen av en vårtermin? Eller vad blir det??
I början av terminen skrev jag något i stil med "Efter att ha varit uppe och seglat bland molnen ett tag sjunker det nu". (Neråt genom atmosfären...) Glädje-onöjd/besviken. Visst satt jag där sedan ett par veckor. "DET LÅTER SÅ DÅLIGT. DET LÅTER SÅ FALSKT!! INGET FUNKAR. ÅÅÅÅH." Falskt är ett ord som jag (petig version av Hanna) kan använda mig rätt så mycket av. Okej, det kanske inte låter rent hela tiden. Såklart inte. Det kan jag köpa. Men jag måste försöka intala mig själv att det låter ok/att det faktiskt är "petiga Hanna" som tycker det falskt. Om man intalar sig att det låter falskt så är det väl såklart att man börjar tro på det i vissa stunder. Så man får på något sätt vända den meningen mot sig själv. (Vilket jag kan göra i vissa perioder (längre-kortare) ) Senaste veckorna har jag varit på mig själv i fjärdeläget. Varför just i fjärde läget?? "FJÄRDELÄGET = FALSKT". Störande/besviken i längden. Att jag tycker  att jag kommer fel på 1:an (A t e x) , såklart då att resten kollapsar - Låter det överhuvudtaget falskt i fjärdeläget???? Jag borde nog söka upp på wikipedia/nätet vad falskt faktiskt betyder? Början av den här terminen har det låtit FALKST. (enligt H). Besvikelsen är något som kommer och går. Början av den här terminen verkligen. "FALSKT. ONÖJD MED MIG SJÄLV. Efter att ha haft fler toppen veckor. På valborg blåste det (noter och blåst = spela i blåst är inget jag tipsar er om utan klämmor.) Kom av mig och var allmänt/blev allmänt störd utav helheten. Efter det spelat ville jag bara åka hem. Åh, nej då var jag inte nöjd med presentation. Just nu kan jag i alla fall säga att jag börjar se mer ljust på saker igen/en period av nöjd. Slutet av terminen har innehållit många stunder av glädje. Jag tänkte att jag skulle avsluta det här bra. Senaste veckorna har jag varit nöjd/kunnat känna mig nöjd i helheten. Jag var SUPERNÖJD den 20 maj. (konserten med orkester) Jo jag ska tillägga också - Sedan jag började göra "Hanna övar" videos så går jag in mer i låtarna varje vecka. Vilket resulterar i att det blir enklare i helheten då jag kan känna att jag förstår det bättre efter en sådan övning. Så på det spåret fortsätter vi även nästa termin.
 
PS: "Petiga Hanna" kan vi säga är en ny karaktär/något annat av falskt och besviken. För egentligen är det en lite petig en som kryper omkring och utbrister "Falskt". Jag övar på att inte tänka positivt i flera stunder, och inte tänka på helheten (vilket också är bra!) men inte för mycket. Helheten kan som så både vara falsk och ren. Bra och dålig. Bra på många olika sätt och dålig på olika sätt. Men att då se på det positiva/det bra och inte gå in i det för mycket, kanske är bättre ibland. Och mer övning på det dåliga, falska och fjärdeläge!

Euphoria, Loreen - Cello (Practice)

Jag har sett det här och inspirerats, väldigt mycket: https://www.youtube.com/watch?v=Y_7vIbiYtS8
Visst har jag också delat det tidigare? Så jag spelade in en liten enkel cover på låten för ungefär en vecka sedan. Ja, men visst blev det bra! Lyssna och njut - Eller hur?! Det här dock en "första video". Så småningom kanske jag gör en inspelad cover till andra youtubekanalen. Troligtvis. Fick en del respons på instagram - Vilket gör mig peppad att göra en cover på det här. Jo, tänkte också på det att - Jag skulle kunna göra en övning, med lite förklaring på det här vid tillfälle. "Auld Lang Syne" är också en sådan låt då jag ju spelade in den för inte så jättelänge sedan. Upprepar mig lite nu, men lyssna och njut! Imorgon väntas en terminssammanfattning här!

Emmylou, First Aid Kit

Godkväll på er! Det stod visst tomt här igår - Råkade bli så då jag höll på med annat. Idag tillbaka i alla fall! Avslutar en solig (varm och lite blåsig) dag med First Aid Kit. Grymt. Jag älskar soundet/ljudet i deras låtar - Finns någon cowboystil över låten. Visst kan man hitta något liknande i vinnarlåten i årets Eurovision? Får se om jag kan dela lite mer från First Aid Kit under nästa vecka. Grymt att avsluta torsdagen så här tycker jag.

See you again, Stay With Me - Fiol

Tror inte att jag delat det här med er då det laddades upp här om dagen. Låttiteln gör mig lite förvirrad. Har jag inte delat väldigt många versioner på den här låten? Vilket är kul, att sitta och lyssna, jämföra och hitta favoritversionerna. Eller hur?
 

Holberg Suite, Op. 40 - Grieg

Här är flera stycken i samma från "Holberg Suite". Lyssna njut och dra igång tisdagen med ett drag! - Som får de gröna löven utanför fönstret att prassla av vindraget från draget.

Holberg Suite, Op. 40, Praeludium - Grieg

Jag har för mig att jag tidigare delat "Sarabande" och "Rigaudon" ur "Holberg Suite". Låt mig säga "ÅÅÅÅH". Jag är småkär i den här melodin. Typisk sådan här låt som sätter sig i huvudet (i mitt huvudet) . Det är något speciellt med hela "Holbreg Suite"!

RSS 2.0