Viva La Vida, Coldplay - Cello, Fiol

Av alla versioner som jag hört på den här låten sedan vi fick den i orkestern så är det här den bästa. Wow! Stringspace är mina nya favoriter. Deras versioner på låtar är superdupergrymma. Om jag får lov att vara lite självisk så måste jag ändå säga att våran, orkesterversionen är bäst. Minns ni? Stringspace har inte bara laddat upp dessa två Coldplay låtar som jag har delat idag utan en till också, men ni får ta del av den först imorgon. Så, glöm inte att skicka in!
 

Fix You, Coldplay - Cello, Fiol

Idag får ni Coldplay låtar med "Stringspace". Riktigt grymt tycker jag själv! Säg mig, vad tycker ni?

Canon, Pachelbel - Cello, fiol

Var tvungen att dela Pachelbels "Canon" när jag såg den bland StringspaceLives klipp. Helt klart. Det förstår ni va? Älskar början här, när cellon börjar, jag menar, vilken ton?? Wow! Så mörk, dov och fyllig. Speciellt där i början tänkte jag på dessa ord, men det fortsätter ju i stort sett hela låten. De tre orden, skulle jag säga, är ordet CELLO.
 

Hallelujah, Leonard Cohen/Jeff Buckley - Fiol, Cello

Här en ett klipp från en annan kanal som celloliv nu är trogen följare av. Det här är en annan kanal jag hittat på senaste tiden. Kanalen heter StringspaceLive så den tipsar jag er starkt om. Otroligt fin musik här. Jag har sett lite olika klipp, och måste helt klart säga att det här är min favorit! Låten är en typisk sådan här låt för mig som jag har hört tusentals gånger, både som sång men också olika covers. Här är min favorit över allt jag sett på denna låt. Ja, så vackert!
 

Rolling in the deep, Adele - Cello, Fiol, Kontrabas

"Simply Three på youtube. Jag lovar er att ni inte kommer ångra er. Musiken är amazing. Det här är personligen en av mina favoriter! Kolla in dessa och se om ni hittar någon favorit! Jag har ett litet kanaltips till, så det kommer upp imorgon! Och ifall dessa blir lite favoriter hos er, så kan jag säga att celloliv är en trogen följare. Just det, det roliga med den här platsen är just det, att följa alla dessa musikkanaler, så som ThePianoGuys tillexempell. Dessutom, tycker jag själv att musiken från alla dessa kanaler, det är RIKTIGT musik! Kortfattat skulle jag säga att musiken som jag försöker lägga ut här, det är inte bara musik, utan det är MUSIK!

Just give me reason, Pink - Fiol, Gitarr


Katy Perry , Roar - Fiol, Gitarr

Håll tummarna nu för att jag inte delat detta tidigare, då videoklippet lades upp i december år 2013.
Dock är det ju otroligt grymt så och grymma klipp är ok att dela igen. Dessa  tre klipp jag kommer dela här nu på raken hade jag egentligen tänkt dela med er tidigare, men hur är det man brukar säga nu. Bättre sent än aldrig! Lyssna och njut! Spela o sjung på och var rädda om varandra!

All o me, John Legend - Cello

Tog en tur och sökte på senaste på "cello cover". Får göra det lite då och då. De här de här små "då och då"-en som det dyker upp någoting. Se på cellon här! Visst känner vi igen den sortens cello lite? Jag har för mig att vi sett det tidigare. I alla fall. Jag tycker den här sortens cello är supercool. Skulle vara otroligt roligt att prova på det någon gång. Men vem vet hur det skulle gå till? Drömma kan man ju alltid om saker! Förresten. Undra om det är enklare att spela på en sådan här typ av cello, jag menar, då har man ju inte hela kroppen, eller den här träiga på cellon. Det kanske blir enklare då på så sätt att man är lite mer rörlig utan det stora. Om ni förstår. Spännande tanke i alla fall!
 

