Sammanfattning (Sista orkestern för terminen) - 13, 14 maj 2013

I måndags gick det ändå helt okej på cellon... Jag kommer inte ihåg vad exakt jag tänkte efter cellon då - Men ärligt talat orkar jag inte tänka tillbaka på det. Så vi säger helt enkelt att det gick bra!
Jag egentligen inte så mycket att säga om måndagen. Mer än att jag är nöjd helt enkelt. Men det är ett stort ord för mig att säga, i och med att jag upprepat ordet besvikelse så många gånger här.
Efter igår på orkestern kände jag först att det inte alls gick bra... Men samtidigt så har jag lyckats trycka bort det och ändra inställning. Skönt! Så nu känner jag att jag kan andas igen!
Ska ändå försöka skriva ner lite om varje låt... - Anledningen till att jag ändrade inställning var att. Allt jag inte är nöjd med, det är så små saker. Eller små... Jag vet inte faktiskt.
"Visa vid vindens ängar" gick väl ändå väldigt bra igår måste jag få säga. Bättre än innan. Det som egentligen störde mig genom hela den låten var att det kändes som att jag hade fingrarna helt fel. Ärligt talat vet jag inte om jag hade rätt där. Men så kändes det iallafall och det störde mig genom hela låten.
"Air from the Peasant Cantata" går också rätt bra. Det var något jag inte spelade igår för jag tappade bort mig där någonstanns. Men in kom jag igen i andra takten vid D - Brukar egentligen inte tappa bort mig så då är så litet. Blev bara förvirrad just där igår - Vilket jag förhoppningsvis inte blir nu på tisdag.
"Mamma Mia" går väldigt bra hemma och så. Men på orkestern. Jag vet inte om jag måste ha mer fart i armen eller vad som ställer till det vid A - Någonting är det iallafall. Finns ett sådant ställe nere vid D, sista takten i D, takt 42.
På "Hedwigs Theme" känns det som att jag är lite för seg på första sidan - Alla dessa halvnoter - Speciellt hemma. Samtidgt går det bättre på orkestern än hemma i den låten, men lite seg. I takt 40, när det plötsligt blir snabbare, har det väl ändå blivit en aning bättre känns det som. Men inte riktigt hundra!!
Sista takten på hela låten... Den funkar inte - Den takten hinner jag aldrig med.
"Beauty and the beast" skulle suttit där perfekt om bara takt 38 ville vara med - Nej, jag blir aldrig nöjd med den - Så då kommer jag alltid in i takten efteråt. Takt 38, takten som förstör hela den låten...
Jag är mycket nöjdare just nu med de första två takterna i "The James Bond theme". Takterna kanske inte sitter där till hundra procent men försöker och det ger lite resultat åtminstone!
Så just nu är det sista takten takt 53 till 56 som inte funkar i den låten. Jag kan aldrig den tonen där - Det viktigaste är är väl sista takten. Som jag faktiskt spelar - Så där tar jag igen mig lite efter 53 till 56.
"Telemann Sinfonia" är låten som egentligen förstör helt... Som jag bara vill blunda, inte höra, inte se.
Bara spela på, utan att ha några tankar efteråt om den låten.
Men nu är det så att här kommer det flest tankar. Första 7 takterna - Helt okej, där låter det bra.
Men takter som 8 och 9 - Vilket upprepas i 12, 13, 66, 67, 70 och 71 - Hinner jag aldrig. När det i hyffsat högt tempo ska bytas från C strängen till D strängen, med fingrar, det går inte.
Sedan är det ju från takt 30 till 45. Att jag alltid ska tappa bort mig, antingen på dessa långa helnoter eller på åttondelarna. Åh, jag orkar inte!
Allt som går fel. Allt som jag inte är nöjd med, det är så lite. Så... Jag vet faktiskt inte. Onödigt? - Nej, jag hittar inte riktigt mina ord just nu. Jag hittar inte riktigt orden jag vill ha fram.
Men om jag ska sammanfatta alltihop, med allt jag inte är nöjd med, så i helheten är jag väl ändå rätt nöjd faktiskt. Även om det saknas lite grand...
Den här veckan blir det celloövning. Vill inte att allt ska gå åt skogen - Utan, nej. Så som det går nu. Så får det gärna gå på tisdag och helst bättre också!!
Cellokramar <3

Kommentarer
Postat av: Henrietta

sv: förlåt för sent svar men jag har varit i England och drunknat i läxor och inte hunnit svara!

hihi ja, om du någonsin fikar på skafferiet i visby, ta hallonpajen!!! hahaha :D
åh vad gott, var länge sedan jag åt fruktsallad, kanske borde fixa ihop det till helgen :)
Jag vet inte hur länge, men jag kommer nog iallfall fortsätta spela regelbundet så länge jag kan ta lektioner, sen får vi se. Vill inte sluta spela helt iallafall!
Hahaha :D
Kram fina du!♥

2013-05-15 @ 21:09:57
URL: http://molntussar.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0