Upplev konserten!

Konserten på musikaliska 27/11 "Cellofrossa och Storbandsväng" med massa celloelever från Stockholm kulturskola och Lidingö musikskola tillsammans med "Stockholm Youth Big Band"!
De första tre låtarna, "Raggvalsi" som är en tradionell låt, en canon på "Frère Jacques" som är skriven av G Mahler och Cellosång (Från cellisten 1) som är skriven av U Lundström spelade grupp 1, de yngsta.
 
En låt grupp 1 spelade fast på piano. "Frère Jacques" är ju "Broder Jakob"
Efter de grupp 1 var det grupp 2 (Mellan) Som bla jag var med i. Låtarna vi spelade i grupp 2 var "Vaggvisa" som är skriven av J Brahms, "Koppången" som är skriven av Per-Erik Moreaus, "Nocturne som är skriven av E Taube och "Mattachins" som är skriven av P Warlock.  Alla låtarna var tre stämmigt.
 
En av låtarna vi spelade i grupp 2, Nocturne som är skriven av E Taube.
Efter oss var det Stockholm Youth Big Band som spelade 3 låtar innan det var paus.
"In a Mellow tone" som är skriven av D Ellington och M Gabler, Cute som är skriven av N Hefti och "Salt Peanuts" som är skriven av D Gillespie.
 
En låt som "Stockholm Youth Big Band" spelade.
Efter pausen var det de äldsta och de yngsta som började spela, "My Haert will go on" som är skriven av J Horney och W jennings. De äldsta körde även lite andra låtar.
Aria di Chaiesa" som är skriven av Stradella, "Svanen" som är skriven av C Saint-Saens, "Eleanor Rigby" som är skriven av J Lennon och P McCartney och "Life on Mars" som är skriven av D Bowie.
En av låtarna de äldsta spelade, "Life on mars", måste säga att dte var min favorit unde hela konserten!
Sedan kom "Stockholm Youth Big Band" tillbaka med tre låtar, "Don´t get around much anymore" som är skriven av D Ellington och B Russell, "Jump for Joy" som är skriven av D Ellington och "Jaun of these days" som är skriven av L Hooper.
Den allra sista körde de äldsta cellisterna tillsammans med "Stockholm Youth Big Band", "My Romance" som är skriven av R Rodgers.
 
Sista låten "My Romance" av R Rodgers.
Fantastiskt kul var det, "Cellfrossa och Storbandsväng" var ju ett perfekt namn måste jag säga!
Det är inget man glömmer så lätt... :D
Idag har ni alltså fått följa med på konserten när jag skrivit om den, hoppas ni gillade detta, ni får gärna gå tillbaka och läsa eller varför inte lyssna på alla låtarna här?
Konsert är dte bästa med cello, massa med kramar <3
 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0