May It Be, Lord of the Rings - Fiol, sång

Jag har delat en del musik från "Lord of the rings", dock aldrig just det här. Tror aldrig att jag har hört det här faktiskt. Väldigt fin musik. Kan bero på violinisten, men också på låten, eller både och (troligast) ... (Förstår inte var jag ville komma där själv.) Taylor Davis är ju lika grym som vanligt! Söker upp lite fler versioner på låten så får vi se va vi hamnar sen. Någon av er kära vänner som känner igen det här?
 

Game of thrones - Fiol

Han är så grym! Han "stil" eller hur man ska beskriva det, är så häftigt. Allt gör han så svängigt och härligt! Det här är nog en av mina favoritversioner som jag hittat va "Game of thrones". Eller i alla fall helt klart en av de coolaste!

Summerime sadness (Cover) - Hope

Gruppen Hope var med i lilla melodifestivalen för något år sedan med låten "Oemotståndlig". Någon månad senare hittade jag gruppen på youtube, där de lägger ut covers av olika låtar. Nu var det dock ett tag sedan, men igår ikväll så fick jag syn på det här. En ny cover från hope. Jag har för mig att jag har delat någon cover tidigare med den här gruppen, men jag kommer inte riktigt ihåg... Kolla i arkivet vet ja! Här är en cover på "Summertime sadness" i alla fall, riktigt grymt tycker jag! Håller ni inte med?
 
 

Prelude No. 1 in C major, Bach - Harpa, Piano

Pianospel denna 23 juni från Amélie Guiboux på youtube (på harpa) Bachs "Prelude No. 1 in C major".
Grymt spel! Grymt vackert! Lyssna och njut.
Ta hand om varandra!

Pachelbel, Canon in D - Harpa

Jag är tillbaka och celloliv börjar rulla igen efter midsommaruppehåll! Ja, förlåt för att det har stått tomt men jag har varit borta. Hm. Det är lite nu man tänker att midsommarmusiken skall komma här, men tyvärr har jag ingen midsommarmusik att bjuda er på. Grym musik har vi i alla fall!

Rise like a Phoenix, Concita wurst - Fiol

Årets Eurovision-vinnar-låt! (Eller hur jag ska skriva det?) Jag vet att celloliv inte varit så inne i melodifestivalen och Eurovision i år, men det får vi bättra på oss till nästa år. Här hör vi i alla fall vinnarlåten på fiol. Jag har ju hört låten när den sjungs, och måste erkänna att det inte var min favorit men på fiol här... Riktigt grymt!

Let it be, The Beatles - Fiol

Jag var tittade tillbaka i arkivet för att se vilka klipp som jag egentligen delat och inte delat? Hittade då två klipp som jag delat två gånger? Misstag! Nu är det fixat och klart. Det var just det här klippet som vi hör här som jag i alla fall tänkte på just igår och det var det här jag menade med "Imorgon kommer något riktigt grymt" !

Superfiolmusik på G!

Hej!
Känns som att det var en evighet sedan jag bara satt ned och skrev något så här. Trollade och trixade ihop något. Eller, som musiker får jag väl säga drog (ett drag med stråken - Smart va!?) Senast var ju terminssammanfattningen! Jag tänkte på det idag när jag letade fram dagens musik. Som ni vet så skrev jag för någon dag sedan att jag hittat en hel del superfiolmusik. Dock slog det mig idag att (hur många klipp av de senaste har jag egentligen delat?) . Jag måste verkligen sätta mig och kolla in arkivet nu när jag skrivit klart det här. Ja, om jag inte delat något av det jag hittade där först har ni hela vecka färdig för er. Jag har i sådana fall något riktigt grymt på G till imorgon, och såklart resten av veckan. Hur kan jag annat än avsluta det här korta än med: Hänger ni med?

For the first time in forever, Frozen - Fiol, Klarinett

Alltså det är ju inte en repris av samma låt, men samtidigt skulle jag vilja säga just det efter som att jag ju faktiskt har delat just den här låten (eller i alla fall låtar från filmen Frost!) väldigt många gånger. Eller hur? Så det blir ju rent tekniskt som repris på en och samma låt, dock inte helt riktigt, då det ju som sagt inte är samma klipp. Rörigt? Men ni kanske förstår mig ändå?
 

Magic, Coldplay - Fiol, Gitarr

 

Två olika "att leka med instrumentet"??

Hittade det här om dagen. Ni måste hålla med om att det låter otroligt coolt? Det här kallar jag verkligen "leka med instrumentet". Att leka med instrumentet är ju i stort sett vad man gör hela tiden, men man kan få det här "att leka med instrumentet" både otroligt vackert, men också som det här. Alltså, måste det ju finnas två olika sorters "att leka med instrumentet" insåg jag nu. Men det är sant va musikanter?
 

Love you maa - Cello

Jag delar ännu ett klipp idag som ni får ta del av. Jag har otroligt mycket spännande fiolgrejer som väntas men även lite cello, så under veckan blir säkert lite fiol här! Annars är det ju midsommar i veckan, och det ser jag framemot. Under midsommar står det nog tyvärr tomt här, men det bara för att säkert komma tillbaka med lite grymma klipp. Fortsätt njut av sommarlov och musik vänner!

Doctor who theme - Cello


Alaska cello intensive

Vad tycker ni? Tycker ni att detta är coolt!? För coolt, och häftigt, det är precis vad jag tycker att det här är.
Nu under sommarlovet så har jag lite extra tid att leta upp spännande saker, så då är det mycket bra som dyker fram. Grymt va!? Så vi fortsätter med allt det här grymma under resten av lovet!
 

Largo e cantabile, Vivaldi - Cello

Under sommarloven, eller ja, loven överhuvudtaget, känns det lite mer okej att det står tomt här någon dag. Jag vill ju ha lite sommarlov själv! Nog om sommarlov. Bilden här i videon. Otroligt vacker tycker jag! Vad tycker ni? Nästan så att den är lite somrig, eller? Om jag får lov att gissa vilken årstid det är på bilden så skulle jag absolut gissa på att det är sommar här. Men musiken då!? Jag vet inte om jag skulle säga att musiken påminner om sommar. Men, mycket fint är det i vilket fall som helst!
 

Game of thrones - Cello

Det här är typiskt en sådan här låt som jag skulle vilja spela, antingen solospel eller i orkestern. Tänk er liksom låten i orkester? Wow!? Fast jag tror nog att låten skulle vara väldigt "wow" också som bara solo. Måste dock erkänna att jag fastnade där i orkestertanken, haha. Får väl se om det blir något? Så länge får vi lyssna och njuta av detta!

Theme from Miyazaki, Celloensemble

Först och främst blev jag imponerad va de där orangea och röda stolparna, eller vad är det egentligen? Nej, är imponerad över platsen över huvudtaget. Ett stort wow till platsen! Skulle så gärna vilja veta var det ligger någonstans, eller det kanske bara är en plats/studio de byggt upp? Förresten på tal om platsen så undrar jag om inte jag har nämnt det tidigare att platsen, eller miljön kanske är mer rätt, är en stor del av musiken. Miljön man befinner sig i när man spelar, kan göra en hel sådan här video. Dels för att miljön i en video är otroligt rolig att se på om det är en passande miljö till musiken, men också tror jag att man spelar otroligt mycket bättre i en miljö där man trivs. Nej men, kortfattat så tror jag på att miljön har en stor betydelse i musiken (I som utanför videos) Musiken annars är ju helt fantastisk!

Say something, A great big world - Cello, Piano

Underbart!? Lite underbart när jag inte hittar de här grymma beskrivningarna. Men frågan är ju om jag är så pass stum verkligen så att jag inte hittar beskrivningarna, eller om jag bara tappat det just nu. Grymt är det i vilket fall som helst!
 

Terminssammanfattning, vårterminen 2014

Jaha. Cellolivs andra sammnfattning av en vårtermin. Dessutom är ju det här terminens sista sammanfattning. Jag har suttit här och skrivit sammanfattning varje onsdag sedan januari månad. Fort som attan har tiden gått sedan dess. Terminens konsertsammanfattningar har jag skrivit, och ja, som varje termin så avslutar jag med en terminssammanfattning. Jag kommer ihåg i julas, att jag längtade så mycket till vårterminen där.
Jag måste säga det nu, när hela vårterminen har gått och jag sitter här och längtar till höstterminen, att jag är otroligt nöjd. Och bara det räcker väl i sig!? Att jag är nöjd beskriver ju hela terminen. I orkestern måste jag säga att jag lärt mig att verkligen titta upp mer, speciellt på slutet och i början! Fast det kanske jag redan kände av förra terminen? Jag har nog också insett mer om varför man har en så lång stråke. Visst är det för att ta för sig, att använda sig utav hela stråken? Precis! Bara det är en utvecklingen tycker jag. Vet ni vad? Jag tänkte på något här om dagen, som jag då bara kände att jag var tvungen att skriva i sammanfattningen. Dumt nog har jag glömt det. Jo, förresten, jag kan passa på att skriva det att ni ju knappt läst om några besvikelser. Visst jag är inte särskilt nöjd med "Viva La Vida" från i tisdags, men, visst har ni ändå märkt av det under terminen. Jag hade någon gång där i början tror jag som jag inte alls var nöjd med, men att inte vara nöjd är väl livet, man får ju ta det? Kanske har lärt mig det mer att verkligen ta det. Nästa vecka går bättre!? Men glöm inte, jag har svårt för att smälta när det gått dåligt och jag inte är nöjd, och jag kommer nog alltid ha svårt för att smälta det. Avslutar med sammanfattningen med "Du har inte utvecklats, utan exploderat". Nästa termin blir ännu grymmare!
 

Loa Falkman på Drottningholm, Sveriges Nationaldag

Loa Falkman på Sveriges Nationaldag på Drottningholm. Grymt va!? Han som kan sjunga så bra!
 

Sammanfattning // Stråkavslutning, 3 juni 2014

Spelade sju låtar. som jag spelade ut på, och som jag är nöjd med.
Fast. Jag skulle kunnat få sommarlov från cellon med ett lite större leende på läpparna. På låtarna med Vilt/Uppstråk så kunde jag spela ut, och jag måste säga det att jag var så nära på att ge lite till, men sen bara "Usch, nej"... Jag tror ni vet vad jag menar med "ge lite till". Låtarna med orkestern har ju varit mina favoriter hela tiden för att just dem har gått bäst. Däremot tycker jag inte dessa låtar gick bäst i tisdags. Satt för nära en violinisten, och jag kände det från första låten. Violinisten flyttade sig först lite och det funkade faktiskt förutom att jag var lite begränsad, kunde inte spela ut riktigt alltså. Men sen på "Viva La VIda" så fick jag violinistens stråke i huvudet flera gånger, någon gång försökte jag ducka, men efter 3/4 gången kände jag bara att det inte gick. Man kan faktiskt inte spela när man får en stråke i huvudet hela tiden! Så då flyttade jag på mig lite, vilket då gjorde att jag missade en del takter. Hoppade ju så snyggt in sen! Skulle kunnat vara nöjdare där, men får försöka nöja mig med det jag spelade i låten + den där snygga inhoppningen. Försöka. På "My heart will go on" så stod en violinist helt för nära mig så då kunde jag inte heller spela ut riktigt, och så tog violinisten ner sin fiol så den donga i min stråke, men det är rätt så fjuttigt. Nej men, jag ska egentligen klaga så mycket på "My heart will go on", utan den var bättre än "Viva La Vida" faktiskt. Som jag skrev tidigare "Jag skulle kunnat få sommarlov från cellon med ett lite större leende på läpparna". Men jag är nöjd i helheten, och helheten är det som räknas. Man får tänka lite som så att det är livet som violinist, eller cellist. Men ni vet att jag har svårt att "smälta" när jag är besviken över något.
 

Upplev konserten // Stråkavslutning, 3 juni 2014

Avslutande låten. Alla som spelade med olika grupper, olika nivåer var med. När jag satt där tänkte jag inte på att det var så många, men när jag ser och hör det här förstår jag ju att vi var rätt så många faktiskt. Ett helt hav av stråkelever!

Upplev konserten // Stråkavslutning, 3 juni 2014


Upplev konserten // Stråkavslutning, 3 juni 2014

 

Upplev konserten // Stråkavslutning, 3 juni 2014

"Colors of the wind" var första låten vi spelade i orkestern. Som jag nämnde i förra veckan var just dessa tre låtar som vi fick en ny chans på mina favoriter, så det var riktigt kul att spela dessa låtar!
 

Upplev konserten // Stråkavslutning, 3 juni 2014

Såg filmen Frost, och sedan dess har jag delat en hel del klipp med just den här låten "Let it go". Sedan visade det sig att vi skulle spela låten på den här konserten. Gissa om jag blev glad? Och visst låter det dessutom grymt här!?

Upplev konserten // Stråkavslutning, 3 juni 2014

Downton Abbey måste jag säga var riktigt rolig att spela! Och visst låter den riktigt rolig? Nej men, låt mig använda ordet maffig, för maffigt är precis vad det här är!

Upplev konserten // Stråkavslutning, 3 juni 2014

Spelade ju både med Vilt/Uppstråk och med orkestern. Dessa tre första låtarna med Vilt/Uppstråk. Vilt/Uppstråk började med att spela "Our last summer", och den här låten är en ABBA låt!
 

Cello och piano-avslutning, 2 juni 2014 // Sammanfattning

Så? Det började med att jag åkte iväg för att repa till 16.15.
Måste säga att det i stort sett kändes som att det var en vanlig måndag med lektion. Fast ni förstår ju att det inte var så. I alla fall så repade jag, och det gick bra! Sedan fick jag sitta och vänta ungefär, 30/40 min . Satt och lyssnade när de andra repade, Ja, när alla pianister repade. Det lät grymt! Men, det är ju mycket grymmare när det väl gäller. Som jag redan skrivit är jag nöjd med det jag spelade. Mamma tyckte drillarna var snygga, och ja, de var de. Nämen, jag har egentligen inte mycket att sammanfatta mer än att jag är nöjd, och att jag är nöjd, bara det ordet, är en grym sammanfattning!
 

Cello och piano-avslutning, 2 juni 2014 // Upplev konserten

Och jag skulle absolut kunnat dela hela programmet, hm, ja det vill säga om jag kom ihåg alla låtarna.
I alla fall. Som namnet säger så var det piano och cellosommaravslutning. Det var otroligt många pianister med, ja, vi var faktiskt bara tre cellister. Jag och två andra. Varav jag var sist ut av cellisterna. Som ni hör spelar jag "La canquantaine". Grymt!? Nämen jag är nöjd. Framförallt för att jag tog för mig. Jag menar det att, men har ju en så lång stråke för en anledning? Nej men, jag tror ni förstår vad jag menar! Jag vet att det blev lite falskt på något ställe, men att det blir falskt bevisar att man försöker, och att man försöker bevisar att man kan. Skärpan på bilden? Jo men precis, musiken är ju viktigast. Blunda, lyssna och njut!

Måndagsmusik

Lite måndagsmusik som ni får ta del av i väntan på konsertsammanfattning imorgon (och på onsdag!)
Det här är grymt så detta kan man ju lyssna på otroligt länge om och om igen.
 
 

Terminens sista vecka

Kommande veckan blir sista vecka för terminen med cellon. Sedan har vi ett långt härligt lov att se framemot. Nej, jag har inga planer på att tänka framåt. Haha, det vill säga, jag ska försöka att inte tänka framåt. Imorgon, måndag alltså, har jag ett uppspel på en låt. Kanske kan bli en liten inspelning på det? Så vi får se hur det går. Samtidigt så övar jag inför tisdag då det blir stor vårkonsert. Ska både spela med orkestern och Vilt/Uppstråk. Dessutom hörde jag att vi ska spela "My heart will go on", ja, ni kommer ihåg det jag spelade i april? Super att få en ny chans där, även om jag var nöjd då. Sedan kan ju absolut inget slå Konserthuset. Ja, jag övar på de här två/tre dagarna!
 
 
 
 

RSS 2.0